Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sikker havn - her nogle bud fra businessweek


1804 2/2 2009 15:20
Oversigt




2/2 2009 15:59 collersteen 01810



Cramer har stor fokus på "safe dividends" udfra devisen om at selvom markedet ikke bevæger sig de næste 5år, vil man kunne akkumullere dividenden og stadig opnå en pæn forretning. Derudover sørger de "sikre" dividender for at skaffe downside protection.
Her er lidt at starte med:
http://www.cnbc.com/id/28779391
(man kan finde masser af andre klip på siden)

Problemet er jo så at finde de sikre dividender - det skal jo heller ikek være alt for nemt. Men bare en "sikker" dividende på 7% vil jo gøre at man med renters rente (og uden skat) vil kunne fordoble på ca. 10år.

Han har også "opfundet" et begreb som "accidential high yielders". Dvs. solide selskaber som før har haft en relativt lille, men sikker dividende, men som nu er på 4-7% afhængig af hvor mange tæsk aktien har fået.

Som en sidste bemærkning kan man jo fokusere på at GE nu på oppe på en yield omkring 10% ved kurs 12. De har meldt ud at dividenden skulle være sikker i 2009 og at man vil fokusere meget på at holde sin triple-A rating.....
Spgm er så igen om man vil tro på det... 10% yield, det er altså en fordobling på 7år hvis ellers man kan stole på dividenden. I disse tider er det jo nok stadig GE Capital delen der spøger.



2/2 2009 16:11 01811



Ja det tror jeg helt sikkert også på. Kan vi ikke hjælpe hinanden af med sikre dividende aktier. Det kan jeg rigtigt rigtigt godt li nemlig. Hvad angår GE så er det jo et microcosmos af hele verden. Jeg tror ikke de går ned, da de laver virkeligt meget. Selvfølgelig er der GE finance, men har vi ikke snart set bunden af de tab, hvis Staterne går ind og tager de dårlige assets fra? GE yield 10% - det er lige før jeg vil sige det er en no brainer.



2/2 2009 16:18 collersteen 01813



Du kan se alle afsnittene af MadMoney fra de sidste 3-4mdr.... så skal du se omtale af sikre dividender.

Ja, GE med 10% yield er særdeles interessant.

Altria handler vist med 7-8% yield.

Og så er han også helt hooked på et par pipeline selskaber som yielder 8-10% tror jeg. Vel at mærke selskaber som ejer pipelines (i USA) og har 20årige aftaler på volumener. Dvs. de er uberørt af evt. yderligere prisændringer på gas og olie.
KMP er hans favorit i den branche. (det er dog et "limited partnership, hvilket betyder at de bl.a. SKAL udbetale al den indtjening de ikke investerer videre som udbytte.. sådan groft sagt. Der er nogle skattefordele, men så er der også nogle lidt anderledes skatteregler på udbytte. I hvert fald for amerikanerne - jeg ved ikke hvordan man som DK'er står.)

Nucor, VF Corp (North Face, Vans, m.v.) er nogle af hans andre favoritter.

Jeg kan godt begynde at skrive symbolerne op og så lave en liste ved lejlighed.



2/2 2009 16:25 01814



KLASSE! Thx. Ja en fed liste med dividende vil give masser af point herfra. Netop sådan noget som energi/forsyning med et godt yield tror jeg er sikre penge i den slunkne kasse.



2/2 2009 16:39 JørgenVarnæs 01816



amerikanerne har noget de kalder DRIPS. Det er noget med Dividend ReInvestment Programs, hvor dividenden går direkte tilbage og investeres i aktivet igen. Grundet DKs investeringsfjendtlige regler kan dette ikke lade sig gøre, da skattefar kræver en del af kagen selv om man ikke lividerer sin investering.

Det kunne være interessant at sætte sådant noget op her i DK som pensionsopsparing i sikre aktiver som utilities, infrastruktur eller andet. Men det er det politiske klima jo ikke lige til...



2/2 2009 17:07 collersteen 01818



Ja, DRIPS-agtige programmer er rimelig udbredte over hele verden. Ganske interessant for folk med en langsigtet passiv strategi. Og så tror jeg også at der mere eller mindre omkostningsfrit for aktionæren.
Men I sidste ende er det jo principielt lige meget aktionæren eller selskabet dækker handelsomkostningerne - pånær hvis man ser det som om at DRIPS-folkene snylter på de andre aktionærer.... men det er vist en teoretisk diskussion.

Putter man nogle solide aktier væk i pensionen, glemmer dem og vælger DRIP så tror jeg godt at man kan blive pænt overrasket efter 10år.... på den gode positive måde.

Verizon er en anden Cramer favourit med 4% yield.
Den ved jeg tilgengæld ikke helt med. Selskabet stinker big time - men på den anden side: Gør alle store (tele-)selskaber og deres latterlige call-centre ikke det i USA....?



2/2 2009 17:12 01819



Tele stinker big time!!! Giv mig energi og forsyning anytime!!!



2/2 2009 19:33 01825






TRÅDOVERSIGT