Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Algeta ASA aftale vs Bavarian Nordic


18074 troldmanden 3/9 2009 14:48
Oversigt

Hegu har oprettet en tråd i det norske forum om dagens flotte aftale fra Algeta ASA. Men der er også et link til Danske Bavarian Nordic hvorfor jeg lige opretter en tråd her

Algeta ASA har som sagt lavet en flot $800 mio aftale med Bayer Schering Pharma hvoraf de $61 mio betales upfront, og hvor resten vil komme som udviklings, produktions og salsmilestones. Derudover har Algeta ASA også fået en option til at co promote og profit share for hele det amerikanske mareked. Heri ligger der en potentiel kæmpe upside for Algeta ASA såfremt stoffet bliver en kommercielt succes

Stoffet det drejer sig om hedder Alpharadin og er i fase 3 mod hormonrefraktær prostatakræft (HRPC), der har spredt sig til knoglerne. Så vi taler altså om en afstikker fra den helt brede prostatakræft som Bavarian Nordic går efter med deres Prostvac vaccine


http://www.algeta.com/xml_press_underside.asp?xml=http://cws.huginonline.com/A/134655/PR/200909/1339217.xml&menuID=4447&smenuID=7621&ssmenuID=

Bavarian Nordic CEO Anders Hedegaard har også været ude at kommentere ovenpå den flotte norske aftale. Her er et lille uddrag af et interview lavet af Direkt

- Aftalen er medvirkende til at sætte et niveau for kommende partnerskaber. Vi har at gøre med den største cancerform for mænd, der er, hvad brystcancer er for kvinder. Der kommer nu flere og flere behandlinger rettet mod patientgruppen, og det er et kæmpe stort og voksende marked, siger administrerende direktør i Bavarian Nordic, Anders Hedegaard, til nyhedsbureauet Direkt.

Han er selv i dialog med mulige partneremner til Bavarian Nordics prostatakræftvaccine Prostvac, men vil ikke kommentere om Algetas aftale med Bayer også giver et signal om, hvad man skal vente sig, når Bavarian, om alt går vel, får sat underskrifter på en partnerskabsaftale.

Til gengæld vil han gerne kommentere, hvad Bavarian er på udkig efter.

- Vi lægger naturligvis vægt på, at virksomheden vil betale for de fantastiske data, vi har. Omvendt ønsker vi selv at deltage i den kliniske udvikling, vi ønsker selv at blive producent af Prostvac, og vi ønsker os også co-markedsføringsrettigheder. Men alt afhænger selvfølgelig af en forhandling, og ultimative krav er ikke ligefrem kloge, forklarer Anders Hedegaard.



3/9 2009 19:38 TheBekkers 018097



Virkelig interessant aftale. Lagde mærke til at de nævnte, at de snakkede med op imod 10 selskaber omkring Prostvac. Den store interesse er jo virkelig interessant - spørgsmålet er om der også snakkes om at få MVA-BN PRO med i købet? Det er jo begge rettet mod samme indikationen?

Hvori består virkningsmekanismerne i de to produkter - og kan der være rationale i at kombinere de to produkter på samme måde sommer Kobber og Anthrax? Det kan jo give muligvis give et endnu bedre produkt - men det er jo bedst at få en licensaftale på bare et af produkterne...

Glemte forresten at kommentere på deres opstart af mæslingevaccinen - det er opstartet som jeg spottet for noget tid siden.

/TheBekkers



3/9 2009 22:34 troldmanden 018107



Prostvac og MVA-BN PRO er 2 helt forskellige teknologiske platforme så de kan ikke kombineres i én og samme vaccine som den nye smallpox og anthrax vaccine der er under vejs. Og derudover så er MVA-BN PRO så langt bagefter Prostvac at Bavarian Nordic ikke vil risikere at forsinke udviklingen af Prostvac ved at venten på kombinations forsøg. Så hvis det nogensinde kommer på tale så vil det først være EFTER Prostvac evt er kommer på markedet at man vil forsøge at kombinere de 2 behandlinger (men stadig ikke i en og samme vaccine)




4/9 2009 11:59 TheBekkers 018130



Tak for opklaringen vedr. kombinationsmulighederne, og jeg er helt enig i, at det først bør og vil ske efter at Prostvac er udlicenseret.

/TheBekkers



4/9 2009 12:22 TheBekkers 018134



Ja med 10 potentielle partnere, som de snakker med, så tager de jo lidt tid at komme hele vejen rundt samt føre forhandlingerne. Men det ser jeg jo bestemt ikke som en svaghed snarere som en understregning af, at aftalen i givet fald kan blive stor.

/TheBekkers



4/9 2009 12:08 1970 018131



Jyske Bank har nedjusteret anbefalingen af Bavarian Nordic fra køb til reducer. Det fremgår af en kommentar fra banken til det danske biotek- og vaccineselskab.
Baggrunden for justeringen er bankens vurderering af Bavarian Nordics vækstpotentiale, som efter en markant aktie-kursstigning over de seneste 12 måneder på 39 pct., nu menes fuldt afspejlet. Samtidig ser senioranalytiker Frank Hørning Andersen kun få kurstriggere i den nærmeste fremtid, ligesom der ikke ventes en partnerskabsaftale på Prostvac før tidligst i første halvår af 2010.
Bavarian Nordic får kursmålet 250 kr. Aktien sluttede torsdag i 252,50 kr



4/9 2009 13:19 troldmanden 018139



Enig i at en prostvac aftale næppe kommer i år. Og med EUA udsat til formentligt engang i 1. halvår 2010 så ser resten af året lidt tyndt ud på større kurstriggers



TRÅDOVERSIGT