Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er Neurosearch ved at købe Cortex Pharmaceuticals?


18539 troldmanden 15/9 2009 15:49
Oversigt

Jeg er i gang med at gennemlytte en lang række præsentationer fra sidste uges store Rodman&Renshaw biotech konference http://www.rodmanandrenshaw.com/conferences?id=30&link=confwebcasters'

Et af de selskaber jeg netop lige har hørt er Cortex Pharmaceuticals. Hele Cortex er bygget op omkring ampakiner. Et område de har tæppebombet med patenter hvorfor det er meget svært for andre selskaber at komme ind. Neurosearch havde i slutningen af sidste år tusinde og starten af dette faktisk en hel del forskning indenfor området. Og da de lavede den store aftale med GSK i 2003 var GSK også interesseret i Neurosearch ampakine stoffer. Så GSK gik faktisk på Neurosearch vegne med ind i lidt patent fight mod netop Cortex. Men jeg har aldrig hørt noget til hvordan det gik så jeg formoder Cortex patenter ganske enkel var for stærke.

Cortex pipeline består af følgende stoffer

ORG24448 - fase2b - skizorfreni
ORG26576 - fase2b - depression, ADHD
CX717 - fase 2a - Respiratory depression (RD)
CX1739 - fase 1 - Sleep Apnea, ADHD
CX1942 - præklinik - RD
CX2007 - præklinik - Alzheimers (AD), demens i skizofreni
CX2076 - præklinik - AD, depression
CX1846 - præklinik – AD, Parkinson, Huntington

De første 2 ORG stoffer blev i sin tid udlicensert til Organon. Organon solgte så hele deres CNS division til Schering-Plough. Og Schering-Ploug er netop lige blevet opkøbt af Merck. Så pt er der faktisk meget stor tvivl om hvad der sker med disse 2 stoffer. Også fordi det i forvejen er lang tid siden der har været nyt fra den kant. Men Cortex bliver allerede handlet som begge programmer er lukket ned.

Det mest interessante program for Neurosearch er nok CX717 i respiratory depression idet der her er tale om en lille specialist indikation. RD er hvor noget går galt oppe i det område af hjernen der styrer vejrtrækningen hvorfor patienten ikke får en ordentlig iltning af lungerne. Enten ved at vejrtrækningen falder til under 12 gange i minuttet eller ved hyper ventilation gør ingen ting.

Ca 10-15% af de patienter der bliver opereret på sygehusene oplever at få RD. Som modtræk gives stoffet Naloxone. Men da det er et opioid antagonist stof (deaktivere eller lukker ned for opioid receptoren) så ophæver de de smertestillende stoffer som de fleste patienter får efter en operation. Disse smertestillende stoffer er nemlig i mange tilfælde opioid agonist. (aktivere eller åbner opioid receptoren) Og det er naturligvis ikke rart at vågne efter en operation med vild smerte fordi man har skullet styrere vejrtrækningen. Så derfor mangler der nye stoffer mod RD som ikke påvirker smertebehandlingen. Og det er så her CX717 (og CX1942) kommer ind i billede.

Cortex har fået et eksternt selskab til at beregne markedet for et RD stof. Og de er kommet frem til et marked i USA på $1,2 mia.

Cortex er i gruppen af godt 40% af alle biotech selskaber der har likvider til under 1 års drift. Rent faktisk har Cortex kun penge til udgangen af 09. Så ALT er sat i bero mens de forsøger at skaffe flere penge. Og de er også lige blevet truet med at blive afnoteret at børsen. Så derfor er kursen under pres og værdien af selskabet er ca $13 mio. Altså vil selv en 100% overpris stadig kun betyde en pris på 130-140 mio.

Jeg har fulgt Cortex gennem mange år og jeg ved Neurosearch også har gjort det pga patent issuet. Men det der fik mig til at tænke på en realistisk mulighed for et Neurosearch opkøb var Cortex præsentation i sidste uge. Under præsentationen bliver der sagt at de har en række forhandlinger i gang og herunder også M&A. Og så bliver der nævnt at de forventer at have en aftale indenfor de næste 30-45 dage.

Det er den meget præcise tidsramme på 30-45 dage der får mig til at tænke på Neurosearch. I princippet kan Neurosearch sagtens betale 140 mio i kontant. Det har de penge nok til idet de har omkring 700 mio i kassen. Men det giver ingen mening for Neurosearch at overtage et andet selskab uden samtidig at få endnu flere penge i kassen. For det vil jo også koste mere at skulle starte alle Cortex programmer op igen.

Og her er det så tidslinjen på de 30-45 dage passer ret præcist. På fredag eller en uge efter præsentationen får Neurosearch den nye bemyndigelse til at udstede op til 8,5 mio aktier. Og når jeg kigger på hele forløbet omkring opkøbet af Carlsson Research tilbage i 2006 så tager det ca en måned fra udsendelse af prospektet til købet af Carlsson er gennemført. Så det vil i princippet svare til at Neurosearch enten på fredag eller på mandag skal annoncere en kapitaludvidelse og ca 30 dage derefter vil et opkøb kunne være en realitet.

Lyder det realistisk det her?? Hvis jeg selv skal svare så ja det er muligt. Og Cortex pipeline ser interessant ud. Og da specielt til en pris omkring de 130-140 mio. Så vil jeg som aktionær også synes det vil være en god deal. Hvis og såfrem Neurosearch dog ikke i samme forbindelse vil udnytte den fulde ramme på 8,5 mio aktier. For det er ganske enkelt for stor en udvanding på disse niveauer. Maks 4 mio tak!

Hvis man er til high risk så kunne man jo evt købe et lille frimærke i Cortex for at se om de lige er på vippen til at blive opkøb. Men det SKAL også være et lille frimærke idet der jo er risiko for de bliver tvunget til at lade sig afnotere samt de ikke har penge til andet end året ud.

Her er Cortex præsentationen
http://www.wsw.com/webcast/rrshq15/cor/


Neurosearch havde også en præsentation. Den kan ses her
http://www.wsw.com/webcast/rrshq15/neur.co/

Der er en del nye slides at se nærmere på. Dog er den version der fremgår af webcastet ikke den samme som de har oploadet på deres website. Præsentationen fra deres website har 3 ekstra slides hvoraf en faktisk er relativ interessant. (har vedhæftet den)

På side 8 er der en side som viser de stoffer GSK har rettigheder til. Men udover de allerede kendte NSD721 (fase 1), NSD847 og NSD867 (Præklinisk) så vises der yderligere prækliniske stoffer. Eller det vil sige der er i hvert fald rent grafisk gjort plads til 2 stoffer mere uden der er sat stof navn samt indikation/target på disse 2 nye stoffer. Men som det også fremgår af grafikken så peger den store pil med "additional number of compounds added to the alliance 2009" op på de 2 hemmelige stoffer. Så mon ikke det er ved at være ret tæt på der bliver annonceret 2 nye stoffer og dermed give Neurosearch 10-20 mio i milestones.


Side 11

Under Q&A bliver Flemming Pedersen bla spurgt om hvilke indikationer stoffet NSD726 er rettet mod. FP svare han ikke kan kommentere på stoffet da det er et partner stof. Men det er lidt forvirrende idet GSK tidligere havde rettighederne til dette stof samt NSD761. (det stof jeg nærmest var 100% sikker på GSK ville nuppe) Men af de nye præsentationer er GSK slette ud for disse 2 stoffer. Men SAMTIDIG viser farveindikationen at der er tale om partner stoffer hvilket FP jo også bekræftede med sit svar. Så er der tale om at Eli Lilly og/eller Jansen allerede har fået disse stoffer eller hvordan hænger det sammen? Og nej det burde ikke være de 2 selskaber der har overtaget stofferne idet der ikke er kommet en meddelelse herom samt navnene heller ikke figurer ud for stofferne. Så ja Jyden er lidt forvirret. Har skrevet til Neurosearch for at få et svar.

Side 31

Viser en oversigt over hele fase 3 programmet for Tesofensine. FP nævner at det første studie vil indrullere 1300 patienter. Det studie er med folk der har for højt blodtryk og er også en direkte sammenligning med Sibutramine som er et allerede markedsført stof. Ca midtvejs i studiet vil der komme interim data der skal vise at Tesofensine er mere effektiv end Sibutramine og at bivirknings profilen ikke er dårligere end Sibutramine. Er disse data gode så er de klar til at starte de resterende fase 3 studier op.

Af denne side fremgår også et DDI forsøg som er sat til at begynde allerede i år. Jeg er ikke klar over hvad det er for et forsøg og har derfor skrevet til Neurosearch for en uddybning.

Under Q&A bliver FP spurgt om Neurosearch vil starte det første fase 3 forsøg uden en partner. Svaret var kort og præcist JA. Hmm det var bare ikke helt det samme jeg fik at vide da jeg var ude at besøge dem for 2 uger siden. Der afhang det i høj grad af fase 3 resultaterne med Huntexil. Så jeg tager det som endnu en indikation af at der vil komme en kapitalrejsning i løbet af meget kort tid. Så kommer meddelelsen på fredag??

Over and out
T.
15/9 2009 23:57 nurse 018559det håber jeg ikke NS er, da pipelinen ser tynd ud og jeg tror bestemt ikke på salgspotentialet af deres RD-middel. Hvor kommer de 10-15% fra vedrørende operationspatienter, der skulle få naloxone. Jeg mener det er vildt overdrevet og i de tilfælde, hvor en patient er for sløv af morfinen, giver det sjældent problemer at give antidot (modgift).

MVH¨

sygeplejersken16/9 2009 01:37 troldmanden 018565Hej Sygeplejersken. Velkommen til ProInvestor!

Jeg er alt andet end ekspert i RD. Tallet på 10-15% kommer fra deres præsentation.16/9 2009 01:48 troldmanden 018567Ang Cortex pipeline så er den faktisk større end den pipeline Carlsom Research havde da Neurosearch købet selskabet for 707 mio hvor Cortex formentligt kan købes for ca 140 mio. Korrekt Cortex mest fremskredne stof CX717 ikke er lige så lang i udviklingen som Huntexil var for 3 år siden. Men det er ikke meget galt. Men Cortex har 2 (4) stoffer i klinisk udvikling og 3 der venter på at starte præklinisk tox hvis/når de får ekstra penge. Carlsson havde Huntexil i fase 2, ACR325 tæt på at starte fase 1 og ACR343 som skulle til at starte præklinisk tox forsøg.16/9 2009 12:45 Sukkeralf 1818580Fint indlæg Troldmanden - spændende om du får ret ! Man fristes jo til at spørge om du selv har købt Cortex ? Kender ikke Cortex så kan ikke rigtig udtale mig og jeg er for eller ej.

I tilfældet af at NS henter penge tror du så at kursen falder i dette marked eller er der god opbakning ?

Angående Tesofensine og de vekslende udmeldinger omkring opstart af fase III, så sagde FP på et af de sidste CC, at de virkede dumt at stå i en forhandlingssituation og sige, at man ikke selv ønskede at starte fase III op selv, så det er måske forklaringen - Udadtil vil man gerne virke aktiv.

Det samme har vi vel set hos BN, da de vist også er begyndt at se muligheden i, at de selv starter fase III med Prostvac - tror det er samme forklaring der gør sig gældende her.

Mvh
Sukkeralf
16/9 2009 15:08 troldmanden 018585Hej Sukkeralf

Nej jeg har ikke købt cortex da jeg allerede har samtlige skejser ude at arbejde. Men det ser fristende ud.

Det er hvis mere end svært at hente penge på den måde Neurosearch plejer at gøre uden kursen falder. De har jo en forkærlighed for at bruge t-retter hvorfor de nye ALTID bliver udbudt med kæmpe rabat.

Da de købte Carlsson lukkede kursen i 192 den dag nyheden blev annonceret. Da emissionen blevet annonceret lukket og fuldtegnet lukkede den i 177. Den gang kunne man for hver 2 aktier man havde købe én ny til 100 kr. Så kapitalen blev jo massivt udvandet idet de nye aktier næsten blev udbudt 50% under de 192. Jeg så MEGET heller de gik ud at lave et direkte salg til en række store fonde hvorved rabatten så kun vil være 5-10% og kapitaludvandingen derfor SÅ meget mindre. Med dagens kurs så vil salg af 4 miop aktier måske kunne indbringe 520 mio. Ved en T-ret emission så vil salg af 4 mio aktier formentligt ikkke indbringe meget over 300 mio. Så ja det gør en KÆMPE forskel. Er bare bange for at Neurosearch sidder fast i T-ret tankegangen. De gør som de plejer

Jo du kan måske godt have ret omkring opstart af fase 3 med Tesofensine. Men det her var bare den mest klare udtalelse jeg har hørt.

Vh
T.TRÅDOVERSIGT