Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ikke så lidt frustrerende...


1879 stengård 3/2 2009 15:16
Oversigt

Selv om man jo ikke på nogen måde kan kalde mig negativ overfor Greentech - så må jeg erkende - at det er ved at være så frustrerende at de ikke overholder udmeldingerne - bare en eneste gang - at selv jeg kan blive bekymret og irriteret

Vi har ingen meddelese fået om udskiftningen af vingerne - selvom det skulle være færdigt ultimo januar

Vi har ingen meddelelse fået om udviklingen på Messina - selvom det nu må være åbennbart at der IKKE (ellers skal der vist ske uftrolige mirakler) er en park i drift 1. maj

Og selv med min allerbedste vilje kan jeg ikke se hvordan Monte Grighine skal holde tidsplanen når man ikke regne med at kunne arbejde videre før 1. marts

Vi har ikke fået meddelse om forløbet af syndikeringen - der skulle være operationel i begyndelsen af 2009

Men nogen må jo have en klar fornemmelse af (viden om ? )at der er udfordringer/problemer - for aktien bliver solgt ned stille og roligt...

stengård



3/2 2009 15:34 01880



Jeg må sige jeg føler med dig og forstår dig 100%. Specielt i dette meget usikre miljø, skal man bare holde det man siger. Det var da også lige med det sidste at Genmab fik holdt sin egen udmeldte deadline for BLA.

Så du får lige lidt sympati herfra - andet kan jeg ikke tilbyde dig desværre.



3/2 2009 15:46 stengård 01883



Man synes jo - at selskabet efterhånden MÅ have lært - at dete r en god ide at holde udmeldingerne - og at man ikke vinder noget ved at stikke hovedet i busken. Sig det som det er - når det ser - så kan man jo selv træffe sine beslutninger..

Men en indbetalt egenkapital i nærheden af 1,6 milliarder så kam ,am altså godt forvente at der ville være råd til at holde markedet orienteret

stengård



3/2 2009 15:52 stengård 01885



Man synes jo - at selskabet efterhånden MÅ have lært - at det er en god ide at holde udmeldingerne - og at man ikke vinder noget ved at stikke hovedet i busken. Sig det som det er - når det ser - så kan man jo selv træffe sine beslutninger..

Men en indbetalt egenkapital i nærheden af 1,6 milliarder så kan man altså godt forvente at der ville være råd til at holde markedet orienteret

stengård




3/2 2009 15:55 01886



Vi tænker her at vi godt kunne tænke os at lave en IR-portal, hvor man kunne få dem lidt ud af busken?



3/2 2009 16:07 stengård 01889



tjah der kan jo intet ske ved at prøve... jeg synes ellers jeg har forsøgt - men det kan være at der er andre og bedre tilgangsvinkler end mig.

Der er to ting aktiemarkedet ikke kan lide - Deadlines der ikke bliver holdt (og at der efterfølgende ikke informeres om dem) og nedjusteringer...

jeg må beskæmmet erkende at hele 2008 har været præget af begge dele - og at man tilsyneladende fortsætter ad samme spor i 2009 - det er så frustrerende når man egentlig har en fantastisk god historie at fortælle...

det er faktisk ikke så lidt irriterende. Jeg ved godt at det er helt helt anderledes let i Tyskland - men alligevel:

Den mindre danske vindenergiproducent Green Wind Energy har sat en 28 MW stor vindpark i Tyskland i drift som planlagt, meddeler selskabet.

- Det er glædeligt, at opførelsen af vindmølleparken har fulgt planerne og som forventet i vores prospekt af 20. august 2008. Dette kan tilskrives vore professionelle samarbejdspartnere samt vore dygtige og engagerede medarbejdere, siger administrerende direktør Frank Buch-Andersen i en fondsbørsmeddelelse.

Vindmølleparken ventes at producere ca. 59 mio. kWh årligt. Prisen pr. kWh er garanteret i 20 år af den tyske stat og er i 2009 på 0,092 euro (0,6854 kr.) pr. kWh. I 2010 stiger minimumsprisen til 0,097 euro, som vil være gældende i resten af 20-års perioden. Derfor ventes vindmølleparken, i et normalt vindår, at kunne omsætte ca. 43 mio. kr.

Med den nyopførte Windpark Cottbus Halde driver selskabet i alt fire vindmølleparker i Tyskland og yderligere to er på vej - en i Tyskland og en i Irland. Begge ventes i drift i år.




3/2 2009 19:20 oneofakind 01908



Hej Stengaard. Ja, det var jo mig der ringede og spurgte om det, alle gik og tænkte på....Er der problemer mht. opstillingen af de 43 møller, og jeg må sige at jeg fik informationerne direkte fra "hånden", idet det var den ansvarlige for hele projektet der afsatte tid til at ringe og tale med mig. Jeg er forstående overfor de særdeles unikke vejrforhold der her hersket det sidste år på lokaliteten. I sommeren og efteråret var de plagede af fintmalet silt, der satte sig overalt i maskineriet (av!) og næse og svælg, og dermed vanskeliggjorde transporten af delene frem til opstillingspladsen.
Denne vinter så regnstorme, der omdanner ler og silt til et tykt pløre, der umuliggør transport.. forestil dig en vinge, på en blokvogn, med et bæltekøretøj foran og et andet bagved.. begynde at glide sidelæns....!
Så er det jo fornuftigt nok at vælge at indstille yderligere transport frem til lokaliteterne indtil vejene tørrer ud.. og så bruge energien andetsteds.. Og det er så der jeg undlod at sprøge yderligere, idet denne "begejstrede ingeniør" så vidt jeg kunne fornemme forsøgte at svare så detaljeret og ærligt som muligt... og jeg dermed kunne komme til at lokke en kommentar ud af manden der kunne være kurspåvirkende.

Det tillader min personlige etik ikke!

2 ting hæftede jeg mig ved. 1) pr. 01.03 opstartes opsætningen igen, denne gang dag og nat!, således at tidsplanen holdes. 2) Nettilslutningen mangler kun en dato, idet det drejer sig om et 200k volt kabel der skal afskæres i op til 5 dage for at tilslutte, og leverandøren har kvababbelse over dette... men tilladelsen er givet og det forventes gjort i April Måned. Herefter går jeg ud fra at de 18 allerede opstillede møller kan begynde at levere strøm, samtidig med at resten kan tilsluttes løbende.

Det var hvad jeg havde af indtryk.. venter på at kursen evt. falder yderligere for så køber jeg sgu nogle flere!

Ser man bort fra forskydningen, så er Greenteck fortsat en kommende stabil leverandør af EL, samtidig med at de fortsat udvikler nye parker..

Mht. frasalg.. gad vide.. men mon dog...For det er vel fortsat "købers marked" mht. ufærdiggjorte projekter og tilladelser givet uden der er opstartet projekter.
mvh.



3/2 2009 20:06 Stinker 01910



Oneofakind, vor specialudsending i felten, fik du indtryk af om datoen 1/3 også galdt Messina, eller hvordan status i øvrigt er på dette site?



3/2 2009 23:04 stengård 01914



såvidt jeg har kunnet få oplyst fra cosa nostra på Sicilien - er der ikke kørt så meget som en skrue op endnu af møllerne...

Ikke p.g.a. problemer med transporttilladelserne (Nordex) men fordi hele Sicilien har stået under vand i den sidste lange tid.

Til gengæld regner det helt vildt dernede - så man må håbe det er vandtæt (altså transformer-stationen) og det der allerede er lavet på pladsen

27/1-09 On Tuesday, heavy rain swamped Italy, with Palermo in Sicily deluged by 148mm of rain;

http://www.eosnap.com/?p=1918
http://www.eosnap.com/?p=1972

omkring afregningsprisen for Energia Verde: Energia Verde achieved an average price of Eurocent 10.02/kWh for power sold, corresponding to DKK 0.746/kWh. To this should be added an amount for the green certificates, which cannot be calculated until they are sold at the beginning of 2009. In revenue for the first nine months of 2008, green certificates have been recognised at an estimated price of Eurocent 9.0/kWh, corresponding to DKK 0.67/kWh.



4/2 2009 01:06 Bøgen 01920



Alle disse rigtige gode og nyttige oplysninger, som vi får fra forskellige ualmindelige dygtige skribenter, burde være mere tilgengængelige fra selskabets side.

I disse tider hvor kommunikation er i højsædet de fleste steder, det både være sig mennesker imellem som firmaer til aktionærer, undrer det mig lidt at GES ikke gør mere ud af at informere omkring de igangværende projekter.

Jeg mener ikke det nødvendigvis bør være i form af flere børsmeddelser, selv om man i min verden bør ta’ den påtale man fik til sig, men måske mere i form af en opdatering af de forskellige projekter, specielt dem som inden for en kort tid tid – hvilket er relativt – skal skabe omsætning.

Det er klart at om 5 år har det mindre betydning for selskabet om et projekt bliver udsat et par måneder, på grund af ”hvad ved jeg” da det forhåbentlig til den tid vil fylde forholdsmæssigt mindre, i forhold til selskabets størrelse til den tid, forhåbentlig;).
Her i ”starten”, start og start er selvfølgelig så meget sagt med alle de år firmaet efterhånden har bag sig, men med start mener jeg mere overgangen til producent, syntes jeg firmaet er nød til at indse at aktionærene ønsker så meget information som muligt, næsten jo mere jo bedre.
At der så er en lille fugl som har kvidret kriiissseee, eller noget lignende i mit ene øre, gør jo bare at den psykologiske effekt rammer mennesket, vi bliver bange for alt, stopper italien med at bruge strøm, har renterne på lånene allerede ædt egenkapitalen op, eller hvad sker der;)?
Det er endnu en ting et firma må forholde sig til, og som i min verden gør at der bare er brug for endnu mere opdatering/information.

I og for sig beder jeg bare om følgende:
Start med at lave en opdatering på de projekter som er i gang og lig det ud på hjemmesiden, hver fredag eller hver anden fredag skal de så opdatere det.
For eksempel, nu er xx antal vinger sat på og det og det er tilsluttet..
Nu siver vandet i Sicilien og vi forventer at transporter fra på xxxxdag, og så videre i den dur.

GES kan så vælge at vurdere at først når et projekt er nået så og så langt, skal det med på opdateringen….

Dette er bare lidt tanker jeg har haft, og der findes garanteret/helt sikkert en million andre måder at gøre det på;)
Har det bare sådan at det er urimeligt at kritisere et firma ( mit firma, da jeg er aktionær ), uden at forsøge at komme med løsninger.

Jeg vil gerne til sidst sige, at jeg ikke er et sekund i tvivl om at de folk som er ansat, gør et fremragende stykke arbejde, og har mere end rigeligt at se til, og de kan jo ikke gøre for det regner eller andre andre vejrfænomener, så vidt jeg ved;)
Er også udmærket klar over at det vil koste ressourcer at lave en opdatering, og løbende følge op på den, men på den anden side så er firmaet jo også fri for at besvare mails og opringninger i tide og utide, så gad vide om ikke det ville spare tid i den sidste ende;)
Opdateringerne er jo ”bare” en rutine som skal indkøres i firmat..

Til slut, har i ca. 5 år fulgt med på forskellige fora uden at syntes de var tilstrækkelige seriøse, men har en kraftigt formodning om at dette endelig er det rette sted, så ja, dette er mit først indlæg nogensinde, venligst ta’ rimelig pænt i mod det;)

På forhånd tak
Bøgen



4/2 2009 01:21 01924



Velkommen til Bøgen,

Glæder mig at du kan lide vores forums seriøsitet. Jeg er specielt glad for den gode tone der er herinde. Saglig, venlig og konstruktiv - ligesom dit eget indlæg.

Desuden kan vi se på tilmeldingerne de sidste dage at mange af de rigtigt gode fra EI er med herovre også på en kigger, så det skal nok blive et rigtigt godt forum på sigt.

Hvis du har gode ideer til hvordan sitet kan blive endnu bedre, så siger du bare frem, så drøfter vi det med programmørerne efterfølgende.



4/2 2009 21:05 doodha 01998



Jeg synes til gengæld, at det er en fin foto-dokumentation, GES har på deres hjemmeside: Det viser på fin måde, hvordan projekterne skrider frem.

M.h.t. den frustrerende lave kurs for tiden. Kunne det ikke skyldes, at der stadig er større depoter som er under afvikling...? (Forchhammers eks.) Jeg mener, det var Donlupo, som var inde på det på Euroinvestor for nylig.

Anyway. Den lave kurs er en god købsmulighed. Jeg satser i alt fald på at få suppleret, mens den er så billig. Den skal jo nok komme op på længere sigt.

Dette blev således også mit første indlæg på dette forum.

Mvh.
Doodha



4/2 2009 21:36 Stinker 02003



Det er svært at tro på, at der skulle være store depoter under afvikling, når der ikke rigtig er nogle sælgere, der skiller sig markant ud. Største nettosælger den seneste måned er Danske, som har solgt for 3,5 mio kr. I modsat fald skrides der i hvert fald meget tålmodigt til værks.
Mon ikke det, der i stedet gør sig gældende, blot er et fravær af en positiv nyhedsstrøm, samt det forhold, at der efterhånden er rigtig mange aktier, der med en kortere tidshorisont kan antages at have større potentiale. Således ser det vel ud til at vi som minimum skal vente til maj, førend der rigtig kommer gang i butikken (og dér kan ovenikøbet ligge et par skuffelser og lure), og da er vel ikke nogen urimelig antagelse at eventuelt tab ved at vente lidt med at gå ind i aktien/supplere er mindre end det, der imellemtiden vil kun kunne vindes andetsteds. Det er ihvertfald min strategi for en fordobling af beholdningen.



3/2 2009 19:54 Stinker 01909



Måske er det godt det samme, at der ikke tilgår aktionærerne flere informationer end tilfældet er - for så vidt angår Cagliari-projekterne har jeg i hvert fald problemer med at indpasse de sparsomme oplysninger fra Q3 meddelelsen i en meningsgivende sammenhæng.

Vedr. Energia Verde fremgår det som nævnt at vingeudskiftningen skulle være tilendebragt ult. januar.
Vedr. Cagliari II fremgår det herefter at fundamenterne er færdige, men at mølleleverencerne først kan startes 1/7, idet vingene der var tiltænkt dette projekt tilgår Energia Verde, hvorfor kabelarbejde samt udvidelse af transformerstation er udskudt til primo 2009.
Vedr. Cagliari III fremgår det endelig at dette projekt i følge planen skal opføres i umiddelbar forlængelse af Cagliari II, hvorfor byggearbejderne forventes igangsat omkring maj.

Er det bare mig der er så uforstandig at jeg ikke kan få øje på logikken - eller findes den ikke? Og må man i benægtende fald også imødese forsinkelser på Cagliari III?

Jeg har i hvert fald svært ved at se i hvilken forstand CIII både kan opføres i umiddelbar forlængelse af CII, og hvordan det samtidig kan forholde sig således at byggearbejderne derfor kan opstartes i maj, når situationen nu er den, at arbejdet med fundamenterne på CII ER færdige og at mølleleverencen først kan startes i juli - medmindre det spinkle rationale skulle være at kabel- og transformerarbejder på CII kan forventes færdigt i maj, og at det er i umiddelbar forlængelse af denne begivenhed, at man kan iværksætte byggearbejderne (om det så betyder fundamenter eller kabelnedlægning) på CIII.

Jeg tror, at jeg belaver mig på lidt mere uvished og lidt flere forsinkelser...



4/2 2009 13:34 stengård 01952



Det er rart at se at nogel af EI's debattører (oneofakind - stinker) har fundet vej herover. Og jeg er især glad for at se at forummet også har kunnet formå "Bøgen" at skrive sit første (gode og velfunderede) indlæg..


stengård




TRÅDOVERSIGT