Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto update VI


19169 stengård 6/10 2009 21:13
Oversigt

ting ser ud til at lykkes for selskabet... og det kan man jo ikke være utilfreds med. Hvis man ulejliger sig over på Arto kan man se en utrolig masse indlæg om Bioporto... uden så frygteligt meget indhold :)

Men, patentet må være på plads nu, OBS.-listen en saga blot, og kapitalegrundlaget sikret. Så langt så godt...

Af udestående fordringer er Pfadia-retssagen som kører ved Sø/Handelsretten omkring patentadgang, og så selvfølgelig en aftale (eller to) med de to virksomheder der har udviklet og markedsført at de kommer med NGAL-test her i efteråret.

Man må formode at næste skridt vil være et folig med Pfadia - med en hurtig licens-aftae med Abbott.... Og så nok en med Biosite. Derudover har jeg ikke fantasi til at forestille mig mere i efteråret - men det er jo sådan set også nok...



6/10 2009 21:29 dammski 019170



hej stengård, er der ikke en reel risiko for at patentet ikke opnås i US, kan Abbott og Biosite ikke bare køre derudaf indtil videre og lobbie de amerikanske myndigheder lidt, den ene er jo mere rådden end den anden er speget i amerikansk biotek, de tar nok ikke meget hensyn til EU i denne tid.... ?



6/10 2009 21:51 baras001 019173



Jeg ikke sikker på at jeg helt forstår Abbott's meddelsen fra i dag.

http://www.abbott.com/global/url/pressRelease/en_US/60.5:5/Press_Release_0783.htm

Er nedenstående paragraf , fra ovennævnte meddelelse, ikke præcis hvad Bioporto får patent på 11. November eller dette en anden "variant" af NGAL? (Det er ordet "European countries" jeg tænker på)

Abbott's Urine NGAL assay is performed on the company's flagship automated laboratory instrument, the ARCHITECT system. The test is now available to hospital laboratories in a targeted group of European countries and will be made more broadly available later this year.




6/10 2009 22:04 stengård 019175



Abbott har ikke patent på noget - det har BioPorto. Men Abbott har en centrallaboratorie-maskine ARCHITECT der kan bruges til at udføre testene.
Dagens meddelelse fra Abbott fortæller bare at man nu har fået et CE-mærke på testen - hvilket betyder at testen må sælges/markedsføres i EU



6/10 2009 21:53 stengård 019174



det er vigtigt først at forstå at Bioporto ikke er Biotech - men medico. Det betyder at en sag i US ikke skal behandles af FDA (federal Drug agency) men at USPTO (US Patent organization).

De senere år, er der sket en tilnærmelse mellem amerikansk og EU-patentret - således at det er overvejende sandsynligt at man vil opnå et patent i EU hvis man har et i US - og vice versa.

Så jeg tror ikke at man vil prøve at markedsføre NGAL-testen i US uden en aftale med BioPorto



6/10 2009 21:41 TDAE 519171



Hvilke konsekvenser vil det få, hvis Bioporto taber retsagen mod Pfadia?

Vil Bioporto kunne opkræves 3x licensbetaling til Pfadia, hvis Bioporto laver licensaftaler med Abbott et al. og selv roder lidt rundt med homogene test?



6/10 2009 21:49 stengård 019172



pfadia's patnet udløber om 3-4 år ... det er normalt at man giver licensadgang - fordi pfadia's patent er et paraply-patent. Pfadia har helt usædvanligt nægtet BioPorto adgang til patentet mod en licens.

Det får Bioporto (altså adgang) med Pfadia har trukket det - formentlig på baggrund af en aftale med Abbott. Hvis ikke Pfadia giver adgang til patentet på normale vilkår, kan de sandsynligvis dømmes til det og de vilkår kan fastsættes af domstolene.

Triple damage er nogen man kan dømmes til at betale (i US) hvis man krænker et patent - men her er der tale om at man ikek vil give adgang til patentet - og det er en anden sag

Man er nu i fasen med syns-skønsmænd - men alt tyder på at det ikke kommer så langt Pfadia, fordi sagen kun anvendes som løftestang for Abbott.



TRÅDOVERSIGT