Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

JEG er ikke rolig...


19693 stengård 14/9 2009 17:29
Oversigt

selv om alverdens økonomer nu har travlt med at fortælle at krisen er slut, i centraleuropa (tjekkiet, slovakiet,ungarn, rumænien og Bulgarien) som er de lande jeg har mest at gære med stadigvæk - ser det grummere end grumt ud -  alting falder - med undtagelse af landenes gæld... den stiger tl gengæld lystigt; det kan blive en trussel for EU's økonomi - der jo takket være de monumentale udfordringer i de den sydlige flanke (spanien, grækenland og Italien) har riigeligt at se til.. Det er muligt dolleren bliver svækket - men det er næppe euroen der kan kompensere for en svag dollar...

it aint over yet




14/9 2009 19:54 jobono 019699



Og her er det så, at vi skal være meget opmærksomme på at sondre mellem økonomierne i Central- og Østeuropa, som udvikler sig ganske forskelligt disse år.

Her er en helt overordnet beskrivelse af økonomierne i Central- og Østeuropa (CEE):

"In the current situation the CEE region can be divided into three groups. The first one comprises Poland and the remaining two include countries experiencing crisis in its harsher or milder forms," Rafal Antczak, V-ce President of Deloitte Business Consulting told news2biz POLAND. "Economies affected by recession more severely are the Baltics, Hungary, and Ukraine, while those relatively more fortunate include the Czech Republic, Romania, Slovakia, and Slovenia. Poland is an exceptional case in this context as the only country that has not experienced recession so far."




14/9 2009 20:20 stengård 019700



når man overser Skopje, Bulgarien og Serbien i opgørelsen over hårdt ramte økonomier... tjah - så er det at være hårdt ramt et relativt begreb :)... (og så er Rumænien også ganske hårdt ramt) men rent faktisk er Polen undtagelsen i øst sammen med Slovenien, nu ved jeg godt at de østeuropæiske lande under et ikke fylder alverden i den globale økonomi - men gælden er reel nok 




TRÅDOVERSIGT