Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Store forventninger til Roche


19790 akademikeren 16/9 2009 14:04
Oversigt

Fra reuters

Genmab: Har store forventer til Roche-projekt

Biotekvirksomheden Genmab har haft et svingende år, der kulminerede i august, da selskabets største satsning ofatumumab skuffede fælt i et fase III-forsøg rettet mod blodkræftformen non-hodgkins lymfom. På en enkelt handelsdag - fra den 17. til den 18. august - faldt selskabets aktiekurs med over 30 pct.

Selskabets topchef Lisa N. Drakeman har dog stærk tiltro til Genmabs ofatumumab og pegede på Morgan Stanleys Global Healthcare Conference på, hvilket molekyle hun vurderer som Genmabs næste store håb - foruden Arzerra og Humax-gruppen.

- Vi er meget entusiastiske omkring R1507, som er vores Roche-partner produkt. Der kører seks studier i øjeblikket, som Roche er meget dedikerede omkring. ASCO (American Society of Clinical Oncology) har nogle foreløbige data, som var meget opmuntrende for patienter, som ikke har alternativer. Så vi er meget spændte på dette antistof, sagde Lisa N. Drakeman på konferencen.

R1507 har tidligere vist sig at være i stand til at blokere bindinger af IGF-1 og IGF-2 molekyler, der er vigtigt ved tumorvækst samt i stand til at hæmme IGF-1R signalering. Samtidig har stoffet vist evne til at bremse cellevækst i tumorer i forskellige dyremodeller.

Foruden håbet om succes med R1507 har Lisa N. Drakeman store forventninger til, at de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) godkender ofatumumab (Arzerra) til 3. linie behandling mod kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) til efteråret.

- FDA kommer med sin bedømmelse den 31. oktober. Vi håber og er meget optimistiske omkring, at vi kommer til at se en godkendelse i forhold til det. Vi arbejder tæt sammen med FDA i forhold til alle de test, som skal foretages i forhold til processen, sagde Lisa N. Drakeman.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )TRÅDOVERSIGT