Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Interview med Smedegaard om fremtiden i AP-Møller


20128 30/9 2009 11:13
Oversigt

Under overskriftem "Smedegaards vinderformel" er der et interview med den administrerende Direktør for AP-Møller.

Det er interessant af flere årsager. Den siger noget om krisens omfang. APM har mistet 8 milliarder dollar i omsætning! Og den siger noget om hvordan AP Møller har tænkt sig håndtere den.

Konglomerater er blevet "in" igen, men man kan godt mærke på Smedegaard at det ikke er hans kop the. Han siger at denne struktur er betinget af ejerens historik og han forudser at APM konglomerat konstruktion vil vare ved et stykke tid ude i fremtiden. Læs når HR. Møller dør, så kommer der ændringer.

AP Møller har afblæst alle deres investeringer, og kommer ikke til at købe op indenfor branchen, men vil nok tage den via organisk vækst. De har efter de har solgt 8 mia dkk af aktier er de ikke i akut pengebehov, hvorfor jeg tror at spekulationerne om salg af ejendomme er en and. Hvorfor skulle man vælge at sælge ejendomme på bunden af en lavkonjunktur. Det er ikke rettidig omhu.

Det er derimod meldingen om at man ikke ønsker at købe nye skibe, men måske kan være i markedet for brugte skibe.

Det ser ud som om at der hvor APMøller vil vokse er på segmentet Havne og Olie. Og her har de jo også investeret enormt de sidste år.

Alt i alt en spændende artikel, som kan anbefales (Børsens Business Magasin fra idag)



TRÅDOVERSIGT