Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm.Brand Pantebreve


2015 collersteen 4/2 2009 22:52
Oversigt

Av av av.
Så er regnskabet for 2008 klar for Alm.Brand Pantebrev (aktien kan ikke markeres - endnu?)
Hvis man tør kan man kigge lidt i det. Hos selskabet finder man en skræmmende cocktail af yderlige pantebreve, CHF-finansiering og lang løbetid. Jg har lidt svært ved at læse hvor meget af CHF-finansieringen de afdækker - det virker kompliceret og ikke umiddelbart nemt forklarligt. Måske det er hensigten?
Kig selv nærmere - hvis I tør.
Side 9 er god at starte på. Her finder man eksempelvis dette:

"Selskabet har et mindre antal erhvervspantebreve udstedt af større ejendomsinvestorer, der i særlig grad er ramt af finans- krisen. Selskabets andel af erhvervspantebreve andrager
ca. 10 % af selskabets samlede pantebrevsbeholdning.
En del af disse debitorer er konkursramte eller under betalingsstandsning."

I år har man nedskrevet på disse med 38mio kr... Beholdingen er baseret på de 10% nævnt ovenfor ca. 175 mio kr.
Er det mon alt?

Hvis man tør, kan man kigge videre på side 25. Det er der man finder det mest rystende ifølge min overbevisning. Der kan man se at 35% af porteføljen ligger fra 95% og ud når det kommer til den sikkerhedsmæssige placering i pantet.... Vel at mærke på anskaffelsestidspunktet!
55% af porteføljen har en løbetid på over 25år - dvs. man må formode at de er optaget indenfor de sidste 5år. Derudover ligger 24¤ mellem 20-25år. Ikke særlig betryggende med tanke på en evt. sikkerhed ved tvangsauktion at så mange af lånene er optaget i de sidste 5-10års boligbonanza. Man har da da også i 2008 måttet overtage huse for 10 mio på tvangsauktionen. Hvordan går det mon i 2009-2010?
Endelig kan man bemærke at løbetiden på gælden er meget kort. Det er anfordringsgæld - dog lånt af alm.brand bank, så en decideret likviditetskrise havner de måske ikke i lige med det samme. Men man kan på den anden side heller ikke forvente at Alm.Brand-koncernen vil forære noget til de øvrige aktionærer.

Til at slutte det hele af finder man også lidt børsnoterede ejendomsobligationer på bogen. Dog kun for 16 mio.

Er jeg den eneste som ville ryste i bukserne hvis jeg var aktionær?

Regnskabet er her som pfd - det fylder en del: 13mb



4/2 2009 23:21 02018



Hej Collersteen,

Jeg tror filen er for stor. Jeg kan ihvertfald ikke downloaden, så jeg tror måske desværre at systemet ikke vil tage noget over 1 mb.

Ud fra dit referat vil jeg ryste rigtigt meget i bukserne, det lyder overhovedet ikke betryggende og de fleste af de resterende midler der IKKE er afskrevet bliver det nok over en periode



4/2 2009 23:29 collersteen 02020



Ja, ok. Det tog også en del tid at uploade sammen med indlægget. Ca. 3 min tror jeg.

https://newsclient.omxgroup.com/cds/DisclosureAttachmentServlet?messageAttachmentId=211456
Det skulle være det direkte link, så kan man selv downloade det.

Jeg glemte iøvrigt lige at tilføje i det første indlæg, at egenkapitalen er 238 mio og den samlede pantebrevsbeholdning er på 1,75 mia... så kan man selv regne på evt. tabsprocenter..... hvis man tør.



4/2 2009 23:25 Mr. Buffet 02019



Det lyder, som en rigtig farlig og dårlig cocktail. Og erfaringen viser vel, at det det skrives i regnskabet, ikke altid er hele sandheden.

Godt jeg ikke er inde - det ville ellers passe godt til min profil generelt [læs tab]:−)



5/2 2009 00:10 stigpoulsen 02025



Flot og berigende indlæg, collersteen.

Hvad ethvert forum har brug for - analyse og betragtninger.

Kan man ikke forvente, at Alm. Brand er involveret - læs:har aktier - i denne "inv. forening" og at det derfor også vil ramme Alm. Brand?

Jeg fik engang af en Alm. Brand (min bankforbindelse) medarbejder oplyst, at Alm. Brand har et større engagement i Griffin Berlin (den har jeg også), jo heller ikke den heldigste position.

Alm. Brand aktien lider jo gevaldigt og der må være flere grunde til dette, Topdanmark og TrygVesta klarer sig pænere - men er naturligvis heller ikke direkte involveret i bankforretning.

Vh




5/2 2009 00:30 collersteen 02026



Alm Brand ejer lige over 20% af aktierne, men 62% af stemmerne.
Største aktionær er Capinordic som har 23% af aktierne som de overtog fra hr. Vela (ex-Larsen) i November måned. Man kan overveje om det ikke mere var af nødvendighed end det var af frivillighed.....Det har jeg ikke set før nu, men endnu et tegn på at Vela måske ikke bestemmer særligt meget mere selv.....
Det kan dog også have været en del af overtagelsen af hans investeringsforretning, men mærkeligt at overdragelsen af aktierne først sker i november måned. Måske det var en juridisk/teknisk overførsel som Capi måtte foretage for at sikre sig. Jeg ved det ikke og gider egentlig ikke undersøge det nærmere.

Der er et par andre +5% aktionærer også - de fremgår af regnskabet.
Jeg husker dem ikke lige udover "phoenix invest" eller noget i den stil. Og "Danske pantebrevsinvest" - tror jeg.



24/7 2009 16:04 collersteen 015723



Er jeg den eneste som synes at læse mellem linjerne at Alm.Brand Pantebreve måske ligger på intensiv-afdelingen i dyb koma?
http://www.business.dk/article/20090724/borsnyt/707230043/

Alm.Brand Bank har jo bl.a. 1,6 mia ude at svømme hos alm.brand pantebreve jvf. tidl. indlæg i denne tråd....



24/7 2009 16:27 Gobe 015724



Er heller ikke begejstret for Alm. Brandaktien i det nuværende kursleje.

Alle erhvervsvirksomheder gennemtrawler deres forsikringspolicer i disse tider, med betragtlige besparelser til følge. Har selv været turen igennem og sparet ca 50.000 kr/år fremadrettet. Det er blandt andet gået ud over Alm. Brand, - der dels grundet en arrogant tilgang til
en ny 5-års fornyelse og dels grundet deres tillid til, at "den forsikringsmæssige kaffeklub" nok skulle klare ærterne for dem,-
er røget ud i kulden igen.

Den gik bare ikke !

Så jeg tror heller ikke forsikringsdelen klarer sig særligt overbevisende
i 2009.

Og man må da håbe, at Pastor Biskop Andersen ikke går fallit, med den eksponering, han har udsat sin husholdningspung for !

Gobe




13/2 2010 14:18 collersteen 325843



Så kom der et årsregnskab og det er unægtelig ikke rar læsning....
http://www.proinvestor.com/news/462197/AArsrapport-2009
Hele årsrapporten kan downloades her https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=385298&lang=da

Det vigtigste må være at driftskreditterne er forlænget til feb. 2011.
Alm.Brand Bank har vel reelt set heller ikke haft noget valg, da en konkurs jo nok ville smadre dem på et eller andet plan. I hvert fald vil finanstilsynet jo nok stille større krav til solvensen, såfremt 1,5mia kr er udlånt til et "konkursbo" eller selskab i betalingsstandsning. Derfor er det nok bedre at de bare lader det køre videre. De sidder iøvrigt også med kontrollen iform af 62% stemmeandel og de har seneste også overtaget hele rykkerproceduren alm.brand pantebreve.
I bund og grund er det nok aktionærernes redning (indtil videre) at alm. brand har fingrene så dybt nede i kagedåsen at de ikke kan trække sig uden at miste flere af fingrene. Så er det bare surt for dem at kagerne er blevet gamle og mugne siden, de stak fingrene ned..... men før eller siden bliver den slags kager vel også retro og in igen. Det må være det eneste håb for selskabet.

Egenkapitalen er nu nede på 83 mio kr og balancesummen er på 1534 mio, hvoraf de 1473 mio er udlån (pantebreve).
Så kan man selv regne lidt på hvor mange flere fejltrin der kan laves - eller måske bare "korrekte værdiansættelser" af pantebrevsporteføljen. Et år mere med 154mio i underskud går jo nok ikke.
I den forbindelse er det jo nok meget "heldigt" at man har kunnet observere flg. (side 6)
KLIP
Til værdiansættelse af pantebrevsbeholdningen anvendes en model, der estimerer nutidsværdien af de forventede fremtidige pengestrømme. Da pantebrevsmarkedet i 2009 har været meget illikvidt, har det ikke på samme måde som i tidligere år været muligt løbende at teste værdiansættelsesmodellen
i forhold til realiserede priser.
KLIP
Ergo famler man lidt i blinde?

I den forbindelse kan man også lige notere at porteføljens værdi de sidste 2år er opskrevet med 100mio kr som følge af rentefald og ændringer i førtidsindfrielsesforventningerne.

Mon ikke man kan konkludere at selskabet reelt set er insolvent idag eller meget meget meget tæt på? Men dermed ikke sagt, at de ikke overlever - det er jo en helt anden sag, som Alm.Brand Bank bestemmer. Man fristes til at tro at det bare bliver et "zombie-selskab" de næste mange år (lidt i stil med bankernes ejd.selskaber), hvor man venter på bedre tider og på at lånerne formår at betale pantebrevene tilbage uden alt for mange tvangsauktioner.
I den forbindelse kan man også lige notere sig at selskabet nu har "midlertidigt overtagne ejd." for 27,3 mio i balancen. Det var 10,5 året før.







13/2 2010 14:47 collersteen 025845



Glemte iøvrigt lige forventningen til 2010:

"Selskabet forventer i 2010 et underskud i størrelsesordenen 40 mio.kr.
inklusiv kreditrelaterede tab og nedskrivninger."


Så er egenkapitalen halveret.
Kommer der så lidt rentestigninger er der så nok et pænt 2-cifret mio-beløb der skal tilbageføres i opskrivninger på pantebrevsporteføljen.
Vupti - væk var den egenkapital.

Vi snakkede lidt om Capinordic og deres andel den anden dag. Det eneste der står i regnskabet er flg. vedr. storaktionærer:

Alm. Brand Bank?s ejerandel udgjorde 22,3 % ultimo 2009. Banken har via A-aktierne en bestemmende indflydelse på selskabet med en stemmeandel på 62,8 %.
Følgende selskaber har primo februar 2010 anmeldt at besidde
mere end 5 % af aktiekapitalen:
? Capinordic Bank A/S
? Investeringsselskabet Søndergade A/S
? Liberty Pantebreve A/S
? Majatri ApS
? Phønix Invest A/S



TRÅDOVERSIGT