Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nu kommer 4. bølge


2027 5/2 2009 00:48
Oversigt

1. Bølge - Credit Crunch
2. Bølge - Virksomhedskonkurs
3. Bølge - Fyringer
4. Bølge - Boliger på tvangsauktioner

http://politiken.dk/tjek/penge/hushandel/article642337.ece



5/2 2009 01:07 JørgenVarnæs 02028



Jeg tror det er arbejdsløsheden vi skal holde specielt meget øje med. Det nuværende niveau skal tages med at par skovlfulde salt, da der er allerede 150.000 arbejdsdygtige danskere parkeret på offentlige overførselsindkomster i form af efterlønnen.

Nu ved jeg ikke, hvor langt udviklingen kommer til at køre, men kommer der mange flere arbejdsløse vil vi få et problem med de offentlige finanser - og med et evt. underskud på statsfinanserne vil vi få sværere ved at sælge statsobligationer, og vi vil i særklasse få problemer med at forsvare den danske krone. Den direkte konsekvens bliver højere renter med deraf følgende konsekvenser for erhvervsliv, forbrug og specielt for boligmarkedet.

Det er den mekanisme alle "slapperne", der råber på dansk devaluering glemmer. Som en lille åben økonomi skal vi virkelig holde tungen lige i munden for at fastholde vores købekraft og være i stand til samtidig holde renten nede. I øjeblikket har vi en fin resultatopgørelse i forretningen Danmark. Der er overskud på statens budget og gælden er under kontrol. Men jeg er bange for at regeringen med sine gavmilde pakker og garantier er ved at puste balancen i forretningen Danmark op i et niveau, der kan blive særdeles risikabelt.



5/2 2009 13:02 JørgenVarnæs 02053



Hmm - man lever og bliver klogere. Jeg er lige faldet over denne artikel af Stig Ørskov på Politiken.dk. Jeg har altid ment at Politiken var en modbydelig og løgnagtig møgsprøjte, men af og til finder blind høne jo og et korn. OG HVILKET GULDKORN!

Jeg kunne ikke være mere enig - ikke nødvendigvis i tallene, men i at denne krise har langtrækkende effekter. Og dem beskriver artiklen glimrende. Stort point fra mig til Politiken. De har fortjent ros.

Artiklens emne er: Sådan bliver Danmarks nedtur, hvis det går, som historien foreskriver:
http://politiken.dk/debat/signatur/article642575.ece

læs den, læs den, læs den!

Grunden til, at jeg mener at man skal tage artiklens pointer seriøst, er, at bankerne (senest illustreret ved Danske Banks regnskab - og collersteens glimrende arbejde med Alm Brands pantebreve) har så mange dårlige lån på bøgerne, at de ikke tør udvide deres låneportefølje. Man kan sige at de dårlige lån blokerer for gode nye lån. Derfor kommer der ikke nye lån, der kan sparke gang i økonmien og vi vil se en periode med kredit-kontraktion, der vil hæmme og måske endda skabe negativ vækst i økonomien. Derfor hænger artiklens konklusioner ret godt sammen.

mvh
JV



TRÅDOVERSIGT