Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

AU om Bioporto


20479 stengård 12/10 2009 11:23
Oversigt

AktieUgebrevets artikel om BioPorto er lagt ud på nettet i en let hakket udgave. Jeg har fået tilsendt et link til teksten i sin helhed (tror jeg da det er)

http://peecee.dk/upload/view/196621

områder der kan præciseres:

Patentet bliver ikke udstedt 11. november - DET ER UDSTEDT - det bliver publiceret den 11. november.

Der kommer ikke en halvtres/halvtres fordeling mellem heterogene og homogene test - det bliver maksimalt 25% heterogene (for mere fylder Abbott og Biosite altså heller ikke)

Det er forkert at udelukke salget i USA. USPTO læner sig i betydelig grad op ad de afgørelser der træffes i EPO og vice versa

Der er ingen grund til at tro at penetreringen standser ved 50% - bare se på hjertemarkørene. I takt med udbredelsen af nyremarkøren vil man nemlig kunne udvikle medicin der hjælper på AKI

NYK har som nettokøber været på banen de sidste 3 dage - dete r IKKE NYK - men derimod et par af NYK's kunder - bl.a. kendt fra PI :)

Men ellers er det såmænd rigtig nok ... suk....12/10 2009 20:02 Zip 120500I forlaengelse af din bemaerkning omkring maeglerstat, er det interessant at se paa tallene for i dag. Efter AU og den umiddelbare stigning til 10 i aabning, var NYB nu nettosaelger over hele dagen. 266,581 stk for at vaere noejagtigt blev der solgt, mens indkoeb kun laa paa 22,044 hvoraf hovedparten var intern afregning i aabning.

Der saelges tidligt ud lige efter aabning med stor udbud fra NYB mellem 10 og 10.20 hvorefter det holdes lidt pause da retning tydeligvis er op. Efter frokost er saelger(ne) paa banen igen omkring top med udbud i 10.70 som saa korrigeres ned med dagens afslutning med en stor salgsblok i 10.50.

Nu lukkede vi jo i 10.60 saa det bliver spaendende at se om NYB er tilbage med yderligere profittagning mellem 10.60 og 11, eller om der skal genkoebes paa et lavere niveau i morgen? Personligt tror jeg paa et mindre tilbagefald og solgte lidt i slutningen dag (dog ikke gennem NYB:).


12/10 2009 21:00 jbfinvest 020502Hej Zip

hvor får du denne statestik fra?

Stengård: Vedr Statestik på Nyreskader i forbindelse med Krigsskader : Jeg har endnu ikke modtaget noget holdbar/brugbar info på overstående. Men talt med flere "kloge hoveder" på området og vi er alle sammen enige i at sådanne skader optræder meget sjældent, selv ved selvsmordsbombere vil B-problemmer ( lungerne) udgør dødsårsagen. Så det "markedet" ser jeg ikke som et af de større ;−)

Mvh
Bjørn12/10 2009 21:22 Zip 020503Jeg trak alle handler fra Netfonds (de har et data udtraek til CSV) sog med det ind i en handelmodel, jeg bruger til at analysere trade patterns paa de aktier jeg er i eller overvejer (normalt med henblik paa at se hvad de stoerre internationale players foretager sig).

Det snapshot jeg vedhaeftede her er en simple pivot tabel paa Buy/Sales fordelt paa pris og periode med maegler fokus, saa det er ikke det store rocketscience over det.12/10 2009 21:47 jbfinvest 020504ok super og takker...

har endnu ikke fået kigget netfonds igennem, men kan da se jeg lige skal give det et kig i nærmeste fremtid...13/10 2009 17:44 DrueAgurken 120539Nu ved jeg godt at det har været behandlet før, men jeg vil alligevel lige vende tilbage til Abbotts CE mærking af deres NGAL kit.

For det første, står det på forsiden af Abbott.com.... hvilket vil sige at det er Major News for Abbott. De har ikke fedtet deres NGAL test kit ind på en mellemside som BioSite gjorde med deres kit.
Desuden er udmeldningen klar om launch, nemlig at det allerede nu er tilgængeligt i en række europæiske lande, og at det senere på året vil blive mere udbredt.

Jeg NÆGTER at tro på at Abbott gambler med så vigtig en ting, som launch af en potentielt blockbuster, for at spare de 5-6-7% af overskuddet som de skal give videre til BioPorto.

At forestille sig det er imo galematias.

Hvis man kan følge mig så langt, så har man også næsten konkluderet at en licensaftale med Abbott står for døren, og skal man opsætte et helt forsigtigt estimat for værdien af sådan en aftale, så vil en kurs på MINDST 15 (og her mener jeg virkelig mindst) være en formsag.

Eneste aberdabei som jeg kan komme i tanke om, handler om Phadia...
Hvis Phadia sagen kan finde en afslutning forsvinder de sidste 5%'s tvivl jeg har tilbage, og så kan jeg kun herfra anbefale køb, køb, køb....

(imo tæller Phadia ikke det store, og jeg har derfor allerede sat mig 100% i BioPorto, hvilket skal holdes in mente når man læser mine indlæg)13/10 2009 18:13 ndrs 020541Drue, altid en fornoejelse at laese dine overvejelser, hvilket altid er nogle grundige af slagsen. Jeg har desvaerre ikke meget at tilfoeje andet end jeg toer garantere, at kursen kommer til at hedde MINDST 20, ikke 15.13/10 2009 18:23 DrueAgurken 020542Jo tak, og i lige måde Sherlock....

15 var også blot for at når aftalen kommer, at folk ikke skal se den stoppe 50 ører før mit kursmål, og så skrige "Ham DrueAgurken sagde den skulle i 15 den nar". 15 skulle på ingen måde være en hindring, men alligevel over 40% oppe fra dagens luk.14/10 2009 11:08 DrueAgurken 120564Opfølgning på Phadia sagen:
Sagen er i Syn og Skønsfasen, og en mand er udpeget.

Phadias patent dækker som sagt over alle sygdomme vedr. NGAL, og blokerer dermed i teorien for BioPortos patent. Men BioPortos NGAL Cut-Off patenet blokere ligeledes for Phadia, så min frygt for at Abbott kunne launch via Phadia patentet er altså gjort til skamme.

Endvidere dækker Phadias patent kun Europa og udløber i 2015, så i worst case scenario vil det primært gå ud over de heterogene aftaler, da det er de produkter der står over for launch netop nu.
Men denne sag burde som sagt være løselig på flere måder.

1: BioPorto vinder sagen over Phadia og sagen løses.
2: Phadia frafalder sagen, eller indgår aftale om licensbetaling.
3: ...tænk selv videre.15/10 2009 00:15 Valueguy 020571Hej DrueAgurken,

Hvis nu Phadia får medhold i at Bioporto krænker deres patent, hvad er dit bud på at det konkret betyde, hvis det sker?

Er det her ikke en reel fare, der nærmest kan lamme Bioportos fremtidsudsigter? Nu ved jeg godt vurderingen fra Bioportos patentekspert er, at det er usandsynligt at det vil ske (ifølge årsrapprten), men hun er trods alt biased. Og jeg ved, at Bioporto vurderer, at Phadias patent er så bredt, at Bioportos med deres mere specifikke patent vil få medhold, men helt ærligt, så er det særdeles vanskeligt for os aktionærer at vurdere sandsynligheden for at det scenarie vil udspille sig.

Hvor har du kendskab til sagens detaljer fra? Det er ikke meget der står om det i Bioportos årsrapport, og jeg kunne godt tænke mig at læse mere om sagen.15/10 2009 17:28 DrueAgurken 120582Hej Valueguy.

Information om sagen har jeg fået enten fra IR hos Bioporto, Christina Tønnesen (har blot skrevet og spurgt når i tvivl), eller deduktivt udledt fra de årevis af debat om sagen.

HVIS Phadia vinder sagen, og får medhold i alle punkter er det naturligvis et kæmpe bet for BioPorto, da det vil spærre for det europæiske marked indtil 2015 hvhor Phadias patent udløber.
Dette vil som sagt primært ramme de heterogene test, som står overfor europæisk launch nu, mens det homogene førts står over launch i 2011/2012, og hvor jeg formoder at en del af skaden vil blive dæmpet af at BioPorto formentlig også på det tidspunkt har adgang til det Amerikanske markede, samt ELISA salget i østen og sydamerika.

Men som BioPorto også siger, så virker det til at de har en god sag.
Phadia har haft patentet i LANG tid, og har ikke brugt det til noget, og nægter BioPorto adgang til patentet med en licensordning.
Phadia har nok heller ikke selv vidst at NGAL ville have de egenskaber som det vidste sig at have, og har nok bare gabt over et område de ikke havde interesse i.
Hvorfor de så ikke vælger at tjene noget på patentet, men kun bruger det som pression er så meget mystisk, og man så have sine egne spekulationer herom.15/10 2009 18:36 dalboel 020585Jamen, velkommen til mig selv her på forum :)

For mig at se, må det da være et mega issue for Bioporto, hvad angår Phadia. Sagen har kørt siden 2007 og er endnu ikke afgjort. Den er nu overgivet til Syn og Skøn, og burde hurtigt kunne afklares.
Mit bud er, at det nu trækkes i langdrag til parterne selv finder en løsning, men som jeg har forstået det, nægter Phadia pure adgang. Og hvor er vi så? Anerkendelsessøgsmål? Eller venter vi til patentet udløber- for så vidt angår EU.
Det er da ikke bare en bagatel, man som aktionær kan sove roligt på. Nogen bør gå i kødet på Bioporto eller Sø&Handelsrettens mand, så vi kan komme det lidt nærmere. Ikke mig sagde hunden. Dertil rækker forstanden ikke...
Tak for en god og faktuel debat. mvh15/10 2009 19:14 DrueAgurken 220586Jamen velkommen til dig herfra ligeså

Jamen Phadia sagen er da også den hurdle som generer mig mest lige nu hvor alt andet ser ud til at falde på plads.

Men sagsforløbet er vidst strukket så langt, af flere årsager. Som jeg forstår det skal man blive enige om en syn og skønsmand, hvilket man så ikke har kunne blive. Det kombineret med travlhed i S&H har åbenbart gjort at sagen har varet så længe som den har.
Nu er vi så kommet så langt at der endelig er blevet udpeget en, så mon ikke vi kan forvente en afslutning snarest.

Men det er så sådan sagen ser ud uden konspirationsbrillerne på....
Det kan også forholde sig sådan at hvis Stengårds "teori" om at Abbott ejer Phadias patent er sand, så vil Phadia patentet sandsynligvis forsvinde sammen med licensaftalen med Abbott.
Dette vil så skyldes at Phadia patentet har tjent som juridisk grundlag for at holde BioSite fra markedet, da de havde deres kit færdigt først.
Dette skulle så have ført til den konsekvens at BioSite anlagde sagen imod BioPorto ved S&H retten om patenttyveri, og dermed standsning af patentet i EPO, så de ikke risikerede at Abbott bare kunne launch og samtidig holde BioSite fra makedet.

Resulatat har jo så åbenlyst være at hele situationen med patenter gik i hårdknude, og at INGEN kunne sælge noget.

Med det "magiske" frafald af sagen ved S&H/EPO for nylig, kunne en løsning af denne Gordiske knude være en realitet.

Men, det er jo så igen blot spekulation, og skal man forholde sig de udmeldte fakta, så forventer de at sagen vindes (ja det skal de sige), men samtidig virker det ikke på dem som om at det er det store problem, nu da deres patent er udstedt. Med det i hånden kan de forhindre alle de krumspring andre måtte gøre for at handle indefor Cut-off grænserne, og det er altså dem der virker...15/10 2009 07:00 Kim 020572Hvis nogen skulle have lyst til at læse hvad der blev oplyst på Abbott's Conference Call i går d. 14-10, så kan det lade sig gøre på dette link hvor der er afskrift derfra.

http://seekingalpha.com/article/166543-abbott-laboratories-q3-2009-qtr-end-09-30-09-earnings-call-transcript?page=1

det forbavser mig lidt at der slet ingen er som stiller spørgsmål til hvad Abbott forventer sig af at de har fået den CE-godkendelse på Ngal-testudstyret i Europa........
TRÅDOVERSIGT