Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioPorto FAQ.


20496 DrueAgurken 12/10 2009 17:04
Oversigt

I erkendelse af at det tit er de samme spørgsmål der rodes rundt i, vil jeg her opstille et par punkter med de "keywords" der ofte spørges til.
Hvis tråden kan holdes fri for debat vil det være fint, men fortsæt den endelig. Jeg vil selv bidrage yderligere, men starter lige med et par punkter.

ABBOTT:
Forventet licenstager til BioPortos NGAL patent.
USA baseret medicinal/diagnose/ernærings/etc.selskab med en perlerække af blockbustere på hylderne. Størrelsen af selskabet kan kun underdrives. (Abbott har haft konstant stigende dividendeudbetaling de sidste 25 år i træk)
Har pr Oktober 2009 modtaget CE mærking af deres NGAL urin testkit til deres ARCHITECT maskine.

APC-PCI:
Activated protein C - Protein C inhibitor.
Markør til diagnose af behandlingsegnede patienter med svær sepsis (Blodforgiftning). Produkt til bekæmpelse af Blodforgifning findes (Xigris fra Eli Lilly), men har lav succesrate, da kun en vis gruppe er modtagelige for behandlingen.
BioPorto har et ELISA kit på markedet.

BIOPORTO:
Stiftet i år 2000. Har rettighederne til en række af Statens Serum Institut's cellelinjer.
Beskæftiger ca. 25 medarbejdere.

BIOSITE:
Forventet licenstager til BioPortos NGAL patent.
BioSite er et tidliger small-time diagnosticerings selskab, som i 2007 blev opkøbt af Inverness Medical i en budkrig med Beckman Coulter, til en pris vel over 1,5 MIA USD. BioSite var da i besiddelse af en hjertemarkør, der revolutionerede diagnosticeringen af hjertefejl.
Inverness har tidligere i transcript afsløret at deres forventninger til NGAL delen af BioSite ikke lader noget tilbage for hjertedelen.
BioSite er i besiddelse af de eksklusive (plasma) rettigheder til halvdelen af CCH's "ubrugelige" NGAL patent.

CCH:
Cincinnatti Childrens Hospital.
Børnehospital med egen patentansøgning på området for diagnose af nyreskade ved hjælp af NGAL.
Har fået et patent på diagnose af iskæmisk nyreskade ved EPO, som skønnes ubruglig af BioPorto, og har gentagne gange fået afvist deres patentansøgning i USA, da patentet anses for ubrugligt.
Undervejs i patentansøgningen blev der indget aftale med Abbott og BioSite om ekslusive licensaftaler på henholdsvis urin og blod, hvilket efter det endelige resultat anses for ubrugligt.

CUT-OFF Patent:
Over 250ng/ml. NGAL er dækket af BioPortos Cut-off patent. For at have et sikkert resultat regnes der med at man skal måle og til 350ng/ml i urin, og 400ng/ml i plasma for at have et sikkert resultat.
Formentlig for ikke at krænke BioPorto har man fra Abbott og BioSites side abejdet med niveauer under dette, men for at at være sikker på at diagnosticere nyreskade skal man op i dette område.

(BioPortos patent er altså et patent på at diagnosticere nyreskade ude fra en vurdering af NGAL niveauet i henholdsvis plasma/blod og urin. IKKE et patent på at måle NGAL niveauer, men til at benytte denne viden til en egentlig diagnosticering)

ELISA:
Enzyme-linked immunosorbent assay.
Test metode specielt velegnet til at opdage antistoffer eller antigener.
Udemærker sig ved at være billig, "simpel" og fuld udbredt.

EPO:
European Patent Organisation. EU's patentmyndighed hvor Europæiske og en række andre landes patenter udstedes.
11/11-09 PUBLICERES BioPortos patent, men er allerde nu UDSTEDT.

FULDAUTOMATISKE MASKINER:
Store og dyre maskiner som udemærker sig ved at kunne foretage massevis af test lynhurtigt. Findes primært på centrallaberatorier, og af flere producenter. (Det er på denne slags udstyr at de Homgogene test vil blive udført)

HETEROGENE TEST:
Testmetode hvor et seperationstrin skal indføres i testen, for at bestemme bindingen af markøren til en overflade. (Som Abbotts test, der derfor kun kan benyttes på Abbotts maskine)

HOMOGENE TEST:
Test bestående af et enkelt analysetrin, og er derfor let justerbar til forskellige maskiner.

MBL:
Mannan-binding lectin.
Kort fortalt findes der to slags imunforsvar. Et medfødt, og et tillært. Det medfødte består til dels af MBL, og man kan derfor "teste" dette imunforsvars styrke. Dette er blandt andet relevant ved kræftbehandling hvor det tillærte imunforsvar sættes ud af spil, og man skal bero på det medfødte. Men mindt 12% af den "kaukasiske" befolkning lider af en fejl i dette, og vil derfor være udsatte ved sådan en behandling.
BioPorto har et CE mærket ELISA kit på markedet.

NGAL:
Neutrophil gelatinase-associated lipocalin.
Molekyle der optræder i kroppen ved diverse skader. (Cancer, nyreskade, og nye kommer til)
BioPorto ejer patentrettighederne til at diagnosticere nyreskade ved hjælp af et fastlagt niveau af NGAL i enten blod eller urin. Andre skader/sygdomme skal diagnosticeres ved andre niveauer, og er derfor ikke for nuværende relevante for BioPorto.

POC:
Point of Care. Testmaskiner der populært sagt kan benyttes ved sygesengen. (Som BioSites Triage maskine)

RA:
Random Access. Test maskiner der kan benyttes til flere forskellige test, og ofte er et "større" apperatur. (Som Abbott's ARCHITECT)



12/10 2009 20:44 DrueAgurken 520501



PHADIA:
Svensk diagnostisk selskab, som fokusere på astma, allergi og imunforsvarsfejl.
Fik engang i tidernes morgen to patenter på NGAL. I USA, til test af inflammation og infektion, og er i Europa til test for alle humane sygdomme.
BioPorto anser dette patent for at dække for bredt, og dermed være et paraply patent, og har derfor i 2007 anlagt en sag imod Phadias patent for at få det kendt ugyldigt. Sagen går uendelig langsomt, og indtil videre er den strandet på en udpegning af en syn og skønsmand.
BioPorto har fået afslag på tilbud om en licensordning med Phadia, og Phadia har undervejs i sagen krævet at BioPortos produkter fjernes fra hylderne og Phadia tilkendes erstatning for allerede solgte produkter.

BioPortos rådgiver finder at BioPorto vil få medhold i sagen, og at Phadias patent kendes for bredt.

SEKUNDÆRE NGAL TEST KITS:
BioPorto fremstiller markedets bredeste produktportefølje af NGAL testkits, til brug ved dyreforsøg.
En af de største grunde til at de lægemidler der undervejs i deres udvikling, bliver droppet, er potentielle skadevirkinger på de patienter de skal afhjælpes en lidelse. Derfor har lægemiddelindustrien brug for at teste om netop deres lægemiddel gør skade på patienten, hvilket ofte vil vise sig som nyresvigt. Til dette formål er NGAL test som skræddersyet, og BioPorto forventer sig et stort markede netop på dette område.
Til sådanne test estimeres det at lægemiddelindustrien hvert år benytter sig af 700.000 mus, 1.100.000 rotter, 68.000 hunde, 8600 grise og 31.800 aber.

Gc-GLOBULIN:
Leverskade markør.
BioPorto har godkendt ELISA kit på markedet.

GLP-1:
Glucagon-like peptide-1.
Hormon der udskilles når vi spiser, og er den nye lovende kandidat indenfor forskning i fedme og sukkersyge.
BioPorto udvikler og sælger GLP-1, til den farmaceutiske industri,



14/10 2009 10:12 DrueAgurken 720557



Dette indlæg vil kort opsummere BioPortos produktportefølje, og dets forventede værdi. (kurs værdier gætter jeg ikke på)

APC-PCI:
BioPorto har et APC-PCI kit i handlen, men mangler en partner til at få valideret dets virkning.
Det mest oplagte scenario for APC-PCI kittet, er at der indgåes en aftale med Eli Lilly, om en sådan validering, og en derpå følgende licensaftale.
Markedspotentialet for APC-PCI kittet anslås til at udgøre 100 mio. EURO pr år, hvoraf BioPorto kan forvente sig en royalty sats af et sådan beløb. (2-8% formoder jeg) Men alt afhænger af Eli Lilly, som for nuværende har andre kandidater på tapetet.

ANTISTOF PORTEFØLJE:
BioPorto har en portefølje af over 300 antistoffer, som primært sælges til den farmaceutiske industri.
Af produkterne findes både indliciterede, og egenudviklede.
Af selskabets samlede omsætning udgør antistof porteføljen for nuværende en væsentlig del, men havde sidste år en nedgang i omsætningen, som følge af den globale krise. Antistof porteføljen tilføjer ikke de store forventninger på sigt.

GC-GLOBULIN:
Markeds potentiale ca 100 mil EURO pr år, på sigt.
Af dette beløb kan BioPorto forvente sig en royalty sats.

MBL:
Har for nuværende en nogenlunde stabil omsætning på 2 mil om året.
Sidste år indledtes test på automatiseret udstyr, og et muligt storsalg kan komme på tale.
Markedspotentiale på 20 mil EURO pr år. Men mere sandsynligt er at salget kan stige til omkring 2-3 gange den nuværende, med den nuværede partner. Skal potentialet indfries, er det nødvendigt at der kommer en decideret MBL kur, hvilket for nuværende kun har været på tapetet hos Enzon Pharmacuticals, men som er på hold.

NGAL:
NGAL ivd ELISA: Potentialet primært i Kina og mindre i Indien og Brasilien.
Stor stigning i værdien af det Kinesiske markede hvert år.
Forventet test antal 50.000-100.000 pr år i Kina.
Prisen på testkittet er lav, men da BioPorto selv producerer deres ELISA kits, vil gevinsten være høj.
For BioPorto vil jeg vurdere at der på den korte bane vil være mulighed for en indtjening i størrelsesordenen 5 mil DKK pr år. Potentialet er helt afhængigt af om godkendelsen opnås i Brasilien, og om hvor stor udbredelse kittet kan finde på det Kinesiske markede.

NGAL ELISA:
NGAL test til dyr er i voldsom vækst, og BioPortos samlede NGAL salg steg i 2008 med 44%, hvoraf jeg vurdere at NGAL ELISA kit stod for den største del. (markedet er i Q1 af 2009 vokset med yderliger 79%) Dette skyldes at BioSite og Abbott har stillet gratis test til rådighed for hospitaler der beskæftigede sig med validering af NGAL i mennesker, og derfor må vurderes at have mættet dette markede.
Potentiale for BioPorto på kort sigt: 5-10 mil DKK pr år.

NGAL LICENSER:
Licenser til Abbott og BioSite's heterogne test.
Forventet indtægt i størrelsesordene 2-8% (+mindre up-front.)
Potentiale for disse to aftaler. 25-50 mil DKK pr år til BioPorto.

Licenser til homogene test.
Til de homogene test er der snarere tale om egentlig produktsalg, og en større indtjening kan derfor forventes.
BioPorto vil få fremstillet testkittene hos deres samarbejdspartner, og vil sælge testene videre til producenterne af fuldautomatiserede maskiner.
Dermed går der ikke de store recourser til forhandlernet, da salget sker direkte. Et forventet afkast til partneren må indregnes, men det er her det virkelige potentiale er.
Potentiale for samlet NGAL salg på verdensplan 2 MIA EURO pr år.
Heraf kan homogene test forvente at sætte sig på op til 80% af markedet.
Heraf kan 25-50% af værdien af det homogene markede potentielt tilfalde BioPorto.
Potentiale for BioPorto's salg af homogene NGAL test pr år: 2,8 - 5,6 MIA på år. (Blue Sky scenario)

(Disclamer: Egne udregninger, og HELT uden ansvar tak)



14/10 2009 10:38 DrueAgurken 420562



Korrektion: Potentiale for BioPorto's salg af homogene NGAL test pr år: 1,4 - 2,8 MIA på år. (Blue Sky scenario)

(Jeg glemte lige et led)



1/12 2009 16:36 DrueAgurken 322916



Licenstager:
Aftager af licens til at sælge og markedsføre 'heterogene' test.

Partner:
Den 'hemmelige' partner, som skal bistå BioPorto i masse produktionen af 'udenoms produktet' til det aktive NGAL, som produceres i større og større mængder af BioPorto.
BioPorto fremstiller altså selv det aktive stof, som de så sender til 'partneren' som tilsætter stoffet til de testformater som aftagerne nu ønsker.

Aftagerne:
Producenter af fuldautomatiske test maskiner. De bestiller test hos BioPorto, som bestiller testen hos 'partneren' som så sender dem dem til aftageren, som så selv distribuerer dem ud til de centrallaberatorier som har deres maskiner installeret.



TRÅDOVERSIGT