Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Det er noget nær en offentlig hemmelig at bankpakke I+II var designet til danske bank.

Danske Bank har klaret sig rigtigt godt de sidste måneder, hvor kursen er steget fra 30-40 til 130. Nu er det bare sådan at jeg sidder med en nagende tvivl. Dels ved vi at de har skjult en del af deres tab i regnskaberne, dels ved vi at de skal slanke balancen og ikke låne særligt meget ud.

Danske bank har nogle meget store engagementer i Dansk Erhvervsliv og det går knap så godt. For nye bare at nævne 3:

Sanistål: (2,8 mia DKK)
H+H (1 Mia DKK)
Essex (2,3 Mia DKK)

Måske er det tid til short?


19/10 2009 14:29 alang 320694Der er efterhånden så meget, der er for stort til at vælte, og derfor bliver der sat krykker og korsetter op overalt. Det er jo vældigt fint, hvis det kan fungere som stødpude mens krisen står på, og der er ingen tvivl om, at det vil stå som succesfuld handling, hvis forbruget og boligmarkedet kommer op i gear inden det hele braser sammen. Det er dog ikke givet, at dette bliver tilfældet - og det er jo desværre de samme mennesker som betaler for alle krykkerne - der også skal have råd til at få forbruget i gang igen. Jeg vil under ingen omstændigheder tilråde short - for det kan jo tænkes at de, der skal betale vælger at ændre møntfoden, forstået således, at de sætter priserne i vejret på fundamentalerne korn, kød osv - hvorefter inflationen klarer ærterne. I et sådant scenarie betaler du med dine shorts. Men hvor skal skillingerne så placeres......jeg er selv uden det klare svar, og jeg erkender, at andre kan få mig til at se torskedum ud med superkøb af guld, ejendom eller andet spændende - men så må det være sådan, for jeg foretrækekr at afvente et mere klart signal om, hvad der er op og ned et år herfra.

AlanG19/10 2009 15:49 akademikeren 020696Velkommen til AlanG, godt at se dig herinde. At være ude af markedet er også en position, som de kloge siger.20/10 2009 10:28 Habengut 620720Jeg tør ikke hverken købe eller shorte bankerne, da alt afhænger af statens velvilje ift. branchens store. Hvis staterne beslutter fx at skatteyderne skal have del i upside og nationaliserer i højere grad eller hvis de vedbliver så ublu at dele skatteyder kroner ud til banker, så kan kurserne gå såvel langt ned som op.

Det er dog ikke så meget usikkerheden som forargelsen, der holder mig fra bankerne. For nu også at nævne tre:

1. Banker kan låne billigt i Nationalbanken, dernæst låne staten penge til en knap 3 pct højere rente (ved at købe statsobligationer i Nationalbanken).
Bl.a. denne renteforskel betyder at Goldman Sachs er en superprofitmager, hvorimod amr. banker, der lever af at låne ud til virksomheder og private indkasserer tab på tab. Jeg kan ikke forestille mig, at ikke også Danske Bank og Nordea laver denne i forhold til aktiekøb stort set risikofrie manøvre.

2. Bankerne piver som små grise over at skulle betale en præmie til forsikringsordningen i Bankpakke 1. Tænk, hvis de skulle betale en præmie på markedsvilkår (for at forsikre deres indlån og dermed sig selv mod et bank run). Det ville være fx de 8 pct af hele beløbet som jeg betaler på min datters hesteforsikring. Bankernes taknemmmelighed over at stater har tilbudt dem en nærmest gratis forsikringsordning kan vist ligge på et meget lille sted.

3. Bankernes chefer har fået overbevist hele verden om at de er deres bonusser og høje lønninger værd. Men det er ikke nogen kunst at tjene penge på fx obligationsmanøvren (låne af staten, låne til staten), men det er klart at kreditvurdering kræver dygtige og erfarne rådgivere. Bankers derivater er meget indviklede, men så lad os få dem decimeret, så bankdrift bliver mere enkel at udføre og lønningerne lavere. Det ville også minimere risikoen for at skatteyderne skal samle stumperne op (Var der ikke noget med derivatkontrakter for USD 14.000 miliarder hos Bear Sterns eller husker jeg forkert?).

Mvh,
Habengut20/10 2009 11:21 collersteen 320721Se lige det preliminære regnskab fra Nykredit. Er det et forvarsel om hvad man en ny 2.nedskrivningsbølge i ejendomsbankerne?

https://newsclient.omxgroup.com/cds/DisclosureAttachmentServlet?messageAttachmentId=279176


Man kan ikke lade være med at lægge mærke til at Forstædernes bank har nedskrevet hele 3,8mia kr nu i 2009!!! Det er virkelig katten i sækken som Nykredit fik købt, og vel et klart bevis på at der ihvert fald nok er nogle banker som har været ALT for optimistiske ifm. deres nedskrivninger, eller har håbet at kunne liste sig igennem krisen med en "ukorrekt" officiel solvensprocent. Nu må vi se hvor meget Finanstilsynet for sat en stopper for. Det var da altid noget at de fik "overbevist" Skælskør om at et rentebetalings- og afdragsfrit lån med udløb i 2012 altså skal nedvurderes selvom det ikke er misligeholdt!!!
Og hvordan med Amagerbanken... Det er jo flere af de sammen kunder som er gået i ring hos Amager, Fionia, Forstædernes og Roskilde.

Lidt klip fra rapporten:
FORSTÆDERNES BANK
? Nedskrivninger på udlån mv. blev på 3.851 mio. kr. i 1.-3. kvartal 2009
? Der er i 3. kvartal foretaget en kritisk revurdering af nedskrivningsbehovet
i Forstædernes Bank set i lyset af en yderligere forringet
konjunktursituation. Fremadrettet forventes et normaliseret tabsniveau i
banken.


Derudover har Nykredit selv måtte nedskrive 1mia på realkreditlån og yderligere 800mio kr i Nykredit Bank....20/10 2009 11:24 collersteen 020722Og Peter Engbergs udtaleler:

3. kvartals nedskrivninger på udlån var præget af en kritisk revurdering af
udlånet i Forstædernes Bank set i lyset af den generelle konjunk-turforværring.
Udlånet til storkunder i Forstædernes Bank har været præget af meget svage
sikkerheder - typisk i form af 2. og 3. prioritets-pantsikkerhed. Købet af
Forstædernes Bank er uændret et strategisk rigtigt tiltag, men den forringede
konjunktursituation har gjort købet langt dyrere end forventet.21/10 2009 08:12 collersteen 020744Bjarne Jensen har også den bekymrende mine på ift. en evt. sammenhæng mellem Forstædernes Bank og Amagerbanken (eller manglen på samme bør det vel være):
http://borsen.dk/finans/nyhed/168385/23/10 2009 15:17 collersteen 020813Ex-milliardæren Vela er åbenbart godt sur på Forstædernes Bank. Kunne der mon her være en del af forklaringen på de gigantiske nedskrivninger som Forstædernes Bank måtte hoste op med igen i 3.kvt.

http://borsen.dk/investor/nyhed/168643/

Bemærk også at der øjensynligt er en konkurs på vej i Vela's holdingselskab. Det kan godt blive grimt og dyrt... Og det vil så nok ikke kun være Forstædernes Bank. Lige umiddelbart mener jeg at huske Roskilde, FIH, m.fl. også har været nævnt i sammenhæng med Vela.
Fionia? Amagerbanken?TRÅDOVERSIGT