Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto nyhedsbrev...


2188 stengård 6/2 2009 15:03
Oversigt

http://www.bioporto.com/mixed_news/newsletter_01_2009

Nyhedsbrevet er BioPorto's måde at holde aktionærene opdateret på udviklingen. Det erstatter ikke Fondsbørsmeddelelser, men giver et samlet overbilk over virksomhedens udvikling.

I denne opsamling kommer man blandt andet ind på MBL (manngan-bindende-lecthin) et produkt man har haft til salg i en periode. Man har nu indgået en aftale med en amerikansk distributør i den lidt tungere klasse.

http://www.redorbit.com/news/health/1393938/enzon_announces_clinical_data_from_pegsn38_and_rhmbl_studies_at/index.html

og lidt her :

http://seekingalpha.com/article/90414-enzon-pharmaceuticals-inc-q2-2008-earnings-call-transcript?page=5

http://www.freepatentsonline.com/WO2008019322.html

måske går det hen og får en større økonomisk betydning hen ad vejen - selvom der jo er langt fra Phase II forsøg hos Enzon - til markedsføring i større stil.

Man kan jo trods alt ikke lade være med at glæde sig lidt over denne passus omkring NGAL: Forhandlingerne om licensadgang til BioPortos NGAL patentrettigheder har fortsat selskabets højeste prioritet
og der udsendes fondsbørsmeddelelse herom når første aftale er indgået.

Aprotinin - her nævnes specifikt at man efter tilbagetrækningen af Trasylol kan se at Bayer arbejder med modifikatipner af stoffet . Tyskkyndige kan læse det link jeg har lagt ud til den modificerede aportinin som Bayer søger patent på nu. Der står at produktet kan bruges til stort set alt (undtagen nedgroede negle) - men det er nok for at være sikker på at man inkluderer alle områder man kan forestille sig

http://www.wipo.int/pctdb/en/wads.jsp?IA=EP2008001820&LANGUAGE=EN&ID=id00000006814332&VOL=89&DOC=0423b1&WO=08/110301&WEEK=38/2008&TYPE=A1&DOC_TYPE=PAMPH&PAGE=1

Omkring distributører - så udvider man p.t. på det interessante kinesiske marked. Kulsgård var på et tidspunkt inde på at man skulle indgå et samarbejde med de lokale distributører omkring en "hurtig godkendelse" p.g.a. mælke-melamin-skandalen. Det kunne være en ganske spændende indfaldsvinkel - at give dem X-antal tusind kits - mod at de fik sagen igennem subito.



6/2 2009 15:46 DrueAgurken 02191



Bestemt en interessant indgang Kulsgård der er kommet med...

Men angående nyhedsbrevet, så har jeg bidt mærke i at i en tidligere mailudveksling med Christina Tønnesen sagde hun at de eventuelt ville udsende et nyhedsbrev hvis der ikke kom nogen afgørende nyheder ud. Her er så min tanke: at nyhedsbrevet som er postet idag den 6/2, henviser til den igangværende konference, som sluttede den 4/2, og det må derfor være nærliggende at tro at de har siddet med nyhedsbrevet i en 3 dages tid og ventet... (på hvad er så mit spørgsmål)
Havde de nogen forventninger til at der skulle ske noget når Abbott nu alligevel stod der ved siden af? Eller er det mit konspiratoriske sind der har arbejdet over?

Uanset vil jeg mene at de nærmer sig en "etisk" deadline for hvor længe de kan trække de forhandlinger (Hvis man kan kalde 2-3 år for en rimelig grænse).

Q3 antydede kraftigt at en aftale var på trapperne, og at hvis den ikke blev lukket i 2008, ville det ske i starten af 2009. Nu nærmer vi os halvdelen af Q1, og der er stadig intet nyt. (Krydret med min tese om bristede forventninger, er det benzin på min mistro)

Derfor vil jeg mene at næste uge med er omkring så langt som de kan trække den, med mindre der "igen" sker forsinkelser på grund af konsolidering i branchen, som vi sidst så det i 2007:

http://www.bioporto.com/investors__1/announcements/2007/17_bioporto_continues_negotiations

eller andre gode historier...

Eller hvad siger i?



6/2 2009 16:00 stengård 02194



jeg tror ikke at der har været nogen "kontakt på højt niveau" i forbindelse med den afholdte messe. Såvidt jeg ved var det 2 sælgere der deltog på messen.

Jeg tror desværre ikke at der er et begreb der hedder etiske deadlines - hos Abbott (eller hvem det ellers måtte være de forhandler med) det er nok snarere et spørgsmål om at de trækker den så langt som muligt - i håbe om at BioP bliver lidt matte i koderne

Omend jeg lige så gerne som dig ser en aftale på plads i disse dage - så kan man jo godt overveje om ikke det er bedre at de bruger den sidste lille ekstra periode - men så til gengæld lander den "fede" aftale ?

Jeg syens stadig at ordet "når" er det centrale



6/2 2009 16:11 DrueAgurken 02197



Ja, trøster mig også ved ordene "når", men som mit næste indlæg antyder, så er den "ekstra" tid vidst også ved at være gået...

Er naturligvis også klar over at Abbott eller BioSite vil trække den så langt de kan, men BioSite skulle så småt igangsætte her fra årets start, og Abbott (efter hvad jeg kan finde om deres ARCHITECT) er også så småt ved at være der, og de må begge have kastet anseenlige summer i udvikling, så kan ikke forstå at BioPorto ikke kan presse dem bare en smule til en aftale.

Kommer BioPorto i rigtige vanskeligheder, kunne man jo fristes til at tro at licensen kastes i grams hos en mindre producent, (Eller eventuelt en stor spiller uden produkt, men som kan smide en up-front i "sikkerhedspuljen") og at Abbott og BioSite pludselig står med deres produkter blafrende i vinden....

Er klar over at det naturligvis ikke er måden hvorpå de forhandler, men både BioPorto og licenstagere må være klar over denne problemstilling...



6/2 2009 16:03 DrueAgurken 02195



Skal man være fræk kan man tydeliggøre længden på tilløbet ved denne meddelse fra februar 2007:

http://www.bioporto.com/investors__1/announcements/2007/08_status_ngal_patent

Og at vi stadig venter, blev jo så forklaret i denne meddelse, hvor de er klar over at April 2007 alligevel var for for meget at love, da der var konsolidering i branchen:

http://www.bioporto.com/investors__1/announcements/2007/17_bioporto_continues_negotiations

(Så vidt jeg kan se så endte denne konsolidering, og købs-krig med at Inverness købte BioSite. Så kan man jo gætte på hvem man havde regnet med at lave en aftale med)

Men, 30 Juli skulle den være god nok.... 2008 er året hvor de første penge kommer:

http://www.bioporto.com/investors__1/announcements/2008/11_bioporto_s_ngal_patent_approved_for_issue_in_europe

Der kom så skår i glæden omkring Q3, da CCH problematikken endnu ikke var afklaret, og man ventede på løsningen, som så ved en hurtig afklaring ville betyde at man stadig kunne nå det i 2008:

http://www.bioporto.com/investors__1/announcements/2008/19_interim_financial_report_for_q3

12 December når sagen sin afslutning, og man burde derfor være klar til det sidste søm:

http://www.bioporto.com/investors__1/announcements/2008/23_bioporto_s_patent_rights_strengthened_for_ngal

Mææææææææn.... Ja resten kender i jo her den 6 februar 2009.



7/2 2009 12:59 CareTaker 02249



Ja vi må håbe at "når" står til trone, for ellers bliver det ikke sjovt!

Vi kan om ikke andet glæde os over, hvis altså det er rigtigt at nedtrenden er ovre, så kommer det jo også til at ha´ en effekt på kursdannelsen hos BioPorto, "når" licensaftalen er på plads....

Vh



7/2 2009 15:25 DrueAgurken 02254



Ja, jeg håber også.

Men det er så værd at huske på at BioPorto faktisk ikke har været del af nedturen på samme måde som så mange andre.

Vi startede på ca 5,5, og så skød vi i vejret på stort set intet, som så viste sig at være T. Bernt Nielsen, og hvad der så fulgte med at tradere.
Så kom storudsalget fra hvad jeg antager er enkelte storspillere, og så gruppen af tradere der tog deres gevinst, eller mindskede deres tab, og vi er så nogenlunde tilbage hvor vi var før fuororen...

Så egentlig påvirket er det de færreste af dem der er i aktien nu, der er hvis jeg skal vove pelsen, da jeg har en ide om at det er sådan nogenlunde de samme som var der før. (Nuvel, så gik min egne GAK da lidt i vejret under stigningen, og det tror jeg også den er hos andre, men det ligner ikke 50-80% tab som C20 ellers havde betydet)

Men det er så også denne stabilitet jeg mener der står til fald indenfor de nærmeste måneder, da jeg ikke kan forestille mig at hele den gruppe som jeg formoder er nogenlunde intakt kan holde virkeligheden stangen i det uenedelige. Jeg har ihvertfald haft den indstilling at mine BioPorto var de sidste jeg solgte, da jeg har forventet den aftale hver dag i det sidste halve år, og ikke har skulle risikere at den kom dagen efter et salg... Men må indrømme at den nævnte tidsramme er synonym med min tidsramme. (Så hvis i holder ud bare lidt længere end til den 14'ende, så vil i med mit held sikkert se en guldrandet aftalen den 15)



7/2 2009 18:29 CareTaker 02258



Helt enig, den har aldrig været påvirket af krisen på samme måde som andre. Det var helt klart nogle enkelte spillere der SKULLE sælge ud, efterfulgt af div. traderes stoploss, som vi andre "i bagklogskabens lys" ikke brugte. (jeg gjorde i hvertfald ikke)........

Jeg tror tilgændgæld heller ikke at den nævneværdige omsætning starter før vi har tangeret kurs 10, ved indgåelse af aftale. Mange vil nok afvente at gå ind før div. tradere er færdige med at tage deres 10 - 20 og 30% gevinster, så den hænger nok i bremsen de første dage, hvorefter den spadserer videre op fra en 10´er.....

Det er i hvertfald ønsketænkning.



9/2 2009 12:44 stengård 02322



jeg tror du har meget ret i din formodning om kursen - forudsat at selksabet giver detaljerede oplysninger om forventningerne.

Med en markedspenetrering på 10% (og det er ikke ret højt ifølge enkelte der har set på bl.a. Biosite's hjertemarkør) i løbet af gansjke få år og en 6% licens - så kan man finde frem til en årlig licensindtægt på 150 millioner + - og så er det jo mere et spørgsmål om dine P/E forventninger.

spændende er det - omend jeg synes det er en lovlig lang cliff-hanger vi har været ude på



TRÅDOVERSIGT