Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Capinordic Q3 Tirsdag


21911 baze 13/11 2009 21:42
Oversigt

Capinordic Q3 tirsdag.
Har de fået vendt skuden. Hvad kommer der til at ske med den på tirsdag? Gi et bud :−)13/11 2009 23:32 stengård 521915man har nogle steder kunne læse at de nye navngivne aktionærer Mogens de Linde og Michael Henriksen vil betyde et strategiskifte i selskabet. Nu er der jo ikke noget øvre loft over hvilket vrøvl man kan skrive - ellers havde det nok ødelagt stukken...

Mogens de Linde og Michael Henriksen udgør tilsammen 15% af virksomheden - de har ingen repræsentanter i ledelsen eller bestyrelsen - de er fulstændigt uden indflydelse i ben bestyrelse domineret af Verlinvest og Lindblad - og er formentlig udelukkende kommet ind i selskabet som følge af et tip fra en af danske erhvervslivs grå eminencer om at Vagner og Vela og Forchammer var salgsklare :).... - Begge de to dygtige forretningsmænd er i Capinordic p.g.a. den oplagte mulighed for at selskabet bliver opkøbt ... inden alt for længe.

Såvidt jeg kan regne ud er der en tredje person involveret i afkøbene - men vedkommende har åbenbart intet ønske om at stå frem endnu. Hvis jeg gætter rigtigt er han næppe Lasse Lindblads kop the - men en hård nitte som også var involveret i et let kikset overtagelsesforsøg på en anden dansk virksomhed i foråret

Selskabet har tidligere udmeldt at man vil ændre strategi efter det nærmest massive tilbagetog man indledte i DK i sommers, med defacto lukning af den danske bankafdeling, analytikerdelen (undtagen Thorleif Jackson) og frasalg af den danske del af kapitalforvaltningen der var rettet mod velhavere. Desværre har man sikkert nået at låne en hulens bunke penge ud inden det gik op for Capinordic at der var gedigne tabsrisici - og man har da også på bemærkelsesværdig kort tid tabt boksen på udlån - der antageligt har været brugt til et giftig blanding af ejendomsprojekter og gearede investeringer. Så det er ikke usandsynligt at man i forbindelse med kvartalsregnskabet vil videreføre den afvikling.

Selskabet har tidligere udtalt at man vil anvende sin kapitalbase til finansiering af vedvarende energiprojekter - man kan med alle tegn på rædsel så tænke på hvorledes man får brugt den indbetalte egenkapital i Capinordic til finansiering af Colexon solenergi-projekter (Colexon er et Lasse Lindblad kontrolleret selskab);
at forestille sig at man gør det eneste anstændige - nemlig tilbagebetaler dem til de aktionærer der har tegnet aktier på emissioner, (gennem opkøb af aktier i markedet) Kapitalbasen blev bygget op om visionen om en pan-skandinavisk-kapital-leverandør og forvalter - ikke finansiering af Lindblads egne solenergi-projekter. Især er man skeptisk når man ser på hvorledes man har forvaltet de penge man HAR fået ind i Capinordic hidtil - samt de mildest talt besynderlige tilkøb af nulliteter som Steffen Rønn, Dansk AMP u.s.w.

Regnskabet bliver efter al sandsynlighed en katastrofe - med massive yderligere nedskrivninger på den trods alt begrænsede udlånsportefølje - omkring goodwill delen er jeg spændt på om der kommer en nedskrivning på Sverige - i salgsøjemed bør der ikke komme det - kunderne bør være mere værd end Capinordic tjener på dem.

Behold dine aktier hvis du tror på et overtagelsesscenarie (det gør jeg) ellers skal du dumpe dem - selskabet duer ikke til at tjene penge (selv i et opadgående marked var det kun deals for tilknyttede selskaber der skabte overskud)
der er intet der tyder på at de vil være i stand til det i et nedadgående/sidelæns marked....13/11 2009 23:47 baze 021916super svar...lige det jeg var ude efter.
Har du en ide om tidshorisonten på en evt overtagelse? Snakker vi 2-3 mdr eller hvad ?13/11 2009 23:58 stengård 021920tjah - jeg regner selv med at det sker inden udgangen af 1. kvartal 2010 - men jeg er generelt tålmodig (det har jeg iøvrigt tabt mange penge på at være :) )

som snakken går skal der stadigt flyttes nogle poster rundt før denne runde er slut - det vil jeg tro lægger en dæmper på kursudviklingen (også)14/11 2009 00:01 baze 021921Tak for vurderingen.
Iøvrigt : JEG er generelt utålmodig; det har JEG tabt mange penge på at være ;−)13/11 2009 23:48 stengård 121917den her sætning manglede lidt i at give menig (også den skulle jeg måske skrive :) )
at forestille sig at man gør det eneste anstændige - nemlig tilbagebetaler dem til de aktionærer der har tegnet aktier på emissioner, (gennem opkøb af aktier i markedet) er nok desværre utopisk, uagtet om man sælger hele selskabets aktivmasse - eller kun den svenske afdeling.16/11 2009 00:27 stengård 022015AU har søndag aften kommenteret lidt på Capinordic's kommende regnskab

Også for Capinordic kan det blive en meget spændende
uge. Vi forventer fortsatte store underskud, da
gennemførte besparelser endnu ikke er slået igennem
på bundlinjen, og da der kan komme yderligere aftrædelsesgodtgørelser.
Vi vil kigge fremad, og vi forventer,
at ledelsen bakket op af de nye aktionærer vil
fremlægge en klar vej frem for en strømlinet strategi,
samt eventuel varsle udskiftninger i bestyrelsen.
Samtidig er det vigtigt med en melding om yderligere
nedskrivning af goodwill og en plan for afvikling
af den usikre del af udlånsporteføljen.

Morten W. Langer
MWL ejer privat aktier i Greentech og Capinordic17/11 2009 20:27 baze 022139Hvordan ser det ud her efter regnskabet, stengård ? Tror du stadig på overtagelsesscenariet eller vil de prøve at klare skærene selv ?17/11 2009 21:50 stengård 422142det er et begrædeligt ringe regnskab - der klart demonstrer at selv på det område der BURDE tjenes penge nemlig AUM i Sverige - med en samlet forvaltet kapital på 16,4 milliarder kroner formår man stort set IKKE at tjene penge - 1 million i kvartalet (og minus 69 ÅTD) er jo så himmelråbende elendigt at man burde forlange at tilbageholde lønnen til direktion, ledelse og medarbejdere - der med en hmmm - anderledes indsats end ikke laver overskud på det mest simple i bankforretninger... rystende ringe - umådeligt dårligt. Når man ikke kan tjene penge på at forvalte 16,4 milliarder kroner - så er der INTET håb om at man nogensinde kan komme til det..

Overtagelse - eller nødslagtning - you choose, men man bør forskåne de stakkels aktionærer for flere lidelser. Det er imidlertid ikke meget der tyder på at man erkender egen uformåen hos Capinordic - efter at have udvist en ganske særegen evne til forkerte opkøb, forkerte udlån, forkerte forretningsområder og forkert ledelse - vil man nu udbyde grønne energiprodukter.

Det kan kun være fordi man skal betale Harry Rosenberg tilbage for loyaliteten i opgøret omkring GES - DKA (Lasse Lindblad) har jo købt sig ind i Harry Rosenbergs projekter i hhv Bulgarien og Ungarn (?) - så CAPInordic vil nok i fremtiden prøve at sælge diverse projekter baseret på Rosenbergs portefølje.

Det eneste anstændige ville være at udbetale pengene fra de frasolgte aktiviteter (når den tid kommer - men det er der jo nok ikke meget der tyder på at man vil) -

http://www.capinordic.dk/upload/capinordic%20as/pdf/pressemeddelelser/Pressemeddelelse%20091117%20-%20strategi%20DK.pdf

DER KOMMER ET FRASALG af de svenske aktiviteter - det kan ikke være anderledes med de resultater - Hegu's mor kunne gøre det bedre - det eneste der kan diskuteres er om ikke Lasse Lindblad vil forsøge at gafle de fleste ned i egne lommer via "grønne energiprojekter" fra Colexon/Rosenberg - man må håbe at Verlinvest trækker grænsen der...

Den såkaldte revidere strategi er en ynk... og den kommer næppe til at udmønte sig før frasalg/overtagelse
der er ihvertfald ikke noget der tyder på at de selv kan trække sig op ved hårpisken - selvom der eller er baron von Münchaussen nok over beskrivelsen af egne meritter

Markedets dom over regnskabet var forventelig og forståelig - og det er som jeg skrev inden kun spekulationer i overtagelse/markant frasalg der kan begrunde nogen interesse for selskabet ---- med mindre man er fantast selvfølgelig17/11 2009 22:05 baze 022144igen..tak.13/11 2009 23:52 baze 021918Iøvrigt kan man da undre sig over at der er nogen der orker at gi' røde karakterer til at spørgsmål som dette. Jeg synes selv at det er yderst relevant ihvertifald for mig og min investering og jeg tror da osse at andre kan få glæde af det kompetente svar der kom fra Stengård. Det virker lidt latterligt, dog vil jeg vælge at fokusere på det svar jeg kom efter istedet for opbygningen af sitet ;−)14/11 2009 01:39 polopolo 021923Tak for en god forklaring der jo i sagens natur kun er et godt gæt men tak anyway.
Har selv tabt på at være ubeslutsom og solgt senere en jeg fornemmede var rigtigt:)14/11 2009 08:02 mrtrader 121929Jeg tilhører nok den gruppe der ikke synes de skal overtages, da jeg tror på en udvikling i positiv retning i 2010 og 2011 og årene frem, og jeg mener capinordic efter nedskrivninger og færre omkostninger selv kan føre planen ud i livet. Det er dårlige (markant endda) markedsforhold der har skabt problemerne, og videre for ap møller også, der kommer ud med milliard underskud...samt masser af andre aktører...prioriteten må være at udnytte det kundekartotek man har og så skære omkostningerne ned til et minimum...17/11 2009 20:49 oneofakind 022140:)
No comments!

mvh.TRÅDOVERSIGT