Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kommentar til Neurosearch regnskab


22045 troldmanden 16/11 2009 15:52
Oversigt

Neurosearch er i dag kommet med Q3 regnskabsmeddelelse. Det er yderst småt med nyheder som ikke allerede var at finde i prospektet eller de præsentationer der fulgte med prospektet. Men da jeg ikke har skrevet om disse nye detaljer før så kommer de med i dette lille skriv.

Selve regnskabet er der ikke så meget at sige til. De kommer ud af Q3 med et minus på 260 mio af det primære resultat. Og fastholdet forventningerne om et underskud på 350 mio. Det ser meget realistisk ud. Dags dato har de likvider på lige over 1 mia og de vil ende året på 975-1000 mio (mit estimat)

Huntexil - Huntington - fase 3

Af Prospektet fik vi at vide knap 90% af de patienter der har gennemført de første 6 mdr fra det europæiske forsøg har valgt at gå videre i det åbne studie. Altså et studie hvor alle er garanteret den højeste dosis af huntexil i yderligere 6 mdr. At stort set alle har valgt at gå videre er ingen garanti for endelig succes. Det er MEGET vigtigt at understrege. Men det er et relativ stærkt tegn at SÅ mange vælger at fortsætte behandlingen. Det betyder at patienterne og deres læger/familie umiddelbart mener stoffet har en virkning

Jeg har da efterhånden også fået kendskab til flere som deltager i enten det europæiske eller amerikanske forsøg. Og dem jeg har kendskab til har alle oplevet en mærkbar stor forbedring. Vi taler her om personer som er begyndt at kunne gå uden gangstativ, falder mindre, bedre humør samt bedre evne til at fokusere. En af personerne er en amerikaner som er selvstændig inden for elektronik branchen og har flere ansatte. Han står selv bag flere patenter på specielle chip designs. Men de sidste par år har han ikke designet nye chips idet han ikke kunne fokusere på en opgave. Men under behandlingen med Huntexil designede han en ny chip som nu er på vej ud til deres kunder. Han har afsluttet behandlingen og han har nu igen mistet fokuserings evnen samt han må benytte sig af gangstativ igen. Så noget tyder i hvert fald på at denne person har fået aktiv behandling og at den har virket. Spørgsmålet er så ?bare? om det også har virket på nok andre personer til at der kan opnås statistisk signifikans. Indicierne er umiddelbart gode. Men det er dog stadig kun indicier


Hvor det europæiske forsøg indrullerede 437 patienter på under 1 år så kniber det en del med indrulleringen i USA. Den 3. nov udsendte den amerikanske HD forening en bulletin om at de stadig mangler 60 patienter ud af de 220. Så de har altså kun indrulleret 160 patienter på et år. Jeg gætter derfor på indrulleringen først er afsluttet marts/april 2010.

Den langsommere indrullering i USA vs Europa skyldes at rigtig mange amerikanske HD patienter modsat europæiske bruger skizofreni medicin. Og studie protokollen tillader ikke brugen af skizofreni medicin. Så det er den primære årsag til forsøget er forsinket i USA


Tesofensine - fedme - klar til fase 3

Af dagens meddelelse kan vi se Neurosearch nu har indsendt fase 3 IND til de amerikanske myndigheder samt de har påbegyndt produktion af de tabletter der skal bruges. Så fase 3 kan formentligt begynde omkring feb-apr 2010.

Det fase 3 forsøg som Neurosearch selv vil stå for er et 1 års forsøg med 1200 patienter som udover at være overvægtige også har forhøjet blodtryk. I forsøget indgår det pt mest effektive markedsførte anti fedme stof Sibutramine (vægttab på ca 4,2kg over 12 mdr vs 10-13kg for Tesofensine)

Fedme studier bliver indrulleret meget hurtigt. Så det tager formentligt ikke mere end 6-9 mdr at få de 1200 patienter skrevet ind. Det er interessant eftersom der 9 mdr fra den 1. patient er indrulleret vil blive fortaget et interim resultat. Altså vil Neurosearch komme med foreløbige data som skal belyse at stoffet er mindst lige så sikkert som Sibutramine. Og så kommer der formentligt også nogle grove blindede vægttab data. Disse interim data forventes 1. halvår 2011. Jeg tror det i vid udstrækning er disse data der skal bruges til at lukke en aftale med Tesofensine således de resterende fase 3 forsøg efterfølgende kan startes.


ABT894 og ABT560 -? ADHD og demens - fase 2 og klar til fase 2

Absolut INTET nyt. Abbott er som sædvanlig fuldstændig lukket omkring informations strømme. Så meget svært at vide hvad der sker. Overordnet set er Abbott i hvert fald stadig særdeles fokuseret på mekanisme bag de 2 stoffer.ACR325 - dyskinesi (svære ufrivillige bevægelser) i forbindelse med Parkinson - fase 1b

Ikke noget nyt. Data fra det nye fase 1b studie i PD patienter forventes i løbet af 2010


ACR343 - undergruppe af skizofreni - klar til fase 2

Ikke noget nyt i forbindelse med kvartals meddelelsen. Men i forbindelse med emissionen kom det frem at hvis og såfremt Huntexil kommer på markedet så vil Neurosearch også gerne tage ACR343 hele vejen gennem til markedet og selv stå for salget indenfor den specielle undergruppe af skizofreni. Da Neurosearch også tidligere har sagt det samme om ACR325 så er de altså ved at opbygge en mindre gruppe af specialist CNS stoffer som de potentielt selv kan tage hele vejen.


NSD788 - angst/depression - fase 1, muligvis klar til fase 2

Neurosearch er meget vage i formuleringen af dette stof. De "planlægger nu den videre kliniske udvikling". Men fase 2 nævnes ikke. Så spørgsmålet er om stoffet er sat på hold indtil en ny partner findes? I hvert fald fremgik det af prospektet at GSK som oprindeligt har haft rettighederne til stoffet har tilladt Neurosearch at lede efter en ny partner til stoffet.

NSD721 - socialangst - fase 1

Intet nytPrækliniske projekter

I forbindelse med emissionen fik vi endeligt bekræftet at NSD761 (Alzheimers og demens) er klar til fase 1 som jeg tidligere har skrevet om. Men lidt overraskende for mig så er NSD726 (immune sygdomme) også klar til fase 1.

Af prospektet fremgik det også at GSK som oprindeligt har rettighederne til NSD761 har givet Neurosearch indtil 1. sep 2010 at finde en ny partner til stoffet. Da stoffet er en nachr alfa 7 som er et meget hot område så forventer jeg ikke det bliver vanskeligt at finde en ny partner til stoffet. Og det kunne meget vel vise sig at blive Eli Lilly som Neurosearch indgik en større R&D aftale med i starten af 09. For Eli Lilly er meget interesseret i hele nachr området. Så mit bud er derfor at Neurosearch forskning indenfor nachr er med i Eli Lille aftalen.

Jeg forventer opstart af fase 1 for NSD761 inden udgangen af Q1 2010 og en partner aftale kort tid derefter.

Man kan muligvis også tolke det som NSD847 (skizofreni og samme overordnet mekanisme som Huntexil) har overstået præklinisk tox med succes og at stoffet er klart til fase 1. Det fremgår i hvert fald at der i GSK aftalen er 2 stoffer som forventes at overgå til fase 1 i 2009 eller 2010. Og da GSK jo - i hvert fald midlertidigt - har fravalgt NSD761 (alzheimers) så kan der kun være tale om NSD847 som kan vær så langt. Alligevel har jeg dog lidt svært ved at se stoffet også starte fase 1 inden udgangen af året. Men HVIS og såfremt det sker så venter der en milestone på 30 mio og dermed en opjustering. Men er som sagt lidt skeptisk om det nu vitterligt kan passe stoffet kan nå fase 1 i år. (hvis det altså overhovedet har afsluttet præklinisk tox. Det er jo blot et forsøg på at tolke formuleringen i Q meddelelsen)

Lidt skuffende blev der ikke præsenteret nye prækliniske stoffer i dagens regnskabs meddelelse. Det er nu 1 år siden de sidst præsenterede et nyt stof. Så hvis de skal overholde deres målsætning om mindst 2 nye stoffer per år så har de travlt med kun 45 dage tilbage af året.

Neurosearch gentager dog forventningen om at flere nye stoffer vil blive udvalgt inden udgangen af året. Og at der er tale om stoffer som falder ind under den udvidede GSK aftale. Hvert nyt stof vil give Neurosearch en milestones betaling på ca 10 mio kr. Så der kan potentielt ligge en mindre opjustering af resultatet hvis der kommer 2 nye stoffer som jeg tidligere har gætte på

I den absolutte småtings afdeling kan vi se Neurosearch har øget deres andel i NsGene marginalt fra 25,9% til 26,4%. Jeg har stadigt et lille håb om at Neurosearch køber resten af NsGene da jeg ser et kæmpe potentiale her. Men som jeg høre det så bliver det hvis kun ved mine drømme

Vh
T.16/11 2009 15:53 troldmanden 122046Neurosearch afholder her kl 15 en telefon konference. Jeg vil live chatte fra den. Så hvis du er interesseret i at følge med i hvad der kommer af nyheder så åbne chatvinduet nederst til højre (Tryk på ?investor chat?)

Har du ikke allerede oprettet en gratis profil på ProInvestor så kan du gøre det på 5 min og følge med i live chatten. Uden et login så lukkes chatten nemlig ned efter få min
16/11 2009 17:04 troldmanden 222048Efter at have lyttet til CC og se de medfølgende slides kommer her en kort update

De har dags dato 1.090 mio i kassen. Så de ender året med lidt over 1 mia (mit estimat)

Huntexil

Der er kommet mere fart på indrulleringen af det amerikanske studie så de forventer at have alle patienter indrulleret i Q1. Så muligvis en anelse hurtiger end jeg forventede

Det kommende fase 2 studie med ACR343 i skizo patienter vil indullere 210 personer som skal behandles i 3 mdr.

Eksisterende skizo medicin virker kun i en kortere periode hvorefter patienten får det dårliger og dårliger. ACR343 forventes at kunne opretholde effekten af de andre stoffer hvorfor ACR343 skal tages sammen med eksisterende medicin

Tesofensine

Lidt dyre fase 3 forsøg end tidligere meldt ud. De har lavet en kontrakt på $25 mio for TIPO-H (det første forsøg) så de regner med prisen ender på ca 150 mio.

Som tidligere fortalt anser de TIPO-H for et afgørende forsøg fordi det er ete head to head sammenligning med Sibutramine og det i en patient gruppe der har for højt blodtryk. Dermed forsøget de at slå 2 fluer med ét smæk.

1) at vise Tesofensine har et bedre vægttab end det pt bedste godkendte stof (det anser jeg som done deal)

2) de vil vise at selvom Tesofensine giver et øget blodtryk så har det ingen overordnet indvirkning på sikkerheden. I den forbindelse skal det nævnes at Sibutrmine også giver et øget blodtryk.

Neurosearch håber altså at resultatet fra TIPO-H kan tage tilpas meget risiko ud af forsøget til at en stor partner ønsker at overtage stoffet. Sker det ikke så vil programmet enten blive lukket eller også vil der blive gået efter mindre supgrupper indenfor fedme. Noget Flemming Pedersen faktisk fortalte de allerede diskuterede med potentielle partners som en mulig vej til registrering


Jeg har vedhæftet den præsentation Neurosearch brugte til telefon konferencen.
pdf2009_1116_NeuroSearch_Q3_TC.pdf16/11 2009 21:48 Doctor 022072Hvis man antager, at fase 3 data fra Huntexil falder heldigt ud, hvor længe går der så, før Neurosearch kan sende de første pakker på gaden. Jeg har forstået det sådan, at de sandsynligvis ikke skal vente på normal FDA godkendelse i det tilfælde.

Doctor17/11 2009 00:07 troldmanden 222076Hej Doctor

Jo det er korrekt forstået at der her i Europa findes en metode hvorpå Huntexil reelt set vil kunne genere et salg inden stoffet i så fald kan godkendes medio 2011. Det er vi et "no name patient" program. Det betyder at en læge på vegne af en patient aktivt skal rette henvendelse til Neurosearch for at få leveret Huntexil. Men inden da skal der laves lidt papir arbejde i det enkelte land. Som jeg forstår det så kan det være klar omkring medio 2010 hvis og såfremt fase 3 data er gode.

MEN man skal så lige være klar over at uden en reel godkendelse så skal patienten selv betale det fulde beløb for medicinen. Og hvis prisen lander på op mod de 50.000 euro der har været nævnt for ét års behandling, så vil der formentligt kun være tale om et relativt beskedent antal personer der har mulighed for at betale den slags penge. Så jeg har nu ikke de store forventninger til reelt salg i 2010. Overliggeren sættter jeg til 30 mio hvilket svare til 160 personer a 25.000 euro (halvt års behandling) Men egentligt tror jeg det vil blive færre.

Det skal dog siges at vi i Europa har et utrolig godt HD database system hvor mere end 3000 HD patietner er registreret. Disse personer er utrolig aktivt søgende efter nye behandlinger mod HD. Det er bla en af grundene til indrulleringen af de 437 patienter gik så hurtigt modsat USA. Så HVIS og så fremt der kommer gode Huntexil data så vil der gå en bulletin ud til alle disse personer om at det nu er muligt at få stoffet. Så man kan måske blive positiv overrasket.

Håber det var svar nok?

Vh
T.24/11 2009 00:49 Rune1 022542DA den falt så mye i dag, så valgte jeg å gå inn igjen. Har forsøkt å finne noen grunn til fallet, men det fremkommer intet hverken i nyhetsartikler eller meldinger fra selskapet selv.

Noen som har en formening om hvorfor den falt så mye tilbake? Er det bare det at emisjonsaksjene er omsettelige og at noen tar gevinst, eller?24/11 2009 00:58 alpehue 022543Konkurrent problemer fedmeprodukt (hjertekar ricisi)

http://borsen.dk/investor/nyhed/170769/24/11 2009 01:01 troldmanden 222544Hej Rune1

Er lidt ophængt i denne uge med spændende opgaver så det er nok begrænset hvad jeg får skrevet. Men faldet i dag skyldes et 5 års studie med stoffet Sibutramine ikke faldt så godt ud på bivirknings siden. Og Sibutramine minder en del om Tesofensine. Så dagens resultater har øget risikoen for Tesofensine hvorfor det er helt retfærdigt kursen fik tæsk i dag.

Du kan læse mere om det her.

http://borsen.dk/investor/nyhed/170769/


Jeg håber jeg får tid til at skrive et længer indlæg om sagen i løbet af de næste par uger. For der er flere lag i denne sag end hvad der kan læses i Direkt interview. Det er ovevejende negativt hvorfor kursfaldet også er retfærdigt. Men der er også nogle interessante potentielle positive aspekter. Men mere om det på et senere tidspunkt

Vh
T.24/11 2009 01:53 Rune1 022545Takker for gode svar. Får bare legge inn en litt tight stop loss til i morgen da :)

Med litt flaks får man en motreaksjon, slik at den kanskje stiger noen kroner. Så kan man se an utviklingen deretter.26/11 2009 20:14 collersteen 022672Jeg faldt lige over denne her. Det er en interessant og lidt alternativ tilgang til biotekværdiansættelse, men ikke desto mindre en særdeles anvendelig en, fordi den er rigtig god til at værdiansætte udviklingsprojekter og lign. hvor der kan være lang tid til payoff og mangeartede risici undervejs.

Realoptioner kom oprindelig frem som en måde at vurdere olie- og minelicenser på, men efterhånden er det ved at blive en mere og mere udbredt metode til at vurdere værdien af mange forskellige projekter. (biotek, ejd.projekter, eksport, nye forretningskoncepter, -butikker, etc) Mulighederne er mange, man skal bare tænke kreativt nok...

Problemet er lidt at metoden godt kan være noget "langhåret" (læs teknisk/matematisk) og med lidt for mange antagelser/forudsætninger, som man af gode grunde kan have endog meget svært ved at vurdere størrelsen på helt præcist.

http://theses.cbs.dk/handle/10417/520

Men se selv, hvis I lyster. Måske der endda også står noget godt om Neurosearch. Jeg har ikke selv fået kigget endnu, men jeg kunne da godt tænke mig at der stod noget interessant om det fremtidige marked for Huntington og Tesofensine og sandsynlighederne for at det bliver til noget. Der må også være nogle tal på "blue sky" scenarierne.....

Kendere vil vide, at jeg er selv "igang" med et længerevarende skriv om realoptioner.... Derfor min interesse for dette område, selvom jeg faktisk faldt over opgaven i linket i helt anden anledning.26/11 2009 20:30 collersteen 022674Det ser faktisk ud til at være en rigtig rigtig spændende opgave. Den tror jeg godt man kan anbefale at læse, hvis man er til den slags.

Gad vide hvilken karakter den hentede hjem....TRÅDOVERSIGT