Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Er det ikke ved at være tid til at gå short,hvad skal få USA til at stige yderlige,vi må være meget tæt på en korrektion.

Hvad er Jeres mening,på forhånd tak.



17/11 2009 23:14 christina 022147



Gjennom et dominofall av dimensjoner sendte kollapsen i det amerikanske boligmarkedet verden ut i resesjon.

Flere land er nå på vei ut av nedgangsperioden, men utviklingen i USA følges fortsatt av økonomer og markedsaktører over hele verden.

Den amerikanske økonomien vokste med 3,5 prosent i tredje kvartal, men fremdeles frykter mange at økonomien kan sendt rett ut i en W - en ny periode med resesjon. Den kan bli lang og tung.

- Dersom vi sklir ut i en ny periode med resesjon blir det vanskelig å komme ut igjen, sier Mark Zandi, sjeføkonom i Moodys Economy.com til CNN.Money .

Seks indikatorer å følge med
Skeptikerne sitter med nervene i helspenn og ser etter utviklingen på seks felter spesielt. Alle disse økonomiske nøkkelindikatorene har hatt en positiv utvikling de siste månedene, men dersom de snur kan det være kritisk.

Arbeidsmarkedet
Mye står og faller på utviklingen i det amerikanske arbeidsmarkedet. Arbeidsledigheten er nå på 10,2 prosent, det høyeste nivået på 26 år. Det påvirker både privat forbruk, låneopptak og sparing, i tillegg til å dempe prisutviklingen på for eksempel boliger.

Dersom forbrukerne bremser, er det kritisk for den amerikanske økonomien - privat forbruk står for omtrent 70 prosent.

Økonomene følger også tett utviklingen i lønningslistene, det vil si bedriftenes oversikt over hvor mange de sysselsetter. Dette tallet har bedret seg jevnt siden 741.000 mistet jobben i januar, men i oktober forsvant 190.000 nye jobber. Dette er mer enn dobbelt så høyt som det gjennomsnittlige månedlige nedgangen i arbeidsplasser siden nedgangsperioden i 2001. Dersom jobbene fortsetter å forsvinne, kan dette bidra til en ny nedgangsperiode, skriver CNN.Money.

Detaljhandelen
Omsetningen i detaljhandelen henger tett sammen med den økonomiske situasjonen for vanlige forbrukere. Ifølge CNN.Money har detaljhandelen vist tegn til bedring de siste månedene, men den nasjonale handelsorganisasjonen i USA venter at julesalget vil bli dårlig i år. De venter et omsetningsfall på en prosent fra ifjor.

- Hvis forbrukerne plutselig blir redde for å bruke penger før jul, vil vi vende tilbake til resesjon, sier David Wyss, sjeføkonom i Standard & Poors til CNN.Money.

Oljen
Oljeprisen steg til 145 dollar fatet sommeren før finanskrisen brøt løs, og ifølge CNN.Money kan den rådyre oljen ha hatt en enda større effekt på forbrukerne enn finanskrisen.

Mange forbrukere har liten mulighet til å påvirke forbruket sitt, og derfor kan et nytt oljeprissjokk få store konsekvenser. Dyr olje, og dermed dyrere drivstoff, gjør at folk får mindre penger å bruke på andre ting. Dyr olje kan presse bedrifter til å kutte investeringer, og kanskje presse dem til nedbemanning, skriver CNN.Money.

Bilbransjen
Få bransjer ble rammet like hardt av finanskrisen som bilbransjen. Flere av de store selskapene ble slått konkurs, og bilsalget er blitt holdt "kunstig i live" av det statsfinansierte Cash for Clunkers-programmet.

Ifølge CNN.Money peker de fleste estimatene i retning økt salg i 2010, men bilsalget er svært sårbart for utviklingen i forbrukersektoren.

Boligmarkedet
Boligmarkedet har fått en skikkelig smell, og prisene har såvidt begynt å ta seg opp igjen. Enkelte mener prisene har nådd bunnen, mens andre mener de fortsatt er for høye i forhold til inntekten. Dermed kan det være rom for nok en smell.

Renten er også rekordlav nå, og når den økes kan det legge en demper på boligmarkedet.

Flere er også redde for hva som skjer når lageret av pantsatte boliger når markedet.

Aksjemarkedet
Aksjemarkedene har steget kraftig etter bunnen i mars i år, men flere eksperter frykter at oppgangen ikke har støtte i fundamentale forhold.

CNN.Money skriver at en korreksjon nok ikke vil skape frykt for ny resesjon. Et såkalt bear-market, et negativt marked, med prisfall på rundt 20 prosent fra dagens nivåer kan imidlertid være et nytt sjokk som skaper problemer for økonomien.

- Kredittkollapser som følger av bobler er vanligvis spekket av sårbarhet og generell økonomisk svakhet. Jeg tror ikke at man kan ødelegge verdier for trillioner av dollar og tro at vi er tilbake til normalen, sier David Rosenberg, sjeføkonom og strateg i investeringsbanken Gluskin Sheff til CNN.Money .



17/11 2009 23:28 022149



Du får også denne her, hvis du ikke har set den....

http://www.marketwatch.com/story/the-next-meltdown-is-coming-in-2012-2009-11-17



17/11 2009 23:52 stengård 022154



på trods af et ellers altid optimistisk sind kan jeg simpelthen ikke få regnestykket til at gå op - jeg forstår simpelthen ikke hvor gælden bliver af ?

Så jeg tror at der kommer et ordentligt hug nedad - hvorfor det gælder om a enten at være ude af markedet - eller b: sweat it out i selskaber der formodes ikke at være så påvirkede (f.eks. medicin/medico) eller fødevarer (Cola,McD,Kraft, Wallmart et al) eller virksomheder der har et utroligt stærkt brand (Apple f.eks)



18/11 2009 07:35 christina 022164



USA's gæld slår alle rekorder
Offentliggjort 17.11.09 kl. 23:32

For første gang i USA's historie er statens gæld over 12.000 milliarder dollar.

Tal fra finansministeriet i Washington viser tirsdag, at gælden i fredags var 11.999 milliarder dollar, men nu er den steget og ligger på 12.031 milliarder dollar. Det svarer til godt 60.000 milliarder danske kroner.

Den massive gæld reflekterer den enorme kapitalindsprøjtning, som regeringen i det seneste år har gennemført for at få liv i den kriseramte amerikanske økonomi.

Gælden nærmer sig dermed grænsen på 12.104 milliarder dollar, der betyder, at Kongressen må hæve grænsen for gæld, medmindre der skal gribes ind over for den offentlige drift.

Fattesvag eller hvad,usa kan da ikke blive ved med at stige på disse tal.

/ritzau/




27/11 2009 17:02 HenryAS 122726



Kommer til at tænke på Warren Buffett der skulle have udtalt at "Rentesatserne - omkostningerne ved at låne, de er for finanser hvad tyngdekraften er for fysik. Når rentesatserne svinger ændrer værdien af alle financielle aktiver sig - huse, aktier og obligationer.

Den korte rente har ikke være så lav som den er nu imands minde F1 1,73% idag mod 5,2% i 2009 i dk- og jeg tror de 30 årige renter følger med så vi her lander på 3% iløbet af 1-2 år (og der skal den så låses fast).

Herefter vil centralbanker og regeringer ien periode tillade at der kommer mere gang i inflationen så de enorme gældsbjerge der er oparbejdet kan blive minimeret over de næste mange år og derved komme udaf gælds klemmen på en måde der er til at leve med.

Bare lidt profetiske forudsigelser som jeg kunne forestille mig det kunne forløbe mht afvikling af gæld.






18/11 2009 04:25 cyber 022160



Tror egentlig, at markedet vil stige meget endnu med nogle småbump undervejs, ku' ikke drømme om at shorte for nuværende. Sålænge mine iron ore aktier i AUS er i stigende trend, er jeg ikke nervøs, de er rigtig gode konjunkturindikatorer.



18/11 2009 04:45 cyber 022161



Supplerer med en klog norsk kommentar:
Husk at veksten naturlig nok starter med råvarevekst...



18/11 2009 07:17 christina 022162



USA?s økonomi er svagere end tallene antyder



USA kunne for nylig melde om en BNP-vækst på 3,5 pct. i tredje kvartal. Det tyder på, at den alvorligste recession siden Den store Depression er forbi. Men den amerikanske økonomi er faktisk meget svagere, end de officielle data lader antyde.

De officielle BNP-målinger overdriver nok væksten i økonomien kraftigt, da de ikke fanger den kendsgerning, at erhvervsklimaet blandt de mindre firmaer er elendigt, og deres produktion falder kraftigt.


Læs Børsen idag side 28




18/11 2009 13:15 cyber 022189



Demand efter råvarer og behovet for shipping er stigende, hvilket dagens kurser afspejler, de sidste BNP-tal er allerede historie.



18/11 2009 11:01 renek 822171



Hej Christina

Hvis du går short nu kan det meget vel være at du rammer toppen for denne gang - men det vil være mere held end forstand.

Vi er i optrend har og har været det i langt tid nu og man bør altid handle med trenden. En trendvending sker sjældent overnight så der vil være rigeligt med tid til positionere sig. Da jeg gik short SP500 var jeg først inde omkring maj 2008. Det svenske OMX var jeg dog noget tidligere inde med (december 2007). Men pointen er at indtil da havde du mellem 1-1,5 år at beslutte dig i. Bundformation i det svenske OMX startede allerede i november 2008 så frem til marts havde du rigeligt med til at gøre op med dig selv om det du så var bullish eller berish samt hvordan du ville handle det.

Herunder (billedet) er et lille eksempel (gammelt dokument) hvor lang tid til det tog at "unwinde" boligboblen. Nu må så se hvor lang tid det tager at unwinde stimulusboblen...

antyder, double-dip, end, er, Korrektion, økonomi, recession, svagere, tallene, USA?s




18/11 2009 12:56 renek 522187



Men hvis du vil lave nogle kortsigtede "test" shorts, så er der rigeligt med overkøbte betingelser at vælge imellem. Jeg har dog aldrig selv haft kontinuerligt succes med shorte i en optrend

antyder, double-dip, end, er, Korrektion, økonomi, recession, svagere, tallene, USA?s




18/11 2009 12:57 renek 022188



Beregnet på gårsdagensluk



18/11 2009 15:34 022209



529k vs 590k forventet



18/11 2009 16:05 christina 022213



Tak til jer alle for svar.
President Barack Obama sounded a warning on the economy Wednesday, saying
that if the U.S. continues to add to its debt, a double-dip recession could
become a possibility. In an interview with Fox News in Beijing, Obama said if
the U.S. continues to add to its debt load, Americans could lose confidence in
their countrys economy in such a way that could lead to a double-dip
recession.



19/11 2009 11:43 stengård 022250



Societe generale har denne meget lidt optimistiske tilgang til markedet, ganske vist som worst case sceanrios..

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/6599281/Societe-Generale-tells-clients-how-to-prepare-for-global-collapse.html

den omtales her:

http://borsen.dk/okonomi/nyhed/170554/

interessant nok (set fra min synsvinkel) er det netop gældsspørgsmålet de gøres til genstand for størst opmærksomhed



19/11 2009 12:04 JørgenVarnæs 022255



Her er lidt - som sædvanligt tungt læst - perspektivering af den økonomiske situation fra Economist. De har en bias for nationalbankernes aktivistiske politik, men man bliver absolut ikke dummere at at læse deres tanker. Specielt taler de om implikationerne af stigende og mulige bobler i de forskellige asset priser.

http://www.economist.com/businessfinance/displayStory.cfm?story_id=14853108

enjoy!



24/11 2009 07:01 christina 222547



Hej med jer alle sammen,igår fik jeg solgt ud, da isen i maven var sluppet op,held og lykke til de jer der seje drenge og piger som stadig er med.

2.650 milliarder kr. i rente
Af KAARE SØRENSEN, New York-korrespondent

Offentliggjort 19.11.09 kl. 23:15 - opdateret kl. 23:41

Amerikanerne har lånt sig til vækst. Nu skal regningen betales.


Hver sjette amerikaner mangler job

Arbejdsløsheden stiger i 29 stater

Det er dyrt at låne penge.

Og det bliver ikke meget bedre, når man har lånt mange hundrede milliarder dollars.

Alene i år 2015 står amerikanerne til at betale skulle betale 533 milliarder dollars, omkring 2650 milliarder kroner, i renter af den historisk store statsgæld til blandt andet Kina.

Halvdelen er rente
Den amerikanske regering forventes i løbet af det næste årti at låne sig til ni billioner dollars. Heraf vil cirka halvdelen være renter.

Renterne alene kommer til at svare til omkring en tredjedel af alle føderale indkomstskatter i USA, oplyser CNN.

Kan blive værre
Men når krisen på et tidspunkt slutter vil det føre til langt større renteudgifter, da renten på nuværende tidspunkt er historisk lav.

Sådan lyder ansvarslen fra Charles Konigsberg, cheføkonomen for Concord Coalition, en gruppe, der overvåger det amerikanske statsunderskud, ifølge CNN.

Og kongressen særlige budgetkontor har samme frygt:

»Stigende renteudgifter kan gøre økonomien mere følsom overfor en nedsmeltning af de finansielle markeder,« hedder det i den seneste analyse af markedet

Glædelig Jul og Godt Nytår
Christina








24/11 2009 14:02 renek 022559



Det er der intet galt i Christina: "when in doubt - stay out".

Jeg sælger dog sjældent selv helt ud udelukkende på grund af mit bias, men tager hellere delvis profit. Så er man inde såfremt trenden fortsætter i den retning man er positioneret efter



TRÅDOVERSIGT