Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian ordic


22192 Alberto 18/11 2009 13:37
Oversigt

Jeg er ny her, men håber ikke, det bliver taget fortrydeligt op, at jeg blander mig. Jeg har en politisk/strategisk kommentar til Bava´s nye kontrakt med US sundhedsmyndigheder:


Jeg synes, det er værd at lægge mærke til, at Anders Hedegaard igen - i interview med Børsen - tillægger det stor strategisk betydning, at BAVA og de amerikanske sundhedsmyndigheder har - og får - et endnu tættere og mere "intimt" samarbejde. Javel - det tager tid at opbygge den fortrolighed og tillid, der er altafgørende. Det har markedet set og givet tommelfingeren ned! Horisonten er simpelt hen for lang for et nyheds- og letprofitorienteret marked. Men med denne tillid og gensidige afhængighed langt ind i US sundhedsmyndigheders inderste kredse følger en bånd, der virker som et uflytteligt værn mod konkurrenter og et ufatteligt stærkt sikkerhedsnet for BAVA. Terrorbekæmpelse kom først - men se om ikke BAVA´s øvrige forretningsområder følger efter? Det er jeg personligt sikker på sker. BAVA har et søsterselskab i US, Prostvac. er et spinoff. fra US samarbejdet (Trolmanden havde i sin tid svært ved at forstå, hvorfor Bava var blevet tilbudt Prostvac. på så fordelagtige præmisser). - US sundhedsmyndigheder VIL Bava - det er rigtig vigtigt og noget, BAVA har arbejdet målrettet på i snart mange år! Bava er efter mine begreber en umådelig god langtidsinvestering - horisont 5-10 år og måske en af Danmarks - og Nordens store medicinalfirmaer. Det tror jeg - og satser - jeg på!

God dag

Lars

P.S.: Læs evt. mine tidligere indlæg om emnet i EI18/11 2009 14:13 022196Det er bestemt ikke at fortryde, at vi har fået endnu en aktiv skribent herind. jeg vil benytte lejligheden til at sige velkommen til herfra.

Og så overlade bavarian eksperten - troldmanden - til det faktuelle18/11 2009 14:22 troldmanden 022198Hej Alberto

Velkommen til ProInvestor. Godt mere flere aktive skribenter

Jeg sidder pt på kursusbænken. Så et reelt svar på dit indlæg må nok vente til i morgen hvor jeg i forvejen har plangt en snak med bava. Så der håber jeg også at få lidt mere flavor på den nye interessante aftale

Vh
T.19/11 2009 10:21 Alberto 022244Takker og venter spændt19/11 2009 20:39 troldmanden 422309Har i dag haft en snak med Bavarian Nordic omkring den nye amerikanske ordre samt en generel update på den første store 20 mio vaccine ordre.

Først lidt om den nye ordre.

Bavarian Nordic er blevet tildelt $40 mio dollars fra USA til at udvikle en frysetørret pulver version af deres nuværende Imvamune vaccine. Formålet er at lave en vaccine som kan holde længer tid (mindst 5 år mod den nuværende som kan holde 3 år) samt at gøre det lettere at transportere og opbevare vaccinen.

De første $13 mio får de som betaling for de næste 12 mdr. Og i det beløb er der omkring 30% margin(mit estimat men det er bekræftet Bavarian Nordic får mere end det koster at udvikle)

Hele udviklingsforløbet kommer til at tage mindst 5 år. Der er ikke tale om et fuldt udviklings program med fase 1-3 studier. Efter de har udført en række prækliniske tox forsøg så skal de udelukkende udføre et fase 1 forsøg. Her skal de så bevise at det nye stof opføre sig præcis på samme måde som den oprindelige vaccine. Gør den det er den reelt set klar. Men den anden del af udviklingen består i at få ændret og valideret hele produktions processen. Og det tager altså tid

Som Alberto var inde på i går så er det naturligvis flot og vigtigt Bavarian Nordic kan få en ny aftale med de amerikanske myndigheder. Det er jo endnu en bekræftelse af at de reelt set ønsker at købe flere vacciner udover de allerede bestilte 20 mio vacciner. Så jeg ser det mest af alt "bare" som et timings spørgsmål hvornår den næste ordre vil komme. Spørgsmålet er så om det er optionen på de 60 mio vacciner eller den nye frysetørrede version der bliver den næste. Det er dog her vigtigt at hæfte sig ved at udnytter amerikanerne ikke optionen så bliver prisen for de næste doser en del højere. Og det skyldes selvfølgelig fordi Bavarian Nordic i det tilfælde kan risikere at skulle fyrre en stor del af de ansatte og at det så vil koste både tid og penge at geare produktionen op igen. Så jeg vil umiddelbart gætte på at de udnytter i hvert falde dele af optionen senest 6 mdr før leverancen af de første 20 mio dosser er overstået

I forhold til alle de andre vacciner Bavarian Nordic udvikler på baggrund af MVA-BN teknologien så kan den frysetørrede teknologi overføres direkte til disse vacciner når den er færdigudviklet. Så på det punkt er det faktisk en ekstra gevinst for Bavarian Nordic at de på den måde kan få de amerikanske myndigheder til at betale for noget som også kommer til at tilføje ekstra værdi til store dele af resten af Bavarian Nordics pipeline

Omkring opstarten af leverancen så har Bavarian Nordic identificeret og responderet på 95% af de detaljer FDA påpegede. Og de regner med at have den sidste detalje klar i løbet af næste uge.

Der er tale om en del forskellige ting FDA har påpeget. Bla ting som at Kvistgård fabrikken har været opbygget til at håndtere kvalitets kontrol på den europæiske måde mens amerikanerne naturligvis vil have det på den amerikanske måde. En del af de ting som FDA har påpeget HAR Bavarian Nordic allerede ændret og dokumenteret mens andre ting vil de afvente FDA respons inden de sætter i gang. Men da der aldrig har været fortilfælde på en sådan kontrakt og de ændringer og/eller dokumentation FDA har krævet så er det mere end almindelig svært at vide hvor lang tid FDA skal bruge på at behandle alle de dokumenter Bavarian Nordic nu har sendt dem. Det kan være alt fra et par uger til flere mdr. Men Bavarian Nordic føler sig fortrøstningsfulde på at produktionen nok skal komme i gang inden udgangen af Q2 som meddelt.

Jeg nåede desværre ikke at spørge ind til hvad de reelt set har tænkt sig af back up planer hvis ordren trækker ud. Men det bliver der forhåbentligt mulighed for at snakke om en anden dag

Vh
T.20/11 2009 10:44 Alberto 022331Tak for god info. Det er selvfølgelig meget spændende, at den ny frysetørre teknologi vil kunne overføres til resten af porteføljen. Det med holdbarhed er selvfølgelig et væsentlig salgsparameter. Håber snart der kommer et gennembrud mht. den oprindelige ordre. Men fra næste uge har Bava opfyldt sine forpligtigelser ang. protokollen fra maj måned, siger du? Jeg troede faktisk, det allerede VAR sket? Så kan US myndigheder selvfølgelig ikke give grønt lys, når ikke ALLE oplysningerne og korrektionerne er til stede - jeg finder det en smule skuffende. Det kunne de godt have meldt ud før.

Kh Lars20/11 2009 11:05 troldmanden 022334Hej Alberto

Det fremgår faktisk af Q3 regnskabet at de endnu ikke har alle detaljer på plads men først forventer det primo dec. Og det er altså så et enkelt issue der er tilbage og som de nu er meget tæt på at have et fuld overblik over

The company expects to finalise its responses to the FDA no later than in the
beginning of December and subsequently will be awaiting the FDA review and acceptance hereof

Vh
T.20/11 2009 12:59 TheBekkers 022345Som beskrevet i tidligere tråd er det mest mærkelige ved Q3 meldingen om kapitaltilførsel uden nærmere specifikationer. Synes de væver noget i forbindelse med deres Q3 præsentation.

Men jeg anser ikke forsinkelsen af leveringen til USA som et problem - synes det er blæst lidt op. Om pengene kommer i år eller næste er ligegyldigt. De siger jo selv, at de regner med at kunne levere fra deres lager uanfægtet bemærkningerne fra deres besøg (Læs: Ingen grund til yderligere nedskrivninger).

Men jeg synes, at de modsiger sig selv, når de 1) tager Prostvac i fase III selv med begrundelsen, at det giver mer-værdi, 2) på den anden side søger partner til HIV multiantigen fase II/III forsøg. Det er jo en selvmodsigelse. Hvad mener I? Jeg har tidligere kommenteret på HIV Multiantigen resultaterne, som jeg mener var rigtig gode, og at de slet slet ikke har markedsført det godt nok. Det er da for dårligt, at det ikke kommer i en selvstændig meddelse med flere detaler og med det deraf følgende medieomtale. Det giver jo også opmærsomhed hos potentielle partnere. Næhh, jeg er ikke så tilfreds med deres nye kommunikationsstrategi på dette punkt.

/TheBekkers20/11 2009 14:13 troldmanden 022356Hej TheBekkers

Hmm bum bumelum. HVIS nu der sker noget pt uventet og ordreafgivelsen trækker mere ud end forventet så vil de få et likviditets problem medio 2010. Så jo det har faktisk stor betydning for selskabet hvornår leverancen kan påbegyndes. Så vi skal nok ikke mere end et par mdr ind i 2010 inden de vil skaffe likvider på den ene eller anden måde (gætter på en rettet emission til store fonde. dvs maks 10% udvanding)forudsat leverancen ikke er påbegyndt

Jeg synes nu ikke de modsiger sig selv ved de 2 eksempler du henviser til. Cancer er foruden deres bioterror enhed deres primære fokus. Det er HIV ikke. Så derfor ønsker de at bruge pengene indenfor det felt hvor de har størts ekspertise frem for HIV. En sådan fokusering ser man i alle biotech selskaber.

Men jeg vil give dig helt ret i at der burde være kommet en selvstændig meddelelse omkring HIV resultaterne. Det er desværre sket før at Bava først i forbindelse med Q meddelelser fortæller markedet om nye kliniske resultater. Den praksis så jeg gerne de ændrede

Vh
T.22/11 2009 16:28 Sukkeralf 122458Ser som jer også den nye frysetørrede licensaftale som rigtig godt nyt for Bavarian, fordi USA igen viser stor tiltro til hele projektet.

Omvendt kommer der formentlig til at gå længere tid før BN for alvor begynder at tjene penge, fordi de helt store gevinst jo ligger ved salg uden for licensaftalerne med USA. Optionsdelen rummer vel en klar større gevinst og salg til lande uden for USA endnu større. Svært at vurdere hvad der sker med optionsdelen, da den i mine øjne stadig ligger en del år ude i fremtiden.

Mon ikke andre lande/regeringer fristes til at vente til en frysetørret version så er på plads - vi er vel under alle omstændigheder omkring 4 år fra en endelig godkendelse af Imvamune, så ikke meget længere tid at vente for at få en bedre lagervaccine.

Skal vaccinen bruges med det samme er den nuværende jo fin nok.

Angående den længere levetid for andre MVA-vacciner (eks cancer) er selvfølgelig en fin medfølge, men tror ikke værdien er så stor. Disse vacciner har jo en kortere lagertid under alle omstændigheder, så de 3 års levetid på den nuværende MVA vaccine må være rigelig.

Spørgsmålet er om ikke USA vælger en frysetørret version af en evt miltbrand vaccine, hvis BN skulle være så heldig at få fingre i en sådan - det betyder sikkert ikke alverden da projektet har mange år foran sig.

Mvh
SukkeralfTRÅDOVERSIGT