Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Et uofficielt bud på de danske detailhandelstal for oktober .


22268 Hegu 19/11 2009 13:25
Oversigt

Baseret på de gode tal for dankortomsætningen samt egne og andres forretninger i min sfære, så tror jeg på en pæn fremgang i detailhandelsindexet for oktober på min 3-4 %. Fremgangen skyldes efter min mening hovedsagligt det faktum, at mange forbrugere ikke har rejst udenlands i skolernes efterårsferie. De har så istedet brugt flere penge på god mad og akiviteter i landets mange butikscentre sammen med deres børn. Det samme var tilfældet i i juli, hvor detailhandelsindexet også var pænt imodsætning til de efterfølgende måneder august og september.

November er for de fleste forretningers vedkommende startet nogenlunde fornuftigt i den første uge, men siden er salget gået voldsomt tilbage sammenlignet med sidste år. Salgstallene i denne uge er faktisk helt katastrofale mange steder, så jeg satser på et gigantisk rebound i månedens sidste uge, hvor der søndagsåbent i de fleste butikker samtidigt med lønudbetalingerne.

Med venlig hilsen

Hegu19/11 2009 13:27 akademikeren 022269Hvor er det spændende, det er nærmest en Peter Lynch agtig information, men denne gang fra hestens egen mund!

Tak

med venligere hilsen

AkaRetail19/11 2009 14:28 Gobe 622280Jeg kan så fra producentsiden meddele, at vores september måned var aldeles rædselsfuld og hvor vi skal helt tilbage til feb 1989 for at finde noget bare i nærheden.

Man kan altid søge forklaringer, - og een af dem er sikkert, at vore kunder ikke ønskede at indkøbe noget væsentligt op til kvartalsafslutningen og så den kendsgerning, at de er hårdt ramt af finanskrisen og derfor stadig nedbringer lagre og disponerer ultra kortsigtet, da deres eksportmarkeder stadig er gået helt i stå. Specielt Tyskland, Estland, Letland, Litauen og Rusland.

Og generelt må jeg bare konstatere, at dansk erhvervsliv har det endog særdeles hårdt og at vi måske først skal hen i 2010 før der kommer lidt gang i eksporten igen. Man taler om 30 mia af de 70 mia vi mangler.

Og regeringen sidder blot handlingslammet og uden omtanke - næsten månedligt, - øger belastningen af erhvervslivet med nye omkostninger. Det seneste er fødevarestyrelsen, der skal have 1200 kr/time + omkostninger ved kontrolbesøg og grønne ejerafgifter på biler i størrelsesordenen 2250/2750 kr for almindelige firmabiler.

Det allermest groteske er, at vores Holdingselskab, der kun er en plads på en harddisk og ellers ingen ansatte har eller for den sags skyld genererer noget som helst affald, - skal betale en helt og aldeles urimelig affaldsafgift.

Det r fan'me' uhyggeligt du.

Men det er nok meningen, at vi alle skal være offentlige ansatte eller på overførselsindkomst og erhverslivet skal afvikles. Så kan vi leve af at klippe hinanden eller flytte offentlige papirer.

Utroligt, at en borgerlig regering anvender apartheid mod de efterhånden kun 800,000 ansatte i industrien, der sikrer, at vi trods alt har velstand i Danmark.

JEG BRÆKKER MIG OVER DET !

Hmm, - som vanligt løb mit indlæg helt af sporet !

Gobe19/11 2009 18:26 Hegu 322304Hej Gobe,

Når du nu alligevel er igang med et surt sidespring, så er der også et fra mig.

For et par uger siden fik jeg et brev fra en A-kasse, som ønskede timeregnskab for de 8 måneder, jeg havde et af deres medlemmer ansat på deltid sidste år.

Bla. fordi der ikke var medsendt en frankeret svarkuvert og jeg ikke gad at bruge den lille time det ville tage at rekonstruere timeplanenerne fra sidste år, så reagerede jeg ikke.

Nu er jeg blevet truet med bål,brand samt dagbøder.

I en anden sag fik jeg en helt urimelig bøde af fødevarestyrelsen i en sag om et forkert udfyldt skema, som jeg nægtede at betale. Resultatet var at jeg blev hentet i forretningen af to betjente og ført til afhøring på den lokale politistation. Her blev jeg sigtet og måtte efterfølgende flere gange i retten, hvor jeg mødte uden advokat, da sagen var helt banal uden juridiske spidsfindigheder. Sagen varede over 2 år, og Fødevarestyrelsen tabte med piber og trommer og skulle betale alle sagsomkostninger.

Fødevarestyrelsen har siden ikke beklaget forløbet eller slettet den negative smiley, som de har en klokkeklar domsafsigelse på er forkert.
På trods af, at jeg kun skal have kontrolbesøg hvert 5. år i min lavrisikovirksomhed, så har jeg siden de tabte retsagen haft kontrolbesøger flere gange årligt. Her bruger kontrollanterne timer på at nærlæse etiketter, deklarationer m.m.. Det er efter min mening ren chikane.

JEG BRÆKKER MIG OVER DET!

Med venlig hilsen

Hegu
19/11 2009 18:38 nohope 022306Hej Gobe
Har du brokket dig grundigt over affaldsafgiften til holdingselskabet ? I Århus Kommune er det lykkedes at undgå afgiften til rene skuffeselskaber, men mit usle landbrug blev ramt selvom jeg aldrig har afleveret såmeget som en brugt tændstik.

nohope
19/11 2009 18:50 Hegu 022307Nohope/Gobe.....jeg har ikke fået en sådan afgift i nogle af mine selskaber. Fra hvem og hvordan opkræves den?

Med venlig hilsen

Hegu19/11 2009 19:37 Gobe 022308SVAR TIL HEGU/NOHOPE.

Der er tale om et erhvervsgebyr andragende 726,25 kr at betale senest 28,12,09. Retteligen burde det hedde en ekstra straf til erhvervslivet, - for at sikre hurtigst mulig afvikling af disse tåbelige arbejdspladser, der sikrer, at Danmark overhovedet har velfærd.

Beløbet skal indbetales til Middelfart Kommune. Efter kommunesammenlægningerne, måtte vi konstatere en helt ny straffeaktion, ca 30,000 kr til noget man kaldte dækningsafgift, - og som er enestående for Middelfart Kommune. Tak for kaffe. Har aldrig tidliger hørt om sådanne tiltag i andre kommuner og slet ikke forstået, hvad disse "bøder" omfatter og hvad pengene skal bruges til,
Efter priceearningprincippet blev mine bygninger ca 428,000 kr mindre værd i en eventuel salgssituation.

FYN ER EN ERHVERVSFJENDTLIG OMRÅDE, der sammen med Arbejdstilsynet, Miljøkontrollen, Brandmyndighederne og Fødevarekontrollen gør det yderste for at afvikle den sidste industri på øen.

JEG BRÆKKER MIG.

Gobe
19/11 2009 19:44 collersteen 022310Du kan prøve at spørge i Kbh. Kommune hvordan deres budget ville se ud uden dækningsafgiften på ejd.skattebilletten på erhvervsejendomme... Så tror du slet ikke dine egne øjne og ører.
Jeg har med egne øjne set ejendomsskatter på 700kvm grund med erhverv på der beløber sig til 60-70.000 kr årligt....
Fuldstændig horribelt for eksempelvis en lille håndværksvirksomhed..19/11 2009 19:50 Gobe 022311Jeg er åbentbart ikke alene og er tilsyneladende sluppet billigt med min 3500 m2 bygninger og 12,000 m2 grund.

Ved du hvad disse penge går til, altså ud over en ren straffeaktion mod erhvervslivet ?

Gobe19/11 2009 20:15 collersteen 022312Der må jeg melde pas, udover at de går direkte i det sorte hul der hedder Københavns Kommunekasse, som jo dækker over så ufattelig mange ting...
- Det imaginære 5000 boliger til 5000kr projekt....
- ......

I sin tid er den vel indført med et helt specifik argument.
Eksempelvis som kompensation for de ekstra byrder erhvervsvirksomheden (qua erhvervsejendommen) belaster kommunen/området med.....(transport og den slags vil jeg tro)
Det sjove er så at lige netop den ejendom jeg har kendskab lå på en vej der lignede en landsbyvej i en Iransk landsby, uagtet at området væltede med små håndværksvirksomheder og dermed må have været en af de mest indbringende veje i hele kommunen.

Lidt i samme stil blev vægtafgiften vel også i sin tid indført med det specifikke formål at skaffe penge til at vedligeholde vejene... hahaha....

For lige at slutte historien kunne man så skrive en slutning, hvor kommunen netop som byggeboomet er igang (og flere af vejens virksomhedsejere ser en mulighed for at trække sig tilbage og overlade ejendommene til nedrivning og nye boligprojekter) finder ud af at sådan et lille kvarter da er så hyggeligt.... dermed bliver det udnævt til et "kunstner-kvarter" hvor alle de fine akademikere og byplanlæggere fra rådhuset kan gå en søndagstur en gang hvert 10. år med deres barnevogn og kigge på alle de sjove, skæve kreative erhverv....Man standser dermed al nybyggeri ganske effektivt med en bebyggelsesprocent på 40....... og de stakkels virksomhedsejere bliver stavnsbundet til nogle gamle saneringsmodne ejendomme med enorme ejd.skatter og vedligeholdelsesudgifter....

Men sådan er der jo så meget.... man jo da ikke tro at slutningen på historien er så grum... vel?19/11 2009 21:01 nohope 122318Der er hos tale om et affaldsgebyr på minimum 1.022,- + moms forudsat at du er en virksomhed der nærmest ikke producerer affald.Er du gartner, tømrer lignende stiger det til 10.472,- kr, ved max 1 ansat, ved 50 ansat er gebyret 3.380,- henholdsvis 60.394,-
Under 50.000,- i omsætning er du fritaget.

Dækningsafgiften er høj i Århus, derfor er det vigtigt at vurderingen er korrekt. Sidst jeg klagede fik jeg reduceret den med 10.000 K svarende til ca. 30%

Jeg havde besøg af Miljøkontrollen for nyligt, det tog 15-20 minutter, vi har 100 % styr på det hele og der var ingen bemærkninger, det kostede bare alligevel et par tusinde kroner for man bliver debiteret for den tid de har brugt ved skrivebordet også.

AT har vi ikke de store problemer med, men de er årsag til et kolossalt ressourcespild via kravet om APV, hvilket er spild, spild og atter spild af tid. Det flytter absolut intet på arbejdsmiljøet at lave APV.

nohope19/11 2009 14:35 fister63 222282På det lille specialområde hvor jeg tilfældigvis har en indsigt, nemlig frugt og grønt i detailhandlen, må jeg så sige at intet tyder på det bliver bedre i oktober. Gennem hele året har langt de fleste butikker ligger på noget der ligner indeks 80 i forhold til 2008 og intet tyder på at det skulle være bedre lige nu. Sorry guys :-(19/11 2009 14:37 akademikeren 022283Det er snart en lille konjunktur indikator. Jeg kan melde fra IT-universitetets iværksætter miljø at firmaerne heroppe også lider. Vi er de eneste der griner på gangen!19/11 2009 15:13 Hegu 022289Hej Fister...mine tal fra oktober stammer bla. fra indextallene for nogle af de store butikscentre/supermarkeder rundt omkring i landet. Her svinger tallene for dagligvarehandlen på mellem 99 og 104.

Med hensyn til frugt og grønt, så har jeg også erfaret, at dette område er specielt hårdt ramt. Bla. måske også fordi især blomstesalget, som mange har i dette segment, er decimeret ekstra kraftigt i år.

Med venlig hilsen

Hegu19/11 2009 16:19 fister63 022292Blomsterområdet har jeg ikke noget kendskab til, men kun det "rene" frugt og grønt. Men håber da, du har ret.20/11 2009 10:37 Hegu 022339Fister..jeg har tjekket de seneste generelle tal for dagligvarehandlen. Fødevarer og andre dagligvarer steg 1.5 % i september og befæstede faktisk positionen som en af de brancher der har fremgang i 2009. Så med hensyn til frugt og grønt, så er der nok sket en yderligere forskydning mod de store dagligvarekæder fra de mindre selvstændige specialbutikker.

Det store fald i det generelle index i august og september blev især trukket ned af gruppen "andre forbrugsvarer" med et fald på 6.1 %. Denne gruppe tror jeg klarer sig bedre i oktober, da salget af nye TV, bokse m.m. var højt pga overgangen til det nye signal.

Med venlig hilsen

Hegu19/11 2009 14:38 collersteen 122284Tak for disse beretninger. Det er spændende og håber på flere bidrag fra andre med indsigt. Jeg har desværre kun udsigt...

Og til Gobe: Jeg er så småt ved at forberede mig på den tid, hvor man skal leve af at klippe sig selv....19/11 2009 14:43 Gobe 022286Ja, - Coller, - du er i en heldig situation.

Jeg må nøjes med at bone månen i brasso.

Gobe20/11 2009 12:20 Hegu 122347Har lige fået indekstal for oktober for flere detailhandelskollegaer indenfor beklædning. De ligger fra 103 -114. Flest i den øvre ende.

Med venlig hilsen

Hegu25/11 2009 17:32 Hegu 022610Denne uge skal redde det halvkedelige novembersalg for mange detailforretninger. Desværre har mandag-onsdag været utroligt stille
i de fleste brancher over hele landet. Stort set alle mine kollegaer klager over, at salget af kalendergaver er udeblevet i år og kan næsten samstemmende fortælle, at billigbutikkerne som "Tiger" og "Søsterne Grene" løber med en stor del af dette salg.

Det milde vejr betyder også at salget af varmt overtøj, sko og støvler ikke rigtigt er kommet op i gear. Det samme gælder også salget af vinterdæk. Her klages der gevaldigt og min lokale "Euromaster" dækservice, måtte således sende 6 mand på a-kassen i mandags.

I USA venter butikkerne sig meget af "Black Friday".....jeg satser på at salget hele den kommende weekend går amok.

Med venlig hilsen

Hegu26/11 2009 21:12 Hegu 322677Torsdagen var også kedelig over hele landet med svag omsætning. Der er dog stadig pæne forventninger til weekendsalget, som traditionelt er min. 20 % større end andre af årets weekender omkring den 1.

Her lidt om de næste dage i USA og forventningerne til julehandlen.

http://borsen.dk/investor/nyhed/171137/

Med venlig hilsen

Hegu

PS: Fra frisørbranchen har jeg idag fået melding om, at omsætningen i
har været usædvanlig sløv i november.29/11 2009 22:03 Hegu 322807Jeg lukkede og slukkede butikken her til aften kl. 18 og kørte hjem til en velfortjent weekend. I morges mødte jeg ind kl. 8, så jeg sammen med en anden "butiksindehavernørd" med en beskeden årlig omsætning i sine 6 forretninger på ca. 130 millioner, kunne deles om vinduespudsningen af vore udstillingsvinduer og spise morgenmad sammen.

Over morgenbordet i mit baglokale blev vi hurtigt enige - vore forskellige brancher til trods - at november måned startede fint i de første 14 dage, men resten har været et omsætningsmæssigt mareridt. Vi havde begge håbet på at denne weekend kunne rette op på tingene, men her har detailhandlen over hele landet været ramt af granatchok med en tilbagegang på 20-40 % i mange brancher. Det gælder selvfølgelig ikke dagligvarehandlen, men puha..hvor har vi andre manglet mange kunder fredag, lørdag og søndag.

Med venlig hilsen

Hegu30/11 2009 10:36 Hegu 022819Vender vi blikket mod USA, så blev salget på Black Friday under forventningerne på en stigning på 1-2 %. Salget nåede således kun en stigning på en halv %.

Sammenholder jeg stigningen på 1/2 % med det danske detailmarked, så er denne bedre end end her i andedammen, hvor købsaktiviteten i weekenden var meget ringe over hele landet.

Med venlig hilsen

Hegu1/12 2009 23:08 Hegu 222935Den officielle fremgang i detailhandelsindexet for oktober blev 1.1%...dvs under mit meget positive estimat på hele 3-4 %. Fremgangen blev primært trukket af tøj og sko, hvilket stemmer overens med de meldinger jeg har fået fra dette segment.

Årsagen til mit meget positive bud på oktobertallet, var primært fremgangen i dankortomsætningen samt de meldinger, som jeg havde fået fra landets store butikscentre Her lå man flere steder pænt over de 1.1 %. Jeg kan således konkludere, at centrene har taget omsætning fra den øvrige detailhandel, bla. fordi disse i efterårsferien kunne tilbyde børnefamilierne oplevelser i form af musik, sang, optræden m.m. indendøre.

Med venlig hilsen

Hegu2/12 2009 08:46 stengård 122936tjah - det lader ikke til at ret mange økonomer indiskonterer "vi bliver hjemme fra efterårsferie"problematikken i deres begejstring over oktober tallene...

http://borsen.dk/okonomi/nyhed/171446/3/12 2009 09:05 Hegu 222989De samme økonomer var meget begejstret i august, da de fik tallene for juli. Her glemte de også, at mange var blevet hjemme fra ferie og brugt nogle af SP-pengene. Efterfølgende måtte de så erkende, at august og september ikke viste en generel stigende tendens i detailhandlen. Det samme vil igen ske, når de får tal for november.

Med venlig hilsen

Hegu3/12 2009 09:38 stengård 122990jeg er desværre overbevist om at du har ret - en række af de forretninger jeg har "samsnak" med i Århus midtby fortæller at der slet ikke er gang i julehandelen endnu... det kan selvfølgelig komme som ketchup-effekt - men i Radioavisen var også lige en melding om nedskæringer i firmajulegaver (og opimod 10% havde skåret julefrokosten helt væk) -også lidt i respekt for de medarbejdere der bliver fyret..

det bliver nok en sparejul - ikke mindst for indehaverne af detailhandelsforretninger...
28/12 2009 16:02 collersteen 123821Så begynder de første indikationer for julesalget at dukke op. Det ser bestemt ikke pænt ud, men falder ganske godt i tråd med de uofficielle undersøgelser vi har haft gang i herinde med Hegu som foregangsmand.
http://www.business.dk/detail/julesalg-flopper-faelt28/12 2009 16:22 Hegu 523822Jeg har fåetindextal for november fra de store butikscentre samt fra mine venner og bekendte over hele landet indenfor forskellige detalhandelsområder. Her var der stor tilbagegang over hele linjen og jeg tror på, at det officielle detailhandelsindeks kan ende på et minus på 2-5 %. At dankortsalget var større end sidste år tilskriver jeg det stærkt forøgede salg over internettet.

I december har jeg stort set ikke hørt nogle positive tal fra andre end min lokale Fona. I København har mine kollegaer endvidere klaget over, at klima topmødet betød, at kunderne blev væk fra butikkerne i den indre by.

I min egen biks og engrosfirma har jeg selvfølgeligt også mærket at kunderne holder på pengene. Her har jeg derfor gået på jagt efter øget markedsandele med en mere markant markedsføring og en omlægning af sortimentet. Jeg har herved sikret, at mine indekstal forsat er positive.

Med venlig hilsen

Hegu

8/1 2010 12:41 butterboy 024267


8/1 2010 13:11 Hegu 224269Nej slet ikke. Udsalget startede rigtig mange steder mellem jul og nytår og det trækker selvfølgelig det samlede decembersalg op, men det deciderede julesalg har skuffet i en række segmenter. Elektronik er ok samt selvfølgeig også dagligvarer. Den store dankortomsætning dækker også over tonsvis af varer købt på internettet ligesom vi så det i november.

Jeg vil i weekenden komme med en opsummering omkring december.

Med venlig hilsen

Hegu8/1 2010 15:17 Krassus 124271Et af de steder man i år virkelig kunne se de negative forventninger til Julesalget, var den komplette mangel på jobannoncer for julehjælpere. Dem jeg kender i detail lyder heller ikke just imponerede.20/1 2010 10:29 Hegu 424701Jeg har nu samlet op på indextal fra flere store butikscentre samt fra mit netværks store og små butikker i flere brancher.

Dagligvarehandlen har klaret sig godt som sædvanligt. Her har jeg fået tal fra 99-102 med en overvægt lige over 100. Dette er sammenholdt med et vildt boom i køb på internettet samt ekstra tidlig udsalgsstart mellem jul og nytår nok forklaringen på de gode tal for dankortomsætningen.

Elektronik ligger også pænt med 100-103, hvorimod sko, tøj, kosmetik og personlig pleje samt bøger ligger og roder nede mellem 95-98.

Jeg har desværre ikke rigtigt tid og redskaber til at foretage en præsis vægtning mellem de enkelte sektorers andel af det samlede
indeks. Dog er mit gæt på at vi ender tæt på 100 trukket op af dagligvarehandlen, elektronik samt nogle gode udsalgsdage mellem jul og nytår.

Med venlig hilsen

Hegu
TRÅDOVERSIGT