Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Dagens regnskab

http://www.antibodyshop.dk/content/download/1594/41610/version/2/file/meddelelse+28+2009.pdf

Sikken noget rod der kan sættes igang at de første meldinger der kommer på de forskellige medier. Hvis der er noget folk er bange for, SÅ er det nedjusteringer ( nogle gange i mindre formater )

Den første meddelelse der i dag kom, havde denne overskrift:

" Bioporto Nedjusterer "......... BUM..... et par stykker bliver bange og smider deres aktier ( ca 30 K ) og kursen falder fra 8 til 7,10........

Få minutter efter er kursen igen i 7,95, og når endda op i 8,05 inden alle de hysteriske kællinger får hidset hinanden op og kaster flere i grams uden at tænke..

Jeg gad vide om folk overhovedet har læst meddelelsen, eller kun reagerer på

" Bioporto Nedjusterer " ! ???

Jeg synes egentlig det lyder rimeligt ( selvfølgelig kedeligt med en 10 % nedjustering ) Vi kan jo læse at der er 55% fremgang i deres salg af NGAL, og at egenkapitalen er på 19,4 mill kr.

Hvad havde vi egentligt forventet??

Jeg havde ikke forventet andet end det vi har fået, dog ikke en nedjustering.

Kim
26/11 2009 15:21 PCknuden 022655Du er liiige vel optimistisk mht. egenkapital.

Som du kan læse længere nede så er egenkapitalen kun 4,6 mio.26/11 2009 15:30 Kim 122656Ja ved afslutning at perioden.... efter periodens afslutning er den på 19,4 mill kr, for der er emissionspengene først registreret.

Læs på sidste side.

Kim26/11 2009 15:39 PCknuden 022658God pointe :o)

Den køber jeg26/11 2009 15:53 Gekko 022659Den køber jeg også, men husk lige at de 19 mio kun holder et års tid med den nuværende burn-rate med mindre at de får "up-front" betalinger fra Biosite eller Abbott - Så nu er vi tilbage til at vente på deres penge endnu engang ligesom vi har gjort siden 2007.......26/11 2009 16:45 PCknuden 022662Du har ret mht. venteposition - igen igen...

Meeeen....

Der er dog lige den forskel at, nu HAR Bioporto rent faktisk patentet

Og der gør nu en væsentlig forskel imo.26/11 2009 17:01 Tiganello 022664Jeps - den var lige smutte i farten. Pinligt !

/Tiganello26/11 2009 17:41 stengård 1222668Bortset lige fra resultatet, og nedjusteringen - så er det et fremragende regnskab....:) Man kan naturligvis ikke se bort fra tallene - så lad mig lige dvæle lidt ved dem. BioPorto fremstår efter regnskabsfremlæggelsen mere etbenet end nogensinde -

og hvad der især er bekymrende desangående er, at MBL ikke udvikler sig - bl.a. fordi fase II forsøgene til behandling af MBL-mangel blev indstillet - om MBL-mangel konsekvenser se: http://www.mbl-mangel.dk/?page_id=29

Selskabets GLP-1 peptidhormon har heller ikke levet op til salgsforventningerne - hvilket i en situation med eksploderende sukkersyge undre mig noget, nu specificeres det ikke om der er en særlig fordeling af salget af peptid-hormoner der gør sig gældende eller om det er generelt.

Og for lige at fuldende det billede - så er udvikling af ACP_PCI til diagnosering af patienter der ville have gavn af Xirgis behandlingen af svær sepsis åbenbart i gang men ikke fuldent - idet den kliniske validering af den nye APC-PCI markør er igangsat og det forventes at de første resultater af kliniske studier på APC-PCI kan offentliggøres i 2010. -

Så umiddelbart er der ikke meget at glæde sig over f.s.v..a. Bioporto's produktportefølge på den kortere bane (i regnskabet ihvertfald) - hvis vi undtager NGAL.

Når det med salget af de supplerende produkter ikke er bedre end det er må man jo nok sige at selskabets muligheder for at opnå den break-even som man har stillet i udsigt UDEN NGAL er endnu længere væk i horisonten (hvis ikke helt forsvundet i 2010/11). Det er ærgeligt af flere årsager - herunder især, at de andre produkter (især - GLP-1) har kunnet tjene som en "kapital-reserve" der kunne sælges hvis forhandlingerne og lanceringen af de homogene test - trak længere ud end de allerede har gjort. med et vigende salg er værdien af peptid-hormonet sandsynligvis ikke steget.

Så talmæssigt klart skuffende - f.s.v.a salget af de andre produkter i pipelinen.

Med hensyn til de dyre-NGAL-test man har udviklet - er det selvfølgeligt tilfredsstillende at salget er steget - MEN - jeg havde nok regnet med en noget større stigning i lyset af den megen omtale NGAL jo de facto har fået. Så jeg mener også at man på det område kunne have forventet bedre salgstal. Jeg noterer dog at man har indgået en aftale med en ny distributør i US der har specialiseret sig i dyre-test kit OG at man også nu har et diagnostisk kit færdigt man kan sælge til veterinært brug for katte. (Nyreskader er faktisk et omfattende problem hos katte - bl.a. fordi de ofte snupper noget fra hundens madskål, og den kost er hård kost for kattens nyrer). Der SKAL komme en større efterspørgsel efter NGAL-dyretest i første halvdel af 2010 hvis man skal tro på at likviditeten kan holde hen til lancering af den homogene test i første halvår 2011 (under den utænkelige forudsætning at der ikke kommer en licensaftale på de heterogene test). Man har store forventninger tul en ny distributør ALPCO - hvilket får det naturlige spørgsmål frem ... øhhh hvad med Thermo Fisher (men de dækker måske primært et andet område)

Så - ser man på tallene alene - så er udviklingen i salget i 3. kvartal skuffende, og det forøgede cash-burn er isoleret set også let panderynkefremkaldende, selvom man jo nok må formode at det skyldes den stigende aktivitet rent markedsføringsmæssigt og nogle omkostninger til advokater og patentrådgivere.

Men - så er der til gengæld også lidt til smilebåndet. nemlig omkring fastsættelse af grænseværdier idet Abbotts fremlagte resultater for NGAL målinger angiver ligeledes niveauer for måling af akut nyreskade over 250ng/ml. Med andre ord, en anerkendelse fra Abbotts side af at man først med sikkerhed kan diagnosticere AKI ved værdier over det cut-off som BioP har patentet på. Med andre ord - det gentages som hele tiden har været mantraet - enten har Abbott og BioP en aftale - eller også kan der ikke lanceres uden at det har retslige konsekvenser

patenterne er under oversættelse/udstedelse, i enkelte lande er man på plads og som jeg læser det forventer man også at det europæiske patent bliver brugt som grundlag for en patent-udstedelse i USA. Både Abbott og Biosite sælger rent faktisk deres test i enkelte europæiske lande - men åbenbart stadigt i ren forskning/udvikling/validering og ikke rutinediagnostik.

omkring havd 4. kvartal skal bruges på - kan man se at man allerede nu er i gang med at holde dialog med de fremtidige udbydere af den homogen test - jeg havde gerne set / håber stadigt at vi kan få navnet på den "hemmelige" partner der skal producere testen til de forskellige udbydere - det ville være et vink med en vognstang om signifikansen hvis det var ThermoFisher/BRAHMS

AT der stadigt er aktivitet i forhandlingerne om en heterogen test kan man se her: BioPortos fokus er fortsat på licensforhandlinger om andre testudbyderes adgang til selskabets IP- rettigheder til NGAL som diagnostisk markør for akut nyreskade, og BioPorto står stærkere i forhandlingerne på grund af den nærtforestående udstedelse af cutoff-patentet i de europæiske lande. Men - som skeptikerne så så rigtigt vil anføre - "det er en sang vi har hørt før" Jeg forventer stadigt en aftale med Abbott i lyset af anerkendelsen af de 250 ng/ml - og mon ikke den omtalte positive udvikling i sagen med/mod Pfadia vil kunne bruges som løftestang ?

Spændende bliver det - og er allerede...

Jeg kunne godt forestille mig en portion insider-køb mere....27/11 2009 00:12 stengård 522681Bioporto/CEO: Licensindtægter kan nemt blive udskudt til 2010
26-11-09: 14:38 | opd. 26-11-09: 14:39 | af: Nyhedsbureauet Direkt

KØBENHAVN (Direkt) For første gang i meget lang tid indeholder Bioportos regnskab ikke længere en passus om, at selskabet venter tocifrede millionbeløb i licensindtægter. Men det er der ifølge Bioportos topchef Thea Olesen slet ingen grund til at hænge sig i.

- Vi venter dem stadig, men det kan sagtens ryge ind i 2010, forklarer Thea Olesen.

Dermed fortsætter cirkusset om de ventede licensindtægter, som hele tiden menes at være lige om hjørnet. I starten af 2008 vurderede Thea Olesen, at der var 75 pct. sandsynlighed for, at millionerne ville rulle ind det år.

Siden blev håbet udsat til 2009, og i halvårsregnskabet skabte Bioporto så for første gang tvivl om, hvorvidt man nåede det i år. Det skete med en ny passus i forventningsafsnittet, men længere inde i halvårsregnskabet fandt man trods alt fortsat omtale af de ventede tocifrede millionindtægter fra Bioportos NGAL-rettigheder. Men det er slut nu, og der refereres alene til 'eventuelle licensindtægter'.

- Det er altså ikke noget, man skal hænge sig i. Det er bare skrevet om, forklarer Thea Olesen og slår endeligt fast:

- Det er ikke intentionen, at der skal være ændringer på det tocifrede millionbeløb.

Bioporto konstaterer i øvrigt i regnskabet, at både Abbott og Inverness/Biosite begge har lanceret deres respektive NGAL-test til bestemmelse af akut nyreskade, og Bioporto hæfter sig ved, at det ikke vil være muligt at anvende testene uden at gøre brug af cutoff-værdier til at skelne mellem positive og negative svar.

Bioporto har i cutoff-patentet angivet disse forskellige niveauer, og 'er fortsat åben for indgåelse af licensaftaler'. Desuden kan man læse, at selskabet ligger i forhandlinger, samt at udbydere af NGAL-tests uden licens, kan blive mødt med erstatningskrav, når Bioportos patent er endeligt udstedt. Foreløbigt er det dog kun truslen, der hænger i luften, og om Bioporto rent faktisk vil er villig til at bruge millioner på advokatregninger, er man endnu ikke parat til at melde håndfast ud om.

- Det kan jeg ikke sige. Det skal ikke være sådan, at folk er forberedte, siger Thea Olesen.27/11 2009 03:26 PCknuden 022686Jeg fandt i øvrigt følgende på Bioportos site

http://www.bioporto.com/about_us/career

De søger folk :) her i blandt en produktionskemiker....

Mon man skal lægge noget idet ???27/11 2009 16:15 alpehue 022723Der er tale om vedligeholdelse (barsel) og genansættelse (fratrådt) så det er egentlig et forsinkende skridt - ikke et skridt p.g.a nye tiltag.

Indlæringstiden for en ny ansat er lang og dyr.28/11 2009 14:12 stengård 522757En af fordelene ved at skrive på PI er at man nole gange bliver udfordret. Således også i går; jeg blev ringet op af en der - normalt ihvertfald - er betydeligt bedre inde i sagerne end jeg er. Vedkommende gjorde mig venligt opmærksom på at der var et generelt fald i forskningsaktiviteterne worldwide som følge af finanskrise (version 1.0) så alene det at man havde en stigning i salget burde være anledning til en mere positiv tilgangsvinkel på regnskabet. Derudover havde der nok været en markant negativ effekt af dollar/euro-relationen - således at man alt i alt IKKE kunne være så utilfreds med resultatet af salget som jeg har antydet. Det tager jeg som de siger i bestyrelsessammenhæng - til efterretning...

HVIS vi er tæt på en aftale sagde vedkommende iøvrigt også - så skal jeg ikke forvente insiderkøb, fordi så vil bestyrelsesformanden sikkert afvise at det sker. Men den argumentation - så det må være en omvendt Catch22 - godt hvis de gør (fordi de så tror på casen ) og godt hvis de ikke gør (fordi så er aftalen tæt på)... Jeg ved dog ikke lige hvor enig jeg er i den betragtning :)

En anden tilgangsvinkel til Thea Olesens udtalelser til Direkt - da vi talte om den del var - at grunden til at Thea ikke meldte direkte ud at hun ville komme med et fogedforbud var (ifølge min hjemmelsmand) at det sikkert var fordi BioP VAR meget langt i en samarbejdsaftale med Abbott - og at man, selvom den ikke var færdigforhandlet, nok havde en opfattelse af at det kunne løses hen over den nærmeste tid, og at man derfor IKKE ville risikere den mulighed at Abbott forlod forhandlingerne i vrede - ved at forgifte samtalerne med et fogedforbud...

På en måde må man sige at "it makes sense" - som en klog kvinde siger (gæt hvem) "man skal ikke sige det sidste man mener i i diskussion..."

Jeg er godt nok spændt på at se adfærdsmønsteret fra BioP - NÅR Abbott lancerer i december
28/11 2009 19:27 CareTaker 022764Jeg mener ikke at der ville være noget galt i at insiderne købte aktier nu....Selskabet har jo meldt ud hvad der kan ske, markedet ved det udemærket godt. Så kan insiderne jo ikke tage sig af at markedet bliver negativt pga. en lille nedjustering af kerneforretningen. Så kan de sku´ lære det, hvis det sker!

Tror selv på en aftale snart, måske kun en forhåndsaftale hvor beløbsstørelse osv. mangler at blive færdigforhandlet, måske pga. phadia. Men en forhåndsaftale er jo også tilfredsstillende, da det vil være en blåstempling af BioPorto´s opfindelse.

Vh29/11 2009 02:01 boelt 022774Helt enig CT, især den sidste del, hvor du nævner en forhåndsaftale. Det er jo en løsningsmodel som Abbott har anvendt tidligere, senest i forbindelse med aftalen der blev indgået med BG Medicine den 17/11.

"The agreement grants Abbott to license BG Medicine`s intellectual property related to galectin-3. Financial terms were not disclosed"

Dette ville være en fin løsning, og jeg tror vi er tæt på en aftale. Det ka måske forklare Thea`s "livrem og seler retorik". hun skulle jo nødigt skræmme nogen væk.

Mvh28/11 2009 21:45 alpehue 022765INGEN overreaktion !

Det er aldrig godt, når tidligere informationer om "sikker" fremtidig indtjening fjernes fra et regnskabs oplysninger. Det betyder større risiko, end Thea vil indrømme.

Når der "ingen grund er til at hænge sig i det", så er det nok heller ikke rigtigt.

Når 75% sandsynlighed bliver nedskrevet til "udsat til" så ringer alarmklokken.

Hvis "Det er ikke intentionen, at der skal være ændringer på det tocifrede millionbeløb" hvorfor fastholder man så ikke den forventede indtjening ?

At konkurrenter lancerer deres "lignende produkt" trods patentrettigheder til Bioporto tyder også på usikkerhed. (hvorfor undlader man ikke at kommentere konkurrenternes adfærd?)

Den eneste "trigger" de leverer er evt. erstatninger fra misbrug af deres patent ? Som de ikke kan oplyse den vilje eller økonomi, de vil satse på, at forsvare ?

En svag informations formidling af, hvad det er Bioporto vil og kan.

En leder med beskeden pondus, og det afspejles i kursudviklingen.

Det er næsten en Genmab det her, et godkendt produkt (patent) men få i markedet kan se hvad det egentlig dækker.

I Begge tilfælde, det man uden, at overdrive kunne kalde oversolgt ?

Derfor faldt kursen sandsynligvis !

30/11 2009 00:27 polopolo 022810Nej det er ikke Genmap dette her . Det er et lille firma med ikke så stor værdi der har et produkt der virker de har patent og de har for en gangs skyld råd til at vente på en samarbejdspartner istedet for at ligge udmattet efter arbejdet og lade sig underbyde for de resultater man har hjemme.30/11 2009 00:12 stengård 122809Nedjustering af årsforventningen til regnskabet for 3.kvartal sendte BioPorto-aktien ned. Da aktien nu er
faldet markant under vores aktuelle fair værdi på kurs8 samtidig med flere positive nyheder, har vi valgt at
tilbagekøbe aktien til Spekulationsporteføljen.Værdien af BioPorto afhænger ikke af nogle millioner
i plus eller minus på den korte bane. Den afhængeralene af fremskridtene omkring kommercialisering af
selskabets NGAL-test mod akut nyresvigt.
I meddelelsen ser vi umiddelbart tre positivenyheder: For det første oplyser selskabet for første
gang, at man nu er parat til at lancere sin egen homogeneNGAL-test med produktionspartneren ?i
starten af 2011?. Tidligere har det heddet ?i førstehalvår 2011.? Vi opfatter det som et stærkt signal om,
at forberedelserne forløber bedre end forventet, ogat produktlancering måske kan ske allerede i efteråret
2010. Samtidig oplyses, at ?Der er indledt dialog med potentielle partnere omkring markedsføring og
distribution af testen
For det andet oplyses, at ugyldighedssagen medPhadia skrider ?positivt? fremad. BioPorto ønsker ikke
overfor AktieUgebrevet at oplyse, hvad der mere konkret ligger i denne positive udvikling. Men vi vælger
at opfatte det som et signal om, at der er fremdrift itingene. Samtidig skal det bemærkes, at Phaida-patentet
udløber 2015, og at BioPorto allerede har valgt at se stort på dette patent i andre NGAL-produkter,
som allerede sælges.

For det tredje oplyser BioPorto, at selskabet er bekendtmed, at Abbott og Biosite/inverness for nylig
har lanceret deres respektive NGAL-test. Det oplyses, at Abbott har fremlagt testresultater, som ved kommerciel
anvendelse vil krænke BioPortos patent.

Gennemgangen af disse forhold giver anledning til en vis bekymring hos os, da det kunne antyde, at
licensforhandlinger med de store aktører enten lader vente på sig eller er i en meget indledende fase ? eller
at de er parate til krig.

Ledelsen oplyser samtidig, at den europæiske patentmyndighed den 11. november har ?publiceret beslutning
om at udstede patentet i Europa?, og at man, når patentet er endeligt udstedt, vil overveje at retsforfølge
virksomheder, der måtte krænke patentet.

Morten W. Langer

MWL ejer privat aktier i Greentech


min kommentar - Jeg havde ikke lagt mærke til at der var en fremrykning fra første halvår 2011 til starten af 2011- men jeg er enig med AU i at det er et rigtig godt tegn30/11 2009 08:49 Kim 022815Så er spørgsmålet vel egentlig bare hvor LÆNGE at AU står ved den melding, før de igen tager gevinsten og skriver det modsatte bagefter, sådan som det skete sidst

Nå men det gælder vist bare om at hype EI'erne med den melding, så er vi snart oppe i 10 igen

Kim30/11 2009 09:02 stengård 022816vi har jo selvfølgelig hver vores tilgang til aktie-investering - men hvad er det man som BioPorto investor får ud af de korte op/ned bevægelser som hypen skaber - hvis ikke man handler på dem ?

At AU skifter holdning så ofte som de gør, er snarere udtryk for at de skal fordre deres abonnenter med ny information hele tiden for at fastholde læserne

Jeg er meget enig med dig at vi skal være informationsformidlende - men jeg tror dybest set at de der elevator-ture skader selskabets prisdannelseTRÅDOVERSIGT