Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Prisen på CO2 på vej i hullet


23693 21/12 2009 17:04
Oversigt

Ja så fik Cop15 det første offer på børsen.

Alle er skuffet og nu også handlerne af CO2-kvoter. Det ser heller ikke for fedt ud.



21/12 2009 17:43 HRmunk 023695



Gid det var CO2 kvoter som var på vej i hullet. Syg tankegang bag det koncept. I stedet for simpelthen at afgiftsbelægge CO2.



21/12 2009 20:14 oneofakind 123700



Kvotesystemet ser jeg ellers som det eneste positive der er kommet ud af al klimadebatten!

Det gavner alt andet lige mere, at stille vindmøller op i et område hvor energi skabes ved at udnytte gamle forældede kulkraftværker.... end at opstille dem i dk. hvor kulkraftværkerne i dag er teknologisk høj.-effektive, og hvor besparelsen i forhold til investeringen er lav..!

Man kan så undres over, at der ikke opstilles flere møller i f.eks. Rusland, men forklaringen kan nok findes i udbygningen af Naturgas-forsyningen i området.. der pt. er særdeles attraktivt når Rusland har forsyningsproblemer mht. VestEuropa.

På det længere sigt vil CO2-kvote systemet sikre, at den største CO2 effekt opnåes i forhold til hver investeret krone (eller Euro eller Yuan eller Dollar), for derved at sikre den største klima-fordel for verden som muligt!

Vi mangler blot en effektiv lagringsmodel for energi.. før vi er i mål.. noget der nok sker inden der er gået 5 år.. hvorfor det er værd at vente mht.yderligere satsninger og investeringer .. end de umiddelbart åbentlyse!

mvh.



21/12 2009 21:45 HRmunk 023703



Jeg har den principielle holdning at "man"(både lande og enkeltpersoner) skal betale for sin egen forurening, og holde tingene så enkle og overskuelige som muligt.

Når man giver lande(mere eller mere tilfældige) kvoter, så har man samtidigt besluttet at èn forureningsenhed skal koste èt i et land, og noget andet i èt andet land i stedet for simpelthen at fastsætte en pris på hver enhed forurening uafhængigt af, hvor vi er i verden og om der er tale om virksomheder eller privatpersoner.

Så kunne man altid diskutere, hvor og hvordan pengene skal bruges, her kunne man godt forestille sig, at provenuet bliver brugt transnationalt til at producere vedvarende energi, lagring og grids. (Samt forskning).
En yderligere forudsætning for at lade noget af provenuet bruge i ulandene kunne være at disse samtidig forpligtigede sig til en effektiv børnebegrænsning. De 80 mio årlige ekstra verdensborgere er om noget med til at udfordre forbruget af verdens ressourcer.



21/12 2009 21:58 oneofakind 123704



Blot et kort inspark!
Sidst kloden oplevede en temperaturstigning der medførte at hav-niveautet steg 2 m. var i stenalderen. Denne interglaciale periode var starten på udviklingen af HOMO-Sapiens der i dag er blevet til det menneske vi kender! Den klima-stabile periode der har været i de sidste godt 2000 år er geologisk set "unik", idet klimaet har fluktueret imellem glaciale og interglaciale perioder med store temperatursvingninger til følge.!
Så.. lad os et øjeblik kigge tilbage til stenalderen..
GRUMPF sidder og betragter sin erobrede kone.. der iklædet lidet klædende pjalter og et rav-smykke hakker i jorden for at så frø.. GRUMPF tænker.. længe... og kommer så i tanker om at hvis nu hele lortet brændte.. kunne fruen lettere så sine frø.. og GRUMPF få noget på den gode.. jf. konen får mere tid!

GRUMPF sætter herefter ild til det meste af JYlland, idet vinden denne dag og de følgende var fra Øst! NOTE Jylland strakte sig på daværede tidspunkt til midt imellem Danmark og England, såeh deet!

Medens GRUMPF efterfølgende forlyster sig med sin blonde (og nu arbejdsbyrdelettede) frue.. brænder træ svarende til et års udledning af CO2 i dagens danmark af. Året efter er GRUMPF igen liderlig og eksperimentet gentages.. GRUMPF og fruen er tilfredse (af hver sine grunde). og CO2 udslippet i verden er stort.. (note.. nogen gange var det ikke GRUMPF, men et lyn nedslag der startede de gigantiske skovbrande der kunne vare flere år!)

Note Et vulkanudbrud der varer 1 måned modsvarer iøvrigt det samlede CO2 udslip fra samtlige køer i hele verden i et år!
Og CO2 udslippet fra samtlige køer i verden i et år modsvarer CO2 udledningen fra samtlige benzin og Diesel drevne motorer i 10 år!

Skal man så skyde køerne eller gå i krig med bilerne????

Døm selv!

mvh.



9/2 2011 18:20 birgit33 038746



hej oneofakind og andre, jeg ved ikke, hvorfor, men jeg følte mig forpligtet til, på 1 mia mennesker, som sulter, også i dag, som de gjorde i går, og igen vil gøre i morgen, at indvende: det er ikke kun det enkle regnestykke du stiller op, det handler om. Det handler om, at hvis USA indførte en enkelt kødfri dag om ugen, ville en hel mia mennesker kunne spise normalt den dag, der dør faktisk 30.000 børn om dagen her på jorden, de dør af sult, fordi der skal opfødes bøfkød/kvæg, for at imødekomme kravet fra kødædende vestlige verden, opfødes med sojabønner, og andre korn, som ellers kunne brødføde 8 gange så mange mennesker, som der er på jorden i dag, men som altså ikke når den sultne mave på vores brødre og søstre i den tredje verden. Nej, men hvis jeg skulle ønske noget, så ville det være, at alle efterspurgte mindre æg, kød og fisk, og lærte, at vegetarmad er meget bedre; både i smag og i lugt, så ville vi alle få det meget bedre, ikke mindst dyrene og naturen. Det er det, det handler om. CO2 er kun en lille gren af problematikken.



TRÅDOVERSIGT