Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Godt gået af Nordea


2375 stengård 10/2 2009 10:21
Oversigt

Det er jo en klar udstilling af Danske's underperformance - og et bemærkelsesværdigt skift - det havde i "gamle dage" været Nordea (Privatbanken) der havde fået de store tæv ved konjuktur-ændringer



10/2 2009 11:03 02378



Det må man sige. Jeg var faktisk ved at blive nervøs over deres store forretningsområde indenfor skibsfinanciering, men det har de navigeret rimeligt pænt igen.



10/2 2009 11:16 02379



kan bare ikke li de skal hente 2,5 mia over markedet.



10/2 2009 12:12 stengård 02382



der er jo en forskel på frivilligt at ville hente penge - og så være tvunget... trods alt :)

Men Nordea kan jo også bare vælge at udnytte en (eller flere) af de nationale bankpakker



10/2 2009 12:23 02383



Tja. Det har du ret i, i den bedste af alle verdener. men jeg har bemærket at markedet prisfastsætter aktiver fuldstændigt vilkårligt iøjeblikket :−) Så det er sku mere symbolikken i det end de fundamentale vilkår i biksen.

Men nu er jeg også lidt gal i skralden nu hvor mine barclays aktier er nede. Oh de bekymringer man har som bankier. Det er ikke nemt kan jeg sige jer :−)



10/2 2009 20:49 malurt 02431



ja, det var et meget fornemt regnskab Nordea kom med. Det udstiller sikker også Danske Bank. Om udstillingen så er reel kan vi nok først se på et senere tidspunkt i konjunkturforløbet. Danske har jo væsentlige aktiviteter på andre markeder end Nordea og omvendt. Danske lider selvfølgelig i Irland og Storbritanien; mens Nordea formentlig er mere eksponeret mod rederier m.v end Danske. Med den voldsomme deroute skibspriserne har taget kan Nordea godt i de næste kvartaler komme i klemme her, hvis ikke fragtmarkedet retter sig

At Nordea heller ikke er helt tryg ved situationen viser den annoncerede kapitaludvidelse, som formentlig kun kan gennemføres fordi Nordea har nogle store og kapitalkraftige aktionærer.

" Det er bedre med egenkapital" så jeg i en overskrift, med hentydning til, at Danske nok ikke har den mulighed. Om udsagnet er rigtigt kommer nok noget an på, hvilken stol man sidder på. Direktionen har det helt givet bedre med egenkapital.

Men hvad med de tusindvis af Nordeakunder, der har en lille portion aktier i Nordea til at ligge i depotet. De har måske 500 aktier, så hvad skal de med 100 mere, når de skal betale? De fatter ikke en (undskyld) skid. De vil nu helt uvidende komme til at forære Sampo m.fl. en god bid af den fremtidige værditilvækst.

Lige nu handles Danske, hvis man renser egenkapitalen for imaterielle aktiver til en K/I på under 0,5, mens Nordea tilsvarende handles til omkring 0,8. (hvis jeg ellers har regnet rigtigt). Det kan så hjælpe lidt på det forhold, at Nordea nu vil udstede nye aktier til noget under indre værdi.

Men alligevel. Jeg byder ind med, at Danske vil klare sig bedre kursmæssigt end Nordea på 2-3 års sigt. Men nu skal de jo først have fundet en bund.



10/2 2009 23:48 stengård 02436



jeg er simpelthen rigtig glad for at du også bidrager til ProInvestor.
Med hensyn til din Nordea/DB sammenligning - så tror jeg du har fat i noget at det rigtige med at især Irland var blandt de første (og hårdest) ramte europæske lande - hvorfor der kan ligge en "gave" og vente i relation til Nordea - den dag krisen banker igennem i Norge/Sverige

Forudsat at man kan skabe sikkerhed ro om de almindelige ´driftsindtægter - så er det jo i det lange løb urimeligt med aktier der handles på de der K/I niveauer; men i den forbindelse gør de kommende års manglende udbytte jo heller ikke de danske internationale banker mere attraktive i større sammenhæng



TRÅDOVERSIGT