Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

En Time med CLL fra ASH


23873 akademikeren 29/12 2009 22:06
Oversigt
29/12 2009 22:53 akademikeren 323876Hun gennemgår kun de forsøg hvor stoffet er tilgængelig og godkendt.

The goldstandard er FCR

3 andre Drugs bliver præsenteret:

Først Treanda/bendamustine

A recent study combined bendamustine (Treanda®) with rituximab for all participants. None of the patients received any treatment before joining the study. All patients had symptoms and needed treatment. Results showed a 90 percent overall response rate. "Overall response" is the combined total of people who achieved complete response and people who achieved partial response. ("Complete response" means there is no evidence of disease after treatment. "Partial response" means there was at least a 50 percent response.
A German trial is now randomly assigning patients to bendamustine-rituximab or FCR treatment in order to compare the effectiveness of these two treatments.

Så Lenalidomide:

A trial combining rituximab to lenalidomide among patients who have relapsed is showing an overall response rate of nearly 70 percent. The combination is also very well tolerated. Lenalidomide (Revlimid®) is an oral medication that has been effective in people whose CLL has relapsed (come back after treatment). The main side effect of lenalidomide is it can lower blood counts.

Og så Ofatumumab.

Newly approved and investigational drugs are being studied among people who did not respond to previous treatment, including treatment with alemtuzumab (Campath®). One such drug is ofatumumab (Arzerra®), a newly approved monoclonal antibody. In previous studies with patients who did not respond to fludarabine-based therapy, about 50 percent of the patients who received ofatumumab responded. Ofatumumab is well tolerated.

"The Reality is that we know have 2 antibodies!" Og hun taler om nu forsøger man med FCA i first line. Altså Arzerra/Ofab istedet for Rituxian i 1st line. Og lægerne er klar til det og laver forsøg med det. Tallene var 50% CR og 80% ORR for Arzerra 1st line præsentation fra ASH. Generelt spiller Arzerra bedre tolerance vis-a-vis ritux ingen rolle/differentiering i hendes præsentation. Hun fremhæver både arzerra+rituxiamab som gode for de ikke sænker blood count. Selvom FCR er guld standarden nu, så kan det ændre sig siger hun.29/12 2009 22:57 akademikeren 223877Lige et spørgsmål fra en patient:

Hvornår vil hun bruge arzerra istedet for Rituxian?

Hun har ikke data til at besvare det spørgsmål. Men data ser lignende for Rituxian og Arzerra. Men andre kombinationer kan være relevante. Det kan så tolkes som om at de ikke lige smide ritux væk i 1st line før head-to-head test foreligger.29/12 2009 23:35 rytter 023879Det lyder jo meget fint det hele. Men er det ikke lidt sært at der er så mange der har smidt aktierne i genmab. Hvis Arzerra er en seriøs konkurrent til Rituxan, så har genmab aktien et vanvittigt potentiale. Hvorfor smider alle så barnet over bord? Gode (og mindre gode)forklaringer udbedes...30/12 2009 00:10 akademikeren 023881Hej Rytter og Jens H,

Vi har jo næsten ikke talt om andet i mange år. Og jeg er sikker på at alle de gode og mindre gode forklaringer allerede har været fremme ad nauseum for mange. Prøv at se på mit indlæg "øvdysse".

Det er jo ikke længe siden at mange analytikere med respekt for sig selv havde kursmål betydeligt over 300, nu har de færreste et over 150.

Goldman Sachs pingede ud med en analyse med target 593, som stadig står, men alene fordi de ikke dækker aktien længere.

Genmab aktien har stadigt et vanvittigt stort potentiale og det interessante ved ovenstående link er at vi nu endelig ! får de 2 vigtigste parter ind på banen i diskussionerne om Genmabs Arzerra, nemlig patienten og lægen.

Hidtil har det jo være en raketvidenskabelig diskussion mellem analytikere, markedet og nogle medicinske forsøgsresultater som er alt andet end entydige eller lettilgængelige.

Nu får vi endelige rigtige stemmer på. Rigtige læger med rigtige patienter med rigtige sygdomme der vil have den bedste behandling. Det gør at vi kan tale om Genmab på en ny måde. Nemlig med et produkt, med et salg, med en toplinie og med en bundlinie.

Og på den vis er jeg egentligt meget humørmæssigt på linie med Rytter. Det er alt sammen meget godt og hvad så?

Ja hvad så? Jo nu får vi jo syn for sagen. Jeg har været med siden 2002 eller var det 2001. Det må siges at være en langsigtet investering. Vis mig de første salgstal og jeg skal sige dig hvad genmab er værd.


30/12 2009 00:21 JensH 123883Helt uvidenskabeligt:

For et par dage siden sad jeg igen og hældte vand ud af ørerne til min kone der er praktiserende læge. Og vi kiggede så på kursen på nogle af de medicinalvirksomheder som virkeligt har lavet blockbusters. Vi kunne ikke rigtigt finde nogen sammenhæng mellem kurser og FDA godkendeleser af medikamenter som vi i dag ved er blockbusters. Tværtimod så det ud til at mange faldt i kurs efter FDA godkendelse.

Måske skyldes det at folk tror at kursen eksploderer når godkendelsen kommer. Og når kursen så bare er helt almindelig så mister mange tålmodigheden og så kommer de negative briller på. Så falder kursen.
Og den falder indtil der er håndfaste beviser på at det ikke er så slemt.

Se f.eks. http://www.marketwatch.com/investing/stock/nvs
De lavede et blockbuster produkt i jan 08: http://en.wikipedia.org/wiki/Aliskiren til alternativ/afløsning for http://en.wikipedia.org/wiki/Diovan som omsætter 6 Mia. USD.

Efter FDA godkendelse falder kursen umiddelbart lidt, stiger lidt, for så at blive halveret. Nu er den så oppe igen. Og dette produkt er simpelt og blot mod for højt blodtryk (og det er det de fleste danskere tager mod for højt blodtryk)

Det siger bare at man ikke altid skal kopiere hvad de andre gør - men istedet lede efter "gode tilbud" på aktier der har et reelt potentiale.

30/12 2009 00:26 akademikeren 023884hej jensH, ja det har vi (eller rettere Hya) jo også talt om herinde. Det samme var tilfældet med DNDN, iøvrigt også Medarex.

Så det er nogle gode betragtninger og min konklusion er at jeg ikke ønsker at bidrage med investering i Biotek før efter fase 3. Der er ingen grund til at løbe den risiko efter min mening.29/12 2009 23:35 JensH 023880Tak mange gange for dette. Ser ud til at man kan sove lidt mere roligt efter dagen i dag som investor i Genmap. Kedeligt bliver det ihvertfald aldrig :)
En gang ville det være sjovt at kende folks baggrunde der er herinde på PI - hvad laver folk egentlig siden der er så megen tid til at se på aktier og opnå det detalje kendskab? Jeg vil tro at visse analytikere ville blive sat til vægs herinde.

(jeg er selvstændig og har simpelthen afsat en del af dagen til det)30/12 2009 01:34 gentogen 123885Jeg lyttede også til lægen fra Stinkers indlæg i den anden tråd og bed mærke i, at han var ret begejstret for M.D.Anderson klinikken og for Lenalidomide. Så er det måske ikke så tosset, at netop den klinik laver et kombinationsforsøg med Arzerra og Lenalidomide. Så vidt jeg lige opfattede det, så har de (eller også vardet nogle andre)prøvet før med Ritux. Og med godt resultat.30/12 2009 14:11 Stinker 223911Hej Gentogen,

Det ser bestemt ikke tosset ud. Tilsyneladende er MD Anderson ikke blot i stand til nå gode resultater, men også opsat på at gøre det for så vidt angår Arzerra.
Der lader til at være at være flere studier i støbeskeen - også på tidligere stadier.

Fra før FDA-godkendelsen:
" Two large phase III clinical trials conducted in Europe, one in frontline and one in salvage therapy, demonstrated the FCR regimen (fludarabine-cyclophosphamide-rituximab) as the superior frontline and salvage regimen compared with FC. The FCR regimen, originally developed at M. D. Anderson, has become the standard frontline treatment and standard salvage regimen for previously treated patients who had not received extensive prior treatment. We continue to work to develop the FCR regimen into a more effective regimen by studying dose modification and the addition of new agents that have a different mechanism of action.

The most notable new agent recently studied at M. D. Anderson, in collaboration with other US and European investigators, has been ofatumumab, a fully human monoclonal antibody that binds to CD20. Ofatumumab binds to a different epitope of CD20 than rituximab and is more efficient at mediating complement-dependent lysis of malignant B cells.[...] M. D. Anderson investigators have a number of studies planned with ofatumumab, including in combination with chemotherapy, as single-agent for residual disease, and as single-agent for early treatment of high-risk patients."

http://www.mdanderson.org/publications/leukemia-insig..30/12 2009 14:33 gentogen 023915Tak for linket!

Det ser jo godt ud. Vurderingen tåler vist en gentagelse....

Ofatumumab : "The most notable new agent". Og MDA er tydeligvis HELT på forkant med CLL udviklingen.TRÅDOVERSIGT