Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Questerre.......januarsraket? (kan desværre ikke aktiemarkeres)


23941 Hegu 1/1 2010 20:44
Oversigt

Efter min bedste overbevisning kan Questerre være et godt bud på en god januarraket bla. fordi der i uge 6 skal komme flowresultat fra St.Eduoard.
Domus har på Hegnar listet følgende op:


HVA HAR SKJEDD I 2009 :

Febr - Yamaska horisontal testet inntil 800mcf (Forest operatør)
April - St.David testet til 450 mcf (Talisman)
April - La Visitation testet 300 mcf(Talisman)
Juni - kjøpt 17900 acres Horn River shale (12800 net)
Juni - testet TBR sonen i St.Eduoard til 2,2 mmcf(Talisman)
August - testet Uticasonen i St.Eduoard til 700 mcf
Sept - spudding av St.Euoard horisontal
Des - St.Eduoard Hz - TD
Des - spudding av Gentilly horisontal

AKTIVITETSLISTE 2010 :

uke 51 Gentilly Hz - spudding
uke 1+2 frakking av St.Eduoard
uke 6 flowresultater fra St.Eduoard
uke 8 Gentilly Hz - TD
uke 10 frakking av Gentilly Hz
uke 15 flowresultater fra Gentilly Hz

Med venlig hilsen

Hegu2/1 2010 16:27 Gjern 223960Ja, jeg er ganske enig Hegu på det korte sigt, og der er jo også andre former for triggere end dem Domus har listet.

På positivsiden tæller jo opkøbet af XTO Energy. Opkøb er stadig en mulighed også for Questerre, da der givet er flere selskaber, der er på jagt efter at komme med i shale gas. Endvidere tæller det også med her, at nyere boringer giver bedre og bedre flow qua fx. Devon 30 mio. kubik fod fornylig.

Desværre tæller det også lidt ned, da det øger frygten for mere overforsyning med gas og dermed lave priser specielt i sommerhalvåret. Det forlyder, at såvel Cheasepeake og Devon nu forsøger at flytte gaskunderne over på lange kontrakter. Det er tegn på, at de frygter prispres. Der kommer måske også emission i QEC igen, da de ikke kan udbygge ud i al fremtid uden flere penge selv om de har kapital nu. I givet fald kommer den så nok som sidst ovenpå kanongode nyheder.

Så efter min mening ser det på 1-2 måneder sigt positivt ud, på 3-9 måneders sigt måske vigende eller faldende kurser og på længere sigt igen bedre kurser i forventning om at reserverne bliver certificerede, og at de er store. Og som sagt kan opkøb komme når som helst og derfor tør jeg aldrig være ude af QEC. :)
3/1 2010 01:57 Kenddinvare 223969Når man tænker på, at det er mindre end 4 måneder siden at QEC blev handlet i kurs 7-10 føler jeg mig ikke overbevist om at der kan komme yderligere stigning blot på, at der kommer et boreresultat i midten af februar.
Aktien har haft en del af stigningen på opkøbsspekulationer og andre gange er den sevet herefter. Denne sivning er foreløbig udeblevet og det kan hænge sammen med at man nu er tættere på et vigtigt resultat samt større tiltro til at gasprisen ikke dykker kraftigt igen.
Cheasepeake har tidligere brugt de kolde måneder til at indgå langtidskontrakter, så det er i og for sig ikke nyt og mon ikke flere andre selskaber følger trop. Det kan selvfølgelig på kort sigt medvirke til højere pris og forventning om et stabilt højere niveau, men hvis man tænker lidt over det betyder det at der er mindre aftag på spotmarkedet, hvor priserne så igen efter fyringssæsonen kan dykke.
Der er altså i høj grad tale om spekulative bevægelser.
Det der vil kunne sikre en permanent højere kurs er udmeldinger om fundenes størrelse og udvinding til den positive side af forventningerne og her tror jeg det er rigtigt interessant at følge Forrest udmeldinger og i det hele taget se på de relevante årsrapporter, når de kommer.
Så mit private bud er at en evt. raket først ses omkring starten af februar og at kursen først igen vil ligge stabilt over 20 når vi kommer til næste fyringssæson. På det tidspunkt er det forhåbentlig også relevant igen at se på beregninger af de samlede potentialer, da vi så vil have en bedre ide om hvor hurtigt udviklingen vil kunne gå.3/1 2010 09:47 Hegu 123972Enig om at vi skal langt hen i jamuar eller primo februar før der kommer fut i raketten, med mindre at der kommer yderligere konsolideringer og opkøb i branchen. Med hensyn til den tidligere stigning op mod det nuværende kursniveau, så har denne været lige efter bogen med sunde pauser og tilbagefald undervejs. Foreløbigt tager jeg det også som et godt tegn, at modstanden i kurs 15 har været så stærk som den er.

Med venlig hilsen

Hegu3/1 2010 15:44 Gjern 023982Bridging the gap
Against that backdrop, natural gas has the chance to play a more important part as an alternative fuel. Whether it takes that opportunity is another story.

"As the supply of crude dwindles and demand increases, crude-oil prices will rise," said Kerr. "Global recovery will likely push prices past previous highs [and] crude's rising prices will pull up natural gas prices."

Kerr points out that since crude's record high of around $147 in 2008, natural gas has "stepped into the picture as a 'bridge fuel' -- the bridge between crude oil and alternative energy solutions, [so] as crude becomes more valuable, so does natural gas."

And recently, the contango in the futures spreads for natural gas, a situation where the distant delivery prices for a commodity is above the spot price, has "all but evaporated, indicating solid seasonal buying" in the market, said Newsom.

He sees $6.13 per million British thermal units as the next target price for natural gas, with the next target at just above $8.

But, as many would agree, the natural gas market will probably have to get past its big supply surplus first.

U.S. supplies are ample, with stocks in storage up 12% from the same time a year ago, as of the week ended Dec. 18, and the Energy Department predicts that inventories of the commodity may see the highest end-of-winter storage level since 1991.

The government also expects a 1.9% fall in 2009 natural gas consumption along with a production increase for the year of 3.7%.

"That doesn't sound very bullish to me," said DailyFutures.com's Hultman.

Michael Lynch, president of Strategic Energy & Economic Research, said he doesn't think the odds are good for significantly higher gas prices in the coming year. Natural gas is "tricky" and "much more driven by weather ... and industrial activity" than oil.

In the end, though, "while gas probably won't go up too far, it doesn't have as far to fall as oil," said Williams.

Hentet herfra - side 2:

http://www.marketwatch.com/story/oil-natural-gas-brac..4/1 2010 12:56 Hegu 024013Raketten gik af før end ventet. En lille smule modstand i kurs 17, som dog nemt blev brudt. Kan vi beholde momentum, så er det kurs 19 i morgen.

Med venlig hilsen

Hegu4/1 2010 16:41 Hegu 024026Her er hele indlægget fra Domus. Det er en virkelig god opsummering omkring selskabet:

Innlegg av: Domus (21.12.09 09:34 ), lest 1700 ganger
Ticker: QEC
Endret: 21.12.09 14:47
Qec - oppsummerende julehilsen
I disse juletider kan det være greit med noe knask å kose seg med. Har prøvd å oppsummere litt om selskapet ? hva det er, hva som har skjedd i år og hva som komme skal. Sikkert mye glemt og utelatt !

SELSKAPET :

Questerre er et lite olje og gass-selskap som opererer i Canada. Qec er notert både på Oslo børs og i Toronto. Selskapet har i dag ingen gjeld, ca. 50 mill $ i cash og har positiv cash-flow fra sine produksjonssteder. Produksjonen ligger i dag på ca 700 boed med en mix av olje og gass.

Olje/gassfelt

British Colombia :

-Beaver River ?over 23000 acres 50/50 eierskap med TSU - gassfelt med 3 produserende brønner som produserer ca 200 boed net til Qec, men produksjonen er begrenset grunnet høyt trykk i rørledningene. Feltet er meget spennende med tanke på shalegass. Uavhengige studier antyder reserver på 495 Bcf ? 750 Bcf pr square mile

-Greater Sierra ? 54 square miles 50/50 eierskap med EnCana ? gassfelt med foreløpig 2 brønner med lav produksjon. 6-8 brønner er planlagt for 2010. 4-5 interessante soner.

-Horn River Shale ? over 17900 acres (12800 net) I tillegg til den meget interessante Devonian Horn River shale er det også flere andre soner som skal sjekkes. Første brønn er planlagt tidlig i 2010.

Saskatchewan:

-Antler ? over 34000 acres(21115 net)oljefelt med meget høy netback. Ca. 50 brønnlokasjoner er klare med inntil 100 til. Feltet produserer i dag noen hundre fat olje og ?proven reserves? pr horisontale brønn er 90000fat. Mulig salg hvis god nok pris.

Southern Alberta

-Vulcan ? olje og gassfelt med god netback ? begrensede utviklingsmuligheter, men muligheter for god produksjon i mange år fremover.

Quebec

-Ca . 1 mill acres eller 340000 acres net. Shalegass i Utica og Lorrainesonene+ Trenton Black ?River sonen. Utvinnbare reserver på mellom 365 og 1300 mill fat i Uticasonen i flg . Netherland, Sewell & Associates, Inc. I tillegg kommer de to andre sonene.
Qec har partnere som Forest Oil og Talisman der Talisman i disse dager borer de første horisontale brønnene. Disse vil kunne bevise potensialet.

Dessuten går det store rørledninger tvers gjennom hele feltet hvis vi snakker om infrastruktur. Gassen handles med premium på +0,5$ i forhold til Nymex.

HVA HAR SKJEDD I ÅR :

Febr ? Yamaska horisontal testet inntil 800mcf (Forest operatør)
April ? St.David testet til 450 mcf (Talisman)
April ? La Visitation testet 300 mcf(Talisman)
Juni ? kjøpt 17900 acres Horn River shale (12800 net)
Juni ? testet TBR sonen i St.Eduoard til 2,2 mmcf(Talisman)
August - testet Uticasonen i St.Eduoard til 700 mcf
Sept ? spudding av St.Euoard horisontal
Des ? St.Eduoard Hz ? TD
Des ? spudding av Gentilly horisontal

AKTIVITETSLISTE :

uke 51 Gentilly Hz - spudding
uke 1+2 frakking av St.Eduoard
uke 6 flowresultater fra St.Eduoard
uke 8 Gentilly Hz - TD
uke 10 frakking av Gentilly Hz
uke 15 flowresultater fra Gentilly Hz

Med de beste ønsker om en fredfull og avslappende jul og ?

Lykke til !!!6/1 2010 12:46 Hegu 124120Dagens opdatering fra DNB:


En ny bekreftelse av verdiene: Basert på en samlet godtgjørelse
på USD 2,25 mrd, hvorav USD 800 mill kontant og USD 1.45 mrd i
form av videre investeringer i feltet, betaler Total effektivt USD 5.7
pr fat oljeekvivalent. Feltet består av 0.75 TcF i påviste reserver og
ytterligere 1.6 TcF i potensielle reserver.
 Ikke like relevant som ExxonMobile/XTO Energy-avtalen:
Basert på utviklingsgraden på Barnett Shale er ikke denne siste
avtalen like overførbar på Questerre som Exxon-XTO avtalen. Det
er imidlertid verdt å merke seg at en ny stor aktør øker
eksponeringen inn mot denne sektoren og at markedet for salg av
andeler er aktivt og indikerer høyere verdier enn det som er
gjenspeilet i verdsettelsen av mindre aktører som Questerre.
 Questerre handles på USD 0.8 pr BOE: Vårt estimat for netto
underliggende verdi pr aksje tilsier NOK 32 pr aksje og impliserer USD 1.6 pr BOE.6/1 2010 15:29 Hegu 024145Delphi anbefaler fem aksjer

Stig Tønder, Delphi-forvalter. Foto: Iván Kverme

Delphi Fondene anbefaler kjøp av fem aksjer på Oslo Børs. Fem aksjer ryker også ut.

Artikkel av: Odd Steinar Parr (HegnarOnline - 06.1.10 12:59)

Forvalterne Stig Tønder og Espen Furnes i Delphi Fondene tar (per 4. januar) Algeta, RCCL, Seadrill, Subsea 7 og Veidekke ut av sin anbefalte portefølje i Dine Penger.

Inn i varmen kommer Aker Solutions, Norwegian Property, PGS, QUESTERRE og Yara.6/1 2010 15:35 collersteen 0241465,4 mio stk omsat nu.
Seneste dybde:
MM # Bid Size Bid Ask Ask Size MM #
8 108000 19.600 19.700 57000 7
3 17000 19.500 19.800 72000 6
3 23000 19.400 19.900 69500 11
7 50000 19.300 20.000 154000 21
3 3500 19.200 20.100 19500 36/1 2010 19:34 Hegu 124153Jeg er overbevist om at stigningen I QEC i disse dage hovedsagligt skyldes konsolidering og opkøb indenfor shalegassegmentet. Nedstående citat har jeg sakset fra indlæg på Hegnar. Alene det at Canada nævnes, gør at man ikke kan komme uden om netop QEC, som sidder på nogle af de allerbedste lokalisationer.


...Total and Cheasapeake said their new venture may also look to acquire stakes in other shale-gas regions, including, they said in their release, ?joint ventures covering several Canadian natural gas shale plays in which Total has shown an interest."

http://www.edmontonjournal.com/business/energy-resour..

Med venlig hilsen

Hegu6/1 2010 21:24 Gjern 024160Ja, det er dejlige dage vi QEC-aktionærer oplever (igen)!

Personligt sidder jeg også og glæder mig til, at det bliver Molopo Energy's tur til for alvor at deltage i festen.

De har > 2 mio. acres i samme område i Canada som QEC, hvoraf de 375.000 af dem selv er udpeget som attraktive. Så endnu engang hvis nogen for egen risiko vil med i festen før det er regnet ind i aktieprisen:

http://www.molopo.com.au/6/1 2010 21:47 Hegu 024164Tak for tipset Gjern.

Tror du ikke at noteringen i Australien er årsagen til at aktien ikke rigtigt er med i opturen?

Søgte de egenligt ikke en notering i Canada?

Med venlig hilsen

Hegu6/1 2010 22:39 Gjern 024168Jo, det skyldes noteringen i Australien og på generalforsamlingen i november talte de om, at det var svært at overbevise det australske marked om værdierne i shale gas ingen rigtig kendte til.

Men de går efter børsnotering i Canada i 2010 - måske allerede i Q1 og så håber jeg det kommer med at få de mulige potentialer frem i lyset. :)7/1 2010 15:11 Hegu 024224I går var PAS alvorligt på salgssiden af den ene eller anden årsag. Jeg hælder til at det var en kombineret gevinst-hjemtagning samt en bestillingsopgave fra MLI.

I dag er PAS beskedent på købssiden og såfremt vi får et etableret brud på 19,50, så skal der for alvor købes, for så er der ikke langt op til de næste niveauer omkring emissionskursen på 23.

Kommer der yderligere oplysninger omkring opkøb fra de store aktøres side, så hedder kursen min. 30 i løbet af ingen tid.

Med venlig hilsen

Hegu7/1 2010 15:45 Hegu 124227Så fik vi svaret på hvorfor Nordea er så sultne på QEC-aktier i dag:

Nordea - kortsiktig anbefaling:

Kjøp Questerre Energy (QEC) Kursmål 26, SL 17.

Questerre er et olje- og gasselskap hvor hoveddelen av verdiene er relatert til gasslisenser i Quebec i Canada. Dette er områder som består av skifergass og regnes for å være en viktig kilde til fremtidig gassleveranse til USA.

Det har blitt økt fokus på skifergass etter ExxonMobils oppkjøp av gassgiganten XTO Energy for USD 41 milliarder og Totals oppkjøp av 25% av Chesapeakes andel av skifergassfeltet i Barnett, Texas. Partnerne i dette samarbeidsprosjektet uttalte videre at de også ser på andre oppkjøpsmuligheter innen skifergass.

Basert på tidligere transaksjonsverdier for områder med skifergass, finner vi verdien av Questerres andel på 336.000 acres i St. Lawrence Lowlands i Quebec (Utica shale) som meget attraktiv.

Aksjen handles til rundt 45% av gjennomsnittlig transaksjonsverdi de siste to årene. Questerre og Talisman (joint venture) har boret vertikale brønner med lovende resultater og selskapene gjennomfører i disse dager horisontale boringer for å undersøke om gassforekomstene er kommersielt utvinnbare.

Resultatene fra disse to boringene (St.Edouard og Gentilly) er ventet i løpet av 1.kvartal. Nyheter herfra vil ha særdeles stor betydning for verdsettelsen av selskapet og vifinner risk/reward attraktiv i forkant av resultatene.

En sterk og stigende gasspris understøtter også vårt positive syn på aksjen.

Risiko
Kortsiktig anbefaling innebærer alltid høy risiko. Da selskapet tester Utica formasjonens kommersielle egenskaper vil resultater herfra påvirke kursutvikingen signifikant.8/1 2010 09:38 Hegu 224249


9/1 2010 16:16 Hegu 124305Fed artikel:

http://e24.no/utenriks/article3456334.ece

Med venlig hilsen

Hegu9/1 2010 16:26 Gjern 224306Lad mig være med - se også perspektiverne her.

Først konklusionen:
Conclusion
There is a lot of work being done today, in the Utica, to answer the question - are the all-in costs of drilling, completing and fracing horizontal wells going to be economic/will the upcoming results support further development of this play? If upcoming results indicate robust economics then ladies and gentlemen we just might have one of the largest resource plays in Canada happening in the most perfectly situated place for one to happen.
Quebec?s Utica shale gas play should be on investors radar screens for all the right reasons, is it on yours?
Richard (Rick) Mills rick@aheadoftheherd.com
www.aheadoftheherd.com ***

Det er rigtig interessant altsammen (5 sider) men er du i tidnød, så nøjes med side 3 i rapporten. :)

Og her er så linket:

http://www.aheadoftheherd.com/Newsletter/CQM%20%20Uti..
9/1 2010 16:39 Hegu 124307


10/1 2010 02:13 Kenddinvare 124326Jeg synes man bør læse mere end side 3 i hans artikel.
Der er mange gode ting og jeg er rigtig glad for overblikket over vigtige aktører i Lowlands.
De eneste kritikpunkt er om hans ubekymrede forventning om stigende gaspris og afsætning af canadisk gas til New York.

Shalegas overtager mere og mere af energiproduktionen i USA og det største vækstområde i de kommende år er vel Marcellus i PA og NY netop med stor afsætning til New York.
Gaslagrene er kun ved at nå ned på niveau med hvad de var for et år siden og kræver en fortsat hård vinter for at man ikke skal forvente fald i sommersæsonen samtidig med at udvindingstakten igen må forventes at øges.
På sigt afgøres gaasprisen af reel omlægning fra kul og olie til gas samt virkningen af energibesparelser og naturligvis hvor meget gang der kommer i økonomien.

For de næste 5-8 år forventer jeg oliepriser hovedsageligt i lejet 70-100 $ og (som følge deraf) gaspriser i 5-10 $ med størst sandsynlighed inden for 6-8$ som udtryk for træghed i omstilling og kraftig konkurrence blandt gasselskaberne i Nordamerika.10/1 2010 10:48 Hegu 324328Ja...det er netop "gasflaskehalse" i afsætningsleddet, som er det største problem. Infrastrukturen er endnu ikke på plads dvs rørføringssystemerne ogkomfurer, ovne, varmeanlæg, kraftvarmeværker samt biler, er ikke omstillet til en større udnyttelse af de enorme gasmængder i skiferlagene. Alt sammen faktorer som vil holde den nye industri samt gaspriserne nede i nogle år.

I takt med udbygningen får vi en lang række spændende investeringsmuligheder på mange niveauer i dette segment.
Jeg har startet med at satse mine investeringer i de små ledeselskaber ("first movers"), men er nu så småt begyndt at kigge efter gasseviceselskaber, riggudlejning, samt selskaber der skal opbygge infrastrukturen, ombygge kraftværker m.m..

Med venlig hilsen

Hegu
11/1 2010 09:24 Hegu 124373


11/1 2010 13:19 Hegu 124387Bemærk at dere investeres yderligere i ejerandele skiferområderne.:


Innkommet 11.01.2010 11:16 - TDN
Oslo (TDN Finans): Talisman Energy venter å øke selskapets capex med mer
enn ti prosent fra 2009-nivå til 5,2 milliarder dollar i 2010, der rundt
300 millioner dollar gjelder ikke-kontant investeringer.

Det opplyses i en melding mandag.

De økte investeringene reflekterer økt boreaktivitet på selskapets
skifereiendeler i Nord-Amerika samt økte leteinvesteringer i Sørøst-Asia og
Nordsjøen.

Selskapet venter å investere 1,6 milliarder dollar i skifereiendeler i
Nord-Amerika, og på Pennsylvania Marcellus og Montney planlegges
boreaktiviteten å mer enn dobles i 2010 fra 2009. Talisman vil også
investere 270 millioner dollar på konvensjonelle eiendeler.

2010-produsksjonen ventes å være relativt uendret fra 2009, eksklusive salg
av eiendeler i 2010.

Talisman venter at dets lete- og utviklingskostnader vil falle i 2009 og
igjen i 2010.

I Norge vil selskapet ha fokus på Yme-utviklingen, der produksjonsstart
ventes i andre halvår 2010. I tillegg er det planlagt boring av ti
letebrønner på Varg, Gyda og Brage-områdene.
--
TDN Finans
OT
22 00 11 55
finans@tdn.no

#CODES OILE S/OILS11/1 2010 17:09 Hegu 124392Flere tunge drenge rykker nu ind i Qesterre:

http://e24.no/boers-og-finans/article3458995.ece

Med venlig hilsen

Hegu12/1 2010 10:03 Hegu 124419Qec: dagens kjøpskandidat
I analysenytt fra Investtech beskrives Questerre Energy som dagens kjøpskandidat.


? Questerre Energy ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 15,63 kroner. Videre oppgang til 19,84 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca. 15,00 kroner, skriver Investtech.


? Volumtopper korresponderer godt med kurstopper og volumbunner korresponderer godt med kursbunner. Dette styrker trendbildet. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, avslutter Investtech.13/1 2010 23:24 Hegu 124506Fantastisk dag i dag. Test af kurs 18 to dage i træk og derefter et ordentligt rekyl op igen med intrady brud af 20 for at ende på 19.50 efter udsalg fra ESO. Muligvis skyldes stigningen Michael Binnions talegaver på roadshowet, men sikkert også den voksende fokus på shalegassegmentet, hvor de stor selskaber nu strømmer ind.

Kursen i Canada endte for engangs skyld over den norske under stor omsætning. Sammenholdt med de positive børser i US, så tror jeg på et brud af kurs 20 i morgen. Mod dette taler, at der åbenbart er store kræfter som kæmper for at holde kursen under 20. Således har vi set PAS, ESO og desværre også sidst på dagen i dag også MLI, som ellers har været på købssiden, pøse ud, når kursen så ud til at stikke af. Alt i alt tror jeg dog ikke, at aktien kan holdes nede ret meget længere. Efter kurs 220 venter så meget hurtigt kurs 22,23, 24 og 30.

Herunder endnu en positiv artikel om shalegassens potentiale:


"Marianne White, Canwest News Service:

QUEBEC - The natural gas and oil potential of Canada's East Coast is substantial and could rival the reserves in the West and Arctic Ocean, according to a recent federal government study.

The Geological Survey of Canada, a research arm of the federal Natural Resources Department, assessed for the first time the overall hydrocarbon potential of a region known as the Maritimes Basin.

This 250,000 square kilometres area includes the southern Gulf of St. Lawrence, Cabot Strait and southwestern Grand Banks with onshore ties to Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island and Newfoundland.

According to the survey published in October, this region contains an estimated 39 trillion cubic feet (tcf) of hydrocarbons, mostly natural gas.

"This is huge," said Natural Resources geologist Denis Lavoie, co-author of the study. "We knew there was a good potential in Eastern Canada but it's the first time we are able to quantify it."

He said this untapped potential represents the equivalent of seven years of production of natural gas in Canada.

Lavoie said Eastern Canada's gas reserves are just slightly below the estimated 58 trillion cubic feet of gas left in Western Canada sedimentary basin.

He also noted the Maritimes Basin could easily rival the potential of the Beaufort Sea and the Mackenzie Delta in the Arctic, where an estimated 65 trillion cubic feet of natural gas lies.

The project to build a pipeline to bring the gas down from the Arctic to energy-hungry markets in the Canada and the United States has been stalled for years given the high cost of transportation.

"Eastern Canada has almost as much gas as the Arctic, but what is more interesting for this region is that it is already in the market. There is no need to build an expensive pipeline to carry gas," Lavoie said.

Several fields in this region have already been discovered, including the McCully natural gas field in southern New Brunswick.

Independent oil and gas industry analyst Ian Doig said the report does highlight an interesting potential but fails to answer the biggest question: is it profitable to tap into these reserves?

"Politicians and people in the industry can get really excited about this and see billions and billions in profit, but the thing is that it is going to cost billions and billions to get the gas out of there," Doig said.

He noted offshore fields discovered off Nova Scotia and Newfoundland in the past few decades have never proved to be worth drilling for economic reasons.

Doig also stressed it might become more worthwhile to tap into reserves of shale gas if natural gas prices stay low and new technologies make it cheaper to extract shale gas.

There is a huge shale formation in Quebec in the St. Lawrence Lowlands, known as the Utica Shale.

Lavoie said his department did not look into the shale gas potential in Atlantic Canada or Quebec. But he said that, according to industry estimates, there could be as much natural gas between Quebec City and Montreal in the Utica Shale as in the Maritimes Basin."

Med venlig hilsen

Hegu14/1 2010 09:32 Hegu 024507


14/1 2010 10:57 collersteen 024510Der er vist ikke så meget nyt i den ift. sidst. I hvert fald som jeg lige husker det.
Dog mener jeg at side 18 er delvis ny.
De der "multi well pads" virker dybt imponerende.
8 boringer på samme sted, hver med 2800m horisontale afstikker med 12 stage fracs.
Forestiller man sige, at de blev sat i produktion samtidig, må det være en helt uvirkelig produktion....

Den tømmer så også 2100 acres, men dækker kun 3,7acres på landjorden. I et helt optimalt scenarium ville NEC eksempelvis så kun behøve 60 af disse for at tømme hele deres landområde. Nu kan man ikke lave sådan en æble/pære sammenligning, men den er lidt sjov alligevel.
14/1 2010 11:40 JensHorka 024511Men sådan en multi-well, multi-stage frac koster altså på den anden side af 10 mio lus, så det er ikke noget NEC har råd til uden en partner - men deres foreløbige ambitioner er jo også "bare" at udbygge Herkimer mens de så tester lidt marcellus & utica hen ad vejen... kiggede btw necs gamle præsentationer igennem igår, og det sgu sket en del på US-fronten over de sidste 5 år, Herkimer-programmet er jo en voldsom opskalering ifht det gamle Medina-program, så på sin vis skal man ikke udelukke at en tilsvarende opskalering kan finde sted endnu engang :)14/1 2010 15:20 JensHorka 024517Innkommet 14.01.2010 13:45 - TDN
Oslo (TDN Finans): Questerre Energy Corp. er blant aksjene som stiger
markert torsdag på en positiv Oslo Børs. Yara International følger
markedet.

Questerre-aksjen har steget fra rundt 13 kroner i begynnelsen av desember
til rundt 21 kroner torsdag. Oppgangen i perioden kommer blant annet etter
at Exxon Mobile og Total har kjøpt seg inn i skifergassandeler i USA og at
interessen for skifergasseiendeler generelt har økt.

ABG Sundal Collier har tatt opp dekning Questerre-aksjen torsdag og
meglerhuset er desidert største kjøper i aksjen. Meglerhuset har en
kjøpsanbefaling med et kursmål på 30 kroner.

"Aksjen er hovedsakelig et spill på om Utica-skifergassforekomstene er
kommersielle. Disse blir nå testet med to horisontale brønner, med første
resultat ventet mot slutten av februar. HVIS det blir bevist at det er
kommersielt, er oppsiden i verdien betydelig, MEN vi trenger likevel
Talisman til å gjennomføre utviklingsarbeidet, OG det vil ta lang tid
investeringer på forskudd. Innen den tid tror vi Questerre kan bli en
potensiell oppkjøpskandidat", heter det i analysen.

ABG Sundal Collier mener en produksjonsrate på over 1,5 millioner kubikkfot
pr dag vil være en positiv overraskelse fra St. Edouard 1a-brønnen. Etter
denne brønnen venter man på resultater fra ytterligere to brønner boret av
Talisman.

"Basert på relativt konservativt anslag lander vi på en risket verdi på 30
kroner pr aksje (og en urisket verdi på 85 kroner pr aksje)", heter det.

Også analytiker Teodor Nilsen i Argo Securities er positiv til Questerre-
aksjen og venter på resultatene fra to brønner.

-Resultatene fra to testbrønner i Quebec kommer trolig i løpet av første
kvartal og jeg kan tenke meg at det er en del investorer posisjonerer seg
før dette. En bra produksjonsrate fra denne brønnen vil gjøre at vi vil
løfte vår verdivurdering av selskapet. Vi har kursmål på 26 kroner, men det
er ikke umulig at jeg kommer til å øke kursmålet til 39 kroner i løpet av
året, sier han.

Nilsen tror selskapet planlegger emisjon, noe han mener er positivt for
aksjekursen fordi risikofaktoren er høy.

-Det er mye høyere sannsynlighet for at Quebec-prosjektet blir gjennomført
dersom de får en bra produksjonsrate for de to testbrønnene. Selskapet vil
nok gjennomføre en emisjon noe som kan føre til mindre risiko for
prosjektet, sier han.

Nilsen venter at den første brønnen (St. Edouard 1A) vil vise en
testproduksjon på to millioner kubikkfot pr dag. Selskapet venter selv en
produksjon på 1,5 millioner kubikkfot pr dag, ifølge ham.14/1 2010 15:33 Hegu 024519Så har vi svaret på deres hidsige opkøb i dag.

Jeg tror også på en emission og bifalder dette. Spørgsmålet er så blot til hvilken pris.

Med venlig hilsen

Hegu14/1 2010 16:10 JensHorka 024520Questerre-aksjen går sterkt etter kjøpanbefaling fra ABG Sundal Collier og Arctic Securities (Oppdatert)
Artikkel av: Øystein Byberg (HegnarOnline - 14.1.10 14:10)

Questerre seiler opp som en av dagens sterkeste aksjer på Oslo Børs. Siste notering er 20,80 kroner, opp 6,7 prosent. Så langt i år er oppturen på 29 prosent, mens avkastningen siste måned er på 63 prosent.

Den siste tids oppgang skyldes blant annet at Exxon Mobile og Total har kjøpt seg inn i skifergassandeler i USA og at interessen for skifergasseiendeler har økt.

ABG Sundal Collier har ifølge TDN Finans tatt opp dekning av Questerre-aksjen torsdag. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 30 kroner.

"Aksjen er hovedsakelig et spill på om Utica-skifergassforekomstene er kommersielle. Disse blir nå testet med to horisontale brønner, med første resultat ventet mot slutten av februar. HVIS det blir bevist at det er kommersielt, er oppsiden i verdien betydelig, MEN vi trenger likevel Talisman til å gjennomføre utviklingsarbeidet, OG det vil ta lang tid investeringer på forskudd. Innen den tid tror vi Questerre kan bli en potensiell oppkjøpskandidat", heter det i analysen.

Arctic Securities økte onsdag ettermiddag sitt kursmål på aksjen fra 25 til 30 kroner etter en gjennomgang med Questerre-sjef Mike Binnion og Talisman sin skifergass-ekspert Dr. Basim Faraj.18/1 2010 09:15 Hegu 024636QEC - Questerre i siktet til investorer
Questerre i siktet til investorer

Administrerende direktør Michael Binnion i Questerre - Foto: Finansavisen

Det er hett rundt Questerre for tiden.

Artikkel av: Sverre Rørvik Nilsen (HegnarOnline - 18.1.10 06:15)
Tips en venn Facebook Twitter Skriv ut
Se aksjeticker
QEC


Questerre og skifergass har gått gjennom en meget spennende uke, skriver Finansavisen. Selskapet, som mange forbinder med aksjen som de sist to årene har blitt handlet ivrig av tradere på Oslo Børs, driver med den ukonvensjonelle energiformen skifergass.

Sist uke holdt DnB NOR Markets et seminar dedikert til temaet, mens verdens beste oljeservice-analytiker Ole Slorer i Morgan Stanley kalte skifergass for "the new news" på Skagens årlige nyttårskonferanse. Finansavisen omtaler at Norges beste invester Øystein Stray Spetalen deltok på begge begivenhetene.

Nå har også ABG Sundal tatt opp dekning av aksjen, med et høyt kursmål.

- Vi mener den primære verdien i selskapet ligger i skifergassfeltet Utica i Quebec. Med en urisket verdi på 85 kroner og en 35 prosents sannsynlighet for suksess, ender vi opp med et kursmål på 30 kroner, sier analytiker Oddvar Bjørgan til avisen.

Dette er Questerre Energy Company
Questerre utvikler en portefølje bestående av olje og gass-ressurser i Canada og selskapet har eiendeler i Alberta, British Columbia, Saskatchewan og Quebec. Omtrent 70 prosent av selskapets produksjon er gass, og 30 prosent er olje.

Strategien til selskapet er å sikre landområder med stort potensial, for så å tiltrekke samarbeidspartnere som videreutvikler områdene (farmout) i bytte mot eierandeler i feltene fra Questerre.

Det såkalte Utica-shale funnet er av typen 'shale gas' (gass i skifer). Shale gas hører inn under ukonvensjonell gassproduksjon og er avhengig av omfattende brønnstimulering, men gir til gjengjeld stabil og langsiktig produksjon med forutsigbar avkastning.18/1 2010 09:30 Hegu 024637


18/1 2010 10:49 JensHorka 024639Questerre: Tar opp kursmålet fra 23 til 29 kroner, DnB NOR


09:24
(SIX): DnB NOR Markets hever kursmålet på Questerre fra 23 til
29 kroner per aksje.

Questerre og Det norske er blant de små E&P-selskapene DnB NOR
Markets foretrekker og meglerhuset mener at de begge handles med
en betydelig rabatt i forhold til DnB NOR sitt estimat for
underliggende verdi og DnB venter nyheter fra begge i løpet av
de neste månedene.

Kursmålet for Det norske er på 45 kroner per aksje.

Det går frem av DnB NOR sin morgenrapport mandag.

Jostein Nissen-Meyer
jnm@six.no
SIX News Norge
+47 990 08 520
18/1 2010 14:00 Hegu 024655REUTERS ? 2:01 AM ET 01/18/10

OSLO, Jan 18 (Reuters) - Canadian energy producer Questerre said interest in its business has surged since it made what it called a "giant discovery of shale gas" in Canada, Norwegian newspaper Aftenposten reported.

"This is a pinch me in the arm I hope I´m not dreaming situation," Chief Executive Michael Binnion was quoted as saying by the newspaper on Monday.

"And when large international oil firms now say that shale gas is the place to be, this has led to a surge in interest in the company over a very short period of time," added Binnion.

Questerre, which also has a bourse listing in Oslo, said it believes its shale gas find in Quebec, together with its partners Forest Oil (Symbol : FST18/1 2010 15:30 JensHorka 024656Og resten af artiklen her:

Questerre, which also has a bourse listing in Oslo, said it believes its shale gas find in Quebec, together with its partners Forest Oil (FST.N) and Talisman Energy (TLM.TO), was "among the top 10 in North America."

Seperately, Norwegian daily Finansavisen quoted Oslo brokerages Arctic Securities and ABG Sundal Collier as saying that Questerre shares could rise by as much as 50 percent.

Shares in Questerre closed at C$ 3.70 on Friday in Toronto and at 20.20 Norwegain crowns in Oslo. Trading in Europe restarts at 0800 GMT. (Reporting by Oslo newsroom; Editing by Hans Peters)19/1 2010 09:20 Hegu 024677Først lagde profferne i går elegant kursen op i HOD, som er et kraftigt signal om stigning dagen efter, og siden steg aktien i Canada. Vi har hermed et dobbeltsignal om at aktien skal op i et højere tradingrange. Først tages 22 ud, så 23, 24 og måske 30 op til boreresultatet i februar.

Undervej kan vi måske få en emission, men det logiske vil nok være, at denne kommer efter et positivt flowresultatog dermed på et højere niveau end den sidste på 23.

Med venlig hilsen

Hegu19/1 2010 12:31 Mixd 224680Et eller andet sted er det jo en flot kursudvikling QEC har haft siden nov. sidste år - og Binnion er jo en troldmand, når det drejer sig om at promote sit selskab, og der ligger også kommende triggere og lurer.

Men det vi vel savner hos QEC on NEC tillige, er vel at USA ændrer sin energipolitik, for vi ved jo at gassen anvendes for få steder. Når vi når frem til april vil gasprisen falde og måske til et lavere niveau end det kan betale sig at producere fra brøndene. Det så vi jo i 2009.

Næh når Obama nu er færdig med sin sundhedsreform, så skal vi have ham til at pushe energipolitikken. Altså gas frem for olie, som vi f.eks har gjort i Danmark - Gas i offentlige institutioner, busser og deslige. Og det går jo fint i tråd med mere uafhængighed af oliestaterne og mere grøn livsstil.

Når det sker, så bliver det afgørende take off.

v.h.19/1 2010 12:45 collersteen 324681Helt enig Mixd. Vi mangler stadig den afgørende politiske medvind fra Washington. Såvidt jeg kan forstå på interviews med diverse gas-CEOs, guvernører, senatorer, m.v. er oprøret/ændringen så småt igang i kongressen, og med Total, Exxon m.fl. involveret tror jeg nu, at der bliver skruet helt op for det store lobbyarbejde. Så nu får "kul-lobbyen" endelig lidt konkurrence.

Jeg undrer mig nærmest dagligt over, at en så progressiv og fornyende mand som Obama ikke har set lyset endnu. Han har vel nærmest ALDRIG taget ordet "shale gas" i sin mund, bortset fra en tale under Kina-besøget. Himmelråbende grotesk egentlig.

Hele gasidéen, Pickens Plan, osv. er jo så oplagt så man tror det er løgn. Det vil jo være et stort fremskridt for miljø, olieuafhængighed, jobskabelsen, handelsbalancen, udlandsgælden, osv.19/1 2010 15:25 JensHorka 324685Coller: Obama har specifikt nævnt "Shale Gas" som en del af løsningen på fremtidens udfordringer for USA mht stabil og forureningsfri tilgang til energi.

Jeg kan specifikt huske det fordi jeg netop loggede på PI og begejstret nævnte det i chatten. Så bare tag det roligt eller gør som Samuel L Jackson siger i Pulp Fiction::)

Nå! men for også lige at komme med noget til de lange aftentimer eller en weekend hvor man lige mangle lidt at lave vil jeg foreslå at man tjekker DnB NOR's shalegaskonference ud her:

http://cikmedia.serialive.com/embed.php?id=28902&key=..

Linket er løftet fra QECs hjemmeside under "quick links" på forsiden. Det er en masse forskellige selskaber fra konferencen dre fremlægger. Binnion går på omkring 2:19-20:20 (det er en LANG transmission).

God fornøjelse :)19/1 2010 23:22 Hegu 024693Så kender vi mønsteret igen. Canada følger efter Norge indtil slutauktionen, hvor nogle mindre poster banker kursen ned.

Norge slutter i 21.50, hvilket er HOD og som signalerer videre opgang i morgen.

Tages 22, 23 og 24 ud i denne uge som det er forventet, så tror jeg faktisk på, at kurs 30 kan nås allerede i næste uge.

Personligt giver jeg den ekstra "pedal", når vi bryder kurs 24.


Med venlig hilsen

Hegu
20/1 2010 11:48 Hegu 024703På trods af, at der er signaleret yderligere stigninger i aktien, er det typisk, at NON om morgen sælger ud hver gang aktien er lagt op i et højere tradingrange. Det samme sker i dag, hvor så aktien vil stige, når der ultakortsigtede og nervøse er hægtet af.

At ESO igen i dag arbejder hårdt for at holde aktien nede, tyder på et stykke bestillingsarbejde for at andre aktører kan komme ind på så lave niveauer som muligt.

Med venlig hilsen

Hegu20/1 2010 11:57 collersteen 024705Tak Horka for et klasselink, der gav anledning til mange timers underholdning.

Selv for en ikke-tekniker som jeg er der alligevel meget af det der giver mening. Det er nogle gode præsentationer allesammen, der giver et virkelig blot indblik i hvad det vil sige at udvinde shale gas.

For andre ikke-teknikere kan jeg oplyse at billederne også er gode.

Mht. Obama (som du skrev om i chatten 1.dec), så tror jeg nok, at jeg slog det op efterfølgende, og at det var et klip fra talen i Kina (sidste del af november)... Men det skal ikke skille os ad, og jeg vil ikke lægge hovedet på blokken.
Vi kan dog blive enige om at han slet ikke har talt nok om Shale Gas. Det er helt forrykt, at USA ikke sætter ALT ind på at konvertere til naturgas istedet for dyr importeret olie.

I DnB Nor præsentationen var der et par gode slides med reserver i tusinde-TCF-klassen såvidt jeg husker, og et sted stod der også at 1 TCF = 15mio husstandes varmeforbrug(el. var det energiforbrug?) i 2år !

Hvad fa... venter de på?20/1 2010 12:37 collersteen 124706Inden begejstringen løber helt af med mig må jeg hellere lige korrigere TCF-målestokken.

Det er 15 mio husstande der kan opvarmes i 1 år af 1 TCF gas.
Som der bliver sagt i præsentationen er 15mio husstande mere end hele Canada.

I marcellus alene vurderer man at der er 1500 TCF "gas in place". Det er dog "kun" 262 man vurderer til at være TRR (Technical Recoverable Resource)

Se selv, her er et klip fra side 48 i pdf-filen fra præsentationen. (beklager det dårlige copy-paste billedarbejde)

gastem, NEC, QEC, utica
20/1 2010 19:17 Hegu 024723Det blev en blodrød afslutning på den norske børs i dag, hvor faldet accelererede sidst på eftermiddagen. Desværre medførte dette generelle fald at de kortsigtede solgte ud af QEC og den signalerede udtagning af 22 blev vendt til et luk på 20.90.

Positivt var det dog at se slutauktionen, hvor der lå 333.000 stk på budsiden fra 20,70-20,80, samt mæglerstatistikken med følgende købere på de første seks pladser: PAS, ASC, ARC, CSA, AVA, CA.

Mit scenari med 24 ved denne uges slutning, kan i lyset af dårlig makro samt markedskorrektion, desværre komme til at hænge lidt i bremsen i nogle dage ekstra.

Med venlig hilsen

Hegu20/1 2010 23:33 collersteen 024727Presset øges fra de store drenge nu...

http://www.marketwatch.com/story/exxon-ceo-touts-jobs..21/1 2010 14:57 Hegu 024746Traderne fra NON og PAS har idag solgt ud af aktien for at være med i festen ovre hos NEC.

Nu ser vi, at de kortsigtede tradere fra især NON sælger ud af NEC. Vi kan på denne baggrund måske forvente, at dette øger købslysten igen i QEC, da videre opgang mod de 22,23, 24 og 30 stadigt er signaleret.

Med venlig hilsen

Hegu22/1 2010 01:04 collersteen 024767Og Pickens hos Cramer. Endnu en af de store drenge der presser på og har kørt sin egen (mere eller mindre filantropiske) kampagne.
http://www.cnbc.com/id/3495913025/1 2010 09:45 Hegu 024919Skribenten Durham på Hegnar har i nogle år været meget aktiv omkring Questerre og har i mange tilfælde meget dygtigt ramt plet med hensyn til kursudviklingen. Hans styrke har især været, at sammenholde udviklingen i prisen på råvarer, US-indeks og Oslo børs med kursen på Qesterre. Uvist af hvilken grund, så har han været meget bear og har masser af fejlmeldinger i de sidste 3 måneder. I fredag bommede han således ganske gevaldigt og meldte ud at QEC "chrashede" fuldstændigt kort før børsluk. Dette fik flere i mit netværk til at sælge ud, hvorefter aktien kom stærkt igen og lukkede pænt over bunden intraday.

Han er nu ude med kurs 15-16,50, hvis vi ryger ned under 18.50. Det er måske meget muligt hvis makroen styrter ned i den kommende tid. Et positivt boreresultat ventes dog forude og efter min beskedne mening bør en optur til kurs 30 stadig være aktuel.

Med venlig hilsen

Hegu25/1 2010 13:45 Hegu 024938Som tilfældet i NEC......så ser statistikken også fornuftig ud i QEC, hvor også NON er største sælger:

Nettohandel
Megler Volum Verdi
PAS 267 500 5 038 650
DNM 101 500 1 917 250
ARC 100 000 1 916 150
NEO 52 500 998 300
ARGO 51 000 954 950
MSI 43 500 836 050
DIF 30 000 568 100
DDB 29 600 565 546
DBL 25 500 475 600
NTF 21 885 437 010
INT 20 000 377 400
MLI 19 500 374 400
CSA 10 000 188 000
UBS 5 000 94 950
NOE 2 500 67 000
ASC 250 4 746
SWB -3 500 -66 350
GSI -7 500 -143 500
SBB -10 000 -190 000
HQD -14 000 -265 450
AVA -16 080 -300 178
SBN -21 255 -393 263
FS -25 000 -487 050
ND -28 000 -520 350
ESO -180 100 -3 410 890
NON -474 800 -9 037 070


Med venlig hilsen

hegu26/1 2010 11:03 Hegu 124999Der er mange store gevinster i QEC, som kan komme i spil, når markedet viger. Så hvis du er kortsigtet og investerer for lånte penge, så pas på i dette niveau. Durham forudsigelser følges af mange norske tradere og kan forstærke et udsalg i aktien.

Jeg køber selv på svaghed og dips, da boreresultaterne er lige om hjørnet i februar.

Med venlig hilsen

Hegu26/1 2010 19:04 Hegu 025014Fald under stor omsætning er aldrig rart. Jeg har købt en pæn portion QEC idag på 17,70 som en ren traderportion, fordi jeg forventer et kortvarigt rebound i det norske index i morgen og dermed en stigning i kursen på QEC. Strategien er så, at at sælge portionen på den forhåbentlige stigning og så på toppen genkøbe en omgang Xact Derivat Bear solgt idag på 35,35 og købt i går på 33,85. Årsagen til dette stunt er, at jeg fuldt og fast tror, at markedet skal ud i en korrektion af større eller mindre størrelse.

Under finanskrisen hedgede jeg mod faldet i mine myg ved netop at gå ind i Xact Derivat Bear, som har en 2 x gearing.
Det er denne strategi jeg nu anvender igen.

Dykker Oslo under 350 for alvor, så er næste modstand 325 og så er der stor sandsynelighed for at QEC står og banker på 15 ovenfra. Vi er dog så tæt på boreresultaternes frigivelse, at de kortsigtede, som losses ud under faldet afløses af stærke seriøse langsigtede kræfter så kursen herefter ret hurtigt går op mod tyverne igen.

Med venlig hilsen

Hegu
27/1 2010 14:36 Hegu 025054nnkommet 27.01.2010 13:06 - TDN
Oslo (TDN Finans): Styret i Gazprom skal gjøre en gjennomgang av Shtokman-
prosjektet 5. februar.

Det sier teknologidirektør Vladimir Dimitrov i Gazprom Subsea til Bloomberg
News.

Videre sier han at en investeringsbeslutning rundt utviklingen av feltet
kan bli utsatt.

Russiske medier skrev tirsdag at Gazprom kan komme til å revurdere
utviklingen av Shtokman siden skifergass i Nord-Amerika endrer
markedsforholdene.27/1 2010 15:02 Hegu 025056Lidt mere krudt:

Gazprom top executives are to hold a key board meeting today as the energy giant faces up to the possibility of losing the U.S. market.
Respected Russian business daily Kommersant reported on Tuesday that abundant shale gas has made the United States, the world's largest natural gas market, self-sufficient while surplus liquefied natural gas undermines the competitiveness of Russian natural gas in Europe.
The lack of revolutionary ideas from Gazprom's management to reverse negative trends jeopardizes the development of the huge Shtokman gas field in the Russian Arctic, which was primarily designed to cater to the U.S. and Canadian markets, the paper said.
Gazprom deputy CEO Alexander Medvedev, who is expected to sum up the results of the energy giant's 2009 operations, will confirm that Gazprom's sales fell 11.4% last year to 140 billion cubic meters due to a slump in global gas consumption. Medvedev earlier said Gazprom's export revenues were expected to plummet to $40-42 billion in 2009 compared with $64 billion in the previous year, the paper said.
In a report obtained by Kommersant, Medvedev points to additional liquefied natural gas capacities in Qatar, which built up its LNG production by 67% to 167 billion cu m last year, as the primary reason for declining Russian natural gas sales in Europe.
According to the paper, Qatar's cheap LNG flooded the European spot market from May to December 2009 while natural gas on long-term contracts even in the last month of the year was twice as expensive.
The situation for Gazprom is also aggravated by the so-called 'revolution' in gas extraction from non-traditional sources in the U.S., the paper said, referring to the report.
"Whereas several years ago, none of the companies known to us predicted rapid gas production in the U.S., today virtually all companies speak about the prospects of shale gas production - something that may radically change the entire global gas market," the paper quoted the report as saying.
The surplus of gas in the United States has redirected LNG supplies to European countries and presented Gazprom with the dilemma of whether to continue investment into the Shtokman field, the paper said.
Moreover, the old formula of gas pricing based on the prices of petroleum products with a lag of nine months is yet another reason for Gazprom's reduced sales compared with other competitors whose gas prices follow developments on oil markets with a lag of six and even three months.
Mikhail Korchemkin, the head of East European Gas Analysis, told Kommersant that competition on the global gas market would be tight.
"The main uncertainty involves shale gas reserves in Europe amounting to 15 trillion cu m. Expenses on this gas production will determine European prices in the next 10-15 years," he said.
"If Gazprom fulfills its entire program of building gas pipelines, its transport expenses will not allow Russian gas to compete in Europe," the paper quoted him as saying.
MOSCOW, January 26 (RIA Novosti)27/1 2010 20:27 Hegu 025070Fra Hegnar:

PAS MELDING!!!

Gasselskapet Questerre har den siste uken falt over 16 prosent etter å ha vært handlet på 21,50 kroner pr aksje.

I dag er meglerhuset Pareto ute å anbefaler å kjøpe aksjen nå.

- Dagens aksjekurs er et svært attraktivt nivå å gå inn i aksjen, sier meglerhuset.

Selskapet er ventet å offentliggjøre resultatet av boringen på den første av tre brønner i slutten av februar, og meglerhuset forventer gode resultater.

Pareto har et kursmål på 35 kroner pr aksje på Questerre.28/1 2010 13:26 Hegu 025103Selv på en dag med stigning lykkes det atter engang at gøre NON til storsælger. Professionelt arbejde af bla. ESO, som benhårdt styrer kursen sammen med PAS.

Nettohandel
Megler Volum Verdi
ND 110 500 1 991 700
FS 69 500 1 270 000
HQD 60 100 1 096 520
ARGO 46 000 836 600
CSA 40 000 722 000
ASC 40 000 704 000
DIF 36 500 665 350
UBS 21 500 389 900
AVA 21 470 389 504
SBN 16 000 291 850
NTF 6 500 118 900
MSI 4 000 72 400
DDB 3 750 68 330
ARC -3 000
SWB -1 000 -18 100
SHB -3 500 -63 350
CDV -5 000 -90 500
NOE -6 500 -120 300
PLA -10 000 -181 000
JEF -10 000 -181 500
DNM -16 000 -289 000
DBL -17 000 -307 300
NON -18 620 -346 884
NEO -25 000 -451 000
PAS -30 000 -543 350
ESO -333 200 -6 021 770

Med venlig hilsen

Hegu29/1 2010 11:51 collersteen 125149Lidt update fra Orion:
http://www.na24.no/imarkedet/article2816337.ece

Orion Securitites ser en klar oppside i aksjekursen til olje- og gasselskapet Questerre.

Meglerhuset har sendt ut en fersk analyse der de kommer med en kjøpsanbefaling på aksjen. Kursmålet er satt til 30 kroner per aksje, og det representerer en oppside på nærmere 75 prosent.

Det er hovedsakelig selskapets interesser i skifergassfunnene i St. Lawrence Lowlands i Canada som gjør at analytiker Indre Slikiene i Orion ser oppsidepotensial i aksjen.

Kursmålet spenner seg over de neste seks månedene.29/1 2010 14:16 Hegu 125166ESO forsætter udsalget som står på dag ud og dag ind i QEC.
Bare se på nedenstående. QEC er den aktie som de hver dag sælger mest ud af.

Mest solgt
Selskap Antall Verdi Pris Siste Endring%
QEC 109 6 980 750 17.39 17.30 0.58%
CRU-R 64 5 360 000 0.67 0.67 9.84%
NAS 66 3 287 500 121.76 121.00 0.41%
ATEA 63 2 492 940 47.30 47.60 4.39%
OBXEXDBEAR 27 2 455 640 34.73 34.50 -1.00%
BWG 30 2 228 450 20.92 21.00 1.94%
OBXEDNBNOR 2 1 612 500 32.25 32.10 0.47%
PRON 16 1 526 950 17.76 17.60 -1.12%
KOA 22 1 205 740 5.43 5.52 3.76%
NSG 22 578 120 9.64 9.63 1.37%

PAS er største nettokøber igen i dag. Således afbalancerer de to aktører hinanden hver dag, så kursen holdes nede og de kortsigtede ristes ud.

Med venlig hilsen

:)Hegu30/1 2010 11:41 Hegu 125203Der er ingen tvivl om, at QEC i den kommende tid vil falde sammen med det generelle index, såfremt dette falder.
Investorene ved, at aktien igen vil stige kraftigt, når vi kommer tættere på fremlæggelsen af boreresultatet, som er programsat til frigivilse medio-ultimo februar. De kortsigtede er derfor meget villige til at springe ud ved markedsfald og ind igen, senere, når det viser sig at kurs 15-16 danner et betongulv under kursen.

Min strategi er følgende:

Med et GAK på 5-6-7, så gør jeg intet ved mine basisportioner.
Kom der yderligere opkøb i sektoren eller kom der et boreresultat før ventet, så ville det være ærgeligt at stå udenfor. Det mere eller mindre forventede fald hedger jeg imod med et større indkøb af Xact Derivat Bear.

Min lille traderportion sælger jeg nok, hvis Oslo dumper under 350. Denne købes så tilbage igen, når modstandsområdet i 15-16 rammes. Her vil jeg også købe yderligere op i aktien.Investech har følgende analyse:

"- Questerre Energy viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Det ble gitt kjøpssignal fra en rektangelformasjon like før jul, noe som bekrefter det positive trendbildet. De siste par ukene har imidlertid aksjen reagert kraftig tilbake, om det kortsiktige momentumet er negativt. Det er god støtte ved 15-16 kroner fra gulvet i trendkanalen og taket i rektangelformasjonen. En videre reaksjon ned mot dette nivået vil dermed kunne representere en god kjøpsmulighet i aksjen. Aksjen er svakt negativ på innsidehandler, kan man lese i rapporten."

Med venlig hilsen

Hegu2/2 2010 09:01 Hegu 025354February 2, 2010 - Testing commences on St. Edouard #1A horizontal well
Tekst

FOR IMMEDIATE RELEASE
NOT FOR DISTRIBUTION ON U.S. NEWSWIRE SERVICES OR FOR
DISSEMINATION IN THE UNITED STATES

February 2, 2010 - Testing commences on St. Edouard
#1A horizontal well

Calgary, Alberta -- Questerre Energy Corporation
("Questerre" or the "Company") (TSX,OSE:QEC) reported
today that production testing has begun on the St.
Edouard No. 1A horizontal well in the St. Lawrence
Lowlands, Quebec.

St. Edouard is the first horizontal well to target the
middle Utica interval. The well was recently
successfully completed with 8-stage fracture
stimulations in the 1000m long horizontal section.
During the completion, micro-seismic monitoring was
conducted using the adjacent vertical well, St.
Edouard No. 1, to assess effectiveness of the fracs.
Initial cleanup and flowback is underway with
preliminary results expected near the end of February.

Questerre also reported that drilling operations have
been completed on the second horizontal, Gentilly No.
2 in the Lowlands earlier this month. The well was
drilled and cased to a measured depth of 2693m
including an approximate 700m horizontal lateral.

Questerre is a Calgary-based independent resource
company actively engaged in the exploration,
development and acquisition of high-impact exploration
and development oil and gas projects in Canada.

For further information, please contact:

Questerre Energy Corporation
Anela Dido, Investor Relations
(403) 777-1185 | (403) 777-1578 (FAX) |Email:
info@questerre.com

This news release contains certain statements which
constitute forward-looking statements or information
("forward-looking statements"), including the testing
of horizontal wells. Although the Company believes
that the expectations reflected in our forward-looking
statements are reasonable, our forward-looking
statements have been based on factors and assumptions
concerning future events which may prove to be
inaccurate. Those factors and assumptions are based
upon currently available information available to the
Company. Such statements are subject to known and
unknown risks, uncertainties and other factors that
could influence actual results or events and cause
actual results or events to differ materially from
those stated, anticipated or implied in the forward
looking statements. As such, readers are cautioned not
to place undue reliance on the forward looking
statements, as no assurance can be provided as to
future results, levels of activity or achievements.
The risks, uncertainties, material assumptions and
other factors that could affect actual results are
discussed in our Annual Information Form and other
documents available at www.sedar.com. Furthermore, the
forward-looking statements contained in this document
are made as of the date of this document and, except
as required by applicable law, the Company does not
undertake any obligation to publicly update or to
revise any of the included forward-looking statements,
whether as a result of new information, future events
or otherwise. The forward-looking statements contained
in this document are expressly qualified by this
cautionary statement.

This news release does not constitute an offer of
securities for sale in the United States. These
securities may not be offered or sold in the United
States absent registration or an available exemption
from registration under the United States Securities
Act of 1933, as amended.

Barrel of oil equivalent ("boe") amounts may be
misleading, particularly if used in isolation. A boe
conversion ratio has been calculated using a
conversion rate of six thousand cubic feet of natural
gas to one barrel of oil and is based on an energy
equivalent conversion method application at the burner
tip and does not necessarily represent an economic
value equivalent at the wellhead.

2/2 2010 09:05 Hegu 025355Qec - rev. aktivitetsliste
Med dagens melding kan det være greit å revidere litt på aktivitetslista.

Den forrige var slik :
AKTIVITETSLISTE :

uke 51 Gentilly Hz - spudding
uke 1+2 frakking av St.Eduoard
uke 6 flowresultater fra St.Eduoard
uke 8 Gentilly Hz - TD
uke 10 frakking av Gentilly Hz
uke 15 flowresultater fra Gentilly Hz

Med fasit i hånd og litt spekulering blir den reviderte da

AKTIVITETSLISTE :

uke 51 Gentilly Hz - spudding
uke 1-4 frakking av St.Eduoard
uke 5 Gentilly Hz - TD
Uke 7-10 frakking av Gentilly Hz
uke 8 flowresultater fra St.Eduoard
uke 14-15 flowresultater fra Gentilly Hz


Lykke til !!!3/2 2010 12:08 Hegu 025414Listen over analytikernes største favoritter på Oslo Børs finner du her.

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård (HegnarOnline - 03.2.10 08:16)
Tips en venn Facebook Twitter Skriv ut
Relaterte artikler Se aksjeticker
Hvor går børsene i dag?
De norske aksjene i utlandet DETNOR
GOL
AUSS


Finansavisen har satt opp følgende liste over hvilke børsnoterte selskaper som høster den bredeste dekningen for tiden. Her er de ti øverste aksjene (anbefalingsfordeling/antall anbefalinger i parentes):

? Det norske oljeselskap (100 % 0 % 0 % 9)

? Dockwise (100 % 0 % 0 % 9)

? Questerre Energy (100 % 0 % 0 % 9)

? Atea (92 % 8 % 0 % 12)

? Golar LNG (91 % 9 % 0 % 11)

? Norwegian Energy Company (90 % 10 % 0 % 10)

? Austevoll Seafood (89 %11 % 0 % 9)

? Deep Sea Supply (89 % 11 % 0 % 9)

? Norwegian Property (89 % 11 % 0 % 9)

? Wilh. Wilhelmsen (89 %0 % 11 % 9)

Tallene i parentes fordelingen mellom kjøps-, nøytrale og salgsanbefalinger, mens siste siffer viser antall anbefalinger. Selskapene er hentet fra listen over de 50 selskaper på børsen med bredest analysedekning, og anbefalingene er basert på meglerhusenes innberetninger siste 75 dager.

Alle estimater/anbefalinger er innhentet av analysebyrået JCF/FactSet.6/2 2010 17:26 Gjern 225568Steve Buytels, an associate analyst with Dundee Securities in Calgary, agreed the "buzz" surrounding the Utica is high. He said Questerre needs to see rates of at least 1.5 million to three million cubic feet per day from each well to declare commercial success.

"That's what we're hoping to get," he said. "This is essentially going to give a sense of what rates can be expected out of the play."

Hele artiklen:
http://www.calgaryherald.com/Quebec+shale+wells+pulse..7/2 2010 13:33 Hegu 025584Kursfaldet i QEC skal måske også ses på baggrund af nedenstående forsinkelse, som Domus har skrevet om på Hegnar i dag"

"Må revidere på nytt da det er blitt forandringer.

Talisman ønsker en grundig gjennomgang av mikroseismikken i forbindelse med frakkingen av St.Edouard før de går i gang med frakkeprosessen på Gentilly. I tillegg ønsker de å studere brønnloggen nøye.

Alt dette for å finne forbedringer i frakkeprosessen hvis det er noe å forandre.

Dette betyr at frakkingen av Gentilly skyves ut i tid. Frakkeutstyret er returnert til Alberta og ventes tilbake etter vårløsningen.

Dermed blir lista som følger :

AKTIVITETSLISTE :

uke 51 Gentilly Hz - spudding
uke 1-4 frakking av St.Eduoard
uke 5 Gentilly Hz - TD
uke 8 flowresultater fra St.Eduoard
mai - frakking av Gentilly
juni - flowresultater fra Gentilly


...og oppkjøp i uke 26


Lykke til !!!"9/2 2010 08:28 Hegu 325639Godt resultat fra Junex og Quantum i Utica. Lover godt for de andre aktørers boringer.

Cdn Quantum tallies 4.33 trillion cubic feet at Nicolet

2010-02-08 18:02 ET - News Release

Mr. Douglas Brett reports

CANADIAN QUANTUM ANNOUNCES THE NETHERLAND, SEWELL & ASSOCIATES INC. PROSPECTIVE ORIGINAL GAS IN PLACE RESOURCES ON THE NICOLET PERMIT OF 8.67 TCF

Canadian Quantum Energy Corp. has learned that Netherland, Sewell & Associates, Inc., an independent reservoir engineering firm based in Texas, has provided its best estimate of the prospective original gas-in-place resources (OGIP) volumes for the Utica shale on the company's Nicolet permit in the St. Lawrence Lowlands at 8.67 trillion cubic feet. Canadian Quantum's 50-per-cent interest of this prospective resources OGIP volume is 4.33 trillion cubic feet.

Netherland Sewell, a world-renowned independent reservoir engineering firm, was commissioned by Canadian Quantum and partner Junex Inc. to complete a resources assessment of the Utica shale on the Nicolet permit following the drilling of the Junex St-Gregoire No. 2 and the Junex St-Gregoire No. 3 wells in 2009. Using their expertise in evaluating other shale gas plays, Netherland Sewell's evaluation includes detailed petrophysical and geologic analysis including a review of the available core and lab analysis data. All results have been prepared in accordance with the regulations pursuant to National Instrument 51-101, Standards for Disclosure for Oil and Gas Activities of the Canadian Securities Administrators. The evaluation does not include any evaluation of the jointly held shallower Lorraine formation or the deeper Trenton Black River formation underlying the Nicolet permit.

The Netherland Sewell evaluation focused on the company's Nicolet permit and its Utica shale potential. The report's findings are detailed as follows:

In the report, Netherland Sewell evaluated 97 per cent of the 59,090-acre Nicolet permit and subdivided it into segments: The Northwest segment on the upthrown side of the Yamaska fault where the Utica is shallower and slightly over pressured encompasses 12.9 per cent of the permit; and

The Central (medium-deep) segment where the Utica is deeper and over pressured encompasses 69.1 per cent of the permit; and the Southeast (deep) segment on the downthrown side of the Yamaska fault where the Utica is deepest and more over pressured encompasses 18.0 per cent of the permit.

Prospective undiscovered resources OGIP for the combined segments range from a low estimate of 6.95 trillion cubic feet to a high estimate of 10.52 trillion cubic feet, with a best estimate of 8.67 trillion cubic feet for the joint 100-per-cent interest. For the joint 100-per-cent interest, on an acreage basis, the best estimate of prospective resources OGIP is 126 billion cubic feet per square mile in the Deep segment of the Nicolet permit, with a low estimate of 102 billion cubic feet/section and a high estimate of 153 billion cubic feet/section. The weighted average best estimate over the entire permit is 97 billion cubic feet/section. Canadian Quantum's company gross unrisked prospective resources range from a low estimate of 147 billion cubic feet to a high estimate of 1,307 billion cubic feet over the entire Nicolet permit. A best estimate of a net 436 billion cubic feet to Canadian Quantum's 50-per-cent interest using a 10-per-cent recovery factor was made.

Douglas Brett, PEng, Canadian Quantum's president and chief executive officer, commented: "The Netherland Sewell evaluation quantifies the multi-TCF prospective resources OGIP potential on our jointly held Nicolet permit, embracing both Netherland Sewell's experience and the proprietary data obtained in our two vertical wells drilled in 2009. It is important to note that this evaluation and the prospective resources estimates did not include the other three permits that Canadian Quantum owns with Talisman Energy and Questerre Energy Corporation. With the completion of the Netherland Sewell report, we are now in the process of finalizing a 2010 work program with Junex over our jointly held Nicolet permit. In the coming months we look forward to demonstrating the commerciality of the Utica shale on our lands in the emerging Utica shale play."

OGIP is not a defined term within National Instrument 51-101 and is considered equivalent to petroleum initially in place (PIIP). Undiscovered resources are those quantities of petroleum estimated on a given date to be contained in accumulations yet to be discovered. Prospective resources are those quantities of oil and gas estimated on a given date to be potentially recoverable from undiscovered accumulations. If discovered, they would be technically and economically viable to recover by application of future development projects. Prospective resources have both a chance of discovery and a chance of development. There is no certainty that any portion of the resources will be discovered. If discovered, there is no certainty that the resources will be commercially viable or be able to produce any portion of the resources. The effective date of the report is Dec. 31, 2009.

No quantitative geologic risk assessment was conducted by Netherland Sewell for this acreage. Geologic risking of prospective resources address the probability of success for the discovery of petroleum this risk analysis is conducted independently of probable estimates of petroleum volumes and without regard to the chance of development. Principal risk elements of the petroleum system include: i) trap and seal characteristics; ii) reservoir presence and quality; iii) source rock capacity, quality and maturity; and iv) timing, migration and preservation of petroleum in relation to trap and seal formation.

The prospective resources discussed and shown in the report are those undiscovered, highly speculative resources estimated beyond reserves or contingent resources where geological and geophysical data suggest the potential for discovery of petroleum but where the level of proof is insufficient for classification as reserves or contingent resources. The unrisked prospective resources are those volumes that could reasonably be expected to be recovered in the event of the successful exploration and development of the Nicolet permit.

The resources evaluated in the report are based on estimates of reservoir volumes and recovery efficiencies along with analogy to properties with similar geologic and reservoir characteristics. It will be necessary to revise these estimates as additional data become available. Also, estimates of resources may increase or decrease as a result of future operations.9/2 2010 13:15 Hegu 025651


9/2 2010 17:55 collersteen 025671Det her ser vel ok ud.
1,8 mcf initialt fra en vertical boring i Utica?

http://www.marketwatch.com/story/gastem-completion-re..

MONTREAL, QUEBEC, Feb 09, 2010 (MARKETWIRE via COMTEX) -- Gastem (CA:GMR 0.57, +0.02, +3.64%) is
pleased to report the initial test results of the single frac completions at La Presentation No1 and St-Hyacinthe No1 vertical wells, on the 37,247 hectare St-Hyacinthe property, in the St. Lawrence Lowlands, Quebec. Both vertical test wells, the first Utica Shale wells on this property, were drilled to the Trenton Limestone and were successfully cored in the Utica Shale.

The wells were cased and the first of several target intervals in the Utica was fracture stimulated in both wells by the operator, Canbriam Energy. The drill cuttings and logs confirmed projections that there is an increase of up to 30% in the thickness of the Utica south from the Yamaska fault, through Gastem's contiguous acreage to the region surrounding these test wells.

The initial completion work and testing was performed in a small section of the total gas bearing interval of both vertical wells and flowed for approximately 15 days. The St-Hyacinthe completion flowed at an encouraging instantaneous gas rate of 1.8 mmcf /day and an extended stable flow rate over 200 mcf/day. The La Presentation completion saw interference with what is believed to be near-by faulting, but still flowed at a sustained rate of 100mcf/day. The gas shows during drilling at La Presentation were very strong and with optimization of the completion results should be equal to or better than the St- Hyacinthe No1 result. The wells were shut in for buildup and to record bottom hole pressure data on December 8th, 2009. Recorders were retrieved and downloaded on January 28th and clearly demonstrate that this source rock is significantly over pressured. Gastem and its partner continue to evaluate these results and additional vertical potential in these wellbores.

Mr. Raymond Savoie, President and Chief Executive Officer of Gastem, commented, "The sustained flow-back performance for these single fracs demonstrates improvements have been made with the fracture stimulation program. The next steps will be to continue testing other intervals in the gas column and working towards optimizing the stimulation technique for the most prospective intervals."TRÅDOVERSIGT