Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skatteforholds indflydelse på faldende aktiers performance i den sidste uge af året.


23948 cryoid 2/1 2010 01:59
Oversigt

Jeg arbejder med en hypotese, baseret på beskatning af kursgevinster og frie midler og min egen behaviour, og om den eventuelt kan bruges til at forudsige et kurs mønster.

Hypotesen er følgende:
A) de fleste private investorer har haft overskud i 2009
B)for investorer der har ikke bare har holdt deres aktier, men solgt og reinvesteret for frie midler vil der være et skattemæssigt overskud der skal beskattes.
C) såfremt der ikke føres skattemæssige underskud med, og porteføljen indeholder aktier, der er faldet over 2009, men som investor tror på, forestiller jeg mig at mange vil gøre følgende: sælge lige før nytår og genkøbe straks efter nytår for at få registreret det skattemæssige tab, og undgå mindst mulig kursrisko på investeringen(stigninger mens man er ude).

Hvis denne hypotese er korrekt, skulle aktier med tab over året performe dårligt i slutningen af året, for at opleve stor købsinteresse lige efter nytår.

Dette kan virke ret teoretisk, men bemærk følgende aktier i C20 er faldet i den seneste uge Genmab, Lundbeck, Topdanmark/Trygvesta og Novo - resten er positive, og C20 er oppe med 0.5 %

Novos kurs udvikling i ugen op til nytår er efter min vurdering styret af eksterne nyheder, som manglende feedback på Victoza og amerikansk sundhedsreform, men de øvrige er de dårligst performerne C20 aktier i 2009, og der vil derfor være flest folk der sidder med et tab, de kan realisere.

Et andet eksempel er efter min mening Neurosearch, der efter at have set ud til at have mødt bund/ modstand i kurs 70 og reboundede, gik død den sidste uge op til nytår.

Altsammen en indikation af at det kan have en effekt i et tyndt marked.

Et par yderligere indikationer som kunne understøtte hypotesen er:
1) salg fra mange DK baserede banker, og gerne med mange private investorer som Etrade eller Nordnet - jeg har desværre ikke kunne finde denne mæglerstatistik, jeg vil være taknemmelig, hvis nogen kan oplyse mig en kilde.
2) højere volumen end man skulle forvente i en rolig jul/nytår uge - eksempelvis er handlen med NEUR/GEN omtrent som normalt, mens den øvrige handel er halveret
3)Stigende købsinteresse efter nytår.

kommentarer til validiteten modtages gerne.

mvh Anders


2/1 2010 02:24 Stockrosen 023951Jeg er ikke utilbøjelig til at give dig ret, i og med jeg selv realiserede tab på LUN sidste børsdag 2009, men om jeg køber igen næste uge har jeg ikke
fornemmelse af endnu, vil lige se hvad den gør.

jeg ved ikke om du kan finde oplysninger du søger på dette link, men nu kan du se.

http://www.netfonds.se/quotes//analysis.php?paper=LUN&exchange=CPH&from=20090510&to=20091230&period=&scale=linear&linewidth=1&height=350&width=700&TREND-CHANNEL=on&TREND-CHANNEL-DATE=20081230&TREND-CHANNEL-PERIOD=20&TREND-CHANNEL-UNBROKEN=on&TREND-CHANNEL-REGRESSION=on&WEIGHTED-MEAN=on&WEIGHTED-MEAN-PERIOD-ON=on&WEIGHTED-MEAN-PERIOD=50&WEIGHTED-MEAN-PERIOD2-ON=&WEIGHTED-MEAN-PERIOD2=30&WEIGHTED-MEAN-PERIOD3-ON=&WEIGHTED-MEAN-PERIOD3=100&FORMAT=on&FORMAT-FORMAT=range

Kopier ind i Browseren

Stockrosen2/1 2010 02:33 nohope 023952Jeg er da ikke i tvivl om, at der skattehandles, men jeg tror bare ikke, det er så enkelt, som du skriver, og jeg tror ikke, der kan spekuleres i det.

nohope
TRÅDOVERSIGT