Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kloge ord fra PFA-strateg


23974 butterboy 3/1 2010 12:39
Oversigt

Jeg synes det her er meget vigtigt - også i forhold til mange diskussioner. Det er selvfølgelig en balanceagang - man skal jo også have nogle faste holdepunkter at styre efter, men det er vigtigt at have modet til at udfordre sit eget "verdensbillede":

Som investeringsstrateg hos PFA Pension sidder Henrik Henriksen og er med til at beslutte, hvordan mange mia. kr. skal investeres på de finansielle markeder. Og her er det en dødssynd, hvis man pludselig glemmer, at man forvalter andre menneskers midler og i stedet har mere travlt med at forsvare egne synspunkter omkring den fremtidige udvikling på aktiemarkederne.

?Når man har ansvar for andre menneskers penge, skal man være varsom med at have alt for faste opfattelser af, hvor fremtiden bærer os hen. På de finansielle markeder gør det nemlig en stor forskel, om man sigter efter at ?få ret? eller at ?tjene penge?. Går man efter det første, ender det ofte med et enten/eller: Du søger at sætte et realistisk scenarium op for fremtiden og venter på, at du får ret. Du bliver farvet af dit standpunkt og er tilbøjelig til at tolke udviklingen, så den stemmer overens med dit syn på verden,? skriver Henrik Henriksen i en dugfrisk blog.

http://www.business.dk/boersnyt/boersens-spaamaend-skal-kunne-slagte-egne-profetier

Hans blog er her:
http://markeder.blogs.business.dk/2010/01/01/det-er-vanskeligt-at-spa-%e2%80%93-is%c3%a6r-om-fremtiden/

Hans mulige tip er Japan, som kan vise sig interessant i 2010 qua sin placering i Asien3/1 2010 12:56 butterboy 023976Der er flere guldkorn på bloggen bl.a den her:

Aktier stiger/falder ofte længere og mere, end vi har fantasi til at forestille os. Derfor lønner det sig at være investeret i aktiver, der er i en optrend, og holde sig ude af markeder der er i en nedtrend.

Tålmodighed er en dyd, når aktierne stiger, fordi de typisk bevæger sig op af en trappe, men katastofal når de falder, for så er det ofte ned med elevatoren.3/1 2010 13:15 CHjort 023977Hmmm.... Med tanke på at PFA lå og solgte GN aktien da den satte sin ATL nede omkring de 10,- så er de naturligvis værd at lytte til, især med tanke på, at der er tale om "andre folks penge". Og man skal naturligvis ikke tillægge deres salg af andre poster-aktier nær bunden, den store værdi;)3/1 2010 14:06 Gjern 023978Måske derfor PFA ansatte Henrik Henriksen fornylig, CHjort:

http://www.pfa.dk/presse+og+nyheder/pressemeddelelser+og+nyheder/visnyhedpresse?id=8169

Jeg opfatter ham som værd at lytte til.......TRÅDOVERSIGT