Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Dansk biotech får god start på året


24021 troldmanden 4/1 2010 15:06
Oversigt

Noget af en start de danske biotech selskaber har fået på året. Som dette indlæg skrives ser det sådan ud

Genmab +7,6%
Lifecycle Pharma +6,7%
Bavarian Nordic +5,2%
Neurosearch +5,2%
TopoTarget +3,1%


Alle selskaberne skal komme med meget afgørende data/nyheder i løbet af året. Og flere af dem indenfor meget kort tid.

Vi afventer f.eks fase 3 data fra Huntexil(Neurosearch) i løbet af de næste 20-45 dage.

Vi afventer endeligt go fra de amerikanske myndigheder således Bavarian Nordic kan begynde at levere de 20 mio vacciner. Nyheden skal gerne falde her i jan-feb

Vi afventer fase 3 data fra Humax Egfr fra Genmab. Disse data forventes her i Q1

Hvert af ovenstående nyheder kan få den enkelte kurs til at stige eller falde meget voldsomt alt afhængig af udfaldet, Vi krydser finger for at dansk biotech får en super år. 2009 var jo ikke videre godt rent kursmæssigt.....

Vh
T.5/1 2010 00:50 DriftKing 724056Jeg tillader mig at være optimistisk, hvad dansk biotek angår i 2010. Selvfølgelig vil kursudviklingen først og fremmest være styret af forsøgsresultaterne, som selskaberne fremlægger, men:

- I forbindelse med finanskrisen, blev biotek-kurserne ekstra hårdt ramt pga. faldende risikovilje (stigende risikoaversion). Jeg har indtryk af, at denne risikoaversion igen vil normaliseres på et tidspunkt.

- Vi ser allerede et betydeligt efterslæb ift. andre aktier, hvilket kan skyldes, at folk igen er villige til at tage større risici (aktier), men endnu ikke i de mere risikable biotek-aktier. Dette kan tale for at biotek skal et godt stykke op ved en normalisering af holdningen til biotek. Udviklingen kan teoretisk også skyldes fundamentale forhold, men jeg vurderer ikke, at forsøgsresultaterne i 2008-2009 retfærdiggør den opnåede under-performance.

- I 2009 har biotek yderligere været presset af emissioner, som presser kursen både pga. emission til favørkurs og pga. større udbud af aktier. Dette gælder Topo og Neur, mens Bava er på vej / i gang. Det åbne spørgsmål er, om Gen også kommer med en emission. Jeg regner med, at et succesfuldt salg af fabrikken vil gøre en emission for Gen overflødig i denne omgang. De gennemførte emissioner fjerner en betydelig usikkerhed, som også har presset kurserne.

- Jeg får associationer til de glade dage i 2002, hvor f.eks. Gen blev handlet til under kontantbeholdningen. Helt så galt er det nu ikke i dag, hvor man dog skal betale for pipelinen (neur markedsværdi (MV) på 1999 mDKK i dag mod likvider m.m. på 703,5 mDKK per 30/9 + 402 mDKK fra efterfølgende emission. Gen MV på 4,1 bDKK i dag mod likvider m.m. på 1,4 bDKK per 30/9. Topo MV på 361 mDKK i dag mod likvider m.m. på 149 mDKK per 30/9. Hertil kommer selvfølgelig at der er andre aktiver samt gæld i selskaberne).

- Den såkaldte januareffekt plejer at være større for mid/small cap aktier. Det er yderligere mit indtryk, at den er større for selskaber, som har været straffet unødig hårdt i det forløbne år. (og større for aktier som er faldet?).

- Yderligere kan man håbe på, at det nye år byder på flere partneraftaler og opkøb fra medicinalselskaberne. 2009 lagde hårdt ud med flere aftaler og opkøb internationalt (bl.a. Neur-aftaler med GSK og Eli Lilly i jan+feb). Medicinalselskaberne har haft mere vind i sejlene hvad kurs angår end biotek, hvilket gør det relativt mere oplagt at købe nu (evt. med aktier).

Som påpeget indledningsvis vil kliniske resultater (og andre fundamentale forhold) (formentlig/forhåbentlig) være styrende for kursen, men jeg finder "makro"-forholdene mere interessante end tidligere - især for Neur, Topo og Gen. Vedr. Bava ser jeg tiden an i forventning om sivende kurs ifm. emission. LCP (MV på 301 mDKK) virker ok, men følger den ikke så tæt (risiko for emission?).

For en god ordens skyld vil jeg påpege, at jeg selv har aktier i flere biotek-selskaber ("put your money where your mouth is"). Ligeledes vil jeg påpege, at biotek er forbundet med relativt større risiko, da uheldige forsøgsresultater kan have stor negativ effekt på kursen/selskabet.5/1 2010 01:05 024057Det vrimler med gode indlæg herinde p.t. man kan jo ikke komme i seng Point fra mig drifty!6/1 2010 13:09 troldmanden 024125Hej Driftking

Tak for et godt rigtig godt indlæg. Er meget glad for at se et indlæg fra dig her på ProInvestor.

Jeg tror som dig også risikoaversion igen vil normaliseres. Men jeg tror bare der vil gå lang tid til vi når det punkt hvor det ikke kun er i forvejen biotech kyndige og hardcore spille fugle der satser på denne branche. Så jeg ser som sådan ikke nogen kollektiv stor stigning til alle biotech aktier de næste par år. Det bliver utrolig meget event drevet, og herunder også om det enkelte selskab har likvider nok til at nå næste mål. Og flere og flere selskaber vil blive ramt af det sidste punkt. For få likvider.

Vi har 3 danske selskaber der på den ene eller anden måde SKAL skaffe mere likviditet i indeværende år. Og det er Bavarian Nordic (som går i gang med en kapital rejsning), Lifecycle Pharma og TopoTarget. De 2 sidste skal enten fortage en kapital rejsning eller lave en god deal der både bringer likviditet ind samt overtager visse udgifter

Men vi håber det bedste for dansk biotech så vi kan få endeligt hul på bylden. Det begynder jo snart også at blive nødvendigt med nogle flere solide eksport succeser til at rede den slunkne danske økonomi

Vh
T.TRÅDOVERSIGT