Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab potientiale?


24030 Flintstone 4/1 2010 18:40
Oversigt

Hej med jer Genmab-interesserede.

Jeg er nyinvestor. Jeg investerede første gang i sommer. Det gik godt. Jeg have succes med DSV og med Danske Bank. Min strategi var, at jeg satsede hele butikken, men eftersom jeg havde tid til at vente - i værste fald til pensionen - betød et mindre tab ikke alverden. Min strategi var også, at jeg kun ville satse på "sikre" kort som DSV, Carlsberg og Danske Bank. For mig var biotek aktier udelukket, fordi jeg kun ønske et godt, stabilt afkast. Desværre droppede Carlsberg, og pludseligt var jeg 10 % bagud.

Måske gik der panik i mig. I hvert fald blev jeg grebet af stemningen, da Genmab fik sin godkendelse i oktober, og jeg købte for hele formuen i kurs 149.

Allerede samme dag faldt kursen, og den droppede, som bekendt, og min investering blev så godt som halveret i værdi.

Jeg har naturligvis fulgt interesseret med i debatten, og også søgt oplysninger på egen hånd, og personligt tror jeg, at Genmab nok skal komme tilbage.

I dag - første børsdag i 2010 - har Genmab løftet sig 10 % uden nyheder.

Jeg ved selvfølgelig godt, at rigtig meget afhænger af de kommende nyheder, men jeg vil alligevel gerne høre jeres mening, om hvorvidt jeg kan forvente at indhente det tabte i løbet af 2010. Det forbliver pt. en trossag, det ved jeg godt, jeg er heller ikke ude efter sandhedsvidner, blot gode spåmænd/koner.

Til sidst vil jeg gerne sige, at det er en fornøjelse at læse ProInvestor. Jeg loggede mig først på en alternativ kanal, og det blev hurtigt ret trættende, med de evindelige nonsensindlæg, som var rent tidsspilde.

Jeg vil gerne understrege, at det er mit eget ansvar, at jeg satsede 100 % på Genmab, og jeg skyder hverken skylden på Vorherre eller Fanden eller Lisa Drakeman, og jeg er ikke ude på andet end sober information og indput.

Håber på en god modtagelse af mit indlæg.

Med venlig hilsen, Flintstone



4/1 2010 19:52 024035



Hej Flintstone, Velkommen til. Altid dejligt med endnu en ny skribent på PI. Og tak for roserne.

At gå all in på en aktie er ikke en god ide, som du også selv bemærke, men lad os tale Genmab


Vi har virkeligt skrevet meget om Genmab herinde om både kort og langsigtet potentiale. Jeg tager de kortsigtede triggere i punktform

1. Salg af fabrikken
2. Arzerra salgstal
3. EGFR- ZAlutumumab data i dette kvartal
4. Partnerskabsaftaler på andre stoffer
5. Årsregnskabet bliver rigtigt interessant fordi vi der også får oplyst royalties for Arzerra. I og med december salgstal indgår.

Det er lidt om hvad vi kan forvente indenfor de næste 3 måneder. Gode nyheder vil underbygge en rigtigt flot kursudvikling.

Og så ikke et ord om takeover fra GSK.



4/1 2010 20:22 CHjort 124038



Resten kan I så tænke jer til

l l




4/1 2010 20:29 CHjort 024039



Og kniber det, så er der lidt mere her!

l l




4/1 2010 20:31 024041



tak for det til øjet. Det bliver lige til øllet, men jeg ser næste modstand i 150..... Sikke en vidunderlig dag....lalalalala



5/1 2010 02:12 gentogen 024059



Kommende events sakset fra Genmabs hjemmeside

Jan 7, 2010 SEB Enskilda Nordic Seminar, Copenhagen, Denmark
Mar 2-4, 2010 Credit Suisse One-on-One Healthcare Conference, London, UK
Mar 16-17, 2010 7th Annual Bank of America Merrill Lynch Pan-European Biotech / Medtech / Mid-cap Pharma 1-on-1 Forum, London, UK
Mar 23, 2010 Kempen & Co. Life Sciences Conference, Brussels, Belgium


Lad os håbe på en januar, hvor intet nyt er godt nyt, mens vi i under isvinteren venter på Zalutumumab. HVIS (HVIS !!) det sker, så er vi snart i 149 igen.

Til Akas liste kan man vel tilføje diverse milestones fra GSK.



5/1 2010 18:31 Flintstone 024092



Tak for input. Altid godt med lidt trøst, når man er kommet på afveje :−)

Er der nogen, der tør give et løst bud på - sådan i procenter - hvad hver enkelt kurstrigger kan udløse af eventuelle stigninger?

1. Salg af fabrik til a) den forventede pris eller b) bedre pris end ventet.

2.a. Nogenlunde salgstal for Arzzera.
2 b, Overraskende gode salgstal for Arzzera.

3. Beslutning om af beholde fabrikken og selv producere, hvis Arzerras salgstal viser sig virkeligt gode.

4. Gode data på Zalutumumab.

5. Ny samarbejdsaftale (forudsætter vel pkt. 4)

6. Troværdigt rygte om GSK-overtagelse.

7. Pænere regnskab end forventet.

8. Uventede købsanbefalinger fra Jyske Bank eller Credit Suisse, uden at der er kommet afgørende nyt (måske urealistisk, men også de har vel lov at ændre mening).

9. Lisa Drakemans afgang.


Måske er det "far out" med den slags gættelege. Men alligevel.... Et skud for hoften på blot et par af punkterne vil være velkomment.


Venlig hilsen, Flintstone




5/1 2010 18:50 JensH 124093



Det er helt uforudsigeligt. Men Genmab har et enormt potentiale.
På den anden side så har jeg solgt 60% af mine Genmab aktier idag.
Så kan jeg sove godt om natten hvis vi skal igennem et 10%-20%-30% fald igen.
Der kan jo sagtens komme et roligt fald eller to dårlige nyheder før de gode nyheder forhåbentlig kommer.

Jeg ville se meget efter hvornår renten sættes op. Der er nogle penge der skal betales tilbage efter at så mange lande har gældsat sig enormt.
F.eks. skylder amerikanerne pt. 600% af bnp til udlandet hvis man lægger privat og offentlig gæld sammen (heri er ikke medtaget intern gæld til egne pensionskasser).
Så hvis renten stiger til bare 5% betyder det at US over tid skal betale 30% af BNP blot i renter (godt nok i dollars som kan falde i kurs).
I min verden ligner det et rent blodbad på børserne. Men denne holdning har jeg haft i mange år og ikke fået ret endnu - så min timing er sjældent ret god :)



5/1 2010 23:10 024099



Hej Flintstone, ja det er faktisk ikke så far our som man lige kan gå at tro, og faktisk foretager professionelle analytikere også den slags "julelege" hvor de værdisætter enkelte events betydning for kursudviklingen. Nogen gør det fra 1-5 og andre skriver faktisk konkret på hvor meget hver event kan være værd i kroner og øre for firmaet.

pkt. 4 er nok den største trigger. Salgstallene kan af gode grunde kun være meget små til at starte med. 7-8-9 vurderer jeg som mindst vigtige. Rygter kan godt drive kursen meget op, men jeg tror der skal lidt mere til p.t.
Pkt. 3 kan være interessant ikke så meget ift. Arzerra men mere ift. Zalutumumab. 5. er en trigger +10-15%



6/1 2010 00:08 gentogen 024100



Den største kurstrigger ligger givetvis i en kombination af flere gode eller halvgode nyheder, og det er svært at sætte procenttal på de enkelte begivenheder, da de enkelte jo vil afhænge af, hvilke af de andre, der er sket eller ikke sket noget godt/dårligt med i forvejen. Men eksempelvis din 2b + 4 + europæisk godkendelse + en milestone ELLER din 2b + 1 + 4 kan jo let sætte gang i 5 og/eller 6 - og så er vi under alle omstændigheder for længst langt forbi dine 149 - efter min opfattelse. Dertil kommer, at man jo også kan forestille sig, at de samme aktører, der angiveligt har manipuleret aktien ned, vil lave den modsatte øvelse ved først givne mulighed. Hvis vi taler om et rigtig seriøst overtagelsesrygte, som kommer EFTER andre positive nyheder, så vil du givetvis have gjort dit livs handel ved at gå all in i 149. Men alt kan ske, og en dårlig Zalutumumab nyhed somn årets første nyhed vil selvfølgelig være rigtig skidt. På sigt mener jeg dog under alle omstændigheder, at Arzerras salgstal er langt de vigtigste. Og jeg er ret sikker på, at et meget stort antal patienter er fuldt opmærksomme på, at de nu har en ny mulighed. Moderne aktive patienter og deres pårørende læser de samme nyheder, som vi gør. Som Aka siger, så er det dog nok tvivlsomt, hvor meget klogere vi bliver i den første runde salgstal. Nogle rygter har jo villet vide, at GSK slet ikke kan levere, men er det på grund af mminimal produktion eller stor efterspørgsel? Som sådan ser jeg altså 2b som den vigtigste, men tvivler på, at den kommer før senere på året. Et rigtig seriøst overtagelsesrygte vil dog altid være det allervigtigste kursmæssigt, men personligt håber jeg nu mere på 2b og ikke overtagelse. Selv om det da kunne være rart med en hurtig forbedring af finanssituationen.



6/1 2010 11:45 rytter 024112



hmm... er jeg den eneste der tænker på h2h studiet med Rixutan! Det ligger selvfølgelig lidt ude i fremtiden, men det er da der triggeren ligger for alvor.

Hvis Arzerra kan det samme som Rituxan og HVIS (vitterligt med stort) Arzerra ikke får nogle PML tilfælde der entydigt kan kobles til det, så sker der ting og sager.

For det første vil al det krudt som der forskningsmæssigt er blevet lagt i Rituxan blive "gratis" overført til Arzerra. Da de minder påfaldende om hinanden.

For det andet vil alle behandlere og patienter kræve Arzerra fremfor Rituxan, da PML(PML er en dødlige hjernevirus der ikke kan behandles) ikke er en acceptabel bivirkning.

Det ene tilfælde af PML der har været nævnt i forbindelse med Arzerra, var en patient der dels havde modtaget kemo, dels Rituxan.

Personligt lægger jeg en del vægt på sidstnævnte komponent. Der har tidligere været problemer med PML og Rituxan. Jeg læste et studie omkring PML hvor netop Rituxan blev fremhævet som den mest sandsynlige årsag, til trods for at patienten først udviklede PML nogle måneder efter behandlingen med Rituxan var ophørt.

Min pointe er, at der så vidt jeg ved ikke har været "rigtige" PML problemer med Arzerra - endnu.

Vi kan ikke vide det, men vi har da lov til at håbe at PML problemerne ikke kommer. Dels pga af egen griskhed, dels på vegne af de artsfæller det kan komme til gode.

Når det kommer til bivirkninger er "intet nyt, godt nyt" og for såvidt går det jo godt indtil videre. Så kryds fingerene og vær lidt tålmodig.

Og husk så lige på: det handler kun om penge. Så hvor galt kan det gå ;)



6/1 2010 12:14 gentogen 024116



Nej, det er du bestemt ikke !, men Flintstones spørgsmål og perspektiv var vist bare umiddelbart af lidt mere kortvarig interesse. Og i første omgang (de kommende 6 måneder) vil det være nok for kursen og Genmab, hvis Arzerra blot kan erobre en lille procentdel af det enorme marked. Potentialet er i princippet ustyrlig stort, hvis vi tænker 3 år frem. Dog skal man jo så også være opmærksom på andre konkurrenter, men jeg læste et sted nogle antydninger af, at Roche vist også har haft PML problemer med deres kommende variant af Rituxan (som jeg ikke lige kan huske, hvad hedder). Ingen tvivl om at der i det hele taget er MEGET stort fokus på bivirkninger, så du har da ret i, at det kan (kan) vise sig at være Arzerrras store fordel. Omvendt så er det vel netop fordi markedet anser drømmescenariet for stærkt usandsynligt eller meget langt ude i fremtiden, at kursen er så trykket pt.



6/1 2010 12:21 JensH 024118



Absolut enig i h2h studiet med Rixutan. Men har Genmab pt. penge til at stå det igennem så lang tid som det vil tage?

Omkring den nuværende kurs kan den også bare være udtryk for et veltilrettelagt røgslør af nogle som har tænkt sig at købe godt op inden længe :)



6/1 2010 13:14 Solsen 224126



Roche forsøger at køre Ocrelizumab i stilling, men er inde i alvorlige bivirkninger. Således er forsøgene i østen stoppet.

MS kunne blive megastort for Ofatumumab - Roche har ikke villet fortsætte med Rituxan her, men satser på Ocrelizumab.

Ofatumumab har den store fordel, at det er et fuldt humant antistof således, at patienterne ikke danner antistoffer imod Ofatumumab. Dette gør de imod Rituxan og Ocrelizumab

Derfor er Ofatumuab at foretrække i patienter der kræver livslange behandlinger og som ikke er cancerpatienter med forventet kort levetid.

MEN PML spøgelset er IKKE afklaret for Ofatumumab !!!

Angående rygte om at GSK ikke kan levere Arzerra så tror jeg de opstod i kølvandet på, at man vidste at patinter stod på venteliste til behandling med Arzerra - men de stod der pga at Arzerra slet ikke var godkendt !

Forsyninger er i orden og det er en af de ting FDA kræver ved godkendelse.




7/1 2010 17:35 gentogen 024230






6/1 2010 13:15 rytter 224127



Jeg forestiller mig at omkostningerne i forhold til test af Arzerra er blevet kørt af på GSK. Men jeg ved det ikke.
Jeg finder det dog påfaldende hvor mange testninger der allerede er i gang og under opsejling.
Jeg læste et interview med Dr. Wierda, hvor i han talte positivt om Arzerra og beskrev GSK&Genmabs strategi med Fast Track godkendelse som almindelig. Sagt på en anden måde i hans verden gælder det om at få lægemidlet på hylden, så skal det nok blive solgt off-label. Patienter er mindst ligeså nysgerrige som investorer.
Så hvis man vil have et pejlemærke for udsigten til pludselige og voldsom rigdom vil jeg anbefale at man bruger lidt tid på at shoppe rundt og ser hvad der snakkes om i diverse usergroups og AR/cancerblogs. Er der for øvrigt nogen der kender noget til Medicare og praksis i forhold til off-label medicinering?



6/1 2010 23:57 rytter 024182



Nedenstående link er rystende gode "gamle" nyheder i forhold til Arzerras kortsigtede potentiale...


http://www.nytimes.com/2009/01/27/health/27cancer.html?pagewanted=2&_r=1



15/2 2010 18:38 Stinker 025916



Tilsyneladende tales der nu om 3 tilfælde af PML blandt Rituxan medicinerede CLL-patienter.

http://cigjournals.metapress.com/content/8477326m2x713k08/?p=e60b603e598e41578046aec22f840e2b&pi=0



7/1 2010 14:46 Flintstone 024221



Tak for mange gode input. Jeg købte i kurs 149, som tidligere nævnt, og da kursen faldt, håbede jeg blot, at jeg kunne break even i løbet af 2010, for så aldrig mere gå ind i biotek.

Men, men...jeg ved ikke, om det vil være dumt at sælge, hvis/når kursen når derop omkring om nogle måneder. Min horisont kunne godt strækkes til 4-5 år, om nødvendigt, og så tænker jeg bare, at det måske ville være dumt at sælge til 149, hvis Genmab får gang i gesjæften og måske rammer både 250 og 300. Hvad tænker I?

Venlig hilsen, Flintstone



7/1 2010 15:31 rytter 024226



4-5 år så vent... meget skal gå galt for at den ikke rammer 300... tror jeg da...



8/1 2010 10:35 Sibelius 024252



Hvis du har anbragt hele formuen i Genmab vil det være en god ide at diversificere noget.

Noget andet er så at du ikke behøver at vente 4-5 år på at få dommen over din investering i Genmab. I løbet af de næste 2-3 måneder kommer der salgstal for Azerra og formentlig nyt om Ofatumumab - er begge dele positive stryger Genmab op (igen) og kan nemt gå i både 2 og 300 eller mere. Omvendt kan salgstallene for Azerra være små/forsinkede og nyheder om Ofatumumab være inkonklusive eller udeblive - eller være direkte negative. Og så blive Genmab hvor den er nu, eller falder yderligere.

Hvis jeg var dig, og du med formue mener et substantielt beløb (hvertfald for dig) ville jeg bide i det sure æble og tage noget af tabet og reducere din position.

Min egen holdning er at aktierne skal ned generelt og at det vil ske i løbet af de kommende måneder. Jeg tror index vil falde minimum 10% over året.

Men der er masser af muligheder da mange selskaber er undervurderet og sælger til meget attraktive kurser i forhold til deres balance og eller indtjening(smuligheder). Det er blot ikke blandt CMX blue chips du finder dem, da kurserne godt og vel afspejler aktuel værdi.

Een mulighed blandt disse er en aktie der diskuteres meget på dette forum - GES - som jeg selv har en lille position i. Et selskab med masser af problemer, de fleste dog løst, og en skandaleramt ejerkreds og bestyrelse. Men også et selskab hvis kurs på ingen måde afspejler selskabets værdi og indtjeningsmuligheder, og som meget vel kan blive overtaget af en større spiller hvorved de sande værdier vil komme frem i lyset. Men som sagt, der er skrevet masser her om GES, og det er blot et eksempel på en aktie hvor aktuel kurs ikke følger den generelle trend, og hvor selskabets værdi - efter min mening - ikke er afspejlet i kursen.



9/1 2010 15:39 gentogen 624302



Uden at dette er et råd om hverken det ene eller det andet, så kan jeg måske alligevel minde om, at Jyske Bank for præcis et år siden var helt sike på, at Zalutumumab ville vise sig andre tilsvarende stoffer overlegent og havde en værdi på 72 kr alene på dette stof. Altså groft sagt svarende til den laveste kurs, vi har været nede på de seneste uger - alene på Zalutumumab!!

Efter udsættelsen (vedereførelsen( af studiet satte de sandsynligheden for succes ned til 50%/værdi 36. Siden fandt de så ud af, at Zalutumumab nok slet ikke virker, og hvis det virker, så et det lige meget, da det ikke virker godt nok (og har anført udsættelsen som en slags bevis på det), og værdien + stemningsværdien ned til 5 kr. (eller noget i den stil - efter hukommelsen). Hverken jeg eller Jyske Bank kan vide, hvad der rigtigt (efter min mening i det mindste. Min pointer er kun, at det vel siger lidt om potentialet fra nuværende kurs, hvis det alligevel går godt.

Personligt kan jeg ikke rigtig se nogen grund til, at videreførelsen af et studium skulle mindske sandsynligheden for, ar der kan dokumenteres en effektr af stoffet. Bevares, hvis Zalutumumab var et super fantastisk vidundermiddel, så ville de første 116 patienter vel være nok til at dokumentere det. Sådan er det jo bare sjældent, og forsøget blev jo kun fortsat, fordi komiteen mente, at der var en effekt og et fornuftigt forhold mellem effekt og eventuelle bivirkninger for patienterne.

For så vidt det er tilfældet, så må man jo strengt taget antage, at det vil vise sig lettere at dokumentere det med flere patienter(dokumentationen sker jo statistisk, og usikkerheden kan være stor i små populationer). Det er jo sådan set også grunden til at fortsætte, at man har en antagelse om det.....

Selv om naturligvis strengt taget er umuligt at vide noget om den gennemsnitlige levetid for patienterne, så ved vi med den seneste udsættelse trods alt også, at nogle af dem må have levet længere end antaget for bare et år siden. Og selv om vi ikke kan vide det, så vil det jo være lidt usædvanligt, hvis patienter, der IKKE får Zalutumumab lever længere. Ikke mindst, når baggrunden for at fortsætte netop er, at risikoprofilen har vist sig at være i orden.

Men igen: Dette er ikke et råd om noget som helst. Jyske Bank kan jo vise sig at have gættet rigtigt.

Ovenstående passer vel i øvrigt meget godt med CHjorts TAnker. For hver dag der går pt. vil salgspresset alt andet lige burde aftage og købsinteressen stige.

Selv om jeg sådan set betragter Arzerra som langt det vigtisge , så er dette på den korte bane selvfølgelig meget vigtigt. GSK vil jo næppe se på, at Genmab handler Zalutumumab til anden side.



9/1 2010 16:00 024303



Hej Gentogen,

Jeg er enig. Jyske bank venden rundt på tallerken hvad angår Zalutumumab er bemærkelsesværdig. Men omvendt så kan man godt tolke salget af fabrikken som et svaghedstegn i Genmabs egen tro på Zaluts mulige succes. Men vi bliver snart klogere. Dagens kursmål på genmab er groteske og er vel en form for ground zero. Der er ikke regnet noget alvorligt igennem på arzerra og zalut spås ingen fremtid.




9/1 2010 17:25 HRmunk 024309



Hvorfor sælger GEN fabrikken i USA? Fordi man har mistet tillid til udviklingen af Zalutumumab, og derfor måske har en dyr fabrik stående, som man ikke får brug for alligevel. Eller er der tale om panik over at kunne risikere at løbe tør for likvider i en situation, hvor det kan være umuligt at hente ny kapital.
Man kunne jo også forestille sig, at GEN mangler pengene, og er kommet til den konklusion at andre producerer lige så billigt som de selv ville kunne gøre, og at det så er bedre at sælge fabrikken.



9/1 2010 20:35 gentogen 124313



Det er naturligvis et rigtig godt spørgsmål, hvordan det skal udlægges. Eftersom fabrikken angiveligt IKKE gav underskud, så ser jeg også sådan på det, at det formodentlig mest er et forsøg på at undgå at rejse kapital på anden vis. Ved emission eller frasalg af mere af Arzerra for eksempel. Arzerra er jo på markedet og mon ikke Genmab selv forventer at tjene godt på Arzerra i de kommende år. Så hellere ofre muligheden for selv at producere Zalutumumab (kan være logikken) Og skulle det gå godt med Zalutumumab, så er fabrikken jo sådan set stadig i spil, som det ser ud lige pt.



10/1 2010 12:23 Solsen 524331



Første argument for at sælge fabrikken er, at der pt etableres større produktionskapacitet i østen samt at nuværede globale produktionskapacitet er for stor.

Derfor mener Genmab det ville være billigst at udlicitere produktionen.

Den egentlige grund, tror jeg, er at de netop som Gentogen skriver, ikke vil lave emission.

Ved salg af fabrikken ser de sig i land økonomisk, idet de også venter en længere periode til at Arzerra penetrerer markedet.

De ved også, at selv om de er optimister så kan Zalutumumab pludselig fejle grundet et eller andet der dukker op.

Jyske Bank er totalt utoværdige i deres argumentation - nærmest mindre begavede i deres resonnementer.

Ingen har sagt at Genmab vil sælge fabrikken grundet dårlige forventninger til Zalutumuab. Studiet bliver videreført grundet gode data i januar 2009 - MEN det der skuffer er, at Genmab nok havde stillet analytikerne i forventning, at studiet ville standse før tid.....

Jeg er kun bekendt med, at mange investorer tror det om de stoffer "deres" selskaber har i forsøg - jeg kender ikke eksempler på at det er sket. Men kender mange eksempler på, at et stof har haft utroligt svært ved at blive godkendt og når det så endeligt er sket bliver det til en blockbuster - bl.a. Erbitux !

Men Genmabs ledelse har her været for optimistiske endnu engang.

Når det er sagt har jeg også svært ved at se, at Zalutumumab ikke når endpoint med 50% forbedring i median survivel. Hvordan safety mv er ved jeg ikke.

Men jeg vil en af dagene prøve at finde erbitux resultater i samme patientgruppe, som Genmabs fase 3. Vi får nok snart brug for at vide det




10/1 2010 14:30 fistandanti 024333



Mht. til Erbitux, mener jeg at Lisa har udtalt på et investormøde, at der aldrig før er blevet foretaget survivalstudier med et EGFr antistof på tilsvarende population, altså en population af højrefraktære terminale patienter med hoved- halscancer. Det kan godt være jeg husker forkert.
Gen gør samme forsøg som med Arzerra i NHL, der som bekendt floppede, nemlig at tage den billigere bagindgang til markedet, i stedet for et H2H studie.
Vi må så håbe det lykkes denne gang!!



10/1 2010 15:04 Solsen 124334



Erbitux Improves Responses in Refractory Head and Neck Cancer
August 24, 2005

Erbitux Improves Responses in Refractory Head and Neck Cancer
According to two articles published in the Journal of Clinical Oncology, the addition of the targeted agent Erbitux (cetuximab) to chemotherapy improves anti-cancer responses in patients with advanced head and neck cancer that has stopped responding to standard therapies.

Approximately 40,000 people in the United States are diagnosed with head and neck cancer every year. Cancers of the head and neck comprise several types of cancer; these include the nasal cavity and sinuses, oral cavity, nasopharynx, oropharynx, and other sites throughout the head and neck area. According to the American Cancer Society, 11,000 people died from head and neck cancer in 2004. Standard treatment for head and neck cancer is largely determined by the stage (extent to which the cancer has spread) and by the specific locations within the head or neck area where the cancer has spread. The patient?s overall medical condition is also a deciding factor.

Treatment typically consists of radiation therapy, chemotherapy with surgery, or surgery alone. Once head and neck cancer has spread from its site of origin or once the cancer has recurred or stopped responding to standard therapies (refractory), long-term outcomes are generally suboptimal. In fact, there are no standard therapies designated for patients with advanced, refractory head and neck cancer. Furthermore, treatment for head and neck cancer often results in a compromised quality of life. Research and development of new therapeutic approaches that will improve long-term outcomes and quality of life for patients with this disease continues.

The epidermal growth factor receptor (EGFR) pathway is a focus of this research. This biologic pathway plays a role in cellular replication and is often over expressed in cancer. Erbitux, a monoclonal antibody (or protein), has been produced in a laboratory with the purpose of binding to the EGFR and inhibiting the receptor?s effects on cellular replication. Erbitux is currently FDA-approved in combination with the chemotherapy agent Camptosar® (irinotecan) for the treatment of colorectal cancer that has stopped responding to irinotecan-based chemotherapy. The drug is also approved as a single agent in patients who are not able to tolerate treatment with irinotecan. Erbitux is currently being evaluated in clinical trials for the treatment of various types of cancers.

Researchers from Europe recently conducted a clinical trial to further evaluate the effectiveness of Erbitux in combination with platinum-based (Paraplatin®, Platinol®) chemotherapy.[1] This study included 96 patients with advanced head and neck cancer that had stopped responding to previous treatment with platinum-based chemotherapy. Overall, the addition of Erbitux to platinum-based chemotherapy provided significant anticancer activity in these patients. Over half (53%) of patients achieved either a partial or complete disappearance of detectable cancer or disease stabilization following Erbitux/chemotherapy. Cancer did not progress for an average of approximately 85 days, and the average overall survival was approximately 183 days. Treatment was well tolerated. Skin reactions were the most common side effect attributed to Erbitux.

A second trial, including multiple institutions in the United States, was also conducted to evaluate the addition of Erbitux to cisplatin (Platinol)-based chemotherapy in patients with advanced refractory head and neck cancer.[2] The trial included 76 patients who had previously received cisplatin-based chemotherapy alone. Of the participants, 25 patients? cancer had progressed during this treatment, and 51 patients? cancer had stabilized. None of these patients achieved an anticancer response while receiving cisplatin-based chemotherapy alone. For the trial, these patients were given Erbitux in addition to cisplatin-based chemotherapy. Twenty-six percent of patients whose cancer had progressed while being treated with cisplatin-based therapy alone achieved anti-cancer responses with the addition of Erbitux to cisplatin-based chemotherapy. Of the patients who achieved disease stabilization on cisplatin-based chemotherapy alone, 18% achieved anticancer responses with the addition of Erbitux. Again, skin-like reactions appeared to be the most common side effects of treatment with Erbitux.

The researchers concluded that the addition of Erbitux to platinum-based chemotherapy regimens appears to provide anticancer responses and possibly improves long-term outcomes in patients with head and neck cancer that had stopped responding to platinum-based chemotherapy alone. Patients with refractory head and neck cancer may wish to speak with their physician regarding their individual risks and benefits of participating in a clinical trial further evaluating Erbitux or other novel therapeutic approaches. Two sources of information regarding ongoing clinical trials include the National Cancer Institute (www.cancer.gov) or www.cancerconsultants.com.

References:



--------------------------------------------------------------------------------
[1] Baselga J, Trigo J, Bourhis J, et al. Phase II Multicenter Study of the Antiepidermal Growth Factor Receptor Monoclonal Antibody Cetuximab in Combination With Platinum-Based Chemotherapy in Patients With Platinum-Refractory Metastatic and/or Recurrent Squamous Cell Carcinoma of the Head and Neck. Journal of Clinical Oncology. 2005; 23: 5568?5577.

[2] Herbst R, Arquette M, Shin D, et al. Phase II Multicenter Study of the Epidermal Growth Factor Receptor Antibody Cetuximab and Cisplatin for Recurrent and Refractory Squamous Cell Carcinoma of the Head and Neck. Journal of Clinical Oncology. 2005;23: 5578?5587

http://www.cancerconsultants.com/erbitux-improves-responses-in-refractory-head-and-neck-cancer/



10/1 2010 16:49 gentogen 024338



Genmab laver jo også dette

5 Active, not recruiting
Zalutumumab in Combination With Chemotherapy and Radiotherapy in Head and Neck Cancer Conditions: Head and Neck Cancer; Squamous Cell Cancer
Interventions:
Drug: zalutumumab;
Drug: cisplatin;
Procedure: Radiotherapy



11/1 2010 12:22 MammaMia 024381



KØBENHAVN (Direkt) Jyske Bank har fortsat ikke stor fidus til Genmabs lægemiddelkandidat, Arzerra, til behandling af leddegigt. Banken venter, at Genmab og partneren GlaxoSmithKline vil opgive udviklingen dog med undtagelse af en subkutan dosering. Det fremgår af et notat, hvori anbefalingen sælg fastholdes.

Anledningen til notatet er, at det schweiziske medicinalselskab Roche netop har fået amerikansk markedsføringstilladelse til leddegigtmidlet Actemra.

Jyske Bank mener, at Arzerra, såfremt den lanceres, kun vil kunne tage beskedne markedsandele i en afgrænset del af leddegigtmarkedet. Banken hæfter sig desuden ved, at GlaxoSmithKline endnu ikke har opdateret markedet om, hvorvidt det planlægger at lancere Arzerra i en intravenøs eller subkutun dosering.

- Vi forventer dog, at selskaberne vil videreføre den subkutane dosering, hvilket skyldes, at der ved denne dosering i højere grad er mulighed for både at differentiere pris og dosis, hedder det i notatet.



Jakob Dalskov +45 33 300 600

Nyhedsbureauet Direkt



11/1 2010 12:45 024382



Det er jo det man kalder ekstrem negativ bias.

Hvis anledningen er at en konkurrent har fået godkendt et middel og at den manglende "fidus" alene består i at man vil køre RA videre i subkutan, som altså ikke er svaghed men STYRKE, så er det altså en ynk fra Jyske. En YNK!!



11/1 2010 12:49 gentogen 024385



Ja. Og det forventer de jo!



11/1 2010 12:49 rytter 024384



Jeg elsker datoer... det lyder lidt nov. 2009-agtigt. Er det fra idag?



11/1 2010 12:55 rytter 024386



forøvrigt blev Actemra godkendt til AR i 2009 i europa, så det er næppe en stor overraskelse at FDA følger trop.



11/1 2010 13:53 MammaMia 024388



Jæps - det er fra idag. Det blev offentliggjort på direkt klokken 11:08 idag og der er ingen indikation på at det er gamle oplysninger, der er offentliggjort igen.



11/1 2010 13:59 024389



Jeg synes simpelthen at det er så utroværdigt som Jyske har vendt på en tallerken. Efter år med positiv bias og masser af forførende overskrifter om det gyldne år, gennembrud og alt muligt andet bras, så er det vendt til noget jeg vil kalde bashing.

Det kan kun være noget personligt, for professionelt er det ikke.

Hvis Genmab kan udvikle en RA behandling subkutant, så er det jo en væsentligt differentiering og for firmaet og aktionærer EKSTREMT ønskeligt.



10/1 2010 18:31 fistandanti 024343



Tak for referencerne. Jeg skulle mere præcis have skrevet fase 3 studie med EGFr antistof som MONOTERAPI. Erbitux har fået godkendelse hvor det indgår i kombinationsbehandling med kemo/stråling og nuværende fase 3 survivalstudie er med zalutumumab som monoterapi kombineret med best supportive care eller BSC alene, dvs. palliativ behandling.

http://www.cancer.gov/cancertopics/druginfo/fda-cetuximab



10/1 2010 21:36 Solsen 224362



http://www.cancer.gov/clinicaltrials/results/head-neck-cetuximab0604

http://www.drugs.com/news/fda-approves-erbitux-head-amp-neck-cancer-1746.html

http://www.medscape.com/viewarticle/582254_5

Der er ikke tilsvarende forsøg med Erbitux, som det vi venter resultater fra hos Genmab.

Men ved læsning af ovenstående er der måske en indikation om, hvorfor FDA satte 50% forbedring i median survivel - BSC patienterne (2. line) forventes, at have median survivel på ca. 4 mdr, mens Erbitux som mono eller i kombi ses have ca. 6 mdr median survivel på nogenlund tilsvarende patientgruppe.

Om end det er små forsøg vi sammenligner og deremd stor usikkerhed.

Men 10-12 måneder median survivel vil være rigtig godt at kunne præsentere for Genmab !



10/1 2010 23:08 fistandanti 024368



Takker igen! For lige at slå det helt fast, er Erbitux altså blevet godkendt som monoterapi af lignende population på baggrund af tumorskrumpning og ikke survival.

"Additional data were derived from a single-arm trial of cetuximab monotherapy in 103 patients with recurrent or metastatic SCCHN after failure of platinum-based therapy. Eighty percent had metastatic disease. Patients received cetuximab as a 400 mg/m2 loading dose, followed by 250 mg/m2 weekly. The objective response rate of cetuximab monotherapy was 12.6 percent (95 percent CI 7 percent to 21 percent). Median response duration was 5.8 months (95 percent CI 2.9; 5.8)."




11/1 2010 17:54 gentogen 024394



I parentes bemærket - blot i forhold til Genmabs tidligere delanalyse af 116 patienter i Zalutumumab - , så viser ovenstående jo lidt om usikkerhederne.

Et 95% konfidensinterval mellem 7% og 21% dækker jo strengt taget alt fra fiasko til succes så at sige.



15/2 2010 20:10 Stinker 025924



I februarudg. af Nature Reviews Drug Discovery er der en artikel om Ofatumumab og CLL, som giver en udmærket indføring for alle dem der ikke har brugt de sidste par år - eller mere - på at gøre sig bekendt med emnet.

http://www.nature.com/nrd/journal/v9/n2/full/nrd3100.html
Hvis ikke man via linket når frem til artiklen kan man gratis lade sig registrere og få adgang.



TRÅDOVERSIGT