Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apple under pres fra Iphone killer?


24128 troldmanden 6/1 2010 13:25
Oversigt

I går lancerede Google under kæmpe mediebevågenhed en hel ny gren af deres kæmpe forretning. Nemlig en mobiltelefon division. Og deres nye produkt Nexus-One bliver udråbt som en Iphone killer. Den ligner utrolig meget en Iphone men på stort set alle specs er den lige en tand eller 2 bedre. Større skærm, større opløsning, tynder, lettere, størrre kamara osv

Nu tror jeg det er yderst begrænset hvor mange nuværende Iphone bruger der vil skifte over til Nexus fordi hele Apple mærket er omgæret af rigtig meget image. "Jeg SKAL bare have en Apple lige meget om det er det bedste". Kender nogle stykker der har det sådan Men jeg tror at de KÆMPE store overarme Google har så vil der komme SÅ meget hype omkring deres nye tlf at det kun er et spørgsmål om tid før de er større end Iphone. Og når vi snakker nye bruger som ikke allerede er faldet i Apple fælden så tror jeg de bedre specifikationer fra Nexus klonen vil beate Iphone.

Og forøvrigt hvornår har Google sidst kastet sig ud ni et nyt område hvor de ikke er blevet en kæmpe succes i løbet af et par år. Det kommer også til at ske herhttp://www.version2.dk/artikel/13387-google-lancerer-supermobil-nexus-one-saelges-ulaast-over-nettet

Og en review fra verdens største tech site Techrunch
http://www.techcrunch.com/2010/01/05/google-nexus-one-the-techcrunch-review/6/1 2010 13:32 collersteen 024129Ja, det er en meget spændende udvikling. Faktisk helt tilfældigt (uden sammenhæng med google launchen) begyndte jeg at kigge på HTC den anden dag, og jeg må indrømme, at jeg er blevet lidt hooked på den, selvom den er noteret på børsen i Taiwan. Men udbytte og P/E på 12 på en smartphone-udvikler og OEM-producent lyder umiddelbart ret så tiltalende. (de producerer tlf for google)
Jeg er ved at kigge lidt nærmere på den og ville oprette et indlæg, når jeg blev færdig med at kigge efter relevant info.
Men sig gerne frem allerede nu, hvis I har noget godt at sige om HTC.6/1 2010 13:47 troldmanden 024137Kender ikke meget til HTC udover navn. Så ved ikke om de laver andet end mobiltelefoner. Men ellers så kunne det formentligt godt være et interessant play. Tror Google kommer til at sælge RIGTIG mange tlf6/1 2010 13:32 collersteen 024130Ja, det er en meget spændende udvikling. Faktisk helt tilfældigt (uden sammenhæng med google launchen) begyndte jeg at kigge på HTC den anden dag, og jeg må indrømme, at jeg er blevet lidt hooked på den, selvom den er noteret på børsen i Taiwan. Men udbytte og P/E på 12 på en smartphone-udvikler og OEM-producent lyder umiddelbart ret så tiltalende. (de producerer tlf for google)
Jeg er ved at kigge lidt nærmere på den og ville oprette et indlæg, når jeg blev færdig med at kigge efter relevant info.
Men sig gerne frem allerede nu, hvis I har noget godt at sige om HTC.13/1 2010 22:17 collersteen 024505En meget lille analyseupdate på HTC som jeg lige faldt over.
Nøgletallene er jo gode nok som I kan se... Lav P/E og høj yield... MEN væksten mangler, og det er jo i høj grad den der skal drive en "tech-aktie". Om den kommer skal jeg ikke kunne sige, men i hvert fald lige umiddelbart en rimelig interessant case. Bare en ret så besværlig aktie at få fat på, når den nu kun er noteret i Taiwan. Der er ikke nogen der er faldet over den som OTC-notering et eller andet sted? Tyskland?
pdfhtc_corp_cs_jan10___Copy.pdf6/1 2010 13:35 stengård 124132Du har fuldstændigt ret - der er meget brand i Apples guddommelige produkter... Men man kan jo selvfølgelig ikke underkende at det har Google også indset. Så derfor vil der være masser af kunder til Googles nye telefon - de kommer dog ikke fra Apple-segmentet - men fra de stakler der har måttet nøjes med Nokia/SonyEricsson og lignende, og som af religiøse årsager ikke vil have "the real M(a)ccoy".... For de får nu mulighed for at købe en Iphone-klon uden at skulle erkende at de er skabs-macbrugere :)

Det er vel nogenlunde lige så rigtigt som at købe et næsten Burberry halstørklæde i Tøj&Sko ?
6/1 2010 13:53 troldmanden 024139Need I to say....holdbarhed, holdbarhed, holdbarhed. Apples produkter har det med at gå i stykker i nærheden af dig. Er det så et mærke problem (Apple:tosserne køber jo straks en ny når den er gået i stykker strategi)eller skyldes det ejeren6/1 2010 14:01 stengård 024142hvis man skal SÆLGE nogle flere telefoner/computere - tror du så ikke at det er vældig god ide at skulle skifte ud ? men jeg vil indrømme at det er en lidt dyr måde at understøtte kursen på :)6/1 2010 14:13 JensH 024143Enig! At holdbarheden er så ringe er træls. Har selv smadret en (hvilket selvfølgelig giver en undskyldning for at opgradere til den nyeste).
Apple burde lave en håndværkerudgave til os som roder med telefonen overalt hvor vi er (og med dobbelt så stort batteri).6/1 2010 13:43 JensH 024134Jeg har skiftet til Mac fra PC for et års tid siden - og ligeledes har jeg en iPhone. Herudover laver vi iPhone applikationer.

Fra en udviklers synspunkt kan jeg bare sige: Apple rules! Udviklingen er rigtig nem - faktisk ligeså nem som at lave applikationer til Windows eller Mac computere.

Jeg drak en Guiness i går med en udvikler som arbejder både med Google og Mac. Der er ifølge ham intet sket med google apps inden for de sidste par år. Og det er et skod system at udvikle til. Hvordan telefonudviklingen er har jeg ikke detail kendskab. Men track record er dårlig for Google.

Herudover er min personlige smag at man aldrig vinder ved at kopiere andre (selv om man er google). Så Google er bagud på point fra starten ved at prøve at kopiere Apple.

Googles forretnings strategi om at sælge direkte til forbrugerne udenom teleselskaber kan jeg dog rigtig godt lide. Især i US hvor det kun er eet elendigt teleselskab (at&t) der sælger iPhones kan det være en stor fordel for forbrugerne. Her har Apple noget at lære om at sætte forbrugerne i centrum.6/1 2010 13:51 troldmanden 024138Hej JensH

Nu er jeg ikke programmør så den del kan jeg dårligt udtale mig om. Jeg kan dog forstå der er 18.000 aps til android platformen mod 100.000 til Iphone. Og i betragtning at Android opltformen er væsentligt yngre end Iphone så synes der at være ret god skub i udviklingen af nye aps. Og med Google direkte indtræden så mformoder jeg udviklingen vil eksplodere6/1 2010 13:57 JensH 024140Konkurrence er ihvertfald godt.
Så jeg håber at vi får et par rigtig gode telefoner fra Google og andre leverandører så jeg i fremtiden har mere end 1 model og farven sort eller hvid at vælge imellem :)6/1 2010 14:00 cyber 024141Jeg har en Iphone 3GS, og vil da også købe mig en Google, når den engang lander i dk, spændende teknologisk udvikling vi ser fra de to innovative selskaber.6/1 2010 16:39 Darvin 224147Apple ! Tja jeg har ikke en Iphone, men både pc og mac. Mac'en anskaffede jeg for tre år siden. Til dem der rakker ned på Apple, kan jeg sige at den styrer, i den grad. Det er den suverænt bedste computer jeg har haft. Starter lynhurtigt, fungerer altid og løber kun ind i problemer i meget meget sjældne situationer. Derudover kunne jeg nævne en hel række flere områder softwaremæssigt, hvor den er bedre. Holdbarhed - den bruges rigtig meget og hver dag. Starter og fungerer som den dag den blev købt.
Apple er et godt brand og en god vare og ikke mindst har den været en god aktie :−)

Derimod har jeg haft flere telefoner og aktuelt en NOKIA N97. Den er blevet byttet en gang og går i baglås hver dag. jeg mener hver dag, så den skal byttes igen. Tidligere har jeg haft mange NOKIA'er (6-7 stykker) og hver gang samme problem. Jeg ved ikke om det er Nokias styresystem den er gal med. Jeg har senest haft tre Sony Ericsson som har fungeret upåklageligt, dog ikke med webmail. Det sidste var årsagen til at jeg skiftede til Nokia.
Nokia er også et godt brand - men spørgsmålet er hvor længe.

Jeg har dog også en HTC ved siden af. Den har der aldrig været et eneste problem med, så jeg overvejer nu HTC eller Google. Jeg kender iøvrigt flere som anvender HTC og de er alle meget tilfredse.

Derfor har jeg også været inde og se på HTC som aktie. Jeg er dog lidt uklar på hvor mange segmenter de er inde i og har ikke bestemt mig endnu. Det kunne dog godt være en vinder fremover. Googles styresystem Android virker i hvertfald, men det er der efterhånden en del der anvender.6/1 2010 18:28 Porter 024150I forhold til Apple aktien, kan det måske have interesse at aktien blev nævnt i daily stock analysis fra Investors.com den 30. december. Som det fremgår af analysen er aktien brudt op fra sin 5 ugers base, med købspunkt på 208.10.

I finder analysen på flg. link.

http://www.investors.com/Education/DailyStockAnalysis.aspx?id=516619

I artiklen er der fokus på hvordan man på tæller antallet af baser som en aktie har dannet og den betydning som antallet har for aktiens videre fremfærd.
6/1 2010 18:41 troldmanden 024152Her den første danske anmeldelse af den nye tlf

http://www.pcworld.dk/art/113816/1 2010 21:21 stengård 024159Googles nye Nexus One beskrives dog rimelig bredt som den mest vellykkede Android-telefon hidtil.....

Alligevel ønsker det amerikanske magasin Wired, i en ganske harsk anmeldelse, Google tillykke med, at de 'har brugt utallige millioner på at opfinde en iPhone - bare to år for sent."

http://www.business.dk/tech-mobil/blandet-modtagelse-af-ny-google-telefon14/1 2010 12:48 Sibelius 024512Prøv lige at tænk:

Nexus one - Google - Google docs - Google Maps - ......

mod

Iphone - Safari - mmm

Jeg tror ikke iPhone og Google er den primære kamp, men jeg tror godt nok Nokia, SE og ikke mindst Microsoft skal til at se sig for.

Samtidig tror jeg en stribe af Microsofts konkurrencelovsadvokater snart kan få nyt arbejde hos Google, for hvor Microsoft de seneste 10 år har været jaget, bliver det nu Googles tur.
14/1 2010 23:57 stengård 024534Børsen har teste Googles nexus - og er ret begejstrede - den kan en masse ting - og bedømt ud fra artiklen er det da sandelig også en hård nød at knække for Nokia;Ericsson,Samsung,LG og andre...

http://pleasure.dk/gadget/artikel/174197/15/1 2010 15:32 akademikeren 024547


TRÅDOVERSIGT