Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jeudan


24657 18/1 2010 15:37
Oversigt

Ser godt ud for en af de selskaber som har udvidet markant på bunden af ejendomsmarkedet.

http://www.proinvestor.com/news/457155/Jeudan-forventer-hoejere-driftsresultat-i-2010

Driftresultat forventes 40% højere i 2010. Det kan godt være man skal kigge på multiplene efterhånden.



18/1 2010 21:17 024670



Jeudan har lavet nogle store opkøb, men deres markedet vender nok alligevel først om nogle år, måske skal vi helt frem til 2015. Men de har en sund drift i deres portefølje og med et overskud på en kvart milliard og ny rejst kapital, så blive de også i 2010 i stand til at overtage nødstedte portefølje.

Hvor kunne disse porteføljer så komme fra? Jo, der må være en del banker som har taget en del ejendomme på bøgerne og som ville være tvunget til at putte dem på markedet, hvis ikke liiige det var pga. bankpakke II. De kan skjule ejendommene på deres balance i nogle år og måske vente.

Jeg hørte på et tidspunkt ude i byen at afviklingsselskabet bag Roskilde Bank, slet ikke ønskede at komme af med ejendommene til de mere pengestærke spillere på markedet. Det må siges at være ret interessant idet vi så kan sige at et frit markedet for ejendomme faktisk ikke eksisterer. Dem der bør sælge fordi de ikke har råd har fået en tilstrækkelig stor håndsrækning til at fortsætte med at drive disse ejendomme. En drift de ikke er de bedste det til. Til en pris der er højere end den burde være.

Alt dette kan være meget fint siger I nok, men harmen må få frit løb, når vi gang på gang konfronteres med skyhøje bonusser til bankfolk, der ikke gjorde deres arbejde. Tabte de fleste af aktionærernes, hvis ikke alle, penge.

En aktionær løber en risiko med sin opsparing, en opsparing han iøvrigt har betalt skat af i Danmark. En aktionær løber en risiko for at tabe alt. Det gør en medarbejder ikke.

Og nu har vi jo i Danmark tradition for at rette bager for smed. Og hvad gør man? For at hjælpe dem der har været skyld i krisen, straffer man dem der har risikeret sine penge. Man nægter udbytte, men ikke bonusser.

Det er til at blive træt af at Danmark er så aktionær fjendsk. Hvad fanden gør vi?



TRÅDOVERSIGT

24657 Jeudan
18/1 15:37 1