Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Small-/midcap liste til Nohope


24660 collersteen 18/1 2010 17:13
Oversigt

I chatten den anden dag fik jeg vist mere eller mindre sagt, der nok var 20 small-/midcap aktier som jeg nærmest ville købe på stedet og lægge væk et par år, hvis jeg havde ledig kapital til at lave en sådan illikvid sæk med aktier, som kunne sættes ned bagerst i kælderummet.

Jeg fik lovet Nohope at lave en liste, så der var noget at hænge mig op på om nogle år
Heldigvis fik jeg også tilføjet, at den ville blive meget "quick-and-dirt" (sådan er vi jo nogle der kan li' det...)og uden nogen systematisk tilgang, men blot baseret på min hukommelse, kendskab og fornemmelse af aktierne.

Hermed gjort.

Et par overordnede kommentarer:
- Listen er helt blottet for bankaktier. Der findes givetvis stadig nogle små billige illikvide bankaktier som burde kunne finde vej til listen. Jeg orkede bare ikke at gå igennem alle de aktier og finde værdige kandidater.
- Listen er også blottet for "the usual suspects" herinde på PI, uagtet at et par af dem nok ville kunne finde vej til porten.
- First North er ikke taget i betragtning.
- Ingen LargeCap aktier, selvom der der er et par kedelige aktier, jeg gerne ville eje.
- Intet Biotek - selvom man også der måske kunne finde et par kandidater. (om ikke andet så kunne man købe en lille smule af hvert eneste af de gennemtæskede bio-aktier på børsen)
- En grundidé i porteføljen er også at økonomien før eller siden kommer lidt op i gear igen, hvilket også forklarer hvorfor aktier som TK, Sjgr, Berlin3, H+H, osv. er medtaget.
- Small/midcap er per definition relativt illikvide og får derfor også tæsk, når det går galt. De sidste 12-24mdr er glimrende eksempel på det.
- Timingen mht. evt. indkøb af nogle aktierne kan måske også diskuteres lidt. Et par af dem ville jeg ihvert fald nok lige se om jeg ikke kunne få lidt billigere end pt.
- Nogle af aktierne er vel også det man kan betegne som højrisiko, men med det store antal af aktier, er det ikke en portefølje jeg vil ligge søvnløs over. Det skal dog også siges at nok er noget mere risikovillig end den gns. aktieinvestor.
- Listen er også stort set blottet for IT-selskaber, så kom gerne med forslag, hvis der er noget "value" i IT-skoven (Netop?(kunøe-magi?), Columbus, Maconomy, trifork?, etc)
- Jeg ved ikke om jeg fik skrevet det ovenover, men listen er tænkt som en slags value-tilgang, selvom nogle/mange af aktierne, givetvis ikke falder under en officiel "value"-definition....

Listen er kun et oplæg til diskussion og jeg må hellere sige, at der er et par stykker på listen som jeg selv ejer. Selve porteføljen er som sagt mest et tankeeksperiment, da jeg ikke selv kan afse nok kapital til at lave en tilpas stor aktiesæk og gemme den væk på 2-3-5års sigt eller hvad det nu bliver.
Endelig ville jeg også kigge lidt nærmere på aktierne en gang mere inden jeg ville købe.

Kommentarer og kandidater modtages med kyshånd.
Der er givetvis også andre aktier der kunne komme med, og jeg har også listet et par boblere, som jeg ikke kender nok til, men som måske kunne blive kandidater.
Der er dog også andre som jeg godt ville kigge nærmere på, men det er meget illikvide aktier, så om det overhovedet kan betale sig, ved jeg ikke. (Gabriel, Rias, Dantruck og så pæn skov af ejd.selskaber som man måske også kunne kigge lidt nærmere på)

Som I også kan se er listen lidt delt op. Beskrivelsen af de forskellige grupper er nok lidt "uforståelig", men grundlæggende er det vel sådan, at den første gruppe kan jeg bedre lide end den næste. Og jeg er mere "tryg" ved mit gennemsnitlige kendskab til den første gruppe end til den næste.
Internt i grupperne står aktierne i vilkårlig rækkefølge - dvs. efter kurslisten i avisen.

Nåh, det var vist det hele, men der er sikkert noget jeg har glemt, så forvent nogle tilføjelser... og kom så med en masse idéer og korrektioner til mine betragtninger.

Aktiemarkering er lidt tilfældig.

Disclaimer: Listen skal ikke opfattes som en købsanbefaling af de enkelte aktier, men skal opfattes som en helhed.... Det giver vist ikke mening rent logisk, men jeg tror I forstår hvad jeg mener.
pdfListen_til_nohope_1udg___Copy.pdf18/1 2010 17:21 akademikeren 024662Super indlæg, super liste. Jeg skal nok kommentere den, men det vil jeg lige bruge lidt tid på. Bare en hurtigt kommentar, hvor er alle de udenlandske aktier i det her. Det er kun danske aktier?
18/1 2010 17:30 collersteen 024663ja, kun danske. Og kun small/midcap. Ellers ikke andre ligheder, udover at de nok allesammen er beaten up og ihvert fald ikke i nærheden af all-time-high idag.. (pånær måske PAAL?)18/1 2010 17:34 akademikeren 024665Ok. et hurtigt spørgsmål til - har du hedget os mod gælden i firmaerne? Jeg kan slet ikke li gæld overhovedet.18/1 2010 23:16 nohope 424673Takker Coller, det bliver muligvis den største ære, der nogensinde kommer til at overgå nohope, at få opkaldt en small-cap to-do-list efter sig.

1. Atlantic Petroleum
En af fondsbørsens mest hypede aktier der i dag ligger og roder på en kursværdie på ca. 6 % af ATH.
Efter de har toppet listen over, at være det mest konkurstruede selskab på fondsbørsen, er der mulighed for at de kan få lidt styr på forretningen, men jeg skal ikke nyde noget. Olieselskaber skal være kapitaliserede så de kan klare en række skuffelser, 10-20 tørre boringer i rap er ikke usædvanligt og oliepriserne svinger voldsomt. Jeg tror ikke på Atlantic Petroleum.

2. Flügger har jeg ingen indvendinger mod, det stemmer sikkert godt med at investering skal være lige så kedeligt, som at se maling tørre.

3. Per Aarsleff er god, men er den billig ? PAAL burde have været i min PF men, måske er det naboskabet , idet de ligger på samme vej som os, Banekonsortiet nordøst, strømpefabrikken nordvest, og entrepenørafdelingen vest. Måske kunne jeg ikke se skoven for bare træer eller måske kendte jeg bare for mange Børs III selskaber, der aldrig skulle have været noteret.

4. Satair er sikkert OK, den har fået anbefalinger og der er en vis logik i at der skal komme en øget efterspørgsel på fly-reservedele sammen med et opsving. Det er ikke en aktie jeg selv ville købe, reelt er det bare en købmand, som ikke selv kan vælge sine leverandører, og som der er et begrænset antal kunder til. Det er ikke et set-up der burde tjene penge overhovedet. Det gør de så alligevel.

5. Schouw er ikke længere i min PF. Den røg før jul i skattesalg og den er ikke genkøbt. Jeg er skuffet over deres håndtering af Martin Professional, en ting er at de hev mig ud som leverandør og flyttede hele produktionen til Kina, en helt anden og meget mere skuffende ting er, at det overhovedet ikke hjalp på indtjeningen, det er klart, at det er finanskrisen, der får skylden, men med den omkostningsreduktion de burde have opnået, så er det uhyggeligt ringe, at de ikke har lavet et overskud alligevel. Fibertex er sikkert OK, jeg kender ikke så meget til non-wowen, selv om jeg gør i termoplaster. Vestas posten var et genialt køb, men hvorfor ligger den der stadig ? Hvis det ikke er rent held det de laver, hvorfor er den så ikke kapitaliseret for længe siden i f.eks. kurs 692 eller evt. lidt lavere :)

6. Solar er sikkert OK. Har intet nærmere kendskab til dem. Men de har udfordret VVS branchen og det kunne tænkes at VVS branchen udfordrede Solar. Der er komplette logistik systemer til rådighed hos de store indenfor VVS og de kunne være sultne.

7. DFDS har jeg ikke nogen mening om. Generelt er forventningen til gevinster ved fusioner overdrevne, efter min helt uvidenskabelige mening.

8. UIE er jeg ikke så vild med. De er lokaliseret i Malaysia og det er ikke det værste af de sydøstasiatiske regimer, for der er nogle rigtig trælse nogen, men det er ikke et sted efter min smag.
Jeg afstår af politiske årsager. Deres benzinekstraktionsproces(hexan) er lokaliseret midt i Århus, det er meget lidt populært blandt venstrefløjen i Århus og processen er da heller ikke ufarlig. I værste fald står der nok 10 andre byer, der gerne vil have virksomheden.

9. Sjælsø kan vi nemt blive enige om er farlig. Jeg skal ikke nyde noget, magien er ligesom væk, sammen med pengene og kunderne.

10.TKDV er rigeligt repræsenteret i mine pf´ere. De blev skattesolgt før jul og genkøbt, retssagen er bortfaldet og nu skal de bare til at overholde det de lover. Deres produkt er OK, men det er klart at interessen for shoppingcentre er reduceret for tiden. Men det er fremtiden for detailhandel og der er plads til nogen stykker endnu .


19/1 2010 09:17 Porter 024676Atlantic Petroleum er faldet tilbage har i begyndelsen af 2010, men hold øje med om det nuværende niveau omkring 166 holder. Hvis det viser sig at være bunden er aktien pt. ved at gå i køb da MA20 er ved at gå over MA50.
Men som du skriver så er der tale om en af de mere risikofyldte aktier.
Atlantic Petroleum, midcap, smallcap, TA, GJ.CO

Atlantic Petroleum, midcap, smallcap, TA, GJ.CO
TRÅDOVERSIGT