Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordicom... dead cat bounce


24697 stengård 20/1 2010 07:40
Oversigt

Nordicom er til min pæne forbavselse steget markant de sidste par uger... Det kan jo forlede nogen til at tro at "the worst is behind them" - fordi omsætningen også har været stigende... DET tror jeg ikke det er - Der er stadig al mulig grund til skepsis. Om ikke andet så kan man læne sin skepsis op af de ændrede regler fra Finanstilsynet. Jeg tilbragte i går iøvrigt noget tid sammen med en person der sidder centralt i et af de pengeinstitutter der har store engagementer med den pressede sektor... og der var ikke optimistiske toner omkring det man kalder "de herreløse ejendomme og projekter" - så tilliden til at det lykkes at få ejendomsselskaberne igennem krisen er meget lav i bankverden (og det er trods alt dem der skal finansiere gildet) -

http://borsen.dk/finans/nyhed/174642/newsfeeds_rss/

Men iøvrigt har Finn Østrup ret ... udgangspunkt i en pris der er opnåelige ved et salg på 6 måneder af erhversejendomme ???? , Unglaublich, Unwarscheinlich, Unmöglich - hvis det skal bruges som kriterium - så er ALLE selskaber med erhversejendomme på vej ned i ekspresfart20/1 2010 08:26 akademikeren 124698"De dystre profetier kommer efter, at Finanstilsynet mandag offentliggjorde en ny vejledning til pengeinstitutternes opgørelse af solvensbehov.

I vejledningen insisterer tilsynet på, at ejendomme i bankernes udlånsportefølje skal opgøres til den værdi, de kan forventes at indbringe i fri handel mellem uafhængige parter inden for en periode på cirka seks måneder."

Se det er lige præcis sådan noget sublimt embedsmandsarbejde, der virkeligt kan sætte gang i krisen. Sådan en ændring i vejledning kan for det uerfarne øje, måske virke ubetydelig. Men det kan virkelig rykke noget faktisk. Så monn kejserens klæ´r til at falde?20/1 2010 08:35 akademikeren 024699så venter FIH at halvdelen af bankerne skal udryddes i 2010.

http://borsen.dk/finans/nyhed/174652/newsfeeds_rss/

50% lyder af rigtigt meget, men der er jo en del lokalbanker derude, som kan rives med.20/1 2010 10:31 Stinker 124702Bortset fra spørgsmålet om Finanstilsynets kompetence til at lovgive i form af ændret praksis i ly af nye vejledninger kan jeg ikke lade være med at grunde over det lille aber dabei, at vejledningen kun angår opgørelsen af solvensen men ikke kapitalkrav og nedskrivninger.
At sondringen forbliver ret akademisk var vel, hvad der senest anskueliggjordes i forbindelse med Amagerbanken, hvor tilsynet stillede krav om en højere individuel solvens. Amagerbanken valgte herefter at nedskrive på de relevante engagementer, hvorved solvensbehovet tilsvarende sænkedes, men (til Børsens undren så vidt jeg husker) ikke bragte banken nærmere dets opfyldelse, idet egenkapitalen jo hermed var tilsvarende nedbragt.

http://www.finanstilsynet.dk/da/Nyhedscenter/Presseme..TRÅDOVERSIGT