Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kæmpe vækst for skræddersyet medicin (Exiqon)


25177 troldmanden 29/1 2010 16:35
Oversigt

I starten af ugen var der lidt fokus på skræddersyet medicinen og de kæmpe muligheder det giver for specifikke selskaber. Rationalet er at mange typer medicin og herunder specielt antistoffer og generelt canser stoffer er meget, meget dyre men virker kun på en mindre gruppe af patienter. Så hvis man forud for en behandling kan teste en patient og se om han vil respondere på medicin x så vil han få det. På den måde spare sundhedssystemet en masse penge. Og Exiqon er et af de selskaber der er klar til at kunne udnytte dette nye store marked. Måske det også er en af grundene til kursen er steget så meget de seneste dage.


Hvis man gerne vil lære mere om Exiqon, så kan man få et super godt og hurtigt overblik ved at gå ind på deres sprit nye detaljerede profil her på ProInvestor. Profilen findes her

http://www.proinvestor.com/aktier/Exiqon/EXQ.CO

25-jan 08:20
Exiqon: Stor vækst i marked for skræddersyet medicin
Finansnyhed


KØBENHAVN (Direkt) Skræddersyet medicin er et voksende marked, og det lover godt for de danske virksomheder Exiqon og Dako. De danske virksomheder står stærkt på markedet, som ifølge en ny rapport ventes at vokse 75 pct. til 220 mia. kr. inden 2015.

Det skriver Berlingske Business mandag.

Behandling med skræddersyet medicin er ikke længere kun et fænomen, som der tales om i forskerkredse. I løbet af de seneste par år er den kommercielle interesse derimod skærpet ganske kraftigt, og på trods af uenighed om, hvor hurtigt det vil gå, så er der enighed om, at vi i fremtiden snart vil opleve det store gennembrud for skræddersyet medicin.

- Konkurrencen er benhård. De fleste af de store farmaselskaber investerer i området i øjeblikket, især dem der er aktive inden for udvikling af cancerbehandling. Og da antallet af diagnostiske selskaber, der har den nødvendige teknologi og erfaring, ikke er ret stor, så er deres muligheder ret begrænsede. Vi oplever en virkelig stor interesse fra farmaselskabene, siger Lars Lundkvist, adm. direktør for Dako Denmark, der ikke kan afvise, at selskabet på et tidspunkt bliver opkøbt.

Den store interesse gør dog, ifølge adm. direktør hos CMC Contrast, Jan Trøst Jørgensen, hverken Exiqon eller Dako til guldrandede virksomheder. Ifølge ham har den økonomiske krise i høj grad hæmmet de danske muligheder inden for skræddersyet medicin.

Den økonomiske krise har således også resulteret i, at Exiqon, som ellers er et af de få biotekselskaber, der får millioner i kassen fra salg af egne produkter, har besluttet at sælge det laboratorium og den vævsbank, som man købte i 2007.

- Vi mener stadig, at det var et godt køb, men vi har taget konsekvensen af de stramme finanser. Risikoen i USA står ikke mål med det, vi kan få ud af det. Derfor forsøger vi at nå vores ambitioner ved hjælp af partnerskaber, siger adm. direktør Lars Kongsbak.



29/1 2010 23:45 oneofakind 125195



Dejligt, at Exiqon får lidt fortjent opmærksomhed.. i dagspressen!
Lars Kongsbak havde en udmærket investorpræsentation i forået, hvor han bla. tydeliggjorde besparelserne der ligger i at identificere de patienter, der har udbytte af en bestemt kemo-terapi. I US. blev nævnt en besparelse på tyktarmskræftbehandling på 8 mia. USD. hvis jeg husker ret!.. men tag og se præsentationen selv.. og husk så, at siden da er det amerikanske laboratorium fravalgt, ligesom ambitionsniveauet er neddroslet.. for at undgå at skulle bede markedet om flere penge!

Faktisk mener jeg det er det mest sympatiske ved virksomheden.. denne aversion imod at udvande værdier i emissioner.. så man bare "kan køre derudaf" i håbet om en blockbuster..

Exiqon bliver i år positiv mht. cashflow, og fra næste år er der overskud.. hvis alt går som forventet!

Og selvom Exiqon skal finde en samarbejdspartner i US.. ser jeg ikke nødvendigvis dette som en hæmsko.. man kan ikke "favne hele verden" og vævsbanken har Exiqon nok nået at "rippe" inden fraskilningen :)

Glæder mig over at jeg ligger så godt mht. køb, gns. pris og mængde.. lige i øjet som langsigtet inv. med kursmål over 20 på 2 årig sigt.. på længere sigt afhænger det af konkurrence, samt fortsat at holde øje med om Exiqon har et øje på indtjening og udgiftniveauet.. uden at væksten bliver hæmmet!

mvh.



29/1 2010 23:59 oneofakind 025196



Tilføjelse.. ærgerligt at DAKO ikke er børsnoteret!
Exiqon må pt. betragtes som "lillebror med potentiale" i forhold til DAKO, der allerede har landet store samarbejds aftaler bla. med Bristo Meyers

Nuværende aktier er fordelt således:
Shareholders
The majority shareholder is Delphi S.a.r.l., Luxembourg, which holds 98.11% of the shares. Delphi S.a.r.l. is ultimately controlled by EQT V
Limited. The remaining 1.89% of the shares is distributed among current employees, Management and Board members of Dako A/S.
Prepaid share

Og det er Delphi S.a.r.l. nok udmærket tilfreds med!

Mht. Exiqons børsudvikling ser det pt. ud til at vi er i en ny trend kanal.. og dermed med rette tålmodighed kan komme ind i Exiqon til en "rimelig pris".. ser pt. bunde i 7,5.. og der er indikationer af at bunden snart skal testes.. idet aktien er overkøbt, ris er høj, stochastic er tårnhøj.. og der ikke kan blive ved med at dukke købere op før en korrektion har forestået!

Altså med mindre der kommer kurspåvirkende oplysninger.. noget der egentlig også ligger i kortene når man kigger på de seneste 9 dages handel!

mvh.



TRÅDOVERSIGT