Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Jeg hørte / læste at Vestas ville udstede virksomhedobligationer. I den anledning tænkte jeg om det ikke ville være en ide for Vestas at selv udstede obligationer til finansiering af kunder, eller gå sammen med f.eks. realkredit institutioner?

Der må jo være masser af kunder til den slags "grønne" obligationer? Siemens har jo udsolgt af landvindmøller i 2010 og henfører det til at de selv har mulighed for at finansiere kundernes køb.

Hvad vil det betyde hvis en del af Vestas obligations finansiering skulle gå til denne form for finansiering?

Ville der være nok kunder (købere) til den slags "rene" vindobligationer?

Ville kunderne kunne opnå bedre finansiering?
9/2 2010 20:39 troldmanden 025683For det tekniske omkring udstedelse af obligationer skal vi have coller og andre på banen. Men jeg synes det er helt oplagt Vestas benytter sigaf muligheden. Ja faktisk så jeg gerne at de udsteder for en markant større beløb end det der går rygter om (500-750 mio euro) således pengene bla kan bruges til proaktive opkøb af interessante teknologier/selskaber

Nu tror jeg ikke pengene er tiltænkt som en hjælpende hånd til deres kunder. For hvis Vestas for alvor skal kunne hjælpe så skal det være et MEGET stort 2-cifret mia beløb de skal hente. De forventes jo at omsætte for i omegnen af 50+ mia i indeværende år. Så selv 20 mia i obligations lån kan meget hurtigt få ben at gå på.

Men ok hvis man nu antager at det et evt Vestas lån til deres kunder kun kan udgøre 10% af det enkelte projekts udgifter og developeren dermed kan bruge de 10% til at få andre banker med om bord til de specifikke projekter, så kunne der måske være noget om det. Men så igen. Vestas vil til hver en tid tabe kampen mpd GE, Siemens og nogle af de koreanske konkurrenter hvis konkurrencen pludselig kommer til at dreje sig om med finansering. For de har så stort et løende cahsflow at de blot stille og roligt vil kunne hæve andele af medfinanseeringen indtil Vestas ikke kan følge med længere.

Men lad os se hvordan Ditlev Engel servere den i morgen. Jeg tror bare det er en alm plæostering af den likvide kasse fordi arbejdskapitalen er kommet markant under pres som følgeg af de manglende ordre10/2 2010 09:32 sl65amg 025690Min tanke gik på at Vestas "vindkredit" udstedte obligationer på den danske fondsbørs på samme måde som der udstedes realkreditobligationer.

Altså de lavede nogle serier med 10-20 års løbetid som frit kunne omsættes i markedet.

Jeg er klar over at den kommende obligationsudstedelse kun omfatter drifts/arbejdskapital.

Men ligger en "vind-obligation" ikke lige til højrebenet? Capinordic var jo på vej ind på det marked, men de sad lidt for meget i mellem køber og sælger (eller var det kun GES der var potentiel kunde?).10/2 2010 10:40 collersteen 025694Jeg tror primært det er problemet at skaffe finansiering til projekt-/byggefasen, og i den fase tror jeg det vil være nærmest umuligt at strukturere og lave et mere et eller mindre standardiseret "vindkredit"-produkt. Alene renten og omkostningerne til dokumentation, rådgivere og alt muligt andet baggrundstjek vil være så høje, at det nok ikke vil kunne lade sig gøre ad denne vej. Forsøger man så at kompensere ved at sætte belåningsprocenten ned til eks. 50% eller lavere endnu, så går forsvinder hele idéen med det hele tror jeg. For det vil da nok være nemmere at skaffe bankfinansiering..... og skal man have finansiering udover "vindkreditten" bliver den nok meget dyr hos evt. banker - hvis der altså overhovedet er nogen der vil stille op.


Jeg hælder nok mest til at det blot er alm. polstring og udnyttelse af den gode efterspørgsel som Vestas er ude efter. Pengene kan så bruges til evt. at slække lidt på betalingsbetingelserne og måske ad den vej hjælpe evt. kunder....TRÅDOVERSIGT