Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mediecenter


25960 johnsen 16/2 2010 15:28
Oversigt

Flere leger jo med forskellige medier. Efter jeg fik sat en fladskærm til PCen benytter jeg ofte at kaste ting op her.

I Go?morgenTV2 var der omtalt et mediecenter til stort set alt. Smart at have alt samlet et sted og man kan få tingene på den flade. Det er ikke altid alting virker, men i dag besluttede jeg mig for at se hvad det var for noget.

Startede dagen med at formaterer en ekstra harddisk jeg havde liggende. Derefter downloadede jeg et RIP program til DVD:
http://handbrake.fr/

Installerede programmet og satte det til at rippe en DVD.

Alt imens et kig på Boxee medieprogram:
http://www.boxee.tv/

så fornuftigt ud, så ned med det og derefter installeret. Her er muligheder for billeder, musik, film ect. ect.

Efter DVDen var rippet(ca. 1 time) et spændende øjeblik om det virkede og det gjorde det. Filmen tonede flot frem på skærmen fra filen. Husk du kun kan/må gøre det med lovlige film, musik ect.

Alt i alt en fornuftig løsning at samle alt på en harddisk og køre det derfra.

Man skal lige være opmærksom på at lyd kun overføres til skærmen hvis der benyttes et HDMI til HDMI kabel. Har man DVI til HDMI skal man have ekstra ledninger til TV eller benytte PCens højttalere.

Ofte har man forskellige programmer til forskellige medier; her er alt samlet og kalder så selv nødvendige programmer.

BEDST af alt er at det er GRATIS.

Ser at TV2 har lagt lidt ud på deres side:
http://beep-dyn.tv2.dk/entry.php/id-359969.html

Lidt info hvis du påtænker at lave et mediecenter. For mig var det rimelig let at gå til uden den store læsning i brugervejledning. Menupunkter siger næsten alt. Kan jeg, burde alle kunne hvis man vel og mærke har et behov.




17/2 2010 06:33 johnsen 025990



hmmm, det ser ud til der er lidt problemer med Handbrake og RIP af nyere DVD. Om det evt. skyldes en kopisikring, en nyere kompression eller for store filstørrelser kan jeg ikke gennemskue. Filerne kan ihvertfald ikke åbnes.
Måske en bug i programmet.

Gamle DVDer har jeg ikke haft nogen problemer med.

Nogen der evt har lidt input omkring dette? Der er jo nogen der gør i videoer her på sitet.

NB. hvorfor løber man altid ind i problemer med programmer.



17/2 2010 08:16 faurschou 025991



Jeg bruger Ahead dvd Ripper (det er billigt men ikke gratis), det kan rippe det meste, men nogle gange går det galt med synkroniseringen af lyden. Jeg har altid haft problemer med dvd rip og er efterhånden lidt opgivende overfor projektet: at finde en god dvd ripper.



17/2 2010 10:50 johnsen 026003



enig. Ofte lyder det for godt til at være sandt. Omvendt hænder det, hvis man får fat i det rigtige at man kan få stor glæde af det. Jeg prøvede at søge på "AnyDVD", men her skal der vist program til. Stødte så på denne:
http://www.dvdsmith.com/
men der ligger meget på nettet og det meste er nok noget skidt. Troede når Go'MorgenTV nævnte programmer at der var lidt sustans bag. Var jo smart med 2 programmer der kunne løse et problem.

Har læst lidt FAQ på Handbrake og her anbefaler man ikke at benytte det til kopisikret DVD og det er heller ikke et målrettet rippe-program.

Nå kan jo være at nogen byder ind med noget der er stabilt og helst GRATIS.




TRÅDOVERSIGT