Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

US situation relateret til andre kriser


2601 JørgenVarnæs 13/2 2009 13:32
Oversigt

Så er Economist på gaden igen. Det er imponerende arbejde, de laver på det blad. I denne uge har de en artikel, der kigger på gældssituationen og realterer den til tidligere kriser og GDP niveauer over de sidste 30 år. Den er lidt svært tilgængelig, men giver et rigtigt godt indblik i, hvorfor lokummet brænder, som det gør.

http://www.economist.com/finance/displayStory.cfm?story_id=13110352&source=hptextfeature

Jeg syntes, vi kan se lidt for mange tegn på at de-leveraging ikke bare er noget, der sker i første halvår, men snarere er en mega-trend, som vi skal forholde os til i et betydeligt længere perspektiv. De skvulp, som vi ser på boligmarkedet herhjemme (se f.eks. borsens forside om at faldet i boligpriser tager af) er blot små sving på vejen. Der er en større udvikling, der kører i baggrunden - og den er absolut ikke hyggelig. Economist taler f.eks. om, at US vil være heldig, hvis de kan komme ud af krisen med de samme ridser i lakken som Japan!!!

mvh
JV



13/2 2009 14:36 02604



Ja når man så tænker på at vi har den ekstrablads agtige- børsen herhjemme. Koster mig 4400 kr. om året, ikke fem flade ører værd



14/2 2009 09:50 stengård 02642



det var hård kost sådan en smuk lørdag morgen...

men meget interessant - jeg synes bare ikke rigtigt der blev anvist nogen vej ud af krisen ?


stengård



18/2 2009 12:15 JørgenVarnæs 02898



sorry stengård - jeg så ikke lige dit indlæg. Jeg har ikke helt vænnet mig til trådstrukturen endnu. My bad.

Advokerer Economist ikke lidt for en Bad Bank-agtig løsning lidt som svenskerne gjorde det i starten af 90'erne? Svenskerne fulgte op med en devaluering og kom på den måde ud på den anden side. Det kostede godt nok dyrt i form af tabt købekraft for hr. og fru Jönsson, men økonomien kom da oven på igen.

Spørgsmålet er så bare - hvad vil det have af konsekvenser for os andre, hvis amerikanerne vælger løsningen med bad bank og devaluering af USD til at finansiere modellen. Med al respekt for svenskerne, så har USA jo en lidt anden betydning for verdensøkonomien?

mvh
JV



18/2 2009 12:21 02900



Hej Varnæs, Jo den svenske løsning er begyndt at finde momentum også hos fx. Jim Rogers et. al. Så det bliver spændende at se hvad Gauleitner kommer med



18/2 2009 12:27 JørgenVarnæs 02906



Ja - det bliver spændende at følge. Og det er nu rart bare at være et brokhoved her på udmærkede proinvestor.dk - og ikke en ansvarlig politiker, der skal lægge hovedet på blokken lige nu. Uanset hvad de gør, så bliver det noget møg.

Jeg tror, en bad bank løsning vil have nogle grimme konsekvenser for FEDs muligheder for at sælge obligationer. Det bliver i hvert fald meget svært at holde renten ned, når staten kører med massive underskud og påtager sig endnu flere forpligtelser gennem bad bank.



18/2 2009 12:33 02910



Det de slås med nu - sådan rent intellektuelt - der er en nervøsitet om bank redningerne i virkelighederne er at smide gode penge efter dårlige. Skrækscenariet som alle taler om er 90´ernes deflation i Japan.



TRÅDOVERSIGT