Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Parken Sport & Entertainment - Årsregnskab 2009


26165 digafarm 22/2 2010 10:54
Oversigt

Der præsenteres regnskab for 2009 på fredag. En analyse fra Økonomisk Ugebrev viser at egenkapitalen er væk, og i minus med flere hundrede millioner kr. En gæld på to mia. kr. til Nordea tynger også bundlinjen.
Kilde: http://www.business.dk/sport-underholdning/ny-analyse-egenkapitalen-vaek-i-parken

Derudover er aktiverne værdisat for højt ifht. nuværende markedspriser. En oplagt mulighed er en emission for at sikre selskabet og en strategi ala 'back to core business' som Carlsberg gjorde det.

Lykkedes emissionen ikke vil kursen uden tvivl dykke, og med det oplagt negative regnskab for 2009 ser jeg en kurs der vil gå en vej. En mulighed for at shorte aktien og lave en betydelig gevinst foreligger.

Hvad synes i andre om dette?



22/2 2010 11:19 collersteen 026166



Personligt tror jeg næppe der kommer de store overraskelser, medmindre revisorerne tager de helt konservative briller på.

Der er jo meldt ud i efteråret om det forventede resultat og de forventede ekstra nedskrivninger. Derudover er der også meldt ud om emissionen, som er "garanteret" af Nordea under forudsætning af at LD, Skjærbæk og Karl tegner på deres ca. 60%.

Så emissionen vil lykkes - alt andet lige.

Dermed ikke sagt at aktien skal købes. I hvert fald ikke før emissionen. Den er stadig også alt for dyr til min smag.

Økonomisk Ugebrevs analyse har jeg ikke set den fulde version af, så den vil jeg ikke kloge mig mere på end jeg allerede lige kort gjorde i chatten. Jeg synes den umiddelbart virker noget "agenda"-præget, men for store dele af dansk erhvervsliv må det da godt nok have skræmmende perspektiver, hvis man skal straksafskrive og opgøre sine nyindkøbte-/nybyggede produktionshaller/-udstyr m.m. udfra en mark-to-market-model istedet for til kostpris og som med afskrivninger over løbetiden.

Hvis alt skulle være opgjort til mark-to-market under finanskrisen, kunne 90% af landets virksomheder jo ligeså godt have lukket, så jeg synes det er en farlig vej at begynde at blande alt for meget mark-to-market ind i regnskabsprincipperne - i hvert fald når det kommer til aktiver hvor der ikke findes noget reelt marked. Vi må vælge at tro på hvad revisorerne skriver under på - og de laver vel nedskrivningstest, som sikrer neskrivninger af aktivets værdi, hvis den regnskabsmæssige værdi ikke kan "genvindes" over tid iht. de lagte budgetter.

Det er jo næsten non-going-concern regnskabsprincipper man lægger op til og udfra den betragtning kan man finde nedskrivninger alle steder.

Når det så er sagt vil jeg da meget gerne se hele analysen - og ikke blot små overskrifter i en avis.

Endelig har jeg som sagt ikke den store fidus til aktien - og har aldrig haft det siden den gik over 300 for snart mange år siden. Men jeg vil naturligvis holde øje med den i løbet af emissionen og også kigge på prospektet.



22/2 2010 13:48 sl65amg 126177



Nu er det jo ikke første gang Berlingeren er ude med riven over for Parken. Men det viste sig at de havde mere at have det i, end Don Ø der forsøgte at påvirke aktiekursen positivt med hans opportunistiske udmeldinger. Da han gjorde det, burde de røde lamper have lyst.

Hvad angår Morten W Langers analyse, så er den vel bare en forlængelse og konsekvensanalyse af hvad der tidligere har været fremme. Men som det også kommer frem, så svarer vurderingen til, at man kan købe 1 krone for 50 øre. Billund skulle således have kostet 1 mia, og kan i dag sælges for 500 mio.

Med en markedsværdi på pt. 672 mio, så er Parken da stadig for dyr, og vi skal vel ned omkring de 100 - 150. Altså en halvering, så det er vel bare at gå i gang med at "sjorte"

Det vil jeg så prøve her på ProInvestor.



12/3 2010 11:37 digafarm 027110



Det gik jo meget godt, men grafen er lidt i udu?



12/3 2010 13:29 sl65amg 027116



Ja - men der vist også noget galt med kursen. Jeg så lige at tegningsretter ligger omkring de 35 kr - så + 68 kr burde kursen ligge omkring 103 kr. Lige nu ligger den på 128, så der er 25 kr. at hente ved at shorte den nu.

Hvis kursen altså skal lægges efter tegningsretterne!

Men i performance med short kan systemet ikke fratrække de 3 tegningsretter. Så det ser bedre ud end det er.




16/3 2010 19:14 sl65amg 027276



Gid man havde shortet i virkeligheden... mon ikke man kunne have lånt nogle aktier hos LD?

Nå, men det var så sikkert som amen i kirken at Parken ville falde



16/3 2010 19:30 027279



Ja den short var sikker som amen i kirken.



16/3 2010 19:33 digafarm 027281



Haha jo det burde der være rig mulighed for. Klarer mig meget godt herinde på PI, det er anderledes stille i den virkelig verden. Måske man skulle køre parallelt med PI.

Ja mht. kursen så ser det ilde ud, spørgsmålet er hvor langt den skal ned, og om vi vil se en rekyle inden længe? CHjort..?



22/2 2010 11:55 226172



Jeg synes alle aktionærer skal have de røde blinklys fremme da Nordea gik ud og sagde at de ikke ville lade Parken gå konkurs. Det gik aktien forsåvidt op på, men er jo en vink med en vognstang om at selskabet er i lommen på bankerne.

Der findes ikke den lomme der er værre lige nu, andet end slet ikke lommer. Bankerne får det maksimale ud af deres fordringer i øjeblikket, så spørgsmålet er hvad options er for parken.

Så kan man spille det overordnede kort om at der ALTID vil være prestige i at eje fodboldholdet, og det mener jeg sådan set er rigtigt. Men kig efter konstruktioner der udskiller fodboldholdet, for så er det strong sell.

Det er en ufattelig mærkelig case, med mærkelige investorer, mærkelige sponsorater og gode honorarer.

Derudover er der så hele den økonomiske situation fsva. egenkapitalen. Ja den er nok væk.



22/2 2010 12:50 026173






22/2 2010 12:56 collersteen 126174



Jeg så iøvrigt DonØ live igår i Farum Arena. Han var godt rød/gul i hovedet...



22/2 2010 12:58 026175



Det er Visuel analyse der vil noget...!!



22/2 2010 13:02 collersteen 026176



Og trissede mest rundt for sig selv...
Nu har jeg ikke set FCK håndbold før, så jeg ved ikke om det er normalen for ham ifm. håndboldkampe. Det var jo ikke ligefrem fordi det vrimlede med tilskuere og/eller VIP-personer i de ikke eksisterende loger som han kunne mingle med.



22/2 2010 14:05 collersteen 026180






22/2 2010 14:18 sl65amg 026181



Det var på tide, men man kan frygte konsekvenserne for aktiekursen. Jeg tænker her på hvad der skete med CapiNordic.

Hvilke skeletter kan der rasle ud af Parkens hjørnetårne, projekter i Italien m.v.?

Måske ender det med at den nye bestyrelsesformand vil sige at egenkapitalen er negativ. Det giver jo også et bedre udgangspunkt for at skabe positive resultater!

Så, positivt på kort sigt, negativt på mellemlang, og positivt på lang sigt at Don Ø pensionerer sig selv.



12/3 2010 16:22 Hya 027127






12/3 2010 22:50 Sibelius 027132



Det er svært at komme til for kloge hoveder lige nu, men jeg vil så bare meddele at jeg har købt en stribe tegningsretter og tror det blive en god lille sag.

Don Ø er patetisk at høre på nu, og Morten Langer giver jeg ikke meget for.

Men Parken er dybest set i underholdningsindustrien, tilmed i den lavere ende, og det er historisk set et meget godt sted at være i en recession.

FCK vil blive ved med at være et attraktivt hold og brand, Lalandia har i 20 år været en god forretning og det skal det nok blive ved med - der bliver ved med at være børnefamilier der har brug for en weekend med svigerforældrene i badeland.

Før eller siden skal kontortårnene nok blive udlejet, og der er rigeligt med fede utrænede mennesker der trænger til lidt fitness.

At Nordea har en klemme på Parken er nok rigtigt, men det modsatte er så sandelig også tilfældet, så der er et skæbnefællesskab der motiverer begge parter.

Det siges at det er betænkeligt (lex Hafnia) at Nordea's corporate finance afdeling har lavet prospektet. Måske man ikke tror på Chinese walls, men Nordea er så berøringsangste at de nok skal holde sig på måtten frem for at overudnytte sin position som långiver.

At have en finansieringskilde på det sted Parken er (efter at Don Ø 2 år for længe blev ved med at tro han kunne gå på vandet) er et guds under uanset hvor høje rentesatser der skal betales - så længe casen holder i længden. Og det tror jeg den gør.

Indtil videre har jeg da nogle "gratis" fodboldbilletter




16/3 2010 20:01 oneofakind 127284



Parken går IKKE kk. Det har Nordea jo garanteret.. Derimod er der opstået investor-panik, der ofte giver lukrative købsmuligheder.. Her tænker jeg mindre på T-retter end på selve aktiekursen.. selvom de følges ad, men der kan udmærket komme et tidspunkt hvor aktiekursen vil gå under den reelle værdi, grundet sell off!
Hvilken kurs man skal samle op på har jeg pt. ikke noget bud på, men jeg er ret sikker på, at når aktien bunder vil der være min. 100% upside på mindre end 6 måneder!

Så held og lykke med "bundfiskeriet".. Siger ikke hvor jeg sætter budet ind!.. men håber jeg timer det rigtigt!

mvh.



TRÅDOVERSIGT