Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

LifeCycle Pharma regnskab


26335 troldmanden 24/2 2010 21:22
Oversigt

Så kom 2009 regnskabet fra Lifecycle Pharma. Selve regnskabet er som sådan som forventet. De kom ud med et underskud på 280 mio mod forventet 290-310 mio. Forskellen skyldes dog udelukkende periodisering idet nogle udgifter er blevet skubbet fra 2009 til 2010.

Det pt vigtigste nøgletal er 333 mio likvider i kassen mod forventet 300-333 mio. De forventer at have 50-100 mio i kassen ved udgangen af 2010. (uden evt licensaftaler kap udv mm. Mere og det senere)

Når man læser selve rapporten så er der dog én ting jeg for alvor hæfter mig ved.

"Vi vil muligvis bearbejde transplantationsmarkedet i udvalgte lande ved at benytte vores egen hospitalsbaserede salgsstyrke af specialister"

Hmm det er nye toner. Og toner der ikke klinger så godt i mine øre. Nu er det altså kun MULIGVIS at de selv vil stå for salget på UDVALGTE markeder. Omskrevet til dansk. Til salg skiltet er sat op for LCP-Tacro. Og de er i princippet klar til at sælge alle rettigheder fra. Dog kan de muligvis beholde regionale rettigheder. Men det er ikke noget krav. Det er sådan jeg tolker det.

Hidtil har det været ambitionen af beholde rettigheder world wide. Og for det fremtidige indtjenings potentiale så betyder det rigtig meget om de kan opnå en royalties på måske 25% eller opnå en margin på måske 80%.

Der er ingen tvivl om at strategi ændringen skyldes at der er ved at blive lavvande i pengekassen. Og man må også erkende at selskabet står i en svær situation. For markedsværdien af selskabet er ca. 325 mio med likvider på 333 mio. Men der skal formentligt bruges ca 900 mio frem til en mulig registrering af LCP Tacro omkring Q4 2012. Altså står de reelt set og mangler mindst 600 mio. Og med en markedsværdi på godt 300 mio så giver det naturligvis nogle udfordringer.

Jeg er ikke i tvivl om at LCP KAN rejse pengene via kapital udvidelse. Og det skyldes de 2 meget store investorer Lundbeck Fonden og Novo A/S der til sammen ejer 49% af selskabet. Men noget tyder på at de gerne ser LCP skaffe penge på en anden måde hvis muligt. Det gør jeg i princippet også. Så længe det ikke drejer sig om et salg af LCP-Tacro. For deri er jeg ikke enig. Det er nemlig i lige præcis denne mulighed (at beholde stoffet) at den VIRKLIG interessante investering case er. ( i hvert fald for mig) For det svare faktisk til at Neuroserch kan bringe Huntexil på markedet

Nuvel man skal selvfølgelig også være realist og ikke blot satse hele casen på the looooong dream shout. Meeen jeg ser/håber nu meget gerne at de FØRST og fremmest går BENHÅRDT efter at lukke en aftale på LCP AtorFen samt lukke en eller flere R&D aftaler. HVIS det kan lade sig gøre at lukke i år så bør det alene kunne indbringe 250+ mio og dermed betyde likvider til udgangen af 2011. Det bør alt andet lige også få kursen længere op.

Her er hvad selskabet skriver om frembringelse af mere likviditet

"Direktionen arbejder målrettet på at sikre tilstrækkelig finansiering af
driften og forventer at tilføre virksomheden yderligere kapital i 2010, enten
gennem samarbejdsaftaler, gæld, aktieudvidelse eller en kombination heraf."

Jeg hæfter mig ved ordet gæld. Det tolker jeg som konvertible obligationer. Det bliver RIGTIG meget brugt i amerikanske biotech selskaber. Og jeg har mange gange bandet det langt væk som alm privat investor. Men HVIS det gøres rigtigt så tror jeg faktisk det kunne være en rigtig god løsning i forsøget på at beholde rettighederne til LCP-Tacro. Dvs at den helt klare intention skal være at betale lånet tilbage når man når tæt på en godkendelse og kursen dermed vil være meget højere end nu. Derved kan aktiekapitalen udvandes væsentligt mindre end ved en alm kapital udvidelse på de nuværende niveauer (betyder lynhurtigt en 150-250% udvidelse)

Indrømmet det er ikke noget let sag at balancere LCP strategien op mod mit scenario. For det er afhængigt af en række eksterne faktorer skal falde på plads. Men det skal drømmen om det blå ocean bevares mener jeg LCP-Tacro rettighederne skal bibeholdes.

Af andre interessante informationer fra regnskabet er et godkendt europæisk patent på LCP-Tacro. Så endnu en gang får de bevist at det vitterligt KAN lade sig gøre at få patenteret deres forbedrede udgaver af eksisterende lægemidler. Noget som ikke alle for alvor har troet på kan lade sig gøre.

Det fremgår også at den sidste patient i fase 3 forsøget med LCP-Tacro blev indrulleret primo jan 2010. Så nu er det blot at vente til marts 2011 for resultater......

I morgen kl 10 er der telefon konference. Jeg live chatter fra den. Er spændt på om der kommer lidt flere detaljer på hvordan de vil forsøge at skaffe flere likvider.

Vh
T.

PS hvis jeg skal forsøge at gætte på kursen i morgen så er det nok ned. Ned fordi nu går det for alvor op for folk at der skal skaffes flere penge, og så bliver man nervøs. Så derfor er det også MEGET vigtigt at LCP er utrolig klare i spyttet når dette emne berøres på CC



25/2 2010 10:52 troldmanden 026346



Llive chat begynder om små 10 min. Den kan følges i nederste højre hjørne



25/2 2010 16:18 colombuss 226364



Hej Troldmand, Nogle Interessante nyheder fra conference call? Kan man ikke fortolke egen specialiseret salgsstyrke som, at hvis der ingen partner findes, vil man selv ud og saelge produktet? Hvilket vel er hvad du foretraekker? det vil jo give et godt daekningsbiderag. Ser du Tacro som potentielt i samme klasse som Huntexil, eller er der tale om et meget mere begraenset produkt omsaetningsmaessigt? Jeg mener at have set et estimeret omsaetningspotentiale paa tacro paa 500 mill. usd ud af et marked paa ca. 2 mia usd. Jeg vil gaa ud fra at produktet er virkningsfuldt siden det er en forbedring af et eksisterende, i saa fald staar og falder sucessen med salgs og markedsfoeringsindsatsen?
Min egen vurdering er at Tacro med patentbeskyttelsen, potentielt er 30-50% saa interessant som Huntexil, og paa den bagrund, finder jeg LCP interessant og lavt prisfastsat. Et kapitalbehov paa 600 mill. skal jo nok fremskaffes som du selv skriver. Lundbech fonden er vist gaaet aktivt ind i biotekinvesteringer i aar, og LCP ligger lige til hoejrebenet naar man jo allerede har investeret til hoeje aktiepriser for et aar siden. Casen er blevet styrket i mellem tiden. Jeg mener det er tidspunktet at have nerver af is, og se hvem der stiller sig forrest i raekken til at overtage tacro/lcp. Enig i at paa 2-3 aars sigt og 6-700 mill. kr. ud i fremtiden er det fint at fortsaette selv. Men det kunne ogsaa taenkes at en exit er det mest fordelagtige, dvs. aktie swop med medicinalselskab eller lignende, en 0 kr. loesning kunne vaere interessant for aktionaererne, jeg ville bestemt sige ja til 18-20 kr. pr aktie i aktiervardi i et pharmaselskab, det kunne ogsaa redde aeren for novo og Lundbech/lundbechfonden - hvis de da ikke selv vil benytte chancen til at styrke Lundbechs pipeline. 1 aktie i lundbech for 5 i lifecycle vil da vaere en fair og god loesning for alle parter - og ganske indbringende for undertegnede :−)



25/2 2010 18:41 wrestler 126368



Det der bekymrer mig ved at de angiver selv at ville stå for salget er at der ingen salgsstyrke er og at dette er ekstremt dyrt at oprette - og da især når det kun er for et produkt. I det hele taget mener jeg at LCP har et problem mht deres plan for kommercialisering af deres produkter. Det produkt der er registreret har mig bekendt alene resulteret i en engangsbetaling. Det er ikke lykkedes at få et reelt marked i USA. Derudover har LCP retttighedere i resten af verden (hvis jeg husker ret), men der er intet solgt. Altså: Det første produkt LCP får godkendt kan ikke generere et salg - selv om man skulle forvente at det var det mest oplagte produkt!! Så mener jeg at der mangler forklaring på hvad rationalet var for udviklingen af det samt at de andre produkter skulle tegne til et bedre salg.
blot for god ordens skyld: Har selv LCP aktier



25/2 2010 20:04 troldmanden 026373



Hej wrestler

Velkommen til ProInvestor

Et selskab som LCP kan sagtens løfte opgaven md a sælge et stof som LCP-Tacro. Det kræver ikke mere end ca 20 sælgere at dække alle centere i USA. Så det er en overkommelig opgave. Men der skal ikke gå alt for lang tid inden de træffer en beslutning om hvad de gerne vil. For man skal relativt lang tid forud for evt godkendelse starte med at bygge marketing ekspertise op internt i selskabet.

Som tommelfinger regl siger man at én sælger koster 1 mio. Så det er ikke noget der vælter budgettet hvis man vælger at gå den vej. Og det er HELT sikkert det jeg håber de gør

Vh
T.



25/2 2010 19:57 troldmanden 026371



Hej Colombus

Nedenstående kan du se det jeg skrev i chatten da jeg dækkede CC live

For mig var det mest interessant nye da analytikeren fra DB Thomas Bowers nævnte det 10.000 personer store amerikanske ACCORD studie der gennemføres i USA. Udfaldet af dette studie(data kommer 2. halvår) er lige så vigtige for AtorFen som Scout studiet var for Tesofensine. Scout studiet kom med dårlige data hvorfor Tesofensines værdi faldt med et brag. AtorFens skæbne bliver forhåbentligt anderledes.

Jeg har mange gange skrevet at rent teknologisk finder jeg Lifecycle Pharma det mest interessante biotech selsskab i DK. Men de har et problem med mcap vs likvide beholdning. Og det gør investeringen usikker. For nærmest alt afhænger af hvodan de løser det dilemma.

Man kan godt sige at Tacro er for LCP hvad Huntexil er for Neurosearch. Prisen for et års behandling er dog væsentligt lavere for Tacro end for Huntexil så margin vil være lavere. Der er dog stadig tale om et højmargin produkt idet det kun kræver en lille salgs styrke


25/2 09:55
af troldmanden
man kan se slides her http://phx.corporate-ir.net/External.File?item=UGFyZW50SUQ9MzMzNjl8Q2hpbGRJRD0tMXxUeXBlPTM=&t=1

25/2 10:01
af troldmanden
så begynder vi
25/2 10:02
af troldmanden
CEO, IR chef og økonomi direktør står for præsentation
25/2 10:04
af troldmanden
den nye CEO William Polvino
25/2 10:05
af troldmanden
fremhæver at der nu skal mere fokus på strategiske aftaler med deres teknologi
25/2 10:05
af troldmanden
Og det er mig bekendt første gang de nu begynder at fremhæve den næste teknologi platform LLT
25/2 10:06
af troldmanden
fokus på at avancere LCP Tacro gennem fase 3
25/2 10:07
af troldmanden
stadig fokus på at finde patner til AtorFen
25/2 10:07
af troldmanden
og søger mulighed for evt partner deal på LCP Tacro
25/2 10:08
af troldmanden
nu gennemgang aLCP Tacro
25/2 10:08
af troldmanden
kan indtages én gang dagligt mod det oprindelige produkt som skal tages 2 gange om dagen
25/2 10:09
af troldmanden
mindre bivirkninger
25/2 10:09
af troldmanden
de har nu fået europæisk patent på stoffet
25/2 10:09
af troldmanden
og de har alle rettigheder til stoffet
25/2 10:10
af troldmanden
stoffet skal ud at kæmpe om et $2 mia marked. (prograf omsætning (stoffet der skal tages 2 gange dagligt))
25/2 10:11
af troldmanden
1. halvår 2010 kommer der flere fase 2 data i lever og nyre patienter fra de åbne studier
25/2 10:11
af troldmanden
fase 3 resultater fra nyre studiet forventes at komme 1. halvår 2011(jeg estimere marts 2011)
25/2 10:12
af troldmanden
de vil starte nyt fase 3 studie i de novo patienter (ny transplanterede ) medio 2011
25/2 10:12
af troldmanden
i 540 patieter
25/2 10:12
af troldmanden
52 ugers studie
25/2 10:12
af troldmanden
AtorFen
25/2 10:13
af troldmanden
gode data og de leder efter en partner til at tasge det in i fase 3
25/2 10:13
af troldmanden
gennemgang af rengskabs tal
25/2 10:15
af troldmanden
oms 2,5 mio. (170 mio i 2008) den store nedgang skyldes salget af royalties for Fenoglide i 2008
25/2 10:16
af troldmanden
R&D 220 mio mod 271 mio i 2008. Nedgang skyldes fokusering af arbejdsstyrken samt Tacro studiet var dyre i 08 end 09
25/2 10:16
af troldmanden
Det skyldes bla at fase 3 de novo nyre studiete er blevet udskudt fra ultimo 09 til nu primo 2010
25/2 10:17
af troldmanden
deres udgiftsbase bliver reduceret med ca 40 mio i år i forhold til 09. skyldes bla at de samlerde
25/2 10:18
af troldmanden
amerikanske aktiviteter på én lokalitet frem for 2
25/2 10:19
af troldmanden
likvider på 333 mio ved udgangen af 09. Forventer likvider på 50-100 mio ved udgangen af 2010
25/2 10:19
af troldmanden
de penge kan række ind i Q2 2011
25/2 10:20
af troldmanden
de ser på en række forskellige muligheder for at skaffe flere likvider
25/2 10:20
af troldmanden
aftaler/kapital udvidelser, gæld(konvertibel obligationer?)
25/2 10:21
af troldmanden
hurtig gennemgang af milestones fra 2009. de kan ses på slide 15
25/2 10:22
af troldmanden
forventet milestones 2010
25/2 10:22
af troldmanden
udvidede fase 2 data i de novo nyre patienter
25/2 10:22
af troldmanden
det samme gælder i de novo lever patienter
25/2 10:22
af troldmanden
begge 1. halvår 2010
25/2 10:23
af troldmanden
sorry lever 2. halvår
25/2 10:23
af troldmanden
forventer at få endeligt go fra EMEA og FDA til at strte de novo fase 3 studie i nyre
25/2 10:24
af troldmanden
arbjder hårdt for at lukke en eller flere partner aftaler i løbet af året
25/2 10:26
af troldmanden
Q&A
25/2 10:26
af troldmanden
carnegie
25/2 10:27
af troldmanden
Prograf har mistet patent. Men de billige kopier bruges ikke hvorfor. Og hvordan vil det påvirke Tacro vs Prograf
25/2 10:28
af troldmanden
de forventer ikke mange kopi stoffer af prograf da det er svært at producere
25/2 10:30
af troldmanden
hmm det svar skal jeg høre igen på et senere tidspunkt
25/2 10:31
af troldmanden
kan i stadig selv lancere Tacro?
25/2 10:31
af troldmanden
Ja i USA skal der kun bruges en meget lille salægs styrke
25/2 10:32
af troldmanden
Men de holder alle kort åbne. så en aftale kan også komme på tale
25/2 10:32
af troldmanden
Bowers fra danske bank
25/2 10:32
af troldmanden
er det et primært mål at udlinciere tacro
25/2 10:35
af troldmanden
konkrete DD er for tidligt på Tacro idet EMEA og FDA først skal melde tilbage omkring fase 3 studie i de novo nyre studiet (medio 2010)
25/2 10:35
af troldmanden
hørte jeg lige at det tidligst vil ske 2011??? Altså en aftale??
25/2 10:38
af troldmanden
de er i samtale med flere selskaber omkring et salg af AtorFen
25/2 10:39
af troldmanden
Der henvises til et stort amerikansk studie på 10.000 patienter som de amerikanske myndigheder pt gennemføre.
25/2 10:39
af troldmanden
Fik ikke lige fat i studiets navn (acord?)
25/2 10:40
af troldmanden
Men Bowers spørger om dette studie(som ikke er med AtorFen) først skal afsluttes inden en evt deal på AtorFen
25/2 10:40
af troldmanden
Det ville de hverken be eller afkræfte
25/2 10:40
af troldmanden
CC slut
25/2 10:41
af troldmanden
Skal lige have undersøgt lidt mere om hvilket stort studie der var tale om
25/2 10:43
af leoloo
er det dette studie:
25/2 10:43
af leoloo
http://www.accordtrial.org/public/index.cfm

25/2 10:45
af troldmanden
ja det tror jeg faktisk næste det er. så rigtig godt spottet
25/2 10:52
af leoloo
glad for at kunne bidrage med lidt ..og tak for CC referat
25/2 10:53
af troldmanden
selv tak.
25/2 10:53
af troldmanden
det interessante ved ACCORD studiet er så dette
25/2 10:53
af troldmanden
in the context of good glycemic control, does a therapeutic strategy that uses a fibrate to raise HDL-C/lower triglyceride levels and uses a statin for treatment of LDL-C reduce the rate of CVD events compared to a strategy that only uses a statin for tre
25/2 10:54
af troldmanden
for treatment of LDL-C?



25/2 2010 21:54 colombuss 026381



Tak for fine informationer Troldmand.
Investor reaktionen i dag er saadan set forstaaelig. Der er jo umiddelbart ikke nogle fast track informationer paa vej. Og kapitalen loeber hurtigt ud. Vurderer du det som realistisk at finde en partner paa AtorFen inden Accord studiets informationer forelaegger?
Skyldtes din facination af LCP at deres teknologi giver stoerre sandsynlighed for en fuldtraeffer, idet man baserer det paa allerede virkningsfulde og godkendte praeparater?
LCP's patent paa Meltdose teknologien loeber ud om en ca. 12 aar mener jeg. Maaske de har en ny teknologi som afloeser, som du naevnte lidt om? For 12 aar er jo ikke lang tid for at udnytte Meltdose teknologien - paa nye medicin kandidater. For mig at se har LCP brug for rigtig meget kapital, baade til Tacro og Astorfen, men ogsaa for i det hele taget at faa sat nye projekter i gang mens patenterne er valide. Som jeg ser det boer der komme en serioes stor Pharma player ind med muskler til at tage det her videre. Handelsbanken har vaeret inde paa at LCP er en opkoebskandidat idet Prografs ejer netop er fejlet med afloesnings kandidaten til samme. Her kunne Tacro maaske vaere en loesning for dette selskab og for LCP?



26/2 2010 13:37 troldmanden 026426



Hej Colombus

Når ACCORD resultatet først forventes i 2. halvår så vil jeg da håbe en deal kan komme inden da. Nuvel en aftale vil så blive mindre end efter Accord resultater såfremt data er gode. Men jeg ser det som vigtigt dette program kommer hurtigst muligt i gang. Modsat så kunne man sagtens forstille sig de store pharma selskaber vil afvente disse data inden de evt kaster penge efter AtorFen. Sker det så kan en aftale jo nærmest først indgåes i 2011. Og det har LCP dårligt nok tid til at vente på idet der gerne skal penge i kassen på noget kortere sigt. Så den er tricky

Ja deres teknologi platform betyder at risikoen ved det enkelte projekt er væsentligt mindre end ved udvikling af hel nye moleculer som f.eks Neurosearch, Genmab, Bavarian Nordic mm bygger deres forretning på.

Ja det er korrekt at Astellas har trukket deres afløser til Prograf kaldet Advagraf. De trak NDA ansøgningen til det amerikanske marked sidste år. Men jeg ser nu ikke umiddelbart Astellas købe LCP. Prograf sælger stadig for ca 2 mia selvom patentet er blevet udfordret

Vh
T.



26/2 2010 15:02 colombuss 026435



Hej Troldmand, Tak for gode svar. Er Prografs patent efter dine info. udloebet eller udfordret? Hvis Tacro er det bedste bud paa konkurrence til Prograf, og Tacro potentielt er Prograf overlegent, syntes jeg da alle klokkerne ringer for forretningsinteresse fra Astella? LCP er pt. vaerdisat lig foerste betaling paa en samarbejdsaftale. Og saa er der kontanterne at modregne. Men det er klart en overtagelse jo pt. kun spekulationer, men aktuel pga kapitalbehovet.

Bh
Colombuss



26/2 2010 15:20 troldmanden 026437



Patentet udløb i 2008. Men de kan stadig holde omsætninggen hvilket normalt ellers kun sker indenfor antistoffer og andre proteiner. Så derfor ser jeg ikke nogen umiddelbar anledning til Astellas at overtage LCP og/eller Tacro. Derudover er jeg slet ikke sikker på om de reelt set må overtage stoffet af hensyn til dominerende kontrol på et specifikt marekd.



26/2 2010 19:10 colombuss 026454



Klart et godt argument med dominans. Nu ved jeg jo ogsaa at du helst ikke oensker at Tacro skal saelges :−) Men et marked paa 2 mia usd maa vaere fristede for kopiproducenter. Og det kan godt vaere de ikke er paa banen nu, men det kommer jo nok. Og i den situation kunne Astella benytter LCP til at skifte hest og markedsfoere Tacro som 2. generations - forbedret variant, og maaske helt droppe Prograf - og lade kopi producenterne om at levere det naestbedste - og billigere produkt. Under alle omstaendigheder er der ligepludselig 4 kopiproducenter paa banen er Astellas profit paa dette omradde vel decimeret? Kunne vaere bedre for dem, at slippe 20% til LCP i roalty, eller overtagelse af LCP for en broekdel. Ja jeg taenker bare hoejt, og ser meget gerne andre kurstriggere end en kapitaludvidelse :−)




TRÅDOVERSIGT