Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Parken havde retning mod konkurs - EPN / JP


26511 sl65amg 1/3 2010 10:08
Oversigt

http://epn.dk/brancher/underholdning/article1995302.ece

Der males med den store sorte brede pensel om de trængsler der forventes for Parken.

---
Lave nedskrivninger

Således mener bestyrelsen, at finanskrisens rasen stort set ikke har påvirket værdierne i Parken. Selvom både Lalandia i Billund og nye kontortårne i Parken blev bygget, mens højkonjunkturen buldrede, har bestyrelsen valgt blot at nedskrive sine grunde og bygninger med 38 mio. kr. - eller blot 2 pct. af den samlede værdi på 1,9 mia. kr.

Samtidig med at det nybyggede kontortårn i Parken står gabene tomt, vælger lejerne i de eksisterende tårne at flytte. Således har Parken i 2009 13 lejemål - men 4 af de 13 lejere har valgt at opsige kontrakterne og flytter i 2010.

Alligevel opstiller Parken som forudsætning for de positive budgetter, at det tomme kontortårn og de opsagte lokaler alle bliver udlejet inden udgangen af 2012.

Det sker på trods af, at revisor anfører, at lejernes uopsigelighed i lejemålene i vidt omfang er ved at udløbe, og at der derfor er en risiko for yderligere opsigelser.

Lalandias indtjening er i høj grad baseret på indtægter fra udlejning af feriehuse til de mange besøgende gæster.

Feriehusene er privatejede og gennem en formidlingsaftale mellem feriehusejeren og Lalandia udlejes feriehusene til Lalandias gæster.

Formidlingsaftalerne har en løbetid på 12 måneder, og Parken kan ikke garantere, at den enkelte formidlingsaftale fornyes.

Hvis Lalandia ikke evner at forny eksisterende aftaler, vil Lalandias grundlag for besøgende gæster samt Lalandias grundlag for formidling af feriehuse blive svækket.
---

Mon ikke kursen stille og roligt sættes i nedadgående retning, således at emission kan ske omkring kurs 150?

Der kommer til at ske en kraftig udvanding af eksisterende aktionærer. Spørgsmålet er så hvordan de "nye" storaktionærer gerne vil have nye aktier? Til lav kurs så GA kan nedbringes, eller høj kurs som ligger tættere på deres oprindelige anskaffelspris? Nordea har jo sat sig for borenden, og en stor del af den fremskaffede kapital går jo nok til at nedbringe rentebærende gæld (hvilket jo er fornuftigt nok).

Men emissionen af Parken er altså en redningsaktion, og ikke med et fremadrettet forretnings udviklende tema. Så efter min mening bør kursen helt klat meget længere ned (uden jeg har gjort nogen større regnestykker).TRÅDOVERSIGT