Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Huntexil nyheder


26827 troldmanden 8/3 2010 14:01
Oversigt

Neurosearch præsenterede som bekendt ret positive data for Huntexil den 3 feb. Der var da tale om Topline data som det tog dem ca 10 uger at analysere frem til. Men det tager op mod 6 mdr at analysere de fulde data. Så analysen pågår stadig. Og det er netop den videre analyse af data der gør at Neurosearch i dag har udsendt en ny fondsbørsmeddelelse.

Huntington er en genetisk betinget sygdom. Genet hedder huntingtin. Genet gentages så et antal gange ( kaldet CAG) Et normalt menneske har en CAG scorre på 15-35. (længden på genet) Men en mutation kan betyde at længden på genet bliver endnu længere. Har man en CAG på 36-40 så er der en latent risiko for at man vil udvikle Huntington. Og når den kommer over CAG på 40 så er det stort set sikkert at man vil udvikle Huntington.

Endvidere så er det sådan at jo længere genet er jo hurtigere udvikler sygdommen sig.

Det Neurosearch så har set i data er at den hastighed sygdommen udvikles i synes at falde hvis patienterne har en høj CAG. Og det er naturligvis fremragende nyheder idet patienterne så vil kunne klare sig længere inden de kommer i så dårligt forfald at de skal på plejehjem eller lignende. Og da det også er en sygdom man reelt set dør af så vil det også indirekte betyde at patienten vil leve længere. Det sidste vil dog aldrig være noget Neurosearch officielt vil påstå idet det vil kræve et studie på formentligt 10 års varighed for vitterligt at kunne lav det claim.

Så alt i alt positive nyheder der understøtter sandsynligheden for at stoffet kan blive godkendt 2. halvår 2011

Neurosearch har ikke præsenteret nogle eksakte data som illustrere den reelle forbedring. Så pt er det lidt svært at forholde sig til når vi ikke har kendskab til omfanget af forbedringen. Men jeg føler mig overbevist om at vi vil se disse datra i løbet af året. Enten via en af de mange Huntington konferencer de skal deltage i (kan ses via nedenstående link) eller via en videnskabelig publikation.
http://www.neurosearch.com/Default.aspx?ID=7

Dagens nyhed fortæller også at Neurosearch har indsendt en ny patent ansøgning på Huntexil med baggrund i den mulige underliggende bremsning af sygdommen. HVIS det patent går igennem så betyder det at Huntexil vil få forlænget patent fra 2020 til 2030. Alene det vil være RIGTIG, RIGTIG mange penge værd. Men det forudsætter selvfølgelig at 1) stoffet bliver godkendt 2) bliver en salgssucces 3) patentet godkendes.

Vh
T.

PS Neurosearch kommer med regnskab på onsdag og der kan muligvis godt komme lidt flere interessante informationer i det regnskab end man normalt ser ved regnskabs fremlæggelse. Så holde øje med på onsdag.8/3 2010 16:22 troldmanden 026841Her er hvad Flemming Pedersen siger om dagens nyhed.


KØBENHAVN (Direkt) NeuroSearch' lægemiddelhåb Huntexil menes nu ikke blot at kunne behandle nogle af symptomerne ved Huntingtons Sygdom, men har muligvis også egenskaber, der kan begrænse sygdommens udvikling. Det indikerer nye opsigtsvækkende resultater fra selskabets fase 3 studie, MermaiDH, med Huntexil.

- I sig selv er det en slags hellig gral, forklarer administrerende direktør Flemming Pedersen til nyhedsbureauet Direkt og forklarer:

- I første omgang er det et resultat, vi har observeret i studiet, og som muliggøres af, at det er en genetisk betinget sygdom, hvor man har en prædisponering, man kan se på, og som stærkt tyder på, at midlet har sygdomsmodificerende effekt. I forhold til myndighederne er det noget, man kan diskutere med dem, men for at få et hårdtslående bevis, vil det typisk være noget, man undersøger længere henne ad vejen i langtidsstudier, efter man har opnået markedsføringsgodkendelse.

Med andre ord venter NeuroSearch ikke, at myndighederne vil godkende en sygdomsmodificerende effekt, men det er medvind til NeuroSearch' håb om at få sit første lægemiddel på markedet og også noget, som vil vægte i myndighedernes overvejelser vedrørende en eventuel markedsføringstilladelse.

NeuroSearch offentliggjorde for en måned siden de første analyser af MermaiDH-studiet, hvilket sendte aktien næsten 100 pct. op. Mandag stiger aktien yderligere 7 pct. til kurs 192, efter meldingerne om en mulig sygdomsmodificerende effekt.

NeuroSearch har i forlængelse af opdagelserne indsendt patentansøgning for at dække Huntexils evne til at begrænse sygdomsudviklingen i Huntington-patienter samt forebygge symptomforekomst i patienter, der har anlæg til sygdommen.

- Det er meget vigtigt at få etableret patentet, men det er endnu for tidligt at sige, om det udvider vores patentløbetid. Der må vi vente og se, hvor stærke patenterne bliver, forklarer Flemming Pedersen.
8/3 2010 21:41 troldmanden 126864Her er hvad den amerikanske huntington patientforeing HDAC skriver. Så det ser ud til at dagens data vil blive præsenteret i detaljer i forbindelse med en publikation

After additional data analysis, Neurosearch now believes it has indications that Huntexil (ACR16) has disease modifying effects. We look forward to seeing the results published in a detailed research report and will do an additional update at that time. - Marsha L.Miller, Ph.DTRÅDOVERSIGT