Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Neurosearch 2009 regnskab forecast


26908 troldmanden 9/3 2010 16:49
Oversigt

Neurosearch kommer i morgen med regnskab. Her er hvad jeg tror det vil indeholde


Huntexil - Huntington - fase 3

Nu har Neurosearch haft lidt tid til at fordøje resultaterne. Så er de i stand til at fortælle mere om den fremadrettet strategi? For det er nogle store strategiske beslutninger der skal tages i løbet af kort tid. HVIS det vitterligt vil (hvilket jeg håber RIGTIG meget) selv stå for salget så skal de til at geare op på salgs fronten. For det tager lang tid at forberede en salgs indsats. Og det er et sats man skal tage lang tid før en evt godkendelse. Så jeg ser gerne de melder ud at de nu begynder at ansætte de første nøgle medarbejder indenfor dette felt. Hvis der ikke snart sker noget så tror jeg desværre det lugter af en licens aftale. Og det vil være destruktivt for det langsigtede potentiale

Vil de nævne noget mere konkret om muligheden for at lancere Huntexil allerede i år under et name patient program? Jeg har gravet lidt mere i denne mulighed og der kan muligvis godt ligge et noget større potentiale her end jeg oprindeligt antog hvis og såfremt de kan opnå en sådan godkendelse. For det viser sig at flere europæiske lande herunder bla Frankrig faktisk tilbyder reimbursment på disse stoffer. Dvs at udgiften for patienten kun bliver en lille brøkdel af prisen på 5-15.000 euro.

Og da Frankrig jo var et af de lande der indrullerede patienter til det netop afsluttede fase 3 forsøg så er kendskabet og interessen for stoffet alt andet lige stor i landet. Så derfor vil man nok relativ hurtigt kunne opnå en pæn andel af de 3-5.000 HD patienter der findes i Frankrig.

Så vidt jeg kan se så tager en godkendelses procedure under name patient program ca 75 dage. Og Neurosearch har selv sagt en evt godkendelse kan være klar omkring medio året. (eller var det lige frem ultimo 1. halvår de har sagt?)

Tesofensine - fedme - fase 2

De fleste analytikere har efterhånden sat værdien af Tesiofensine til enten 0 eller meget tæt på. Jeg selv er på et 0 da jeg ikke tror det kommer videre. Jeg tror som sådan stadig på at det kunne blive muligt at få stoffet godkendt hvis de kan gentage det vægttab de har vist i fase 2. Men da Sibutramine blev trukket fra markedet så betød det flere ting for en evt videre udvikling af stoffet.

For det første skal NS nu gennem en ny runde snak med FDA og EMEA. Herunder også designe en ny protokol da Sibutramine indgik i fase 3 designet. Det alene betyder 6-12 mdr forsinkelse på en evt opstart af fase 3

Derudover så er det nu ikke realistisk at finde en partner før hele TIPO H studiet er gennemført. Og det betyder at de 3 andre studier først tidligst vil kunne begynde omkring 2014 i stedet for som forventet 2. halvår 2011. Og så begynder det at give udfordringer på patent siden. For hovedpatentet udløber i 2017. De har dog en række andre patenter der dækker Tesofensine og som løber frem til 2024. Men de er ikke lige så stærke som 2017 patentet.

Tror jeg så Neurosearch i morgen lukker programmet ned? Nej det tror jeg egentligt ikke. Jeg tror de vil bruge resten af året på at snakke med myndighederne og så kommer den beslutning nok først i 2011. Og selvom alle analytikerne stort set har pillet stoffet ud af deres NPV beregninger så vil kursen alligevel få lidt tæsk den dag programmet officielt lukkes ned


ABT894 - ADHD - fase 2

Det er nu efterhånden meget lang tid siden vi har hørt nyt fra dettet program. Abbott har aldrig officielt nævnt programmet på deres CC. Men de har ofte rost deres nachr stoffer som var rettet mod både AHD, AD og smerte. Abbott siger ikke engang det mere. Så jeg tror programmet er lukket ned. Og det er muligt den meddelelse vil komme i morgen.

Selvom Stoffet ikke fylder meget i NPV beregningen så vil det dog stadig få lidt betydning for kursen idet der trods alt er tale om et stof relativt langt inden i udviklingen.


ACR325 - Parkinson - fase 1/2

Forventer ikke noget nyt her. Der kommer fase 1/2 data ultimo åretACR343 - skizofreni - overstået fase 1

Forventer ikke reelt nyt om stoffet.

Fase 2 er planlagt til opstart her medio året. Og mekanismen/studie designet blev faktisk valideret i Huntexil forsøget da der blev opnået gode resultater i de patienter som tog et anti psykotisk stof sammen med Huntexil. Så det stof ser relativ lovende ud. Og kan muligvis udlicenceres for et pænt beløb.ABT560 - Alzheimers og ADHD - overstået fase 1

Lige som med ABT894 så har vi ikke hørt nyt i meget lang tid. Så sandsynligheden for at programmet er blevet lukket er helt sikkert til stedeNSD788 - angst - overstået fase 1

Neurosearch har endnu ikke konkretiseret de videre udviklings planer for dette stof. Sker det i morgen?NSD721 - socialfobi - fase 1

Fase 1 blev påbegyndt august 09. Så det er muligt de vil fortælle om fase 1a resultatet( single dosis).

GSK har rettighederne til dette stof så evt fase 2 opstart (primo 2011) vil udløse en milestone.


NSD761 - skizofreni - overstået præklinisk udvikling

Hvis ikke Neurosearch melder ud om konkrete fase 1 planer i morgen så tror jeg programmet bliver lukket ned. Spørgsmålet er så om de vil lukke deet ned allerede i morgen?


NSD846 - ADHD - præklinisk udvikling

Stoffet bør have afsluttet den prækliniske udvikling. Så er det klar til fase 1 eller bliver det lukket ned?

GSK har rettighederne til stoffet. Så hvis de vælger at udnytte optionen så vil der falde en milestone på 30 mio kr. Kommer der en indikation af det i morgen?


Nye prækliniske stoffer


Neurosearch havde et ret skuffende 2009 hvor der ikke blev udvalgt én eneste ny præklinisk kandidat selvom det er målet at få 2-3 nye hvert år. Der skal derfor meget gerne blive annonceret en eller flere nye stoffer i morgen. Sker det gætter jeg på der vil være tale om stoffer fra et af følgende programmer. Nachr (samme target som ABT894,ABT560 og NSD761), GABA (samme target som NSD721), cortical enhancers (samme target som NSD867), KCNQ eller Herg.

Det er relativt vigtigt at der snart komemr et nyt stof indenfor en af de store R&D aftaler

Neurosearch havde selv forventet at udvælge en ny kandidat indenfor GSK samarbejdet sidste år. Det skete som bekendt ikke. Og det er min opfattelse at den forlængede GSK aftale faktisk udløb ved udgangen af året. Det må der komme en endelig bekræftelse af

NsGene - associeret selskab

NsGene har med succes afsluttet fase 1 med NSD0202. Giver det anledning til nogen yderligere kommentar? Selskabet ligger stadig strategisk lige til højrefoden til at købe resten af aktionærerne ud.


Regnskabs tal

Jeg forventer ikke de afviger væsentligt fra de udmeldte forventninger om et underskud på 350 mio før finansielle poster. Den likvide beholdning vil ende meget tæt ved 1 mia og vil række frem til udgangen f 2012 uden nogen form for ekstra indtægt

Mine 2010 forventninger inkl opbygning af interne salgs styrke og ekskl. opstart af fase 3 med Tesofensine er et underskud på 350-400 mio før finansielle poster. Det tal er også ekskl. evt milestones på op mod 75-100 mio som Neurosearch potentielt kan få fra GSK, Eli Lilly og Jansen Pharmaceuticals hvis udviklingen af en række programmer forløber tilfredsstillende.

Normalt er et regnskab en non event. Men den her gang kan det vitterligt blive alt lige fra negativt (nedlukning af flere programmer) til neutralt og måske endda positivt (klar i spyttet omkring Huntexil strategi samt nye stoffer/milestones) Så det er lidt spændende at se hvad de har at byde på

Hvis regnskabet kommer som det plejer så bliver det omkring kl 13.

Vh
T.9/3 2010 21:06 Brøndby 026928Hej Troldmanden

Flot gennemgang af mulige scenarier i morgen.
Den seneste emission, der gav godt 400 mio. kr. i kassen, blev jo bl.a. begrundet med selskabets indledende transformation fra biotekselskab til egentlig medicinalselskab.
Mon ikke de seneste ugers offentliggørelse af Huntexil-data vil sætte fut i kommercialiseringen af stoffet?
Man har jo lov at håbe :o)9/3 2010 21:49 troldmanden 026932Hej Brøndby (puha bare det jeg skriver det navn....)

Jeg tror primært man skal se den seneste emission som en forsikring mod evt dårlige data fra Mermaid studiet så der var penge til at drive selskabet videre.

Hvis det vitterligt var for at sikre sig kapital til at transformere selskabet til et medicinal selskab så skulle man have fortaget emissionen på bagkandt af Huntexil data.

I analytikere kredse er man ikke sønderligt imponeret over Neurosearch reelle fokus på opbygning af egen salgs styrke. Jeg håber godt nok den antagelse er big time forkert. Så håber der i løbet af relativ kort tid kommer nogle synlige tegn på at de vitterligt viser at de bare VIL gå hele vejen selv

Vh
T.9/3 2010 22:47 Brøndby 026937Hej Troldmanden ( det er til gengæld nemt at skrive :o))

I forlængelse af efterårets emission udtalte FP følgende:

"Inklusiv provenuet fra udbuddet udgør Neurosearchs samlede kapitalberedskab nu mere end 1 mia. kr., hvilket skal bruges til at understøtte optimal forberedelse af Huntexil's markedsregistrering og lancering samt sikre en sideløbende bredt funderet værditilvækst i vores samlede produktpipeline"

Det kan han da ikke have glemt på 4 måneder?9/3 2010 23:20 troldmanden 026938Jeg håber skam det passer. Men der er dem der mener Neurosearch ikke går helhjertet tilværks i forsøget på at opbygge de interne kompetancer der kræves hvis de vitterligt selv vil stå for salget. Så derfor spejder jeg spændt på hardcore beviser for at de vitterligt VIL gå efter den store gevinst10/3 2010 14:49 cphlaw 026996De skriver da ret klart i regnskabet, at de vil opbygge en intern salgsorganisation, og at de allerede er begyndt at ansætte nøglefolk..

10/3 2010 15:38 troldmanden 026998som jeg forstår det så har de nu ikke ansat flere folk til at planlægger og forbereder lanceringen og markedsføringen end dem der allerede var ansat inden data blev offentliggjort. Det er på det punkt jeg gerne ser de bliver lidt mere aggressive. Det er nu der skal satses. Så ind med nogle flere eksperter. Herunder formentligt også en yderliger styrkelse af den gruppe der skal stå for hele NDA filingen.

Men ja overordnet set så bekræfter de at det er deres hensigt at stå for salget.10/3 2010 15:39 troldmanden 026999Jeg vil live chatte fra Neurosearch telefon konference her kl 15. Man kan følge med i chat vinduet nederst til højre10/3 2010 15:44 collersteen 127000
Neurosearch/CEO: Overvejer at begynde "early access program"
10. March 2010 14:39:48

Neurosearch barsler med flere forskellige planer i forhold til
Huntington-midlet Huntexil. Selskabet overvejer blandt andet at påbegynde
et såkaldt early access program, fortæller Neurosearch-direktør Flemming
Pedersen.
- Vi overvejer i øjeblikket, hvorvidt vi skal starte det, der hedder
et early access program, det vil sige på individuel basis tilbyde
patienter behandling. Det er klart, at der er en store interesse fra
patienter, da der jo ikke er noget i dag. Der er en masse ting, som både
taler for og i mod at igangsætte det, før man har en registrering, men
det afvejer vi lige nu, siger Flemming Pedersen, der garanterer, at
selskabet fortsat vil holde informationsniveauet højt i forhold til
Huntexil-programmet.
- Vi vil blive ved med at komme med nyheder af relevant karakter, fordi
vi erkender, at det er et vigtigt program at orientere om. Der vil forgå
og foregår en masse yderligere analyse af vores fase III-data, siger
Flemming Pedersen.
10/3 2010 18:50 colombuss 027009Lyder rigtig, rigtig interessant. Det er jo lige det vi har ventet paa. Kunne jeres Chat fra teleconferencen blive offentliggjort i traaden?? Pft. Syntes det ser meget oploeftende ud. Lidt skuffende at kursen ikke steg i dag. Men i det mindste er jeg igen med paa toget :−)10/3 2010 19:19 troldmanden 227012Her er info fra live chatså begynder vi
10/3 15:04
af troldmanden
man kan se slides her http://webcast.zoomvision.se/denmark/clients/neurosearch/10_384/frameset.php?live.asx&&9&audio

10/3 15:06
af troldmanden
de har i 09 indgået 3 store nye strategiske R&D aftaler med GSK, Eli Lilly og Jansen
10/3 15:06
af troldmanden
betyder at de får dækket en større del af deres forsknings udgifter
10/3 15:07
af troldmanden
og de 3 aftaler betød en garanteret indtjening på ca 500 mio
10/3 15:07
af troldmanden
og sammen med kapitalrejsningen på 400 mio har det tilføjet i alt 900 mio i 09
10/3 15:08
af troldmanden
de er næsten færdige med at indrullere patienter i det amerikanske HART studie
10/3 15:08
af troldmanden
forventer data i Q3 (jeg tror det bliver Q4)
10/3 15:09
af troldmanden
overvejer early acces program for Huntexil.
10/3 15:09
af troldmanden
Det betyder at stoffet vil kunne blive solgt inden en reel godkendelse som først kan ventes 2. halvår 2011
10/3 15:09
af troldmanden
Tesofensine
10/3 15:11
af troldmanden
Sibutramine der skulle have indgået i fase 3 forsøget
10/3 15:12
af troldmanden
de er ved at gennemgå mulige studie design fordi sibutramine er blevet trukket fra markedet
10/3 15:12
af troldmanden
regnskab
10/3 15:12
af troldmanden
totale udgifter på 441 mio
10/3 15:14
af troldmanden
underskud 287 mio
10/3 15:14
af troldmanden
cash 968 mio
10/3 15:14
af troldmanden
forventninger 2010 lidt større udgifter. Specielt til forberedelse af Huntexil
10/3 15:14
af troldmanden
ABT894 er IKKE lukket ned som jeg havde forventet. Det er nu klar til fase 2b i ADHD børn
10/3 15:14
af troldmanden
Abbott har reformuleret stoffet
10/3 15:16
af troldmanden
Huntington marked. Ca 70.000 i EU og USA
10/3 15:17
af troldmanden
det er deres primære mål at holde på rettighederne selv og stå for salget
10/3 15:17
af troldmanden
Men der er stor interesse for at lave en aftale om stoffet så helt afvise det kan de ikke.
10/3 15:18
af troldmanden
Understreger igen at det er deres primære mål at selv tage stoffet på markedet
10/3 15:18
af troldmanden
2010 forventninger
10/3 15:19
af troldmanden
HART data (USA forsøg med Huntexil)
10/3 15:19
af troldmanden
12 mdr data fra det europæiske forsøg
10/3 15:19
af troldmanden
de undersøger stadig muligheden for at starte fase 3 forsøg med tesofensine i år....
10/3 15:20
af troldmanden
Q&A
10/3 15:20
af troldmanden
frank fra jyske
10/3 15:21
af troldmanden
er der i 2010 budget inkluderet salg af Huntexil på name patient basis?
10/3 15:21
af troldmanden
tesofensine spørgsmål jeg ik fik fat i10/3 15:21
af troldmanden
ingen omsætning inkluderet i budget
10/3 15:22
af troldmanden
ingen
10/3 15:24
af troldmanden
en hel masse overvejelser af mulige måder at designe et studie med tesofensine så det evt kan blive godkendt.
10/3 15:24
af troldmanden
skal genhøres
10/3 15:24
af troldmanden
Thomas fra Danske
10/3 15:25
af troldmanden
vil de starte teso fase 3 i år?
10/3 15:26
af troldmanden
Hvad kræver det for en amerikansk godkendelse af Huntexil
10/3 15:27
af troldmanden
de vil debattere mermaid data med FDA me der skal 2 studier til. Altså både Mermaid og HART
10/3 15:30
af troldmanden
de fortsætter planlægningen af et fase 3 forsøg med teso.
10/3 15:30
af troldmanden
carnegie
10/3 15:30
af troldmanden
forventer de nye fase 1 forsøg fra nogle af partner stofferne. Altså mulighed for milestones
10/3 15:31
af troldmanden
han glider af på spørgsmålet.
10/3 15:35
af troldmanden
Flemming håber at kunne komme med en update af Tesofensine status ved hver regnskab .
10/3 15:36
af troldmanden
De kan reelt set starte fase 3 nu. Men de vil gerne gennemgå casen igen efter Sibutramine er blevet trukket
10/3 15:36
af troldmanden
er der potentielle partners der er blevet nervøse for Tesofensine efter Sibutramine er blevet trukket?
10/3 15:37
af troldmanden
Der er stadig partners der er interesseret?? fordi der ikke er andre effektive stoffer
10/3 15:38
af troldmanden
Var det myndighederne eller NS selv der ønskede at inkludere Sibutramine i fase 3?
10/3 15:39
af troldmanden
lyder som om det var dem selv
10/3 15:41
af troldmanden
Ville i have designet HART studiet anderledes hvis i kunne gør det om? Højere dosis og længere studie
10/3 15:42
af troldmanden
studiet er kun designet til at bakke op om det stor europæiske studie. Ikke til at stå alene
10/3 15:42
af pete45
aka
10/3 15:42
af pete45
?
10/3 15:42
af troldmanden
Det var et krav fra FDA at den lave dosis skulle indgå men de forventer ikke det har nogen betydningsfuld virkning
10/3 15:43
af troldmanden
cc slut
10/3 15:44
af troldmanden
hmm overraskende meget fokus på tesofensine. Der var nogle studie design muligheder jeg lige skal have genhørt10/3 2010 19:38 colombuss 027015Tak herfra, virkelig spaendende. :−)10/3 2010 21:37 Fiskemanden 027020Tak !

Må sætte mig mere ind i det senere !

Der kommer jo altid en del spørgsmål efter sådan en præsentation?

Du har vel som sædvanligt ret i at resultaterne fra HART kommer senere end de tror,det er vel mere regel end undtagelse, plejer du vel at fremhæve ! ;−)
Ellers interessant at de omformulerer i stedet for at droppe
ABT 894 .
Og så helst ingen partneraftale omkring Huntexil,det holder jeg med dig om.
Nu har de jo endelig en mulighed til at stå stærkt i fremtiden om nu alt går som vi håber med godkendelserne!!!
I mine øjne står de nu stærkere end Genmab, tvætimod hvad mange af Genmab fansen mente, inden der kom nye resultater for azut"umulig"mab som AKA vist kaldte det :-(
Om altså de bare ser til at få ind pengene selv, ca.70000 mulige patienter bør jo give et rimeligt godt overskud enligt de bedømmelser ,jeg tidligere har set,også selv om man ser vældigt konservativt på det.
De virker jo at ha opnået en enorm tillid indenfor patientgruppen allerede og dermed er vel kanalerne allerede åbne for et salg,som du fremhæver kræver en minimal styrke i forhold til hvad Genmab til ex.
skulle behøve for at opnå lignende salgstal for Azerra, og endnu mere da de kun har royalties fra salget !!

Hvad mener de,og hvad skal man tro om fortsættelsen af tesofensine ?
Det ligner jo stadig lidt den samme historie som Flemming har kørt med i flere år .... snart sker der noget???Men hvad eksakt er planerne for tesofensines fremtid,hvilke muligheder har de for at gå videre,bliver det med eller uden partner?Hvor langtfra/tæt på er det før de kan eller vil sige mere ?Opdatering ved hvert regnskab!Ja det var da det mindste man kunde ønske/vente sig ....
Nå men spænnende at høre om der var noget andet nyt om studiedesign muligheder omkring Tesofensine som du kunde skimte noget håbefuldt over ....det var meget længe siden der var noget positivt omkring tesofensine(andet end at der var overraskende stort fokus på det,mente du ?)

V.h. Fiskemanden10/3 2010 23:31 troldmanden 127026Hej Fiskemanden.

Ja det var en artig overraskelse at ABT894 er i live og klar til at starte fase 2b forsøg i børn med ADHD. Voksen resultaterne var også så gode at jeg slet ikke forstod hvorfor der ikke var sket noget.

Hverken Abbott eller Neurosearch har direkte præsenteret voksen data. Men man kan finde dem i en patent ansøgning fra Abbott hvor man kan se de opnåede en p værdi på 0,003 og en utrolig god bivirknings profil.

http://www.wipo.int/pctdb/images4/PCT-PAGES/2009/502009/09149003/09149003.pdf

Omkring Huntexil så skal vi lige huske på at stoffet ikke er godkendt endnu. Så derfor skal man nok passe på med at sige NS står stærkere end genmab som har Arzerra godkendt. Men hvis og såfremt Huntexil bliver godkendt og de formår at beholde alle rettighederne selv så kan den indtjening Neurosearch kan opnå med Huntexil godt vise sig at blive lige så stor som den Genmab kan opnå med Arzerra. Ganske enkelt fordi margin på Huntexil vil være op mod 95% mens genmab "kun" kan opnå en royalties på 20% gående op mod omkring 35% hvis/når stoffet sælger for $1+ mia. Og da der så samtidig er ca det dobbelte antal aktier i genmab i forhold til NS så kan det potentielt komme til at se rigtig sjovt ud.

MEN først skal vi lige have HART data og derefter en filing. Så de potentielle glæder ligger trods alt lidt længere ude i fremtiden. Der er det lidt lettere at forholde sig til Arzerra

Tesofensine tjaa. Det lader ikke til de endnu har opgivet håbet. De er gået i gang med en ny snak med både myndigheder og eksterne eksperter ovenpå Sibutramine blev trukket fra markedet. Men hører man ikke næsten Flemming sige at fase 3 ikke bliver startet op uden en partner?

Vh
T.11/3 2010 01:11 Fiskemanden 027035Hej Troldmanden.
Tak for linket !
Det kan næsten ødelægge nattesøvnen ;−) for det skal jeg lige se nærmere på!!
Har tidligere arbejdet som personlig assistent til en knægt fra 6 til 10 års alderen med "ægte" ADHD ,puha noget af en tålmodighedsprøvelse,men en udfordring!
At jeg betegner det som ægte betyder bare i mine øjne at der efter min overbevisning bør skilles på hyperaktive med socialbelastning og biokemisk/fysisk neurotransmitter fejlkommunikerendede, individer.

Altså en socialbelastet person kan terapimæssigt( muligvis i kombination med medicin) hjælpes til store fremskridt,mens en person belastet med forstyrrelse i biokemiske systemet som resulterer i adfærdsvanskeligheder ikke hjælpes nævneværdigt med terapi(dog utroligt vigtigt at skabe forståelse og trygge rammer for en sådan person) da de desværre ofte rammes af den misforståelse, at det er forældrenes eller egen skyld i adfærdsproblemerne!!
Her er det at en virkningsfuld medicin kan give dem og forældre samt anhørige muligheden for at fungere nogenlunde normalt igen !
Håber derfor at de kan tage det videre,da min erfaring af visse tidligere mediciner var, at de gav for kraftig dæmpning af personligheden samtidig med den fysisk/psykiske beroligende effekt.

Du har så ret i at jeg nok burde omformulere mig til:Har potientale til at stå stærkere i fremtiden! OK !

Arzerra salget bør jo ikke fejle,personlig tror jeg på en positiv overraskning når tallene(som de ikke ville/kunde! stå frem med )
offentliggøres!
Dog så jeg en beregning,her på PI rørende Genmab, på et tænkt overskud på 750milj.og med en ønske P/E vurdering på 20 skulle give en firmavurdering på 15 miljarder....... måske lidt optimistisk i mine øjne,det er sjældent at se et kombineret farma/biotek selskab med sådanne P/E tal uden at en sælg rek.ligger ved siden af!
Men det er jo det her med håbet som driver biotek investeringen,samt lidt nysgerrighed og så lige spændningen!!!
Selv er jeg inde i et svensk firma :Karo Bio som jeg har fulgt i mange,laaaange år uden resultater(lidt som NS!Masse god forskning men når aldrig rigtig frem til målet ?!)Men det kommer !!!!
Lige nu venter jeg på spænnende nyt derfra,(artikel i anerkendt magasin,partneraftale med guldkant ;−) ha...ha!Nej men man ved aldrig! aldrig ?

Angående HART data ?Hvad tror du så?
Altså ,de meldte klart ud ,at MermaiHD data skulle være klare 2.halvår 09 ??
Og det blev lidt senere ,men du prikkede det næsten ind på dagen!
Og var det ikke aftenen før,børsmedd. at du lugtede at noget var på G.Jeg mener du kom med besked om at noget skulle præsenteres for patientgrupen /foreningen og dermed mente at nu var den der snart!

At de venter på partner til fase 3 Tesofensine skulle vel være positivt,så de ikke selv brænder for meget kapital på det nu!

Nu er jeg ikke inde i patent regler ,men når de melder ud at patentet for Huntexil kan forlænges ,følger patentet så virkningsformuleringen og ikke selve det medicinale produkt?
Angående patent mener du jo at de snart har problemer med Tesofensine ikke ?
Men kan aftalevilkårene ikke også være blevet sværere at vurdere?
Tror du ikke at man muligvis er blevet lidt forsigtige med hvordan man skruer aftalerne /licenserne sammen efter fiaskoen med NS 2359 som de overlod til GSK og som siden bare ligger hen trods gode omformuleringsmuligheder i et stof som man har lagt rigtigt meget forskning ned på??
Man vil jo sikkert ikke bare lige give slip på et stof så man mister patentmulighederne indenfor andre indikationer ??

V.h. Fiskemanden11/3 2010 13:58 troldmanden 027056Hvad tænker du på mht Hart studiet? Hvornår data kommer?

Så længe de ikke er færdige med at indrullere patienter er det svært at sige noget præcis om. Men mit pt bedste bud er sep-nov.

Ja jeg ser meget, meget gerne et evt tesonfesine studie afhænger af en partner aftale. De lovede at komme med en update af status hver gang de kommer med regnskab. Så næste gang vi skal høre noget er den 27 april hvor der kommer Q1

Omkring patenter så er der overordnet set 3 typer af patenter indenfor medicinal branchen. Der er det patent der dækker den kemiske formel. (composition of matter) Et eller flere patenter der dækker hvad den kemiske formel kan bruges til.(use patent) Og evt et seperat patent der beskytter den teknologi der bruges til at fremstille det specifikke molecule.

Det er det første patent på selve den kemiske formel der er klart stærkest. Har man det patent kan intet bryde det. Det Neurosearch nu har indsendt en patent ansøgning på er et nyt use patent. HVIS det går igennem så vil det i mange tilfælde være nok til at holde konkurrenterne væk. Men det er ikke lige så stærkt som composition of matter patentet. Der vil typisk være flere der forsøger at udfordre det at der overhovedet skal tildeles et sådan patent.

Lundbeck har brugt en del ressourcer på at beskytte deres depressions forretning via den teknologiske proces der ligger bag ved produktionen af de enkelte stoffer. Men det er nok det mest sårbare af patenterne. For hvis der nu pludselig er en der opfinder en ny måde at producere det samme stof på så er der principielt frit slag

Big pharma er vant til at vurdere betydningen af de 3 forskellige patenter så derfor mener jeg ikke man kan sige det er blevet svære.

Der er som regel altid inkluderet en klausul i en licensaftale at hvis licenstager ikke aktivt forfølger stoffets muligheder længere så falder rettighederne tilbage til licens giver. Det var præcis det vi så med Tesofensine. Og derfor har Neurosearch også fået NS2359 tilbage. Men de har ikke skønnet at det har givet mening at forfølge det stof længere. Og her spiller patentet helt sikkert også ind. For der udløber composition of matter patentet nemlig også i 2017

Vh
T.11/3 2010 23:08 Fiskemanden 027081Tak for et fyldestgørende svar omkring patenterne!!

Angående HART studiet er det rigtigt at jeg undrer lidt over hvad der sker?
Hvorfor er indrulleringen ikke klar endnu ?
Jeg troede at patientgruppen var velinformeret om studiet i europa og at der dermed var stort interesse for at deltage i og med de tilsyneladende positive resultater?
Om det nu tager tid inden de har fået fyldt op(hvor mange er indrullerede?Og i hvilket tempo indkommer de?Om det nu yderligere tager et par måneder inden alle er med og derefter 3 måneder til afslutning og siden data behandling ...så kommer vi vel let ind i Q1, 2011,eller ??
Det jeg mener er bare ,at jeg selv tit i andre firmaer ,har måttet væbne mig med lidt ekstra tålmodighed ,i mine investeringer i biotek,dog med den krydder at man kan hente lidt trading gevinst om man sælger på lidt nyheder og køber på lidt fiasko/tilbagegang ,så man får lidt nykapital(måske?Om man har læst godt på og samtidig er lidt heldig !!!!) til alle NE som kræves for at være med !! ;−)
Men ,som jeg forsøger at sige,data plejer at komme senere end man tror!Lidt som at stå og kigge på at vandet skal komme i kog,så tager det såååååå laaaaaaang tiiiid !

Angående NS2359 må jeg så have misforstået noget,da jeg ikke vidste at det var tilbage i NS favn !Jeg troede at GSK havde droppet videreudviklingen af stoffets muligheder og stadig havde rettighederne,men at NS gerne ville gå videre med det,da de ansåg at der stadig fandtes en værdi i det ?

V.h. Fiskemanden12/3 2010 00:52 troldmanden 027085Langsommere indrullering end forventet sker meget, meget ofte. Og det er også grunden til at HART studiet er forsinket. Den helt afgørende årsag er at utrolig mange amerikanske HD patienter også tager en eller anden type anti skizofreni lægemiddel. Og modsat det europæiske studie så må patienterne i det amerikanske studie ikke tage den type medicin før og under behandlingen. Så derfor er der rigtig, rigitg mange af dem der ellers melder sig til studiet der bliver fravalgt igen.

Den 3 feb da de positive nyheder kom ud var der indrulleret 170 patienter og der manglede dermed 30 patienter. Den 26 feb var tallene 178 og 22. Men da man typisk indrullere lidt flere end planlagt så manglede der nok reelt set 30 patienter den 26 feb.

Som jeg høre det så er det også korrekt at de positive europæiske resultater har bevirket en stærkt øget interesse for studiet. Og da der går lidt tid fra screening til man reelt set påbegynder forsøget så er det ikke sikkert de 8 ekstra patienter fra den 3 feb til den 26 feb dækker over den relle øgede interesse. Men der er stadig mange der "dumper" pga anti skizo stoffer.

Når Flemming Pedersen på gårdagens CC siger data forventes i Q3 så skulle man mene de må være noget tætter på at have fuldt ud indrulleret. For hvis det sker meget senere end 1. april så går vi ind i Q4. Så derfor skal vi helst have en meddelelse om fuld indrulleret i løbet af de næste 2-3 uger. Men jeg tror umiddelbart stadig vi kommer lige ind i Q4. Men Q1 2011 ser jeg ikke som nogen risiko.

Vh
T.12/3 2010 21:54 Fiskemanden 027131Hej T.
Endnu engang tak for at du gider tage dig tid til at dele med dig af din enorme konkrete viden!!
Det er dejligt at kunde få et uddybende svar på spørgsmål som jeg ikke selv har mulighed,forbindelser eller tid til at finde selv !!!!!
Du mener altså ikke der findes nogen nævneværdig grund til at forsøgsdata forsinkes og deraf følgende registrering(om nu det falder ud som vi håber/forventer)!
Melder de ud på hjemmesiden når indrulleringen er klar?
Eller følger du op på det i en tråd evt ? ;−)
Vh. fiskemanden10/3 2010 21:45 aliasa 127022hey troldmand,

først og fremmest tak for den grundige dækning af neursearch. det er en sand fornøjelse at følge med fra sidelinien.
du har ved anden lejlighed nævnt, at du har solgt en del af dine neursearch, så vidt jeg husker fordi du mente der ikke var så meget mere at hente lige pt (correct me if im wrong). efter din menning, hvad er det vi skal vente på, hvilke nyheder/events? og hvis man nu vil være lidt dristig, op til hvornår er det så et godt tidspunkt at supplere?

mvh aliasa10/3 2010 22:58 troldmanden 027025Hej aliasa. Velkommen til ProInvestor

Ja det er korrekt. Jeg solgte 50% af mine ns aktier dagen efter den gode nyhed fordi jeg ikke mener der på den helt korte bane er det store upside. (kommer ikke vigtige begivenheder)

De næste vigtige data og kurstriggers kommr i juli/aug (12 mdr data fra det europæiske studie) og HART resultater som kommer sep-nov. 12 mdr data anser jeg som et relativt sikkert bet på en 10-20% stigning. Mens HART studiet kan gå begge veje. For det er ikke helt sikkert at 3 mdr er nok til at vise signifikans. Så risikoen for større kurs udsving omkring det studie er helt sikkert til stede.

Der er også en mulighed for at de vælger at gå efter at sælge stoffet på name patient basis. Vælger de den vej (og får godkendelse til at gøre det) så kan en sådan nyhed komme juli/aug. Der ligger nok også en midre stigning i den nyhed hviv den kommer.

Hvis jeg stod ude på sidelinjen og har besluttet mig for jeg gerne vil ind så vil jeg nok afvente lidt endnu for at se om ikke den siver lidt tilbage på en måske nyhedsfattig periode. Men jeg vil nok sørge for at have købt til den 1. juli for at være sikker på at vre inden når 12 mdr data kommer.

Som altid skal det dog nævnes at en investering i et biotech selskab og herunder også Neurosearch er forbundet med stor risiko. Man ved aldrig hvad dagen i morgen kan bringe. Se bare hvordan de dårlige Egfr data fra Genmab tog markedet med relativ stor overraskelse.

Vh
T.
10/3 2010 23:41 colombuss 027027Hej Troldmand,

jeg faldt over en artikel i Berlingske.dk med interview med Neuros ceo i dag. Der er et afsnit jeg ikke rigtig kan faa til at passe det kommer her:

NeuroSearch er i dialog med de godkendende lægemiddelmyndigheder om det videre forløb for en markedsregistrering for Huntexil, og bliver det et ja til, at lægemidlet kan registreres, får NeuroSearchs adm. direktør også opfyldt sit største ønske for 2010.

Jaa foerst nu taenker jeg, at de maaske godt kan have en dialog om det nu, men jeg undres lidt, i virkeligheden skal de vel foerst afvente Hart studiet?

Mvh Colombuss11/3 2010 00:00 troldmanden 027028har godt læst artiklen. Der er helt sikkert et eller andet journalisten har misforstået/blandet sammen. For stoffet kan under ingen omstændigheder blive registreret i år. Så derfor er de 2 afsnit det rene volapyk12/3 2010 23:57 kosmokrator 127134Hej Troldmanden

Tak for opsummering og CC.

Jeg har en kommentar ang Tesofensine. Du nævner patent udløb i 2017. Ved approval kan de vel ansøge om patent ekstension i USA, hvilket vil give dem op til 5 år, dertil mulighed for data exclusivity. Som sådan vil NS med fase 3 og efterfølgende papirarbejde og godkendelse vel kunne håbe på at være på markedet i, slag på tasken, 2014 eller 2015 (de kan starte om et år til 1 1/2, studiet tager 1 1/2 år, BLA ansøgning og approval og market start 1 1/2-2 år, i alt 4 -4 1/2 år). De vil så få 7-8 år på markedet uden generisk konkurrence. Jeg skal ikke kunne vurdere værdien af de forskellige patenter ifht hinanden, men er man lidt kæk kan de vel knytte extension til et af deres nyere patenter.

Noget andet er at hvis sentimentet er at værdi=0 hos analytikere og muligvis også ved NS, vil de kunne indgå partneraftale hvor upfront er meget lav, og ligeledes tidlige milestones. Fordelen ved det ville være at der frigjordes midler til det som du så rigtigt fokuserer på, opbygning af salgsstyrken for Huntexil. Vurderer du en "gratis" partneraftale som en sandsynlighed, eller er man for rædde for markedets vurdering? (jeg vil mene at den rette aftale uden meget upfront kan være en fordel).

Igen, mange tak for updaten, har været meget involveret i arbejde i eget firma de sidste 2-3 måneder så har kun set med et øje, og så er det dejlgt at kunne læse så velargumenteret et indlæg.15/3 2010 16:34 027197...det kunne ikke minde mig mere om Genmab.....

I henhold til Værdipapirhandelslovens §28a skal NeuroSearch A/S indberette
oplysninger om ledende medarbejderes og disses nærtstående transaktioner med
NeuroSearch aktier og tilknyttede værdipapirer.

Navn: Nicholas Waters
Årsag: Adm. direktør NeuroSearch Sweden AB
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Salg af aktier
Handelsdato: 12. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 5.000
Kursværdi (kr.): 850.750

Navn: Susanna Waters
Årsag: Nærtstående til Nicholas Waters, adm. direktør i NeuroSearch Sweden AB
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Salg af aktier
Handelsdato: 12. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 5.000
Kursværdi (kr.): 850.75015/3 2010 18:02 Raun 027203Øhh, Aka, hvad er det du her sammenligner med Genmab?....

Men ellers er min kommentar til det forholdsvis beskedne insider salg, burde ikke være af taktiske årsager. Selvfølgelig hvis man ser flere insider salg indenfor nær fremtid, så skal man nok begynde at blive nervøs.

Ellers er min holdning til Neurosearch stadig at de skal til at bevise noget, før jeg kan tro på casen...... Især udviklingen af Tesofensine casen eller mangel på samme undrer mig en hel del og derfor giver jeg for nuværende heller ikke meget for de store ord om Huntexil.
15/3 2010 18:04 027204Genmabs ledelse solgte ud lige efter fase 2 resultater og ved indgåelse af aftalen med GSK. Så det jeg kigger efter er om dem som godt kender til dynamikken i et bioteks selskabs kursudvikling når der er lang til nyheder og langt til markedet.....16/3 2010 14:20 027252I henhold til Værdipapirhandelslovens §28a skal NeuroSearch A/S indberette
oplysninger om ledende medarbejderes og disses nærtstående transaktioner med
NeuroSearch aktier og tilknyttede værdipapirer.

Navn: Nicholas Waters
Årsag: Adm. direktør NeuroSearch Sweden AB
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Salg af aktier
Handelsdato: 12. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 5.000
Kursværdi (kr.): 850.750


Navn: Susanna Waters
Årsag: Nærtstående til Nicholas Waters, adm. direktør i NeuroSearch Sweden AB
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Salg af aktier
Handelsdato: 12. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 5.000
Kursværdi (kr.): 850.75016/3 2010 14:53 troldmanden 027255Hmm det er en 100% tro kopi af gårdagens meddelelse. Så det må vel være en fejl odder was? Eller var salget reelt set 2x10k stk og de så kun fik rapporteret de første 2x5k i går. Blot mystisk når det er smme dag de er handlet16/3 2010 15:22 027257Ja det ser mærkeligt, men de er kommet i 2 forskellige meddelelser så det må være 2x 5K16/3 2010 16:05 027260Indberetning af ledende medarbejdere og disses nærtståendes transaktioner med
NeuroSearch aktier og tilknyttede værdipapirer

I henhold til Værdipapirhandelslovens §28a skal NeuroSearch A/S (NEUR)
indberette oplysninger om ledende medarbejderes og disses nærtstående
transaktioner med NeuroSearch aktier og tilknyttede værdipapirer.

Navn: Flemming Pedersen
Årsag: Adm. direktør
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 10.765
Kursværdi (kr.): 1.679.771

Navn: Frank Wätjen
Årsag: Medlem af direktionen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 6.745
Kursværdi (kr.): 1.052.490

Navn: Jørgen Drejer
Årsag: Medlem af direktionen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 7.177
Kursværdi (kr.): 1.119.899

Navn: Torben Skov
Årsag: Medlem af bestyrelsen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 2.007
Kursværdi (kr.): 313.172
?
Navn: Mads Gersdorff Korsgaard
Årsag: Medlem af bestyrelsen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 861
Kursværdi (kr.): 134.350

Navn: Anita Milland
Årsag: Medlem af ledelsesgruppen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 2.871
Kursværdi (kr.): 447.991

Navn: Dan Peters
Årsag: Medlem af ledelsesgruppen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 3.587
Kursværdi (kr.): 559.715

Navn: Dorthe Filtenborg Olesen
Årsag: Medlem af ledelsesgruppen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 1.291
Kursværdi (kr.): 201.448

Navn: Palle Christophersen
Årsag: Medlem af ledelsesgruppen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 2.871
Kursværdi (kr.): 447.991

Navn: Thomas Varming
Årsag: Medlem af ledelsesgruppen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 2.152
Kursværdi (kr.): 335.798
?
Navn: Daniel Brunicardi Timmermann
Årsag: Medlem af ledelsesgruppen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 2.152
Kursværdi (kr.): 335.798

Navn: Naheed Mirza
Årsag: Medlem af ledelsesgruppen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 4.162
Kursværdi (kr.): 649.438

Navn: Robin Sparks
Årsag: Medlem af ledelsesgruppen
Udsteder: NeuroSearch A/S
Fondskode: DK0010224666
Transaktionens art: Udnyttelse af tegningsoptioner
Handelsdato: 15. marts 2010
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal (stk.): 1.435
Kursværdi (kr.): 223.91716/3 2010 16:27 troldmanden 027264Det er helt efter bogen.

Det er udnyttelse af de gamle warrants som jeg nævnte. Og så vil mit bud være at vi ser en relativ stor andel af disse aktier blive solgt i løbet af ugen. For der er uden tvivl mange der ikke har råd til sådan bare lige at købe for et større 6-cifret beløb. Så for en del vil det sikkert bare blive brugt til hurtig at udnytte warrants for så straks at sælge aktierne med ca 15% fortjeneste.

Men håber direktionen har råd til at beholde alle eller i det mindste en meget stor del af de nye aktier. For elelrs ved jeg godt hvilken sang der vil lyde den kommende tid fra visse folk16/3 2010 16:36 troldmanden 027265Ser også denne meddelelse er udsendt som en korrektion. Sådet betyder alt andet lige at observationen om de 2 enslydende insider salg var korrekt.

Der strøg lige en intern handel på 75k stk efter kort tid efter meddelelsen kom ud. Kan det på en eller anden måde være insider salg?19/3 2010 19:15 troldmanden 127388Helt som ventet så vi i dag et stort insider salg. Det er faktisk ret naturligt det vi var vidne til omend jeg MEGET gerne havde set specielt direktionen akkumulere deres beholdning med mindst netto gevinsten af warrant programmet.

Når jeg skriver det er helt naturligt så skyldes det nedenstående regnestykke

En ansat hos Neurosearch har f.eks aktier for i alt 1,5 mio kr. Herunder formentligt også Neurosearch aktier(havde stort set alle insidere ved sidste emission) Den ansatte ligger fuldt investeret og har bygget sin pf op over persones risiko profil. Altså x antal aktier og en aktie må maks fylde x procent af pf.

Så kommer det sidste vindue hvor man kan udnytte warrants fra denne pakke. Udnyttelses kursen er 156 og aktien er i niveau 170-180. Det vil koste den ansatte 300.000 kr at udnytte sine warrants. Penge som den ansatte ikke har. Så enten skal der sælges ud af de andre aktier eller også skal der laves et kortsigtet lån med den ansattes bank.

Den ansatte ønsker ikke at sælge ud af de andre aktier fordi så kommer Neurosearch (og biotech)til at fylde alt for meget i pf. Så derfor lånes pengene med aftale om at aktierne sælges igen efter få dage. Og vupti så har den ansatte tjent ca 10% på få dage uden at øge risiko i egen pf.

Vi ser meget ofte ovenstående fremgangsmåde når der i forbindelse med udnyttelse af warrants. Så derfor vægtes insider salg på denne måde ikke så meget, omend signalværdien aldrig er god. Men proff investorer og analytikere ved godt hvordan tingene hænger sammen.

Det er straks en anden sag hvis der uden for warrants udnyttelse pludselig sker et større inside salg fra en række persone. Så er det ofte et skidt tegn

Vh
T.


16/3 2010 13:46 troldmanden 027246Bemærk det kun er en enkelt person der har solgt ud. Den anden er blot hans kone. Men Nicholas Waters og kone har solgt ud stort set hver eneste gang der har været mulighed til det. Hvad enten kursen har været høj eller lav. Så det ligner nogle privatøkonomiske årsager

Der kan meget vel godt komme en del insiders salg de kommende dage. For den warrant udstedelse der blev givet i 2005 har sidste udnyttelses periode her i marts. Og der er netop i dag kommet en meddelelse om at der er blevet tegnet 153.000 aktier til en kurs af 156 og dermed en samlet værdi på 23.9 mio. Der er jo nok mange af de ansatte der ikke har råd til at øge deres investering i Neurosearch så markant. Så gætter på vi vil se salg de kommende dage. Og så ved jeg godt hvordan det vil lyde blandt visse folk16/3 2010 13:34 troldmanden 027244Hej Kosmokrator

Fedt at se dig herinde. Håber du får mere tid til at komme med dine inspark fremadrettet.....

God pointe vedr patent ekstension. Det er klart hvis comopsition of matter patentet kan gøres gældende til 2022 så ser det mere fornuftigt ud. data exclusivity er jeg ikke lige bekendt med. Kan du fortælle lidt mere om det?

Den eneste måde hvorpå Tesofensine evt vil kunne nå markedet i 2014/15 er hvis de får en partner ind her inden opstart af Tipo H. Sker det ikke vil en tidsplan se helt anderledes ud idet fase 3 studierne så vil komme i to bølger med Tipo H først for derefter at forsøge at lande en aftale til at financiere de resterende studier.

Da vil mit bud se nogenlunde sådan her ud

Opstart Tipo H ultimo 2010.
data Tipo H Q3 2012 (6 mdr til indrullering, 12 mdr forsøg + 3 mdr analyse)
Partner aftale medio 2013
Opstart resterende fase 3 forsøg ultimo 2013.
Resultat Q3 2015
Filing NDA Q1 2016
Evt godkendelse 1. halvår 2017

Den type aftale du nævner er netop sådan en jeg har advokeret for de sidste par år. Nemlig hvor Neurosearch bliver co developer hvorved de milepæle/upfront der betales går direkte tilbage i studiet. På den måde vil udgifterne for en potentiel partner "kun" være de 500-700 mio det vil koste at gennemføre fase 3 studierne. Dermed vilrisikoen blive minimeret i forhold til en "normal" aftale hvor der typisk vil blive betalt store milepæle som går direkte ned i licensgivers lomme.

Upside for Neurosearch vil så være et par procent point højere royalties og at de får stoffet i gang. Men mon ikke de også allerede har prøvet at sælge stoffet på den skitserede måde?

Jeg er i hvert fald kommet dertil at det vil blive en artig overraskelse hvis der kommer en deal. Og en negativ overraskelse hvis de starter op uden en partner idet udsigterne til at nå frem til en evt registering så pludselig er meget lang jvf ovenfor viste tidslinje.

Vh
T.
TRÅDOVERSIGT