Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Neurosearch årsrapport


27303 troldmanden 17/3 2010 14:19
Oversigt

Neurosearch har nu oploadet årsrapporten. Det er nu ikke fordi der er så meget nyt i den. Men der er nogle enkelte punkter jeg lige vil fremhæve

Side 6

"...vil selv stå for produktion og markedsføring."

Produktion? Det er nyt. Pønser de virkelig på at bygge en produktion op i Ballerup? De har ellers hele tiden sagt de med Astellas aftalen har sikret sig Huntexil piller til ren kostpris. Og mon ikke Astellas har så stort et produktions apparat at de kan producere pillerne væsentligt billigere end Neurosearch selv vil kunne gøre med et lille anlæg. Selv hvis man indregner transport udgifter.

Side 18 - forretningsmodel og strategi

"Primært fokusere på at udvikle lægemidler indenfor medicinske områder hvor Neurosearch på egen hånd kan bringe produkter frem til registrering og markedsføring".

Det må så også betyde at de i den forskning som ikke allerede er med i en af de 3 partner aftaler (GSK, Eli Lilly og Jansen) vil fokusere på niche indikationer frem for de store brede indikationer

Lidt længere nede fremgår det at de har lagt en komplet udviklings plan for både ACR325 og ACR343 frem til og med registrering og markedsføring. Det er første gang jeg ser det forumleret så konkret. Altså ser det vitterligt ud til de gerne vil satse på at tage en række specialist stoffer hele vejen frem til markedet.

HVIS Huntexil ender med at komme på markedet så bliver det heller ikke noget problem at finansiere flere senfase CNS specialist produkter selv. Fejler Huntexil derimod så kommer det nok til at knibe med at føre ovennævnte plan ud i livet. Foreløbigt er det dog kun fase 2 der skal startes op i år for begge stoffer. Og det er inkluderet i det offentliggjorte budget for 2010

På side 18 nævnes det også at det stadigt er et mål at indlicensere produkter eller direkte at opkøbe mindre selskaber. Jeg tror selskaber som Cortex Pharmaceuticals og specielt Seaside Therapeutics er gode bud på selskaber Neurosearch holder meget øje med.

Seaside Therapeutics er fuldstændig perfekt match med deres fase 2 stof STX209 mod den genetiske sygdom fragile X og autisme. De kommer med fase 2 data her i Q2. Er de positive så kunne det være et rigtig godt bud på et Neurosearch opkøb ala den måde de købte Carlson Research på. Altså et upfront beløb og resten som milestons hvis stofferne kommer videre. Et bud på en pris vil være omkring 300 mio upfront og så yderligere omkring 500 mio i milestones.

NsGene er som sædvanligt også altid inde i billedet som et muligt opkøb. NsGenes ECB platform gør at de stoffer de evt måtte få på markedet også kan sælges af en lille specialiseret salgsstyrke


Tesofensine side 34

"Neurosearch besidder de fornødne kompetencer til selv at bringen produktet hele vejen gennem den kliniske udvikling og frem til markedsregistrering."

Og på side 31 står der de forventer at starte fase 3 op i 2010.

Uha nu bliver jeg nervøs igen. Ser nødigt de selv starter fase 3 op. Når man ser på fedme konkurrenterne Arena Pharmaceuticals, Vivus og Orexigen så startede de også alle fase 3 op i forventningen om der så hurtigt kom en partner med ind. Det gjorde der bare aldrig. Og det har koste specielt Arena Pharmaceuticals dyrt at fortage den ene kapital udvidelse efter den anden for at holde fase 3 kørende.

Jeg håber i hvert fald som et minimum at de venter med at tage beslutningen om selv at starte fase 3 op, til efter der er kommet data fra det amerikanske HART forsøg med Huntexil. Og de kommer i perioden sep-nov

ABT894 er som tidligere nævnt alligevel ikke dødt som jeg ellers havde spået det. Abbott har reformuleret stoffet og skal nu have konfirmeret PK værdierne i et fase 1 forsøg inden de går videre i større fase 2b forsøg med ADHD børn.

Da Neurosearch i 2008 præsenterede fase 2b resultater for ABT894 i voksne patienter med ADHD var det eneste vi fik at vide at der var opnået signifikans i forsøget og at Abbott ville gå videre med udviklingen. Vi så altså ikke ét eneste data sæt. Men via nedenstående link kan man fra en patent ansøgning se ret detaljerede data for forsøget. et er tæt på identiske resultater som Atomoxtine(Strattera) fra Eli Lilly som omsatte for $600 mio i 2009. Men bivirknings profilen er noget bedre. Så det er muligt reformuleringen betyder at de vil forsøge en lidt højere dosis hvorved der måske kan opnås bedre klinisk effekt og samtidigt holde bivirknings profilen på niveau med Strattera.

http://www.wipo.int/pctdb/images1/PCT-PAGES/2009/502009/09149003/09149003.pdf

I forbindelse med regnskabet har Neurosearch desværre fjernet de prækliniske stoffer fra deres pipeline. Det er alt andet end praksis fra biotech selskaber. Tvært imod så viser stort set alle biotech selskaber deres prækliniske pipeline. Og det egentligt med god grund. For præklinisk udvikling er faktisk det første niveau hvor man sådan for alvor kan begynde at sætte sandsynlighed på at et stof når frem til markedet. Sandsynligheden for et præklinisk stof ligger på 5-10%. Det at man rent statistisk kan lave denne beregning gør også at nogle analytikere beregner NPV værdi af prækliniske stoffer. Kort sagt det øger kurs target på selskabet.

For det andet så viser den prækliniske pipeline også evne til at forny sig. For vi ved jo der løbende er senfase stoffer der fejler. Og så er det selvfølgelig vigtigt at der løbende kommer et indflow af nye prækliniske kandidater så pipelinen ikke svinder ind.

Officielt er der ikke kommet en eneste ny præklinisk kandidat i ca 18 mdr. Og det selvom det er et mål at udvælge 2-3 ny hvert år. Der er derfor begyndt at være lidt ryster i analytiker kredse at Neurosearch nye måde at vise pipeline på, reel set er et forsøg på at dække over den prækliniske pipeline er ved at tørre ud. ER det tilfældet så er det skidt nyt!

Vh
T.

PS

Års rapporten fnde du her

http://www.neurosearch.com/Default.aspx?ID=296

PPS
i dag har Credit Suisse First Boston indledt dækningen af Neurosearch med et target på 255. Det interessante er i mine øjne at der her er tale om en helt ny analytiker fra en af de store huse som med friske øjne uden at være forudindtaget har set på casen. Og de kommer frem til et peak salg på $700 mio for Huntexil. Nu har jeg ikke set analysen og kender derfor ikke alle tallene. Men det må betyde at de havner på et overskud til Neuroseach før skat på omkring 2,5 mia dk ved peaksalg
pdfNeurosearch_Aarsrapport_2009.pdf17/3 2010 15:00 colombuss 027304Hej Troldmand, tak for igen et serioest inlaeg i saerklasse. Jeg syntes du balancerer dine inlaeg godt, og ogsaa naevner downside og mangler, det er supert, og skaber naturligvis trovaerdighed. Vi ved alle at biotek er risikofuldt, mange har braendt fingrerne. Og braendt barn..... saa du har faaet mange hug for en syntes jeg afbalanceret tro paa Neuros pipeline etc. Godt arbejde, barnet skal jo ikke smides ud med badev....:−)

Jeg bed maerke i saetningen i prssemed. tildligeere at nogle af de stoffer de arbejder med er i samme klasse som Huntexil. Du naevner nu target marked etc for andre stoffer. Er det taenkeligt at Huntexil er virkningsfuldt paa andre indikationer, og at man maaske ved lille reformulering, kan opnaa god traefsikkerhed paa andre indikationer, og samtidig beskytte produktet, og differentiere prisaaetningen? Det kunne vaere en genvej, og oege overskuddet markant :−)17/3 2010 15:42 troldmanden 127305Hej Colombuss

Tak for dit først afsnit. Synes selv jeg forsøger at gøre en del ud af at belyse risiko og hvor der evt er problemer. Så derfor er det også nogle gange en udfordring i selvbeherskelse når visse personer begynder med alt muligt p..

Ja der er en god sandsynlighed for at Huntexil virker i andre indikationer. Herunder bla skizofreni parkinson og dystonia. Men de 2 første skal man ikke regne med Neurosearc vil forsøge at komme videre med. For det vil netop give problemer i forhold til prissætningen. Der er den genetiske sygdom dystonia nok et bedre bud idet der her formentligt vil kunne opnås en noget højere pris. Og fase 3 resultatet viset jo netop høj signifikans i dystonia. Så jeg er slet ikke i tvivl om at det er noget man kigger meget på. Altså kan det lade sig gøre at lave en dois/reformulering som gør det muligt at opnå en god forretning på dystonia uden at det påvirker Huntington negativ.

Men ellers så er det de andre dopaminerge stabilisatorer stoffer ACR325, ACR343 og NSD847 man vil forsøge at possitionere til en række andre indikationer som skizofreni, parkinson, psykosis, manio depressiv mm.

Det er endnu for tidligt at sige om Neurosearch har ramt den helt store fede guldkalv med dopaminerge stabilisator mekanismen. Dertil vi jeg gerne se fase 2 data fra både acr325 og acr343. Men det begynder at se lovende ud

Vh
T.17/3 2010 21:24 colombuss 027317Hej Troldmand, takker for info. Jeg syntes det er fint der kommer lidt mere om perspektiverne i den oevrige pipeline :−)TRÅDOVERSIGT