Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Flugten fra Danmark


27857 cyber 5/4 2010 02:19
Oversigt

Det er tungt at erkende, at Danmark er på vej i hullet. Industriproduktionen er hårdt ramt - meget hårdt, og uden den kan vi se frem til begrænset velfærd. Jeg kan ikke se, hvordan virksomhedsflugten fra Danmark kan stoppes, ihvertfald ikke de første mange år.

En rammende artikel fra Ingeniøren - uden vindmøller var det gået galt:

"Produktionen i de danske industrivirksomheder, der udgør rygraden i eksporten, gennemlever den hårdeste krise nogensinde. Krisen truer vores innovation og dermed den danske velfærd, advarer førende forskere.

Industriproduktionen er raslet ned, så omkring en fjerdedel af værdien er forsvundet på blot halvandet år, og det har barberet mere end ti års vækst af industrien, hvis produkter i dag er 15 procent mindre værd end i 2000.

Tal fra EU viser, at dansk industriproduktion er faldet mest i hele EU set over en periode på fem år. Hovedårsagen er, at danske virksomheder har været langt hurtigere end deres konkurrenter til at flytte produktionen til lande, hvor lønnen er lavere".

http://ing.dk/artikel/107622-danmarks-velfaerd-er-truet-af-industriens-nedtur?utm_medium=email&utm_source=nyhedsbrev&utm_campaign=ingformiddag

Gucci Helle, Villy Pilly




5/4 2010 13:59 colombuss 227867



Cyber, tro mig, jeg ser hvad du siger. Og jeg tror som vi skrev om, at om 10 aar, er vindmoeller en decimeret industri i Danmark. Saa hvorfor overlever vi, og bliver endda meget mere velhavende? Det goer vi fordi vores unikke kultur laerer os at taenke selv og tage initiativ, og vi har en tilboejelighed til at undersoege ting og stille sporgsmaal. Netop det at vi stiller spoergsmaal allerede nu, er en forberedelse paa forandring, en forandring hvor danskerne igen vil vaere med helt i front, det er bare andre heste der skal hyppes. Vi ser nok mindre og mindre industriproduktion i DK, flere og flere service virksomheder. Med andre ord, vi kommer ikke til at arbejde haardt, men endnu mere intelligent/smart. Kodeordet er "leverage". Det kan godt vaere at i en omstillingsproces at velstanden kortvarigt gaar ned, men paa lang sigt, vil intelligente loesninge sikre super velstand, vi kommer til at arbejde mindre og mindre, blive bedre og bedre betalt, og have flere og flere lukksusproblemer, mens vi redder verden, taenker groent, har 0 emmisionsbiler og fabrikker, og kan nyde en tur i parken i arbejdetiden, se fulgle og fisk som nu igen kan trives i danmark pga. af det rene miljoe, storkene vender ogsaa tilbage til skorstenene
Neste skridt er at danskerne skal til at blive rigtig kloge. Hvordan sikrer vi at vores velstand faktisk ogsaa goer os mere lykkelige og tilfredse? Hvordon sikrer vi at vores intelligens bliver brugt til at hoejne vores alle sammens livskvalitet?



5/4 2010 14:30 cyber 427870



Det er en dejlig optimisme du lægger for dagen, men desværre deler jeg den ikke rigtig.

"Alle kan finde ud af form og farve, men for at kunne udvikle værdifuld innovation har vi brug for dyb viden. Den henter vi blandt andet i miljøet omkring produktionen,siger John Johansen".

Jeg oplever fra nært hold at teknikere, produktionsmedarbejdere, ingeniøer og andet godtfolk bruges til udflytning af egne job, hvorefter de får et pænt los i røven. Udviklingen flyttes altså også, vi er ikke unikke i DK, og servicefag kommer vi aldrig til at leve af.



5/4 2010 19:41 colombuss 027880



Egenligt fantastik at industriproduktionen kan falde saa meget, og arbejdsloesheden stadig er beskeden. Det maa betyde at folk finder anden beskaeftigelse. Hvis flere danskere og danske virksomheder styrer produktion i udlandet ("leverage"), oeger deres konkurrencedygtighed og afsaetningsmuligheder af den vej, kan det give mere beskaeftigelse paa et hoejere niveau i virksomhederne. Selvfoelgelig vil man se eksempler paa at udviklingsarbejde flyttes ud. Men pt. siden det illustrerede fald i industriproduktionen siden 2005, opstaar der alternativ beskaeftigelse. Min tese er at meget af den nye beskaeftigelse er paa et hoejere niveau. Og jo, jeg tror at vi har noget specielt at tilbyde, og at naar en stor virksomhed flytter eller lukker, saa opstaar der smaa innovative virksomheder i koelvandet, for danskerne (og andre folkefaerd) ynder ikke at rende rundt med haenderne i lommen. Og her spiller vores dygtige ingenioerer bl.a.en vigtig rolle. Det skal nok gaa alt sammen. Og fremtiden bliver bedre. Og anderledes. Verden aendrer sig hurtigt. Vores smaa virksomheder er omstillingsdygtige og skaber stor vaerdi for samfundet. Det stoerste vaerdiskabning vil i fremtiden IKKE vaere inden for produktion.



5/4 2010 20:27 027881



Det er en MEGET alarmerende udvikling, men man taler for døve øren for politikerne, eller det har man ihvertfald gjort i en del år.

Jeg har egentligt rigtigt svært ved at se fremtidens vækst i danmark.



6/4 2010 07:26 sl65amg 127888



Problemet har været, at man fra politisk hold har fokuseret på at Danmark skal være et "videnssamfund" der genererer store værdier ved forureningsfri industri. Det er naturligvis besnærende, men der skal nu engang maskiner til. Danmark har været storleverandør til bilindustrien i Sverige og Tyskland, men fordi disse industrier naturligvis er nødt til at tilpasse sig, så flytter de produktionen til bl.a. nye markeder. Og Danske virksomheder eksporterer nu engang ikke særlig mange lavteknologi produkter til Kina og Indien - de kan lave dem selv.

Det der er behov for er en AKTIV industripolitik der letter danske virksomheders eksport evne, så vi ikke alle sammen går og klipper hinandens hår. Forbedrerede afskrivningsvilkår, lettere fradrag for risikovillig investeringer, patenter bør belønnes, skatten på arbejde må ned. Nogle tiltag har den nuværende regering gjort eller på vej - men man kan med god ret frygte hvad der sker når Gucci Helle måske tager over med Villy Pilly



5/4 2010 22:07 Valueguy 127882



Det er da nogle dramatiske tal. På den anden side tænkte jeg det samme for ti år siden: USA vinder, Skandinavien taber. Sådan gik det ikke. Jeg er stærkt overrasket over hvor godt vi har klaret det. 37 timers arbejdsuge, 7 ugers ferie, kæmpe skattetryk, ingen naturressourcer af betydning - alt sammen i skarp modsætning til USA. At vores udsigter alligevel har udviklet sig relativt fornuftigt, i hvert fald i forhold til USAs (bl.a. gæld til gdp ratio i forhold til USAs, ca. 40% vs 94%) må kalde på svar. Jeg forestiller mig, som colombuss er inde på, at vores fokus på uddannelse spiller stærkt ind. Som en kuriøs sidebemærkning talte jeg for nogle dage siden med en amerikansk musiklærer der efter et år i Danmark har været forbavset over hvor lidt autoritetstro danske elever er i forhold til læreren (og lærdom), og det fryede ham hvor stærk tiltro eleverne havde til deres egen fornemmelse snarere end "død" lærdom.

På den anden side er det stærkt bekymrende at risikoviljen i forhold til økonomisk initiativ i dag er lav, men det er vel snarere et world wide fænomen grundet af vanvidsrytterne i banksektoren snarere end et dk fænomen, sådan som jeg ser det.



7/4 2010 09:13 colombuss 027942



Jeg syntes udmeldingen i dag fra berlingske hvor Danmark har en foerende position inden for kraeft-biotech, kraftmedicin repraesenterer et marked paa 270 millarder USD aarligt, viser at Danmark nok skal finde nye veje uden meget industriproduktion. Derneat syntes jeg en anden artikel omkring stigende konkurser, og samtidig stigning i antallet af nyetablerede virksomheder, understoeter min tese, om at ledige haender finder nye graesgange i et dynamisk samfund.

Håb om lysere tider

"Tallene viser sort på hvidt, at danske virksomheder har det rigtigt hårdt lige nu. Vi har gennemført disse analyser siden 1996, og antallet af konkurser har aldrig været højere end netop nu. Vi kan imidlertid også se lys for enden af tunnelen, idet antallet af nyetablerede selskaber er steget med næsten 20 pct. i forhold til marts sidste år. Det tyder på, at der i dansk erhvervsliv er en tro på bedre tider, og at økonomien går i den rigtige retning,? siger senioranalytiker i Experian, Søren Overgaard Madsen.



TRÅDOVERSIGT