Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Opdateret regneark for GES


28251 akademikeren 16/4 2010 14:45
Oversigt

Hermed regnearket.

GES.CO
16/4 2010 14:54 moimoi 028252
Med en forventet årlig omsætning på 142 mio - Lugter det så ikke af en opjustering senere i år?

Jeg hæfter mig også ved, at de vil teste værdisætningen i markedet for deres aktive møller. Håber det er noget der foregår efter princippet "no-cure-no-pay"

:-)16/4 2010 14:57 akademikeren 028254Jo jeg synes det lugter meget af opjustering. men der er jo også noget med det vind indeks, som regnearket ikke tage højde for.
16/4 2010 20:20 doodha 028260Ja - eftersom det er el genereret af vindenergi, er vinden vigtig...

Vindens energi-indhold er altafgørende for resultatet. Det vidner dagens rapport jo også om.

I årsrapporten fra GES er der for de enkelte lande grafer der viser vindforholdene. Regnearket kunne kvalificeres ved at tage højde for disse udsving måned for måned.

Men jeg er sikker på, at ikke engang de vindforhold som vises på lande-niveau er retvisende for de reelle forhold på f.eks. MG og MM - for disse parker ligger jo i bjergene, hvor vindforholdene kan være anderledes (bedre), end for Italien som helhed.

Det er mere kompliceret end som så...
16/4 2010 22:23 akademikeren 028261Men det kunne være sjovt at prøve. At nå nærmere ind til en bedre forecast model.

sent from iPhone17/4 2010 11:44 doodha 028269Ja - enig.

Som nævnt findes grafer der viser vindforholdene i løbet af året for DK, Tyskland, Polen og Italien i GES' årsrapport.

Det er blot at se hvad vindindekset er for et normalår for den pågældende måned i det pågældende land - og så gange denne faktor ind i regnearket. (F.eks. januar i DK skal ganges med en faktor 1,45; februar skal ganges med 1,35 etc...)

Dette kan gøre regnearket til en bedre forcast model.17/4 2010 11:54 collersteen 1028271Lad os lige få selve rapporten ind i tråden også
http://www.proinvestor.com/news/477322/Maanedlig-opda..

Rapporten er kortfattet, men ikke desto mindre synes jeg der er flere lyspunkter:
1) Energia Verde producerer igen mere end forventet, hvilket giver håb for at rentabiliteten igen når et acceptabelt niveau - om det er nok til at vi på sigt når de estimerede 43mio kwh per år ved jeg ikke. Det giver også håb for at Cagliari 2+3 vil kunne levere produktionstal der kan bære en finansiering igennem hurtigt og på ok vilkår.

2) Prognosen for Messina og MG oplyses til sidst i maj. Om man så skal tro på det ved jeg ikke, men det er trods alt noget som den nye bestyrelse har sanktioneret, så lidt mere kredibilitet må det have ift. et eller andet interview med Kaj. Med det i baghovedet er vi dog nok nogle stykker der ikke har glemt Kaj's udtalelser vedr. MG på ex.GF' januar 2010 hvor han sagde indenfor 4-6 uger...... hmm.
I relation til den seneste status og hidtidige færdiggørelsesfart virker Messina måske lidt optimisk, men man har jo lov til at blive overrasket. Endelig er det positivt at den sidste mølle på MG også er færdigopstillet - så er det hængeparti og den usikkerhed væk.
3) Og nok det mest interessante er at man melder konkret ud at man vil undersøge priser for evt. frasalg af opstillede vindmølleparker. Om det er det klogeste på langt sigt vil evt. priser afgøre, men på kort sigt må det alt andet lige være godt for aktiekursen. Selv om man vælger at frasælge med rabat ift. kostprisen må det være muligt at "konvertere" aktiver til cash til en værdi omkring indre værdi. Selv med en rabat på indre værdi på op mod 20% vil vi stadig nå en kurs omkring 30.
Hvilke parker der skal frasælges synes jeg er svært at sige, men et bud kunne være de danske, som man jo nedskrev ifm. årsregnskabet - ergo har man evt. haft nogle følere ud mht. en evt. salgspris. Problemet er dog at frasalg af danske og evt. også de tyske parker ikke vil give så mange penge. Et frasalg af de italienske projekter vil kunne give et ordentlig boost finansielt hvis prisen er god, men hvad har man at sælge der når det kommer til færdigopstillede projekter? Der er det jo nærmest kun Energia Verde (Cagliari 1) der er salgsmodent, men da man i forlængelse af denne skal opstille både CAgliari 2+3 (som skal bruge samme transformator og dele af infrastrukturen) er det måske smartere at vente til de 2 er oppe og man kan sælge alle 3 parker som en enhed.
Messina og MG er jo ikke færdigopstillet og fuldt indkørt endnu så en evt. køber vil nok kræve for stor rabat på prisen fordi der er usikkerhed om produktionen og hele rentabiliteten i projekterne. Tilbage er så kun de tyske og danske parker....

Vi får at se hvad der sker. På kort sigt MÅ det være værdiskabende for selskabet med frasalg der blotlægger værdier og konverterer aktive til cool cash. Om det så er det optimale på sigt er som sagt straks sværere at sige, men spgm. er om det overhovedet er aktuelt, da der næppe er mange aktionærer tilbage (mig selv inkl.) som har stor tillid til at selskabet udvikler sig fra den grimme ælling til en smuk svane på sigt. Pt. er vi nok næsten allesammen (inkl. staxbo og smallcap?) blot gravrøvere som på et eller andet plan vil være tilfredse med indre værdi, så vi kan komme ud af denne mareridtsaktie af bristede forudsætninger....TRÅDOVERSIGT