Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DNORD - Norden køber 2 produkttankskibe


28324 fcras 19/4 2010 16:08
Oversigt


:
Mandag 19. april 2010 kl: 14:01


Norden har indgået aftale om at købe de 2 moderne Handysize produkttankskibe F.D. NORD FAST (bygget i 2008) og F.D. NORD FARER (bygget i 2005). Skibene ventes overtaget i juni-juli 2010.

Købsprisen for de to skibe er ca. 52 millioner dollar, og desuden betaler Norden ca. 3 millioner dollar til den nuværende italienske ejer som kompensation for, at Norden ophæver certepartierne for de to skibe, der siden leveringen fra værft har været langtidsindbefragtet af Norden.

Købet ændrer ikke ved Nordens forventninger til 2010, men investeringen i de to skibe ventes at give et attraktivt afkast i takt med, at tankraterne fremover gradvist normaliseres.

Norden vurderer uændret, at de nuværende aktivpriser i produkttankmarkedet gør det muligt at foretage attraktive investeringer. Ud over de to Handysize produkttankere har Rederiet i år købt 3 MR produkttankere, og Norden analyserer andre muligheder for at øge tankflåden via
køb af brugt tonnage, nye langtidsindbefragtninger eller køb af næsten færdige nybygninger fra værfter.

NORD FAST og NORD FARER vil sejle under Singapore flag. Begge skibe er på 40.000 TDW og har en kapacitet på 44.500 kbm. Efter købet af de 2 skibe ejer Norden 16 MR og Handysize produkttankere, og herudover tæller tankflåden p.t. 16 indbefragtede skibe. Alle skibe opereres af den 50 procent ejede Norient Product Pool*, som p.t. opererer 63 skibe.

Kilde: Norden

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=7699

*
http://www.norientpool.com/

-----------------------------------------------------------------------------------

DNORD BULK
Fast facts: Dry Cargo
Active vessels total: 119
(excluding single trip chartered vessels)
Capesize: 5
Post-panamax: 2
Panamax: 52
Handymax: 39
Handysize: 21

On order: 54

http://www.ds-norden.com/

DNORD.CO




TRÅDOVERSIGT