Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Generalforsamling i Genmab - I vulkanens skygge


28424 akademikeren 22/4 2010 17:37
Oversigt

Det var en noget anderledes GF i Genmab i år, for selvom det som sædvanligt foregik på SAS Radisson, så havde den islandske vulkan lagt aske i vejen for at Lisa, Michael, David og en anden fyr, ikke kunne nå frem.

De sad så til gengæld med ranke rygge i Princeton, New Jersey. Af direktionen var kun Van der Winkel tilstede i København.

Stemningen på generalforsamlingen var også mere fortættet end sædvanligt, med flere kritiske spørgsmål fra salen, herunder fra yours truly.

Formanden og Lisa lagde ud med deres respektive beretninger, så lad os begynde med den.

2009 blev et bemærkelsesværdigt år for Genmab med deres første produkt på markedet, og som formanden så rigtigt bemærkede, så er det jo det alt handler om når man er biotek selskab.

Derefter tog han klogeligt upfront en HEL slide om afløning af direktionen, sikkert efter Lisa kontrafej har prydet diverse formiddagsavisers forside med brødnid som undertoner.

Han sagde at aflønningen med warrants ingen likviditets betydning havde og at alle disse warrants iøvrigt var værdiløse og derfor ikke repræsenterede nogen udgift for firmaet. (Bestyrelsen udstedte så senere nye 68.000 warrants til strike kurs 68,65). Derudover kunne han senere bemærke var direktionens bonus gået ned med 60% i forhold til 2008, så det synes han var en god konsekvens af selskabets performance.

Lisa Drachmann gik derefter på med en lang række rimeligt interessante bemærkninger, som jeg kører igennem i punktform.

1. De arbejder på at udvide labellen i Arzerra og glæder sig til at se salgstal
2. De synes firmaet er undervurderet og at aktiverne overstiger dagens kurs.
3. De begynder at sælge arzerra i Norden allerede fra maj måned, så det gik lidt stærkere end ventet. Men som Sukkeralf også nævner i en anden tråd, så er de store lande England, Frankrig og Tyskland nok længere om det. Men lad os ikke glemme at GSK står stærkt i Europa.
4. De har talt med leading opionmakers (suk) og people in the industry (dobbelt suk) og forberede nu materialet til et møde med FDA om Zalutumumabs fremtid. De overvejer at indgive ansøgning på baggrund af de data der ikke mødte endpoint. Vi hører mere i det tidlige forår.
5. Så var der lidt om teknologien med de Bispecifikke antistoffer, det afløser så nok historien om Unibody som er udød (ihvertfald i Beretningsregi). Det har nok ikke den store betydning for casen.

Derefter gik David Eatwell (min mand) igang med regnskabet og straks følte jeg mig meget tryg. I punktform:
6. De havde for 2009 næsten på millionen ramt deres udgift/indtægtsniveau. Eneste forskel var nedjusteringen af fabrikken (jeg erindrer dog også en misset milestone!)
7. Pointen er at de har costcuttet så meget at milestonen faktisk ikke får likvid betydning for dem. Faktisk tværtimod. De havde forecastet at ligge med ca. 1 milliard i cash og ender med 1,2 milliard. Godt hjulpet på vej af et recovery i deres virksomhedsobligation (lettelses suk).
8. De regner med at være 220 medarbejdere midt 2010! Meget interessant fordi de burner nok så ikke ligeså meget som de har forecastet. Tight on the money. I like.
9. Deres forecast er uden arzerra, men spørgsmålet er hvornår denne AUTOMATISKE opjustering kommer og hvad markedet så siger. De kan vel ikke vente længere end Q2 tal. Men måske kommer de allerede i Q1, som vi som bekendt får den 28. april, når GSk aflægger regnskab.
10. Eatwell var under Q&A lidt mere skeptisk på fabrikssalg end Lisa. Men de regner stadig med salg og nogen har underskrevet contracts of confidentiality. Så de er jo skridtet videre mod salg.

Så blev der åbnet op for spørgsmål og der kom en del flere end de 1-2 stykker der normalt er på podiet.

Der blev spurgt meget kritisk til warrants og aflønningen til direktionen, og ATP var på podiet og bad bestyrelsen fremlægge en ny plan for aflønning af bestyrelsen til næste år.

Der blev svaret høfligt på de pinlige aflønningsspørgsmål og pludseligt indså jeg at dette jo slet ikke bar det rigtige sted hen. Som aktionær har vi behov for at vide en ting nu og det er hvordan de stiller sig til kapital udvidelse. Så jeg måtte op på podiet og havde den store fornøjelse at se Van der Vinkel nikke anerkendende til mine kommentarer. (jo man er vel tilfalds for smiger)

Derudover tillod jeg mig at rose klinikken for at have nået frem til markedet på rekordtid. Og tillod mig også at bemærke og udtale kritik af ledelsen for dårlig kommunikation med markedet og analytikerne. Jeg fik vist endda sagt at det virkede som om der var et modsætningsforhold. Nå nok om mine five minutes of fame.

Svaret fra Michael Dithmer om kapitaludvidelse var vævende, så meget at jeg pludseligt blev nervøs. Men han kom dog frem til at han ikke var vidende om at der blev arbejdet med det. Alt i alt ikke et så betryggende svar. Men så hoppede Lisa til og sagde at hun som substantial stockholder ikke ønskede en kapitaludvidelse og det derfor var meget lavt på prioriteringslisten. (Jamen tak Lisa, I don´t think you have given that information to the market)

Derefter var der en snusfornuftig herre der stillede nogle astute questions som Lisa forklarede det. Han var så snusfornuftig at jeg godt kan tro han var PI´er Spørgsmålene gik på om det var en sund forretning at sælge fabrikken, hvis man om nogle år alligevel skulle producere medicin. Men der er jo lige cash flow situationen.

Her ender min GF så, på grund af advokatene som jeg bruger stadig meget tid på, men Generalforsamlingen fortsatte. Så hvis der er en venlig sjæl der kan tage den herfra så vil jeg blive glad.

22/4 2010 17:41 JørgenVarnæs 028425Big up's til aka22/4 2010 20:42 collersteen 028431Takker Aka.

Vedr. punkt 4 om Umuligmab. "det tidlige forår" er det nu i 2010 eller 2011?
Måske et dumt spørgsmål, men jeg har ingen ide om hvor mange data de skal kigge på og om de evt. vil have andre umuligmab-undersøgelser/studier med førend de tager den endelige filing beslutning?22/4 2010 20:56 akademikeren 028432Sorry lige den ser jeg nu er en trykfejl. Det er tidlig efterår 2010!22/4 2010 22:48 Sukkeralf 328436Hej Aka

Synes det er en meget præcis gengivelse af GF !! Et par enkelte kommentarer/spørgsmål til to punkter:

5) Angående Unibody mener jeg, at de på et af de seneste CC´s har nævnt, at vi muligvis hører mere i slutningen af året. Nu er det vel 3-4 år siden teknologien blev introduceret og der er intet sket endnu. Lisa præsenterede en tabel med "prækliniske" antistoffer meget hurtigt - bl.a. Humax-cMet som de til min overraskelse først forventer at indsende IND ansøgning på i slutningen af 2011. Lidt skuffende !! Deres selvudnævnte "Robust Discovery Engine" kan levere en ny IND om året - er det specielt godt indenfor antistoffer ?? Tænkte på om en (eller flere) af disse meget tidlige prækliniske kandidater kunne stamme fra Unibody teknologien, men tror det ikke for så var det nok blevet nævnt.

Desuden blev vi også præsenteret for deres nye teknologi med de bispecifikke antistoffer, men hvis vi også her skal vente en del år, før der reelt er et muligt gennembrud - enten i form af en præklinisk kandidat eller evt. en samarbejdsaftale, så mener jeg det er irrelevant at informere markedet om det pt.

Overvejede faktisk også at gå på talerstolen med spørgsmål til Unibody og den nye teknologi til fremstilling af bispecifikke antistoffer, men grundet de mange andre spørgsmål (og min egen mangel på lyst), så bliver det en mail til Genmab istedet. Ville helst have talt lidt med Jan efterfølgende, men skulle ligeledes gå tidligt, så med den lidt langsommelige GF blev det ikke muligt.

Ros til dine spørgsmål og en del af de andre kunne jeg godt have været foruden.

9)Ingen tvivl om at salgstal for Arzerra for Q1 (og dermed vurdering af hele året) bliver vigtige - blev faktisk aktionær på baggrund af forventninger til dette. Mine egne umiddelbare forventinger (gerne lidt konservative) er en indtægt på omkring 50 millioner i år og hvis det holder nogenlunde stik, så tror jeg ikke Genmab kommer med en opjustering før tidligst i Q3. Og dette bliver i givet fald kun, hvis resten af den forventede indtægt er kommet i hus eller forventninger til det er intakte !

Mvh
Sukkeralf23/4 2010 09:18 akademikeren 028448Hej sukkeralf,

Ja deres Engine er gået fra worldclass til robust. Lidt mere sobert. Deres hastighed skal nok mere ses i sammenhæng med deres costcutting. 220 medarbejdere er dog en slat, men der er jo en del at se til. 50 mill. I royalty ja så ligger du stadig over konsensus på 44 mill

sent from iPhone22/4 2010 22:59 Stinker 128437Tak for din indsats Aka.

At man hverken diskuterer kapitaltilførsel eller anser den for ønskelig gør jo ingen sommer, hvis den viser sig nødvendig, og jeg kan ikke lade være med at undre mig over, om de slet ikke på foranledning af dit spørgsmål ulejligede sig med at argumentere for, hvordan den faktisk kunne undgås?

Hvis de mener, at den kan undgås, må de jo efterhånden operere med en ganske pæn indtægt fra Arzerra, uanset at de endnu ikke vil være ved det...23/4 2010 07:12 hilfiger 028440Hej Aka tak for dit referat.

Bliver spændene den 28 april ved gsks regnskab. Får måske løst lidt af mysteriet hvorfor atp øgede deres beholdning af aktier på baggrund af et større arzerra salg end ventet, og også den hollandske investors hamstring og de har betalt væsentligt mere end nuværende kurs.

Har også et lille spørgsmål var der ingen af de professionelle ud over atp som havde spørgsmål. Kan godt leve med at aktiekursen ikke performer, men virker som om at der i lukkeaktionen næsten dagligt bliver handlet bevidst ned, og hvem ville shorte en biotek aktie uden lidt insider viden.

Tror også 3q bliver en vending. Tror dog først på at salget begynder at vise dets værd der og måske derfor først
opjustering i 4q efter regnskab. Og dejligt at høre der er kommet lidt mere styr på finanserne.

Og var der ingen som havde mod på at spørge om firmaet var til salg til den rigtige pris.
23/4 2010 08:56 akademikeren 028447Hej alle,

Hilfiger først. Ingen professionelle udover ATP stillede spørgsmål og jeg synes også første række så lidt halvtom ud (det er der de plejer at sidde)

Til stinker. Der var ingen ende på de mange revenue måder man kunne få. Milestones, salg,partnerskab,udlicensiering af teknologien, fabrikken.
Og så er det altså ikke givet at de overhovedet er i nærheden af et burn der tilsiger emission. Uden salg af fabrik er der ifølge forventningerne stadig cash på mellem 250-500 mill. UDEN arzerra salg.

Et par supplerende kommentarer.

Antistof markedet stiger 10,4%
Der er stadig 650 mill dollar eller små 4 mia kroner i potentielle milestones.
Analytiker konsensus peaksales fremlagde Eatwell til 1,5 mia dollar og med 20% royalty giver det altså 300 mill us dollar eller ca. 1,7 mia DKK.sent from iPhone23/4 2010 09:27 Solsen 028449Tak for referatet aka!

Genmab har efter min vurdering sat alt på lavt blus, herunder IND etc.

De skal først klare finanserne/likviditeten før det sættes blus på igen.

Positivt at de stadig regner med Zalutumumab. Vi kan forvente at de prøver at få penge ud af den sag, når de har talt med godkendelsesmyndighederne EMEA/FDA og at en partner tager den derfra.

Jeg tror stadig, at stoffet er bedre end Erbitux, hvorfor bl.a. BMS/Lilly kan være interesseret i stoffet.

Fabrikken skal nok blive solgt - men ting tager tid og i dag undersøger køberne aktiverne grundigt før køb......

Så triggere til et kurshop er der rigeligt af - blot de maner en aktieemission til jorden.

Efter EU approval ligge vi nu i den gode ende af guidance - omkring minus 550 mio i driftsunderskud. Med royalty på 150-200 mio til Genmab, som skal tillægges (fratrækkes) dette beløb, er hullet i 2010 ikke så stort

Nå det provokerede nok....så lad os sige 50-200 mio kr i royalty.

Sælges fabrikken kan vi ende året med mere i cash end primo og så er emissionen ikke aktuel.

Vi skal nok komme op igen - men hvornår ?

23/4 2010 09:50 Sukkeralf 028450En mundlig præsentation af Zalutumumab data på ASCO kan måske give lidt interesse !!

Royalty på op mod 200 millioner (omsætning på 1 milliard) tror jeg nu ikke på, men det er godt nok svært at komme med et bud her. Det bliver rart med første kvartalstal den 28 april - og spændende om de tør kommer med et bud på årets omsætning.

Mvh
Sukkeralf23/4 2010 10:58 gentogen 028454Tak for en stribe af gode indlæg her.

Mildest talt interessant med oplysningen om konsensus om peaksalg på 7.5 milliarder kroner. Hvis det bare tilnærmelsesvist holder stik, så er Genmab til dagens kurs jo årtiets foræring. Og ved salg på 7.5 milliarder er Genmabs roalty formodentlig oven i købet større end 20%! Vel snarere 30% (?). Og lad os så sige, at peak holder i 10 år......hm. Det bliver ret mange milliarder....

Ifølge min lommeregner er et salg på 7,5 milliarder kroner lig med 15.000 tusind årlige fuldt betalende patienter. Som sådan vel ikke urealistisk, da der alene i USA årligt kommer 15.000 nye CLL patienter. Og nu EU oven i. Og de fleste lever jo i ret mange år fra sygdommen konstateres. Så der er vel minimum 150.000 behandlingskrævende CLL patienter i verden. Og så vidt jeg har forstået ender hovedparten med dagens behandlinger som refraktære (i den ene eller anden forstand. Teknisk set kan man jo også være refraktær ved blot ikke at være egnet til standardbehandlingen, så vidt jeg har forstået det). Ikke desto mindre har jeg bare ikke set offentligt tilgængelige estimater i den størrelsesorden, og finanshusene går jo ud fra brøkdele af disse tal, så vidt jeg ved, så hvor kommer den konsensus fra?

Hvis Genmab selv regner med dette, eller blot noget i nærheden af dette, så giver det jo mildest talt god mening at drosle alt ned til finanskrisen forhåbentlig kan afblæses. Selv om peaksale måtte blive halveret, eller blot blive en tredjedel!!!, eller blot en fjerdedel!!!!, vil det jo stadig være særdeles godt (for nu at sige det afdæmpet....) set ud fra dagens situation og kurs.23/4 2010 11:11 Sukkeralf 028456Jeg er ikke klar over om de nævnte 7,5 milliarder kun dækker CLL eller Arzerra i det hele taget - der er jo en enorm forskel må man sige.

Mvh
Sukkeralf23/4 2010 11:31 akademikeren 028459De 7,5 milliarder, som altså kommer fra DAvid Eatwells gennemgang af analytikernes forventninger (som bemærket ligger under Genmabs egne forventninger) er udtryk for HELE Arzerra med discount og sandsynligheder indregnet. Og en del af indikationerne er sat til meget lav sandsynlighed. Peaksales ligger omkring 2015, så der er en periode endnu til at nå det i, og det er ikke sikkert at uptake når at komme hurtigt nok til at emissionsspøgelset forsvinder. Derfor er næste uges salgstal vigtige, men tager arzerra en omsætning på 500 mill dkk og 100 mill i royalty i år, så skal der gang i købet....
23/4 2010 11:38 Sukkeralf 028460Synes også det lyder mere rimeligt, men kan ikke på nogen måde se hvorledes man skal nå peaksales allerede i 2015, men til den tid kender vi nok det samlede potentiale rimelig godt.

Mvh
Sukkeralf23/4 2010 11:40 akademikeren 028462Peak sales datoen er nok til diskussion men hvis man i store træk kun regne med CLL, så skulle den gerne have nået fuld markedspenetration til den tid.
23/4 2010 18:09 hilfiger 228475Der gisnes også om at vi nu ryger ud af omx. Tror kun det er en fordel. Er kun gået ned siden vi kom med og bare se på gn store nord som også faldt fra de høje lag til næsten ingen ting som genmab.

Håber også på 100 millioner kr salg i 1q. Bemærk også at dollarens stigning formendlig også vil gavne arzerra salget/fabriks salget. Selv om udgifterne vil måske også stige, så svært at sige.

Så inden for 12 mnd er fabrikken solgt, arzerra performer fra 3q og vi er i break even allederede næste år.

Det store spørgsmål er genmab også solgt. Kun ledelsens optioner i et højere leje tror jeg afholder fra et salg. Hvis man ellers skal tro jan winkels udtalelser om at gsk er mere begejstrede for atoffet end da de købte det og hvis de virkelig tror på casen kan de lige så godt betale ved kasse 1 og ikke have genmab som en hæmsko for endnu større fase 3 forsøg.

Tålmodiged er en dyd23/4 2010 21:17 Solsen 128481Jeg har set omtalt, at Riruxan skulle sælge for $800 mln alene i offlabel CLL. I øvrigt det samme som i RA.

Det kan vel godt passe med at NHL tager stort set resten eller omkring $4.500 mln af de ialt godt $6 bn der omsættes for årligt (33 Mia DKK)

Er der nogen der har set en nedbrydning af Rituxans tal i indikationer ?

Her er hvad Roche skriver i seneste kvartalsmeddelelse (vedhæftet):

"Overall sales (oncology and autoimmune diseases) of MabThera/Rituxan (rituximab), for non-Hodgkin?s
lymphoma (NHL), chronic lymphocytic leukemia (CLL) and rheumatoid arthritis (RA), rose 13% to
1.6 billion Swiss francs. Sustained growth in the oncology segment was driven by strong uptake in CLL
worldwide, as well as continued penetration in NHL in countries of the International region. Sales growth in
the rheumatoid arthritis segment was driven primarily by increased use of MabThera/Rituxan in patients
with an inadequate response to one or more tumour necrosis factor inhibitors."

Iøvrigt update på ocrelizumab, Roches påståede aføser for Rituxan:

http://www.roche.com/investors/ir_update/inv-update-2..

Dette afsnit er interessant :

"While overall adverse events were comparable between ocrelizumab and placebo treatment groups, a higher percentage of serious infections, including opportunistic infections, was observed in the ocrelizumab treated patients. Detailed safety analyses from the study are ongoing."

Genmab kommer nok snart med tilsvarende forsøgsdata....
pdfinv_update_2010_04_15_e.pdf24/4 2010 07:06 hilfiger 028486Spændene læsning måske har alle ikke læst den. Ærgeligt han ikke har set fase 2 data for nhl i 1 line. Men læg dog mærke til dr. castillo forventer et off label salg i nhl af arzerra. Måske også derfor vi skal ind i 3q eller længere. De skal jo lige i gang med at bruge stoffet og hvis de finder det med mindre bivirkninger og bedre respons.

http://www.p-d-r.com/ranking/Wolters%20Kluwer%20Healt..24/4 2010 08:16 akademikeren 028487Jeg har set det på et tidspunkt men kan simpelthen ikke finde det. Til gengæld har jeg fundet deres total omsætning i US fordelt år for år. Læg mærke til den uhyggelige lighed med vores start i 1997. Ikke dårligt!

GEN.CO
24/4 2010 00:05 HSK 028483Hej AKA - tak for referatet ! Jeg var selv til stede og kan bekræfte at dit referat er lige efter bogen... :-)

Kunne også godt lide den "snusfornuftige herres" spørgsmål mht fabrikken, og særligt at han ikke lod sig spise af med de første svar han fik ang fremtidigt supply and demand.

Også tak for dine egne kommentarer/betragtninger, som jeg godt kan forstå van de Winkel nikkede anderkendende til.

Jeg synes også ATP-mandens indlæg var fornuftigt - og faktisk uventet kritisk - håber nu bare man vælger at lytte til ham !

Sluteligt vil jeg iøvrigt give Sukkeralf ret i at vi godt kunne have været foruden et eller to af de andre indlæg... :-)24/4 2010 10:27 akademikeren 028489Tak HSK,

Ja det kunne godt være at vi spredte aktionærer skulle samle os og støtte op om ATP.

sent from iPhone26/4 2010 12:34 gentogen 228546Jeg tjekkede lige op på GSKs aktuelle beskrivelse af Arzerra pipelinen. Den ser til almindelig orientering således ud (februar 2010):

Arzerra (ofatumumab)? anti-CD20 human monoclonal antibody follicular lymphoma (relapsed patients) ll

ofatumumab? anti-CD20 human monoclonal antibody multiple sclerosis II

Arzerra (ofatumumab)? anti-CD20 human monoclonal antibody chronic lymphocytic leukaemia, first line therapy & use in relapsed patients lll

Arzerra (ofatumumab)? anti-CD20 human monoclonal antibody diffuse large B cell lymphoma (relapsed patients) IIl

Arzerra (ofatumumab)? anti-CD20 human monoclonal antibody follicular lymphoma (refractory patients) lll

ofatumumab? anti-CD20 human monoclonal antibody rheumatoid arthritis lll

Arzerra (ofatumumab)? anti-CD20 human monoclonal antibody chronic lymphocytic leukaemia (refractory patients) Approved26/4 2010 15:00 gentogen 128554Jeg tror ikke, at dette projekt fra 22. april har været omtalt her før (fra Clinicaltrials.gov). Beklager på forhånd, hvis det er gammelt nyt.

Ofatumumab QTc Study in Fludarabine-Refractory CLL Subjects
This study is not yet open for participant recruitment.
Verified by GlaxoSmithKline, April 2010
First Received: April 22, 2010 No Changes Posted
Sponsor: GlaxoSmithKline
Information provided by: GlaxoSmithKline
ClinicalTrials.gov Identifier: NCT01110031

Purpose
Ofatumumab is a fully-human monoclonal antibody that exhibits high binding affinity to the CD20 antigen on the surface of B lymphocytes. CD20 engagement by ofatumumab results in maximal B-cell killing through complement-dependent cytotoxicity and antigen-dependent cellular cytotoxicity in both CD20 high- and low-expressing cells. Recent research has shown that ofatumumab-dependent B-cell depletion provides clinical benefit to subjects with CD20-positive cancers such as chronic lymphocytic leukemia (CLL). The purpose of the current study is to assess the impact of ofatumumab on electrocardiographic parameters with particular focus on cardiac repolarization (QTc interval duration) in subjects with refractory CLL. Subjects enrolled in this open-label, single-arm trial will receive ofatumumab at the highest clinical dose (2000 mg) studied or planned for study. Ofatumumab will be administered as eight weekly intravenous (IV) infusions followed by four monthly infusions, beginning in Week 13, across a 25-week treatment period. Cardiovascular effects will be evaluated during treatment through routine 12-lead electrocardiographic (ECG) monitoring. The pharmacokinetic relationship between plasma concentration of ofatumumab and its effect on QTc interval duration will be examined. Specifically, ECG assessments will be collected in triplicate at baseline, at the time of maximum ofatumumab concentrations periodically on-therapy, and at the end of treatment. After completion of the final ofatumumab infusion, subjects will continue to be followed for safety and efficacy for six months relative to the last ofatumumab dose.TRÅDOVERSIGT