Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Saxo-kunde tabte sekscifret beløb på trekvart år


28578 fcras 27/4 2010 08:47
Oversigt

Af Birgitte Erhardtsen, Peter S. Benson, pebe@berlingske.dkTirsdag den 27. april 2010, 05:00

»Min trader lover, at vi kan hente det hjem inden årets udgang, men hvordan kan jeg hente et afkast på 120 pct., når bankens egne tal viser, at over en tredjedel af kunderne taber penge,« spørger Thomas Bülow, en af Saxo Banks kunder.

Thomas Bülow, som har opbygget et mindre medico-firma, stod i marts 2009 for første gang i sit liv med en kapitalbeholdning, som han ønskede at placere.

Han er uden større erfaring udi investering og gik derfor ind på Saxo Banks hjemmeside og downloadede handelsplatformen Saxo Trader.

Set i bakspejlets klare lys skulle han aldrig have gjort det. I dag har han mistet en væsentlig del af den formue, som han har skabt på sin virksomhed, BL Medical i Jyllinge, på valutaspekulation.

Saxo Banks IT-systemer registrerede nemlig omgående Thomas Bülow, som hurtigt blev kontaktet af en af bankens sælgere:

»Jeg var lidt valen, men heller ikke helt afvisende overfor, at det kunne være interessant. Til sidst sagde jeg ja til et møde, og omkring juni åbnede jeg en konto i banken, hvor jeg satte mit indskud ind,« fortæller Thomas Bülow.

Lovede hjælp

»På mødet fortalte jeg, at jeg har handlet meget lidt med aktier, men at jeg ikke har kendskab til valuta og CFDer, som Saxo Bank hovedsagligt beskæftiger sig med. Men det var ikke noget problem. Det ville de selvfølgelig hjælpe mig med. Jeg fik at vide, at der er gearing på, og at der var en risiko, og jeg er godt klar over, at der er en større risiko ved valutahandel end aktiehandel, men slet ikke i de tal, som vi er oppe i nu.«

»En af årsagerne til, at jeg ikke blev afskrækket af risikoen, er, at Saxo Bank fremlagde et data-ark med tal, som viste, at deres afdeling havde lavet 40 pct. på de valutahandler, de anbefalede.

Det var et rigtig godt resultat, og de stillede mig i udsigt, at hvis jeg bare var nogenlunde aktiv, kunne jeg tjene 25 til 30 pct. Det vil sige, at jeg skulle handle en eller to gange om måneden. Så kastede jeg mig ud i det.«

Dagligt nyhedsbrev

Men tingene udviklede sig langt fra så lyst for Thomas Bülow. I dag er de fleste af hans penge - dvs. et større sekscifret beløb - tabt. Det til trods for, at han er blevet rådgivet løbende af Saxo Bank:

»Det er noget af det, der gør mig vred og får mig til at stille op i pressen. En af Saxo Banks direktører sagde i sidste uge, at de ikke yder rådgivning. Det passer ikke. Jeg får dagligt et nyhedsbrev fra banken, og via Euroinvestor og bankens trading floor får de mange budskaber ud om, hvordan man skal handle. Og når de har forslag til handler, sender de en mail, eller du ringes op af traderen, som siger, nu er det eller det valuta-kryds billigt i forhold til markedet, og så får du en historie, og så kan du hoppe på den eller ej.«

Thomas Bülow har oplevet at blive grebet af en form for ludomani:

»Når du når op på et bestemt punkt på et baromenter, skal du overføre friske penge for at kunne fortsætte - for ikke at risikere at blive tvangslukket. Det gør man så, selv om man godt ved, at man risikerer at miste dem også,« forklarer Thomas Bülow.

Ludomaner

»Jeg kan godt forstå dem, der på forskellige debat-fora fremstiller Saxo Banks kunder som ludomaner. Vi er jo kapitalister. Vi er der med et ønske og en drøm om at tjene mange penge. Det er den type mennesker, Saxo Bank henvender sig til. Du kommer i en situation, hvor du enten er hård nok og stopper tabet ... men de fleste har jo den med - jeg skal lige vinde det tilbage. Den trang underbygger banken ved at sidde at sige til dig: »Vi skal nok vinde det tabte«.

På nuværende tidspunkt svarer det på min konto til, at min trader skal hente 120 pct. i afkast i løbet af 2010. Det bekræftede han over for mig i fredags, at det kunne han godt. Men jeg har indstillet mig på, at pengene formentlig er tabt.

Det første halve år var min konto ganske vist oppe på plus 30 pct. Jeg kan ikke rigtigt slippe den tanke, at banken måske sidder og lader mig få lyst til at gå videre, og så vender bøtten pludselig ...«

Saxo Bank ønsker ikke at kommentere Thomas Bülows historie.

http://www.business.dk/finans/saxo-kunde-tabte-stort-sekscifret-beloeb-paa-trekvart-aar



27/4 2010 09:13 collersteen 228579



I mine øjne endnu en ret tyndbenet historie, men det så forklarer jo hvorfor der så skulle være en teaser igår i Børsen med afsløring af at SAxo Bank yder rådgivning.... Uha for en afsløring.

Næstsidste afsnit får iøvrigt historien til at falde noget til jorden. Han var oppe med 30% - det var da god rådgivning til at starte med i hvert fald.

Et par griske sælgere og så en lidt naiv mand med penge på lommen er nok aldrig en god kombination. Det er ihvert fald ikke særlig smart at kaste sig ud i gearing, cfd, valuta osv. når man ingen erfaring har med det. Nu ved jeg ikke hvilken størrelse valutahandler han har kørt, men det har jo nok ikke kun været 50k usd af gangen.....
Det burde vel i sig selv få en klokke til at ringe....



30/4 2010 13:47 collersteen 128761



En interessant vinkel på Saxo-historien som jeg godt kan følge:
http://www.berlingske.dk/kommentarer/erhvervspressens-svar-paa-loch-ness-uhyret

Det er lidt ligesom de Parken-"kampagner" der også af og til kører i pressen. Det er jo ikke fordi det altid er sagligheden der præger dem. Om der er bagmænd der sidder og trækker i trådene på alle disse historier ved jeg ikke, men det skulle da ikke undre mig. Det er da ihvert fald noget vi har diskuteret lidt tidligere ifm. Parken.

Uanset at Don Ø via sin arrogance og informationsknaphed selv har været med til at skabe grundlaget for den flodbølge der ramte ham da Parkens' succes falmede, så vil jeg mene, at der er lidt af det samme "Saxo-syndrom" over Don Ø og at det ikke altid er sagligheden der har præget artiklerne om Parken.

Nåh, det var et sidespring. Men læs alligevel den kommentar fra Hanne Sindbæk - den er interessant. Udover at hun tilsyneladende har skrevet en bog om Saxo ved jeg ikke hvor "partisk" hun eventuelt er.



27/4 2010 09:26 Occam 328581



Det positive midt i alt klynkeriet er, at den kritiske sans langsomt vender tilbage.

"På nuværende tidspunkt svarer det på min konto til, at min trader skal hente 120 pct. i afkast i løbet af 2010. Det bekræftede han over for mig i fredags, at det kunne han godt." Jamen, hvis traderen kan det, hvorfor tjener han så ikke bare pengene til sig selv i stedet for at arbejde for andre?



27/4 2010 09:32 228582



Jeg spørger også mig selv, hvorfor lader han pengene stå, hvis han reelt har mistet tilliden til sin bankforbindelse. Han må have tabt omkring 55% af sine penge, men har dog trods alt 45% af sin kapital tilbage.

Jeg kan ikke rigtigt have meget empati til overs for ham. Der er sådan lidt socialstat over det. Det er de andres skyld, at de gav mig mulighed for af fri vilje at geare min investering. Man må tage ansvar for sit eget liv.

Og hvad i al verden er det for en tilgang, at man downloader saxotrader som sit første investeringsredskab. Det er der helt til hest.



27/4 2010 10:17 Hegu 328584



Hvis man læser artiklen i papirudgaven, så vil man se at Thomas Bülow gang på gang pointerer, at han ikke vil opfattes som een, der piver over at han har tabt penge. Det er følelsen asf at have deltaget i et "strøgspil", hvor han ikke havde nogen chance for at vinde, som har fået ham på barrikaderne.

Med venlig hilsen

Hegu



29/4 2010 10:40 JCBN 028693



Så er der os andre (mig) som bare skaffede sig et depot i Danske Bank, og gik igang med at handle aktier, uden nogen som helst rådgivgning eller viden.

Det er vel heller ik ret smart, men et eller andet sted skal man, hvis man har lyst, bare springe ud i det, selvom det kan komme til at gøre ondt, men mon ikke man ved det... ellers lærer man det saftsuseneme hurtigt!

Jeg ville aldrig tage imod råd fra banken, jeg stoler simpelthen ik på folk i den branche... mere.



27/4 2010 10:18 Valueguy 128585



Tager banken højere gebyrer end de aftalte vilkår? Det er vel eneste relevante spørgsmål i den her sag, er det ikke? Uanset min store skepsis for banksystemet, så har jeg det altså meget svært med de her historier om folk der kaster skylden på deres tab på banken, uanset at banken måske har medvirket som rådgiver - med mindre tabet skyldes skjuldte gebyrer. Som kunde bør man også gå ind og eftertjekke om gebyrerne stemmer, i hvert fald de første gange man handler.



27/4 2010 11:13 sl65amg 728586



Jeg tror problemstillingen er at de CFD'er der er handlet prissættes attraktivt for Saxo Bank, og ikke attraktivt for kunden. Derudover er der ikke et "ægte" marked som man handler i, men du handler med Saxo bank.

Så det er ikke gebyrer - det er spread og kurs-udsving der tabes på.

Med hensyn til valutahandel, så læste jeg en gang et sted, at hvis man skulle tjene penge på valutamarkedet, så skal man investere i USD/EUR - vente på at den går i gevinst, tage sin gevinst, og gå ud og spille golf. Dagen efter gør du det samme igen.

Brug 5-10 min på det, sid ikke hele dagen og håb. Indenfor så kort tid, rykker kurserne sig ikke så meget, men man har stadig mulighed for at hive en gevinst hjem.

Lægger man sig i en terminsforretning med stop/loss, så kan man risikere at "markedet" beslutter sig for at ryste nogle stop/loss aktiveringer ud.



29/4 2010 10:26 fcras 028692



Af /ritzau/Torsdag den 29. april 2010, 02:53

Portugisisk finanshus politianmelder nu Saxo Banks ledelse. Samtidig iværksætter Finanstilsynet en bredere undersøgelse af banken.

Saxo Banks to stiftere, hovedaktionærer og direktører Lars Seier Christensen og Kim Fournais bliver nu sammen med en række andre af bankens ansatte

politianmeldt af det portugisiske finanshus Fortune.

Finanshuset mener, at det har kostet det 10 millioner euro, at banken har manipuleret med valuta- og aktiekurser og tillige afregnet til forkerte aktiekurser, skriver dagbladet Børsen.

- Jeg vil gerne have politiet til at tage stilling til, om der er foregået noget kriminelt, siger Fortunes direktør João Laranjeira til Børsen.

Direktør Lars Seier Christensen har ifølge Børsen kun hovedrysten tilovers for politianmeldelsen.

- Det er en udansk trusselsmetodik, som vi er overbeviste om, at såvel den danske presse som offentlighed nemt kan gennemskue, siger han til Børsen.

Samtidig siger Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard til Børsen, at tilsynet nu har iværksat en bredere undersøgelse, der skal kortlægge forholdene i Saxo Bank.

Det sker på baggrund af de seneste ugers massive kritik af Saxo Bank i medierne.

http://www.business.dk/brancher/saxo-banks-stiftere-meldes-til-politiet

-------------------------------------------------------------------------
Direktør Kim Fournais og direktør Lars Sejer Christensen, Saxo Bank Foto: Jens Nørgaard Larsen

cfd, Saxo bank, valuta




29/4 2010 11:14 Gobe 028696



Se også tråd 207211 & 207181 på den alternative kanal.

Gobe



29/4 2010 17:57 loevquist 028724



Jeg bliver en smule harm over, at man prøver at stille saxo bank ansvarlig for sine dispositioner. Handel med valuta kræver erfaring og uddannelse, og har man ikke det, så bør man ikke starte med at handle.
Er der ydet misledende rådgivning er det selvfølgelig et issue, men ellers har jeg svært ved at tage kritikken af Saxo seriøst. Deres platform er fuldautomatisk, og selvom de står som modpart på valutahandlerne, så har de absolut ingen interesse i at kunderne taber penge, idet Saxo udelukkende tjener penge på spreadet, når der bliver handlet. Midler at handle for er som bekendt en forudsætning for, at det finder sted!




29/4 2010 18:16 pete45 128726



Hvad nu hvis Saxo sidder på kundens position fra han åbner til han lukker positionen, d.v.s. at de evt. tjener hver en krone kunden har tabt, for det tror jeg er tilfældet..... Så har det jo ikke noget med spread at gøre mere, men direkte viden omkring hvordan det generelt går gearede valuta kunder.



29/4 2010 19:14 loevquist 028730



Så længe de priser, der bliver stillet på platformen, bliver stillet fuldautomatisk, og der med andre ord ikke er nogen dealing desk, så er det jo ligegyldigt, idet saxo så bare må tage tabet, hvis kundens position går i profit.



29/4 2010 19:50 pete45 028734



Jamen der sidder jo 8 dealere, men enig i at de må løbe den risiko de vil. Lidt problem er der dog hvis de rådgiver kunden, og ikke afdækker



4/5 2010 10:06 collersteen 028864



Saxo-kampagnen kører videre...
http://borsen.dk/finans/nyhed/182261/

Nu er artiklen (som vanlig) tilpas ukonkret til at man kan konkludere noget som helst udover at det lyder ret så underligt at man i disse IT-tider ikke kan flytte/spejle 150 positioner fra en konto til en anden...



TRÃ…DOVERSIGT