Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bliver det et dobbelt dip (en W-vending)?


28946 cyber 6/5 2010 23:14
Oversigt

Iron ore aktierne i Australien varslede mig om et kommende fald i september 2008, da de faldt brat før alt andet, samme tendens denne gang, håber ikke det holder stik.

Jeg har specielt fulgt to aktier, FMG og MGX, se chartet på MGX ved at klikke på linket, og chartet på FMG som er uploaded:

http://finance.yahoo.com/echarts?s=MGX.AX#symbol=MGX.AX;range=5y;compare=

Det skal lige med, at jeg ikke har fulgt advarslerne konsekvent, selv om jeg faktisk har kunnet være på forkant ved at følge råvarekurserne, i ovenstående tilfælde jernmalm

GOLD




7/5 2010 13:49 cyber 128965



Banker slår alarm: Ny finanskrise truer

Fredag formiddag er obligationsmarkederne frosset fuldstændig fast. Banker frygter ny finanskrise.

En ny likviditetkrise hænger som en tung sky over den europæiske banksektor. Det vurderer chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea.

Obligationsmarkederne er frosset fuldstændig fast, siger han til DR Nyheder.

Henrik Drusebjerg frygter, at den manglende handel med obligationer vil sprede sig til interbankmarkedet, og når først bankerne holder op med at låne til hinanden, er risikoen for en ny finanskrise overhængende, advarer Henrik Drusebjerg.

En ny krise truer, hvor det er selve staterne, og ikke kun bankerne, som bliver ramt hårdt på grund af staternes store gæld, siger Henrik Drusebjerg.

Fastfrysningen af obligationsmarkedet er sket på ganske kort tid - på mindre end en time fredag formiddag - og bankerne er helt oppe i det højeste alarmniveau, hvor al handel og manglen på det samme bliver nøje overvåget.

Også cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank frygter, at en ny finanskrise version II vil indtræffe.

Problemerne på markederne lige nu har et voldsomt stort potentiale, og i yderste konsekvens kan det blive lige så grelt som likviditetskrisen i 2008," siger cheføkonomen, der ligesom Henrik Drusebjeg taler om finanskrise version 2.0.

Udløseren af krisen er i første omgang Grækenland på samme måde, som udløseren var subprimelån i efteråret 2008.
Grækenland er den første dominobrik, men hvad med Spanien og Portugal," siger Jacob Graven med henvisning til landenes alvorlige problemer.

Også USA

Samtidig peger amerikanske analytikere peger på, at også de store amerikanske finanshuse har mange investeringer i klemme i bl.a. Grækenland. Derfor kan den europæiske krise kan hurtigt sprede sig til amerikanske banker, der er massivt eksponeret i Europa.

http://epn.dk/investor/investering/article2061286.ece



7/5 2010 14:01 028966



Det ser sku lidt tungt ud idag synes jeg.




7/5 2010 14:03 cyber 028967



Føler vi er på vej i hullet, krydser fingre for, at det ikke er så dybt



7/5 2010 14:11 028970



Altså hvis de skal til at fryse lånemarkederne nu, så kunne jeg godt blive en anelse nervøs.



7/5 2010 18:14 loevquist 328977



Hej cyber

Jeg tror desværre ikke en dobbel-dip recession kan gøre det. Iflg. min bedste overbevisning er USA på vej mod en ny depression. Min analyse bygger jeg på en række simple antagelser.

Stimuluspakker har ikke bidraget nævneværdigt til en positiv udvikling i GDP. Stimuluspengene er blevet brugt på opkøb af illikvide papirer, hvilket ikke har skabt organisk vækst.
Man har ganske simpelt udvidet muligheden for kredit, hvilket har haft en kortere reflationær effekt på bolig- samt aktiepriser. Den lette tilgang til likviditet er hvad der skaber "bobler", og tilgængelihgheden har i sandhed været høj.

Dollaren står foran et stort rally efter et multiårs decline. Den er ved at danne en bundformation. Efterspørgslen på dollars vil styrkes, idet gældsbeviser (IOUs) udløber værdiløse, idet virksomheder og privatpersoner går konkurs eller blive ude af stand til at betale.

Det er min klare overbevisning at tilgangen til billig likviditet efter 2000-bustet var årsagen til voldsomme malinvesteringer i de kommende år, og efter en sådan periode vil priserne naturligt falde som en konsekvens af disse investeringers tvivlsomme rentabilitet og korrekte værdi.

Desværre har man ikke ladet markedskræfterne korrigere markedet, hvilket har ledt til øget stiftelse af gæld og endnu mere billig likviditet. Dette er blot med til at forværre situationen, og i sidste ende vil det betyde, at der går længere tid før man kan vende tilbage til reel organisk økonomisk vækst.

Jeg er med på, at man måske ikke har kunnet bruge disse betragtninger så meget i sine handler indtil nu, men jeg mener det er nyttigt, at kunne identificere en bobbel, når man ser den. Derfor har jeg også været long i markedet i længere tid, men ligger lige nu neutralt.

Venlig hilsen
loevquist



8/5 2010 03:38 cyber 528992



Hej loevquist

Pæn lille analyse, vi må se om noget holder stik, gør det, burde man måske forberede sig på, hvordan man bedst overlever et økonomisk sammenbrud.

Trin 1: LÆS

Læs alt, hvad du kan om, hvordan man overlever et totalt økonomisk kollaps.
Start med "Financial Reckoning Day: Surviving the Soft Depression of the 21st Century" og "Empire of Debt: The Rise of an Epic Financial Crisis", begge af William Bonner. Læs også "The Great Bust Ahead: The Greatest Depression in American History" af Daniel A. Arnold.

Trin 2: PLAN

Lav en plan for, hvordan man overlever et totalt økonomisk kollaps. List din gæld og aktiver. Hvor hurtigt kan du betale din gæld ned, mens du stadig kan købe det mest nødvendige? Dit mål bør omfatte ingen gæld og bevarelse af værdifulde aktiver. Din forberedende tidsplan bør være så kort som muligt.

Trin 3: NIX GÆLD

Undgå ny gæld ved at betale med kontanter i stedet for kreditkort. Koncentrer dig om at betale højrente gæld, justerbare lån og usikret gæld først. Sælg dyre køretøjer, betal hvad du skylder, og køb billigere køretøjer kontant. For at overleve et totalt økonomisk kollaps, skal du have aktiver, ikke passiver. Madvarer og daglige ressourcer har højere prioritet end at betale gæld for familier med begrænsede midler.

Trin 4: KØB SØLV OG GULD

Spar op i sølv og guld, hvis dollaren kollapser, ædle metaller vil bevare dine penge, og de kan bruges som valuta eller veksles til en valuta med værdi, såsom schweiziske franc. Fortsætter dollaren med at tabe værdi, vil sølv og guld bevare deres værdi, eller gå op i værdi og dermed beskytte dine aktiver i tilfælde af en økonomisk recession, så du økonomisk kan overleve en recession eller depression.

Trin 5: INVESTER KLOGT

Revurder dine aktier og investeringsforeninger. For finansielt at overleve et totalt økonomisk kollaps, skal dine investeringer være sikre. Overvej at sætte nogle af dine aktier i SPDR Gold Shares(GLD) eller åben en Precious Metals IRA.

Trin 6: KØB FORSYNINGER

Køb varer og værdigenstande, såsom jagt-og personlig beskyttelse, og basale fødevarer såsom fuldkorn og bælgfrugter, som er nemme at opbevare. Invester i et vandrensningssystem, og have nogle flasker vand ved hånden til at dække de øjeblikkelige behov i tilfælde af mangel. Alt dette vil gøre det mere muligt at overleve et totalt økonomisk kollaps.

Trin 7: FØRSTEHJÆLP

Forbered en førstehjælpskasse, og andre praktiske nødvendigheder i dagligdagen til at støtte overlevelse i uforudsete nødsituationer.

Trin 8: OPBYG FÆLLESSKAB

Bliv venner med dine naboer og opbyg et fællesskab. I tilfælde af et totalt økonomisk sammenbrud, vil livet blive meget lokalt, og overlevelse afhænger af at arbejde sammen med andre, og det begynder med familier.

Trin 9: DYRK FØDEVARER

Dyrk nogle af dine egne fødevarer og opdræt dyr. Kyllinger og kaniner er små og nemme at passe. Kyllinger giver æg samt kød, og er fremragende kilder til protein og fedt. I et økonomisk tilbageslag som en recession eller depression, er det at være i stand til at producere fødevarer en vigtig færdighed at have.

Trin 10: BYTTEHANDEL

Lær byttehandel, og om produkter der kan omsættes. Tænk over fornødenheder som uldtæpper, sæbe, støvler, gaffatape, ammunition samt luksusforbrug chokolade, tobak, alkohol. Nyttige værktøjer vil være mere værdifulde end penge, hvis der er et valuta sammenbrud.
Nyttige bytteting vil være gode, at have ved hånden, når du forbereder at overleve et økonomisk sammenbrud.

Nu er du godt forberedt Loev

Venlig hilsen
Cyber





8/5 2010 11:52 loevquist 029004



Okay okay, rolig nu.



8/5 2010 12:25 Solsen 229005



Super indlæg Cyber - du glemte fiskeredskaber og tændstål



13/5 2010 01:14 Kongkurs 129205



Super vejledning i at overleve når kollapset rammer - og det kan der ikke være længe til - desværre.

Jeg har fulgt nogenlunde samme model. Aktiemæssigt ligger jeg stort set kun i energi, og kun 30% af PF er aktier. Resten er enten kontanter, metal eller obligationer, som jeg har scoret meget fine kursstigninger på da jeg gik ind allerede i 2006.

Jeg mangler vist at få købt en cykeltrailer til når jeg skal rundt med mine byttevarer, og så så suppleret lageret af dåsemad. Ellers er jeg dækket ind med solide beholdninger i guld og sølv. (Stor bankboks)




13/5 2010 01:49 JensH 029209



Du har måske ret. Men det er timingen der er afgørende.
Hvornår skal man gå ind? hvornår sker de afgørende skred? Hvad vil politikerne gøre som påvirker situationen?



TRÅDOVERSIGT