Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Myndigheder gransker containerrater


29823 fcras 1/6 2010 10:07
Oversigt



Tirsdag 1. juni 2010 kl: 08:18


Konkurrencemyndighederne i både EU og USA undrer sig over, at containerraterne er stabile til stigende, på trods af en massiv tilgang af nye containerskibe. Derfor er begge gået i gang med en granskning af raterne.

The Federal Maritime Commission i USA har indledt en granskning af raterne for at komme pris- eller kartelaftaler mellem rederierne i forkøbet.

Kommissionen kommer med en foreløbig rapport den 15. juni og en endelig vurdering den 31. juli. Det skriver Wall Street Journal tirsdag.

"Agenturets opgave er at sikre, at samarbejde mellem rederier ikke resulterer i ubegrundede ratestigninger eller en forringet service for kunderne", siger kommissær i FMC Michael Khouri til avisen.

Rederierne selv, her i blandt også Maersk Line, afviser ifølge Wall Street Journal, at de tager del i karteller.

EU-kommissionens talskvinde Amelia Torres siger til avisen, at også EU's konkurrencemyndigheder holder aktivt øje med udviklingen i containerraterne.

Kilde: sydinvest.dk

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8080

MAERSK A.CO




2/6 2010 13:08 fcras 029898




Onsdag 2. juni 2010 kl: 08:56


Såvel EU som USA konkurrencemyndigheder er i gang med en undersøgelse af, om containerrederierne har aftalt kunstigt høje containerrater.

Det sker på baggrund af, at raterne stiger på trods af, at der leveres mange nye skibe til markedet.

"Vi er ikke bekendt med, at EU-kommissionen har iværksat en undersøgelse af containertransportsektoren. Vi mener heller ikke, at der er forhold, der tilsiger en sådan undersøgelse.

Maersk Lines rateniveau afhænger af udbud og efterspørgsel og Maersk Lines omkostningsniveau og indtjeningsmål.

Rater etableres individuelt mellem kunden og Maersk Line og er bl.a. bestemt af ruten og lastens art", siger Anette Ryde, der er Group Competition Compliance Officer, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Som Group Competition Compliance Officer er det hendes opgave at sikre, at Mærsks medarbejdere ved, hvad de må og især ikke må, for at undgå, at man overtræder konkurrencelovgivning.

Den uforklarlige prisudvikling i branchen får alligevel The Federal Maritime Commission (FMC) i USA til at undersøge, hvad der er op og ned på containerraterne.

Kilde: epn.dk

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8094
--------------------------------------
http://www.maerskline.com/link/?page=brochure&path=/our_services/vessels

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT