Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Inflation og prisstigninger


2993 Windstyrke 19/2 2009 17:12
Oversigt

Hvad sker der i grunden når inflation og prisstigninger kommer?

Inflation og prisstigninger er vel de første tegn på at hjulene begynder at rulle igen. Priserne på kobber og jern til vindmøller samt arbejdskraft vil jo så stige.
Det kommer vel til at betyde en højere pris for vindmøller og en højere pris for el. Med den portefølge(opstillede og bestilte) GES har er det vel en fordel med "stigninger" da det jo er prisen på møllerne og prisen på el der afgør hvordan bundlinje resultatet bliver.

På sigt må det jo give sig udslag i kursen på Greentech.



19/2 2009 21:04 stengård 03006






19/2 2009 21:33 collersteen 03009



Apropos politik og vind. Endnu et tegn på de venligtsindede vinde der blæser pt. over hele Europa - undtagen på børserne.
Bemærk, at gaskrisen bl.a. bliver nævnt. Italien er jo afhængig af gas fra Rusland.
http://borsen.dk/politik/nyhed/151607/

Mht. inflationen er der mange forhold at være opmærksom på. Windstyrke, du nævner 2 af dem: Nemlig højere elpriser (og måske højere støtte også), hvilket er godt for afregningen, som dog til dels vil blive opvejet af højere konstruktionspriser (alt andet lige).
Utilities betragtes generelt som inflationssikre og det vil forhåbentlig afspejle sig i Greentech's kurs før eller siden, når der kommer et seriøst antal MW i drift.
Derudover er der de mere indirekte effekter af en stigende inflation, Her tænker jeg på renten..... Greentech har til hensigt at fastlåse renten, så det burde principielt kun være en fordel hvis renten stiger når projekterne er kommet op, da man i så fald kan værdiregulere gælden. Formår man dog ikke at udnytte denne værdiregulering før eller siden, ja så betyder det ikke noget. Fortsætter Greentech imidlertid deres udviklingsaktiviteter i mange år fremover vil det blive dyrere når de skal skaffe finansiering.

Endelig er der den måske ikke helt ubetydelige effekt af en højere inflation (som glider over i en højere rente), at nutidsværdien af den fremtididge indtjening bliver lavere som følge af en højere diskonteringsrente i analytikernes DCF-modeller. Det burde dog så til dels blive opvejet af de stigende elpriser.

Alt i alt... lidt for og lidt imod. Det burde dog ikke have nogen betydning for aktiekursen på kort sigt. Når selskabet forhåbentlig engang har fået opbygget en stor diversificeret portefølje af vindkraftværker og aktien begynder at få karakter af en "grøn" obligation, så kan det måske få en mere seriøs betydning. Indtil er da så mange andre og langt mere betydende kursdrivere....



20/2 2009 01:22 Windstyrke 03041



Jeg er helt enig i at der er mange faktorer der spiller ind når en virksomheds værdi skal kalkuleres. Jeg nævner blot to som jeg forventer dukker op eller allerede er synlige.

En faktor som er væsentlig er prisforholdet mellem traditionel energi og vindenergi. Viser det sig at kul ikke forurener(co2), at atomkraft ikke er "farlig" og at olien findes i uanede mængder vil interessen og værdien af vindkraft forsvinde. Det samme vil gælde såfremt en anden energiform kommer ud af forskernes ærmer.

Som jeg ser det så er vindenergi sikret afsætning af flere årsager i en uoverskuelig tid fremover og det er der jeg ser værdiskabelsen i GES. Det er klart at en sikring af renten i forbindelse med GESs projekter også spiller ind, men det forventer jeg da ledelsen har styr på.
Projekter bliver dyrere efterhånden som renten og inflationen stiger, men jeg forestiller mig da at GES fortsat udvikler sig som energiproducent. Selv når renten er høj kan rente og afdrag sikres på forskellig vis, alt er jo relativt forudsat at ledelsen kan finde ud af at navigere.



20/2 2009 01:51 Windstyrke 03042



Som jeg læser det så er der sket en drejning mod centralisme, samtidig så siger Cappellacci at han vil "lytte" mere til de lokale ønsker.
Så er det jeg spørger! Hvad vil regeringen med vindenergi på Sardinien? Hvad vil Sardinerne? Mon anken frafaldes?
Jeg har lidt svært ved at gennemskue det, men det er måske muligt(via nettet) at få Capellacci til at forholde sig til emnet.



20/2 2009 02:17 Windstyrke 03043



Denne netop udsendte artikel fortæller præcist hvilke tanker Amerikanerne og Canadierne har i denne energi, krise og forurenings tid. Fri os fra potektionisme og forurenende energi.

http://www.reuters.com/article/topNews/idUSTRE51G0YM20090219?feedType=RSS&feedName=topNews



TRÅDOVERSIGT